Se huone, jota olen piilotellut…

 

Olette toivoneet kuvia tästä huoneesta ja nyt niitä vihdoin on luvassa! Tämä huone on ollut alusta lähtien enimmäkseen miehen käytössä, joten sanotaanko vaikka näin, ettei valokuvausinspiraatio ole aina ollut ylimmillään tähän huoneeseen kurkatessani ;).

077

Huone sijaitsee aulan jälkeen kodissamme heti ensimmäisenä oikealla. Kaikki kotimme kolme makuuhuonetta ovat ikään kuin peräkkäin, tämän huoneen vieressä on ns. ruusuhuone ja sen kanssa hieman limittäin meidän makuuhuoneemme.

Tämän huoneen ärsyttävin kohta taitaa olla (huom! itselleni Iskusta työpöydäksi ostamani ja sittemmin mieheni omiman :D) työpöydän alla olevat johtokasat… Jonkin verran ne vähenivät, kun sain miehen houkuteltua hankkimaan läppärin pöytäkoneen tilalle, mutta siellä niitä edelleen on… Miten teillä on johtokasat järjestetty?

080

cats

Sitteri on jumiutunut tähän huoneeseen… Näyttää muutenkin vahvasti siltä, että tästä huoneesta tulee vauvan valtakunta! Heti kun kuulin (ja ruudulta näin), että pieni ihminen sisälläni on poika, alkoi ajatukset suuntautumaan tämän huoneen suuntaan – lälly ruusuhuone oli totaalisen out, mutta tämä huone sopii jotenkin erinomaisen hyvin pojan huoneeksi! Mies puhelikin isänsä kanssa, että tapettiin täytyisi lisätä vain mustat pystyraidat, niin olisi ruutulippuseinäkin valmiina… Jooei.

063

Mietin pitkään, onko liian jyrkkä seinä vauvanhuoneeseen… Tapetti on siis tuolla yhdellä seinällä, muut seinät on maalattu valkoisiksi. Mutta tosiasiahan on, että vauva tulee nukkumaan aluksi meidän makuuhuoneessamme, joten tämä huone on lähinnä hänen tavaroilleen tarkoitettu. En myöskään usko, että vauva ajattelee ensimmäisenä huoneen nähdessään, että voi kamala mikä mustavalkoinen tapettiseinä mulla, äiti – tämä siis taitaa olla enemmänkin meidän aikuisten mielissä oleva juttu ;). Mustavalkoisen tapetin tilalle en keksi kuin harmaan seinämaalin ja se olisi sitten ehkä yksivuotiaalle jo liian vaisu ja kaipaisin huoneeseen jotain särmää… Joten aika paljon pintaremppaa olisi edessä seuraavan vuoden aikana, ehkä liikaakin makuumme.

Kaikki kalusteet huoneessa tulevat olemaan valkoisia, matto musta. Nuo kuvissa näkyvät mustavalkoiset raitaverhot taidan vaihtaa valkoisiin. Vauvamaailmaa ja muita värejä huoneeseen saamme tekstiileillä, leluilla, nallukoilla, tauluilla yms. Värejä tähän mustavalkoisen pohjan omaavaan huoneeseen saamme harmaasta, beigestä, vaaleansinisestä ja ehkä myös turkoosista sekä keltaisesta. Nuo piristevärit onkin kivoja ja niitä voi helposti vaihdella mieltymysten mukaan kuten muuallakin kotonamme. Myöskin lila ja limenvihreä olisivat ihania ja raikkaita pojan huoneen värejä!

073

Kattovalaisin pysyy varmasti samana ja kuten jo mainitsin, myös matto. En ihan lämpene millekään kovin lapsekkaille tekstiileille mm. mattojen/verhojen osalta, sillä ne menisivät melko pian vaihtoon. Samoin kovin hempeä ja vauvamainen huone tulisi aika pian tiensä päähän, joten ehkä tämä huone näine ratkaisuineen olisi myös pitkäikäisempi ratkaisu meidän kohdallamme.

