Vaniljaa, kookosta ja ruusuja

 

021

Suorastaan huumaavan tuoksuinen Tukholman tuliainen; Vanilla & Coconut -tuoksukynttilä sekä vanhemmiltani saatu kaunis valkoinen ruukkuruusu ihastuttavat sohvapöydällä. Vaikka sen kunniaksi, että blogini Facebook-sivuilla meni tässä yhtenä päivänä 2000 peukuttajan raja rikki – siitä lämmin kiitos teille!

020

Kissojen (ja erityisesti kissapotilaamme) kuulumisista olette kyselleet – ajattelin kirjoitella aiheesta pian! Pakkanen on hieman lauhtunut (-20 astetta on vaihtunut -10 asteeseen) ja sen huomaa kissoistakin; ulos oltaisiin menossa aika tiuhaan tahtiin. Lenkit on tosi lyhyitä, mutta niitä tehtäisiin mielellään monta! Lupasin heille eilen, kun en nukkumaan käydessäni enää suostunut lenkille lähtemään :D, että teemme huomenna useamman lenkin… Vastaus tyydytti ja sain kaksi pehmoista nukkumakaveria.

cats

Olin eilen pitkästä aikaa lääkärineuvolassa, kaikki vaikutti olevan hyvin. Hämmästyin kovasti eräästä oivalluksesta joka tapahtui, kun lääkäri tunnusteli vauvaa mahan päältä. Toinen pää (peppu tai pää, lääkäri ei ollut varma) löytyi pallean kohdalta ja toinen poikittain ihan alavatsalta: miten mun pieni vauvelini voi olla jo niin iso, lähes koko mahan pituinen! Kyllähän sitä suunnilleen tietää, minkäkokoinen vauva siellä lekottelee, mutta silti hieman suureni silmät tuossa vaiheessa… Ei ihme, että potkut on hieman eri luokkaa kuin jouluna, jolloin yllättäen tunsin ne nimettömäni kohdalla! Nyt tulee sellaista potkua, että koko maha tärähtää; isompi jalka kuin mun käsi?, käy joskus mielessä! Tai sitten vauvan käsi on iso; mies sanoi nimittäin rakenneultran jälkeen, että heti kun hän näki vauvan haban niin hän tiesi, että poika se on :D.

Näin se aika rientää ja toinen kolmanneskin lähestyy jo loppuaan – viimeinen kolmannes starttaa tuota pikaa ja olemme taas lähempänä uudenlaista perhekokoonpanoa!

028-crop

006

Perinteiseen tapaani olen alkanut taas näin vuoden alkajaisiksi käymään läpi kaappeja ja laatikoita. Aika hyvin olen onnistunut tavoitteessani pitää kaapit siistinä vuoden ympäri, mutta kyllähän niistä joitain ylläreitäkin aina löytää tyyliin jaa tämä on täällä… Joku saattaa nimittäin joskus kiireessä sujauttaa jonkin kädessään olevan tavaran lähimpään kaappiin… Ja kun monenlaista uutta hankintaakin on tulossa, niin on hyvä ensin käydä vanhat tavarat sillä silmällä läpi: löytyisikö niiden joukosta kenties jotain itselleni tarpeetonta? Säilytystilaa kun on kuitenkin rajallisesti.

cats

Eilisen lääkärineuvolan jälkeen olin kaupungilla asioita hoitamassa, kun kotiin lähtiessäni sain hyvän idean kurvata Mäkkärin autoluukun kautta. Laitoin elämän oikein risaiseksi ja tilasin myös jälkkärin: suklaa-Sundaen (oletteko huomanneet, että Mäkkärin suklaakastike on paras kaikista?). Enpä arvannut, että hetkeä myöhemmin saisin kontata tämän koipeni ja mahani kanssa auton alle jäden perässä (kansi jäi sinne vielä) ja pyyhkiä hikikarpalot otsalla auton penkille kaatuneita cokiksia pois… Minä en siis syönyt autossa, vaan olin kantamassa murkinoitani sisälle, kun kaikki räjähti käsiin. Mietin siinä vain, että onneksi mun auto, onneksi mun auto; mies kun on autostaan niin tarkka että joskus purkka suussakin on liikaa! :D Tähän kun vielä yhdistää sisällä odottaneet Roskaruokariippuvaiset-postauksessanikin esiintyneet hamppari-addiktini, niin voitaisiin ehkä todeta, että autoluukku ei kannata? Olisi pitänyt syödä siellä!
Mutta että naapurit: tällainen episodi sen mun konttaamiseni taustalla oli, vaikka sitä kovasti peitellä yritinkin, ”avaimet tippu”…

004

Parempaa onnea tälle päivälle – sekä mulle että sulle!

