Herkullinen Tacovuoka

 

Pitkästä aikaa ruoka-aiheista postausta, koska usein etenkin kattausaiheisia juttuja toivotte. Tässä viime sunnuntain herkkuruoka, johon sain vinkin ihanalta ystävältäni. Ei mitään kovin kummoisempia kattauskoristeita, mutta kuitenkin hieman kivemman näköinen pöytä kuin arkena. Simppelillä linjalla on usein paras:

017

018

H&M:lta viime syksynä tilaamani pellavaiset lautasliinat pääsivät ensimmäistä kertaa käyttöön (joku oli unohtanut ne kattauslaatikon perälle…).

023

027

Googlettamalla löytyy varmaan erilaisia versioita, mutta me teimme tällaisen (4 hlölle):

Tacovuoka

400 g jauhelihaa
1 pss Taco-mausteseos
1 prk Taco-kastike (esim. medium)
2 paprika
2 sipulia
4 dl crème fraichea
3-4 dl juustoraastetta

Pilko paprika ja sipuli suikaleiksi ja paista pehmeiksi. Laita ne uunivuokaan odottamaan ja paista jauheliha. Lisää jauhelihan joukkoon Taco-mausteseos sekä Taco-kastike. Sekoita paprikan ja sipulin kanssa uunivuokaan. Sekoita keskenään crème fraiche ja juustoraaste, levitä jauhelihaseoksen päälle ja paista 250-asteisessa uunissa, kunnes kuorrutus on ruskettunut. Tarjoa raikkaan vihersalaatin, tortillalastujen sekä guacamole-dipin kanssa (itse jätimme jälkimmäisen pois).

043

046

Ei tästä nyt ihan mikään lemppariruoka tullut, mutta oli kiva testata ja varmasti tehdään toistekin. Herkullista päivää!

051

 

Comments

 1. 29.1.2014 / 14:08

  Näyttääpä hyvältä! :)

 2. Tipi
  29.1.2014 / 14:11

  Ettäs kehtaatkin nälkäiselle ihmiselle laittaa tällaisia postauksia näkyville! ;)
  Minun herkkuruokaa nämä mexicana-mössöt. <3
  Itse, kun ne lihaa syö teen uunissa nachoista sellaisen lihattoman version.
  Nachoja pellille, päälle salsaa ja juustoraastetta – reilusti.
  Sitten vaan uuniin siksi aikaa, että juusto sulaa. Aivan namia.
  Vaihtoehtoisesti päälle soijarouhetta runsaasti maustettuna, menee täysin jauhelihasta.
  Myös täytetyt tortillat ovat herkkuani.

 3. katja
  29.1.2014 / 14:19

  Olen tehnyt saman tyylistä vuokaa niin että laitan ne nacholastut vuokaan pohjalle ja muun tavaran tähän päälle ja koko satsi uuniin. Lastut pehmenee ja lämpenee mukavasti uunissa. Toki näin vuuasta tulee huomattavasti raskaapi, joten tuollainen kevyempi versiokaan ei varmaan ole hassumpi. Pitää kokeilla joku päivä.

 4. Hanna
  29.1.2014 / 14:27

  Oi hyvältä näyttää, minä tykkäisin tehdä vähän erilaisia ruokia, mutta meillä lapset on niin kranttuja ettei useat ruuat kelpaa. Hyvä kun saa edes maistamaan uutta ruokaa, hoidossa kyllä sit syödää kaikkea mitä on tarjolla, mutta ei kotona.

 5. Mape
  29.1.2014 / 14:58

  Näyttääpä herkulliselta, tuota täytyy kokeilla :-P

 6. 29.1.2014 / 17:55

  Oi, tämä vaikuttaa oikein herkulliiselta sopivan helpolta arkeenkin! Kiitos vinkistä :)

 7. Johanna
  29.1.2014 / 19:22

  Hyvän näköistä niin ruoka kun kattauskin :-) mistä nuo IHANAT kynttilänjalat olet hankkinut? Kiitos kivasta blogista ja mukavaa ja tervettä kevättä niin itsellesi kuin kisuillekin!