Tällä hetkellä muuten kovin mustavalkoiseen huoneeseen piristystä tuo vanha punainen sohvamme sekä työpöydän kulmalla nököttävä punainen kello.

071

Punaisen sohvan kohtalo on hieman auki, sillä en tiedä, jääkö sille enää mitään paikkaa… Ajattelin nimittäin siirtää ruusuhuoneessa olevan valkoisen Kivik-sohvan vauvanhuoneeseen. Ruusuhuoneesta teemme yhdistetyn työ- ja vapaa-ajanhuoneen meille aikuisille (mun käytössä päivisin ja miehen iltaisin) ja kalusteina siellä tulevat olemaan työpöytä, yksi lipasto, valkoinen Ektorp-divaani sekä pieni pöytä. Punainen sohva ei taitaisi mahtua siis sinnekään… Täytyy nyt vielä miettiä sen kohtaloa, mutta ei huvittaisi huonetta aivan ääriään myöten täyteenkään sulloa.

066

Näin saisimme jatkoaikaa myös ruusutapetille, sillä meidän aikuisten huoneessa se kyllä menisi ihan hyvin. Hmm… Tällä tavalla nämä asiat loksahtaisivat paikoilleen kuin itsestään, mutta vielä aivan pieni mietintähippunen tuolla mielessäni hyörii… Ja hetki onkin vielä aikaa pohtia, ennen kuin tilaamamme kalusteet saapuvat! Mitäs tuumitte näihin mun tämänhetkisiin pohdintoihin – muita ideoita?

 

Comments

 1. Sara
  1.2.2014 / 11:00

  Tuostahan tulee oiva vauvanhuone! Minusta raitatapetti on vauvalle yhtälailla mainio ja mustavalkoinen värimaailma miellyttää ainakin mun silmää kovasti. Se on raikas ja mun mielestä hyvä vaihtoehto siksikin, että mä pidän sellaista vauvahuoneen tekemistä hiukan turhana juuri noista samoista syistä, jotka itsekin jo mainitsit.
  Ei siis tule puputapettia meillekään ;).
  Meillä tulee kans olemaan aika hillitty värimaailma mutta joitain tekstiilejä haluaisin värillisinä, turkoosi on mun yksi kestosuosikki ja nyt olen mieltynyt myös keltaiseen ja vedenvihreään. Niin, ja punainen sopii mielestäni pojalle hyvin, tykkään vaan että saa olla sellainen aika peruspunainen. Meillä on vaatteitakin punaisena, vaikka jotkut taitaa pitää tyttömäisenä.
  Kyllä se vauvanhuoneen laittaminen on kivaa! Meillä vaan alkaa olla jo niin täyttä että kannattaisi laittaa hihat heilumaan tapetoinnin suhteen…
  Päädyttiin muuten miehen kanssa varaamaan aika 4d- ultraan. Lienee osittain turha rahanreikä, mutta jostain syystä ajatus ei jättänyt mua rauhaan ja positiivisia kokemuksia kuulin monelta taholta, joten päädyimme sen nyt kuitenkin varaamaan. Jännittävää!

  • 2.2.2014 / 17:44

   Kovin samankaltaisia ajatuksia siellä kuin itsellänikin! Ja tänään, kun saatiin jo pari kalustetta vauvanhuoneeseen, tuli varmistus, että tapetti on just hyvä! Ihania nuo värit jotka mainitsit, kovin munkin mieleen. Punainen sopii munkin mielestä tosi hyvin pojalle, meiltäkin löytyy mm. kirkkaanpunaiset sammarit :D. Haluan myöskin tekstiileillä, tauluilla ja leluilla tuoda vauvanhuoneeseen väriä, esim. värilliseen seinään kyllästyisin varmasti pian ja olisi aika homma alkaa sitä aina päivittämään… Kun vertaa esim. tyynynpäällisten vaihtoon :).
   Voi että tuo 4D-ultra, alkuraskaudessa sitä mietin kovastikin, mutta nyt se tuntuu kaiken kiireen keskellä jääneen hieman taka-alalle. Tokihan sinne ehtii vieläkin, olisi varmasti mahtava kokemus! Täytyy miettiä tätä vielä… Onhan se aika arvokas, mutta niin ainutlaatuinen kokemus. Kerro sitten kokemuksiasi, kun olette käyneet! :)