 

Comments

 1. Äippä
  22.1.2014 / 10:52

  Heh, tiedän tunteen, kun sotkee ”toisen autoa”. Nimittäin mä huitasin kerran ripsiväriharjalla miehen (tosi tarkka myös) auton valkoiseen kattoon. Meikkasin siinä samalla, kun oltii lähdetty reissuun. Nostin rillit otsalle ja silloin se tapahtui, huhh.. sain kuin sainkin hinkattua sen kotona sitten puhtaaksi, mutta muistan sen ikuisesti! Tuohon kaapinsiivoukseen liittyen, mua helpotti, kun täällä on kirppis, mihin voi viedä myytäväksi tavaroita, ei tarvitse itse pöytää eikä itelle tuu mitään rahoja mutta saa tavarat kiertoon, se on parasta :) Mukavia ulkoiluhetkiä teille, täällä vielä 18 pakkasta, hrrr

  • 22.1.2014 / 21:24

   Heh, nauratti tuo sun auton sotkeminen :D. On nuo miehet hassuja… Tämä johtuu siitä, että ostimme tuon auton vasta pari kuukautta sitten, joten elän toivossa, että laantuu pian. Olen sitten vastapainoksi ollut tarkempi täällä kotona, hahah!
   Täällä toimii mm. SPR-kirppis tuolla samalla periaatteella, vienkin sinne säännöllisesti tavaraa.

 2. Tipi
  22.1.2014 / 13:19

  Oi, miten kaunis ja harmoninen yhdistelmä tuo ruusut ja kynttilät.
  Itse ostin vkl kaksi nippua oransseja ruusuja, voi miten ne ovatkaan kauniita! Oli ihan oman taannoisen postauksesi ansiota.
  Meinasinkin juuri kysellä mitä kisu-rintamalle kuuluu, mutta jään kärsivällisesti odottelemaan kuulumisianne siltä suunnalta.
  Teidän pojasta tulee jalkapalloilija! :)

 3. Nimetön
  22.1.2014 / 15:00

  Voi että tulee mukavalle tuulelle aina näistä sinun jutuista, kirjoitat niin elävästi aina noista sun.. ööh.. kömmähdyksistä :D Toivottavasti se suklaakastike edes pysyi siinä pikarissa..? :) Noniin, nyt alkoikin mieli tekemään! En edes muista millon oon mäkin jädellä herkutellu viimeks.. tai no kesällä maistoin tuplamakupirtelöä, mut siis eihän se oo jäätelöä :D

  Mä oon kans kovasti yrittäny alotella tuota kaappien läpikäymistä, vaikka kaappi per päivä ettei olis liian rankkaa :) Mut se homma tyssää jo siihen kaapin avaamiseen, kun alkaa väsyttää sen pelkän tavarapaljouden näkeminen (mistä sitä muka kertyy??)

  Mukavia vointeja sulle mahan kasvatteluun, aika menee kyllä niin nopeaan että ihan kohta on nyytti sylissä <3

  • 22.1.2014 / 21:29

   Oi että, olipa ihana kuulla tämä, kiitos sulle! :)
   Suurin osa kastikkeesta onneksi säilyi, mutta päätyi sitä auton allekin, harmi :D. Mäkkärin mansikkapirtelö on kans herkkua ja se tuplamakupirtelö mansikka-suklaa, nam!
   Tuo kaappi tai pari/päivä on oikein hyvä tahti; sama käytössä täällä. Kannattaa vain kylmästi tyhjentää koko kaappi ja laittaa takaisin vain tarpeellinen hyvässä järjestyksessä. Myytävät/lahjoitettavat voi sitten kerätä johonkin ihan omaan paikkaansa :).
   Kiitos paljon, ihanantuoksuista nyyttiä odotellessa <3.

 4. Rags
  23.1.2014 / 17:48

  Kauniita ja tunnelmallisia kuva taas. Ja tuohon alempaan postaukseen, mielestani lipasto on hitti! :-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.