  • 30.1.2014 / 11:14

   Kiitos Johanna! Nuo kynttilänjalat olen tilannnut Amfora Shopista, ne on kivat koska toimivat toisinpäin maljakkona!
   Mukavaa ja aurinkoista kevään odottelua sinullekin! :)

 8. 29.1.2014 / 20:19

  Ei voi olla totta, postasin juuri tänään nacho-paistoksesta! :) Great minds think alike! :)

 9. 30.1.2014 / 01:08

  Onko nuo tabletit Chilewichin? Kivat!

   • Liisa
    30.1.2014 / 12:38

    Juuri samaa tablettiasiaa olin tulossa kysymään, mutta täältähän vastaus jo löytyikin. :) Teillä on kaunis koti ja odotan aina innolla, että pääsen lukemaan uusia blogipäivityksiäsi. Kirjoitat elävästi ja kuvat ovat kauniita. Itse pidän siitä, että kirjoitat sisustamisen lisäksi muistakin aiheista. Erityisesti vauva- ja kissajutut kiinnostavat, vaikka itselläni on kissojen sijaan koiria ja lasta ei aivan vielä ole.

    Vanhemman kissasi sairastelusta toki oli kovin surullista lukea. Pystyn niin hyvin samaistumaan siihen huoleen, jota rakkaan lemmikin sairastelu aiheuttaa. Olen kerran joutunut koirani kanssa päivystykseen koiran pitkittyneen epilepsiakohtauksen takia. Tuo oli ensimmäinen kohtaus ja tuli täydellisenä yllätyksenä ja shokkina keskellä yötä. Nykyisellään koira voi onneksi hyvin ja kohtaukset ovat pysyneet poissa. Iloitaan jokaisesta päivästä, jonka saadaan näiden rakkaiden lemmikkien kanssa viettää ja puhutaan niille pitkää ikää ja tervettä elämää. :)

    • 30.1.2014 / 19:21

     Voi miten supermukava kuulla Liisa! Kiva kuulla mietteitäsi blogistani.
     Oi miten kurja tuollainen epilepsiakohtaus :(. Kun kävin paikallisella eläinlääkärillä kisumme kanssa kuun alussa, oli siellä tuollainen hätätapaus: koira saanut aivan yhtäkkiä todennäköisesti epilepsiakohtauksen ja ELL suositteli lopettamista. Itkin siellä ihan kamalasti heidän tilanteen vuoksi, niin surullista. Ihana kuulla, että koirasi voi nyt hyvin.
     Hyvin sanottu, joka päivästä tulee nauttia ja niitä pieniäkin hetkiä arvostaa! <3

 10. Lumienkeli
  30.1.2014 / 15:39

  Minkä merkkiset aterimet kuvassa?

  • 30.1.2014 / 19:24

   Voi voi, nyt pistit pahan. Yritin etsiä netistä tuloksetta… Meillä on kolmet aterimet, Hackmania muistaakseni kaikki. Kaksi muuta sarjaa ovat Savonia ja Inari, mutta kuvan aterinten nimeä en valitettavasti muista.

 11. Rags
  30.1.2014 / 18:37

  Oi, kuinka herkullisen nakoista ruokaa! Tata taytyy ehdottomasti kokeilla! Ja kaunis kattaus, nuo lautaset on aivan ihanat!! Ja kynttilanjalat. Ja kaikki muu. Taytyy pistaa nuo tabletit mieleen, taytyy muistaa seuraavalla Suomen reissulla kayda hakemassa itsellekin. ;-)

  • 30.1.2014 / 19:25

   Suosittelen testaamaan! Kiitos kattauskehuista <3. Noita tabletteja on ollut Pentikillä tosiaan jo aika pitkään; omani ostin muistaakseni pari vuotta sitten. Ihanan simppelit ja helpot pitää puhtaana!

 12. manko
  31.1.2014 / 16:38

  Hei! Mistä olet ostanut nuo kynttilänjalat? :-) Olen ihaillut niitä monta kertaa kuvissasi! Ihanaa odotusta teille ja toivottavasti kisutkin voivat paremmin! :-)

  • 1.2.2014 / 10:19

   Kiitos paljon! :)
   Kynttilänjalat olen tilannut Amfora Shopista, ovat toisinpäin käännettyinä kätevästi maljakoita!

 13. 4.2.2014 / 11:02

  Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.