 2. suvi
  1.2.2014 / 11:50

  Heissan! Meillä noiden piuhojen kätkemiseen on hyvin toiminut pieni pahvilaatikko, esim kannellinen kenkälaatikko. Laatikon voi päällystää mielensä mukaan lahjapaperilla, vanhalla tapetin rippeellä, tai vaikka perus valkoisella paprerilla. Sinne saa laitettua kaikki jarkojohdon töpseliosat ja johdot. Laatikon kylkeen olen leikannut riviin reikiä joista eri suuntiin menevät johdot tulevat ulos. Reikien yläpuolelle voi kirjottaa vielä pienellä joko sisä- tai ulkopuolelle, että minkä masiinan johto on kyseessä, esim pöytälamppu, tietokone, kaijuttimet.

  Tulipas taas selostus, mutta ehkäpä tästä on edes vähän apua, tai saat kehiteltyä jonkinlaisen omantyylisen idean. :) Pakko vielä sanoa että suunnitelmat lapsenhuoneen osalta kuulostavat oikein hyviltä! :) Ja onhan se totta ettei se pieni vielä varmaan osaa kovin vahvoja tyylianalyysejä huoneensa seinien suhteen tehdä. ;) Tuli mieleen että tuommoinen raita saattaa ollakin aika kiehtova, ja että vauva sitä ehkä mielellään tuijotteleekin vaipanvaihdon yhteydessä tms!

  • Meeri
   1.2.2014 / 21:05

   Meillä juurikin tuollaista johtolaatikon virkaa toimittaa Ikean Kassett-laatikko. Siinä isoimmassa kun on ilmeisesti laatikon nostamista varten ”kolo” etu- ja takapuolella, niistä saa johdot hyvin kulkemaan ja sitten sisälle ylimääräiset rullalle. Tai meillä siellä säilytetään kyllä internetmodeemia, wlan-reititin on laatikon päällä ja hyvin toimii :) Eikä ole ärsyttävä johtokasa tiellä imuroidessa.

  • 2.2.2014 / 17:46

   Kiva kuulla tästä, mukava että kerroit! Olen kyllä totaalisen kyllästynyt johtoläjiin, jotain täytyy siis keksiä :). Kiva että pidit vauvanhuoneen suunnitelmistani! Tänään sain kyllä vahvistuksen, että tuo tapetti on just hyvä!

 3. Teea
  1.2.2014 / 11:50

  Tiedätkös,vauvat RAKASTAA mustavalkoisia kuvia. Kontrastit kiinnostaa ensimmäisinä pieniä, joten ihan mainio tapetti lapsen huoneeseen! Taitaa ne ”nallekuviot” olla eniten vauvahuumaisten aikuisten mieleen ;D. Teea

 4. Anu
  1.2.2014 / 13:30

  Mun piti kans kommentoida että yks meidän lapsista rakasti pienenä vauvana tuijotella (kamalaa) kellastunutta ”mäntyrimaseinää” jonka väleistä näkyi portaikon valot… Toinen tykkäsi vaaleasta tyynystä johon oli painettu ympyräkuvioita tummilla pallukoilla! Veikkaisin myös että tapetti voi olla kovastikin vauvan mieleen jossain vaiheessa! :)

