Lämpöä pakkasviikkoon (ja sisustusahdinkoa)

 

Uuden pakkasviikon voi aloittaa vaikka katselemalla näitä ihanan inspiroivia ja kotoisia talvisisustuskuvia höyryävä teekupponen kädessä!

SFD9B294E78D48D440B975549A2F6F81FD2_1024x

SFD7A3CD8838F2D460FB13AB764A2D03EB4_1024x

Muhkeita lukunurkkauksia, vino pino lehtiä, lämpöisiä ja pehmoisia tekstiilejä, lampaantaljoja ja kynttilöitä… Kyllä niiden avulla tämä talvi kevääksi taittuu! Mutta kovin nopeasti ajan ei tarvitse kuitenkaan kulua, on nimittäin niin paljon kaikenlaista puuhaa ennen kevättä.

SFD6CC98430DBB3479E93FE7133AA158ADB_1024x

SFD9CDAB08BEE0842C4909CF53AF3F6B7D2_1024x

Näin vuoden alussa mulla on sisustuksessa sellainen pelkistetty vaihe; tuumailutauko kodin joululookin jäljiltä. Kun katselen kotona ympärilleni, huomaan kaipaavani monenlaista vaihtelua. Vaihtelua keittiöön (välitilan muodossa), jotain uutta ratkaisua aulaan (lipasto vaihtoi jo eilen paikkaa, mutta tuntui aiheuttavan sillä vain lisää pähkäilyä muiden tavaroiden sijoittelun suhteen), olohuoneeseen mietinnässä uudet verhot, vauvan tulevan huoneen sekalaisista ajatuksista puhumattakaan! Kolme ensimmäistä sellaisia, jotka ovat olleet mielessä jo aika pitkän aikaa, mutta en ole päässyt tarttumaan tuumasta toimeen, koska en ole keksinyt, mitä niille tekisin… Sormet syyhyää sisustamaan ja pieniä muutoksia tekemään, mutta kun tehtävälista on pitkä ja kaikki vielä hieman auki, niin on vastassa umpikuja: en tiedä mihin tarttuisin ensimmäisenä. Niinpä sitä on tullut piperrettyä vähän siellä sun täällä, pää on sekaisin ja epäjärjestyksessä eikä valmista ole missään :D. Toivottavasti tämä kuulostaa tutulta, edes jonkun mielestä!

Pitkään olen miettinyt myös uusia tauluja; jonkinlaisia graafisia ja/tai abstrakteja, joista löytyisi väriä. Mutta olisivatko värit kirkkaita sävyjä vai utuisen pastellisia..? Kaipaisin vinkkejä mm. verkkokauppojen suhteen – mistähän löytyisi moisia ihanuuksia?

SFD15BDB3D8847A46D7859E58795B9A457F_1024x

Vähän siis sellaista sisustusahdistuksen tapaista ilmassa… Jotenkin vieras tunne, mikä tähän auttaa? :)

SFD939E4AF5A50745E392ECA9C2CCE25ED8_1024x

Vauvanhuone sekoittaa osaltaan pakkaa: on siinäkin monenlaista miettimistä! Se tulee myös aiheuttamaan huonekalujen pyöritystä, mutta tästä kirjoittelen ihan omana postauksenaan myöhemmin.

SFDD81DB23C34FF4FBFA6236AD90D7082E2_1024x

SFDCDEBEE522D6D453181EC1222A2C576E4_1024x

Jotain viherkasvejakin kaipaisin tauon jälkeen kotiin kodikkuutta tuomaan – tätä wanted-listaa voisin jatkaa loputtomiin. Vähän tuollaisia tänne ja tällaisia tuonne, mutta miten kaikki näyttää kuitenkin paremmalta muiden kodeissa, kun taas omaan kotiin ei tunnu oikein mikään istuvan? Umpikuja, se on tullut vastaan nyt. Sanokaa, että tämä johtuu raskaudesta ja on ohimenevää, pliiiiis!

(Kuvat lainattu Alvhem/Fredrik Karlsson.)

 

Comments

 1. 20.1.2014 / 12:45

  Näitä katsellessa iskee kyllä kova asuntokuume.. tykkään eritoten noista kirjoista tuossa ikkunalaudan alla yhdessä viimeisistä kuvista :)

 2. 20.1.2014 / 12:48

  Välillä tuollainen sisustusumpikuja iskee, eikä tiedä mihin suuntaan säntäisi :) Ei mulla muuta ohjetta ole kuin että antaa ajan mennä, kyllä ne ajatukset siitä selkeytyy ja sillä välin voi katsella tällaisia hienoja inspiskuvia! Iloista uutta viikkoa!

  • 20.1.2014 / 19:04

   Niinhän se tekee! Yleensä olleet lyhyitä umpikujia, mutta tämä umpikuja alkoi nostaa päätään jo syksyllä, laantui joulun ajaksi ja nyt nousi uudestaan :D. Mulla on vähän vikana se, että jos on monta juttua täällä kotona meneillään niin en osaa keskittyä oikein mihinkään ja se ahdistaa sitten kovasti. Työminä on taas ihan erilainen: mitä useampi rauta tulessa, sen paremmin ja tehokkaammin toimin :D. Saiskohan sitä työminää vähän höystettyä näihin kodin juttuihinkin…
   Kiitos samoin Riikka! :)

 3. Mg
  20.1.2014 / 13:43

  Oi, tuon kolmoskuvan värit, juurikin tuollainen huurteinen haalea minttu, ihana! :)

  Taululinkkejä minäkin odottelen kommenttiboksiin, jos sieltä löytyisi myös niitä kehyksettömiäkin versioita, siis posterityyliin, mitä ne nyt on. :)

 4. Maria
  20.1.2014 / 18:57

  Viherkasviosastolta suosittelen ainakin palmuvehkaa. On näyttävä ja helppohoitoinen. Täällä oli myös sellaisia, jotka mielestäni sopisivat teidän sisustukseen: sisustusblogi.fi/viherkasvit-sisustuksessa/

  • 20.1.2014 / 19:13

   Voi, kiitos linkistä Maria!
   Palmuvehka voisi tosiaan olla kiva, ehkä anopinkielikin… Jokin mehikasvi… Mm. rahapuu miellyttää silmää kovasti! Mutta menenpäs heti tutustumaan tuohon linkkiisi!

 5. 20.1.2014 / 20:14

  Se johtuu raskaudesta ja on ohimenevää. =D Tai sitten ei =) Sisustusahdistus on niiin tuttu tunne, tätä nykyistä opiskelijakoloa kun ei juuri sisustella… Vaan nyt on haaveissa muutto vähän isompaan asuntoon, jospa sitten pääsisi oikeasti sisustelemaan eikä vaan nakkomaan huonekaluja edes jotenkin järkevästi =p Aloitettiin muuttoa ennakoimalla jo tavaroiden karsintaprojektista, hyvällä mallilla ollaan vaan vielä on kaappeja koluttavaksi. (vaikka tässä kämpässä onkin aika vähän säilytystilaa, ehkäpä tää siksi onkin niin epäjärjestyksessä…)

  • 21.1.2014 / 13:47

   Hyvä, kiitos toteamuksesta! :D
   Pienen asunnon sisustaminen on aina hieman haasteellista, mutta aikansa kutakin. Hyvälle alulle olette päässeet, tavaroiden karsinnasta on fiksua aloittaa! :)

 6. 20.1.2014 / 21:47

  Tuo keskeneräisyys kuulostaa kyllä enemmän kuin tutulta! Kun kertyy liikaa tekemistä, ei enää tiedä mistä aloittaisi! Ja oman vaikeutensa tuo se, että jokin homma ei etene, ennen kuin kurjempi homma on tehty alta pois=ei etene sit ollenkaan :)

  Mullakin oli raskaana ollessa tosi kova tarve muokata sisustusta, sitä pesänrakentamisviettiä se! :)

  • 21.1.2014 / 13:51

   Onpa kiva kuulla Jenni! Mulla on tässä juuri tuollainen ketjureaktio-ongelma: täytyy odottaa, että jokin toinen juttu valmistuu/tilattu tuote saapuu, ennen kuin voin tarttua tuumasta toimeen… Joten sillä välin täällä siivoillaan kaappeja ja pyöritellään tuskastuneena peukaloita :D.
   Pesänrakennusviettiäpä juuri! Toki sitä voi tehdä asioita sittenkin, kun vauva on syntynyt, mutta koska elämänmuutos on sen verran suuri, en halua lykätä asioita sinne kuormittamaan omaa mieltäni :).

 7. @nne
  20.1.2014 / 21:50

  Ihania kuvia! Tekis mieli itsekin jotain tässä huushollissa tehdä, mutta mitä?!? :P

  Vauvanhuoneessa on se hyvä puoli, ettei asukas sitä heti ihan tarvitse joten aikaa sen suhteen on enemmänkin ;) Pojan huone meillä oli valmiina ennen syntymää, mut tytön huone laitettiin vasta syntymän jälkeen. Sit kun käyty kiva tapetti ja muita ideoita niin alettiin hommiin :)

  • Nimetön
   20.1.2014 / 21:51

   Siis käyty kiva tapetti… Painovirhepaholainen iski :)

  • 21.1.2014 / 13:56

   Mulla on nyt joku pakkomielle saada kotiin tauluja ja viherkasveja ja ja vaikka mitä :D. Parit viherkasvit kotiutinkin tänään ja tauluja tilasin muutaman illalla… Jännityksellä niitä odotan, voi mennä kuukausikin ennen kuin saapuvat!
   Ihan totta tuo mitä kirjoitit vauvanhuoneesta, jotenkin sitä vain itse haluaisi, että se olisi valmis. Vauvan tavarat tulemme kuitenkin säilyttämään siellä ja mua ärsyttää, jos niitä tavaroita on sitten siellä sun täällä enkä löydä mitään :). Toki vauva nukkuu meidän huoneessa alkuun, mutta tuntuu se kivalta, että hänellä on ihan omakin huone.

 8. Katriina
  20.1.2014 / 22:37

  Ihania tiloja kuvissa :)
  julisteista puheenollen-
  osaatko sanoa tai joku muu lukija mistä noita Warholin julisteita voi löytää? Noita modernin museon nimenomaan..
  Museokaupan nettisivuilta en löytäny.

  • 21.1.2014 / 14:02

   Voi, en valitettavasti osaa sanoa :/. En yhtään tiedä… Muistelin, että olisin jonkin verkkokaupan sivuilla niitä nähnyt, mutta kun kävin tarkistamassa, en niitä löytänyt.
   Olisikohan tuosta Marjan alapuolelle jättämästä vinkistä apua..?

 9. Marja
  21.1.2014 / 13:06

  Valkoinen Harmaja-blogissa on ihania bloginpitäjän isän tauluja, niissä voisi olla värimaailmaa joka sinuakin miellyttäisi. Taidelainaamoissa on myös valtavat valikoimat ja niiden teoksiahan saa kotonaan katsella rauhassa ja jos ei miellytä, voi vaihtaa taas toisiin. Warholin näyttely tulee Tampereelle, ajankohtaa en nyt just muista, saisikohan sieltä julisteita?

  • 21.1.2014 / 14:04

   Ihan totta, Suvin kotoa löytyy upeita hänen isänsä maalaamia tauluja! Niitä ripustaisin omaankin kotiini mieluusti, jos vain saisin joskus päätettyä minkälaisia niistä hankkisin :P.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.