 5. Marja
  1.2.2014 / 15:15

  Miunkin mielestä mustavalkoinen on toimiva lastenhuoneeseen. Se on vähän niinkuin maalauspohja johon voi sitten oman maun ja lapsen mauan kasvaessa värittää tekstiileillä jne. Sitäpaitsi se vauva aika nopeasti kasvaa leikki-ikäiseksi joka sitten ihan oikeasti asuu/leikkii/puuhailee/nukkuu siellä omassa huoneessaan, eikä teidän makkuukammarissanne. Meillä asunnon kaikki johdot on piilotettu sekä esteettisistä syistä, että kissaturvallisuussyistä erilaisiin systeemeihin. yksi johtokasa (tietokoneen ulkoinen kovalevy yms muut johdot) pöydän alle kannelliseen rottinkikoriin jossa on aukko johdoille ja ilmanvaihtoa varten. Toinen kasa on tungettu claes ohlsonin ihan tätä tarkoitusta varten suunnittelemaan mustaan laatikkoon. Sekä claes ohlsonilla, että ikealla on aika kivoja valmiita ratkaisuja. Mut nätit laatikot, korit ja pussukat toimii aina.
  T: Marja Mikkelistä

  • 2.2.2014 / 17:52

   Juuri näin! Tekstiileillä, leluilla ja tauluilla saamme varmasti kivasti väriä huoneeseen, ei ole tarkoitus pitää lasta mustavalkoisessa maailmassa :). Isompana lapsi saa toki itse vaikuttaa värivalintoihin, jos haluaa, mutta siihen asti päättää äiti ;).
   Kiitos johtojen piilotusvinkeistä, täytyypä käydä ensimmäisenä mutka Ohlsonilla!

 6. 1.2.2014 / 15:50

  Suunnitelmat tulevan vauvanhuoneen suhteen kuulostavat kyllä todella hyviltä :). Ja sinulla on niin hyvä silmä sisustuksen suhteen, että ei siitä voi muuta tulla, kuin erittäin kivan näköinen kokonaisuus :).

  Itseänikin ärsyttää suunnattomasti työhuoneessa luikertelevat johtokasat! Mies ei työnsä puolesta voi kovin mielellään luopua pöytäkoneestaan, eikä kuulemma haluakaan luopua siitä, sillä ”se on vasta päivitetty” (mitä se nyt ikinä tarkoittaakaan :D ), joten johdot ovat ja pysyvät. Onneksi johtoja on saatu ihan siedettävällä tavalla kuriin hankkimalla sellaisia ”pötkylöitä”, joiden sisään mahtuu ties millainen nippu johtoja, ja pötkylän voi helposti leikata sopivan mittaiseksi. Johtokaaos on edes jollain tapaa hallinnassa :).

  • 2.2.2014 / 17:54

   Voi, ihanasti sanottu, kiitti Tiia! :)
   Mistä tuollaisia pötkylöitä löytää? Oletko postannut aiheesta, olisi kiva nähdä kuvia!

   • 2.2.2014 / 19:36

    Meillä noita pötkylöitä on sekä valkoisena että mustana; valkoinen on Prismasta, mustasta en ole varma mistä se on, mutta veikkaisin Clas Ohlsonia tai Biltemaa. En ole tehnyt postausta aiheesta, mutta voisin lähettää sinulle vaikka pari kuvaa sähköpostiin :).

 7. HannaKoo
  1.2.2014 / 17:12

  Heippa pitkästä aikaa! :) Ilman muuta tuo mustavalkoinen tapetti saa jäädä ja tuotte sitä väriä juurikin tekstiilien, lelujen ym. muodossa aivan kuten suunnittelitkin! Mun mielestä lastenhuoneessa pitää olla paljon kontrasteja ja kuvioita (palloa, raitaa..) ja sitähän tuo tapetti juuri kivalla tavalla tuokin :) Vaaleanharmaaksi maalattu seinäkin olisi tietysti ihan kiva, mutta kuitenkin mielestäni ehkä vähän tylsä…Sopisi ehkä enemmän hempeään tytön huoneeseen, toki tämäkin on vaan minun mielipiteeni :) Voi en jaksa odottaa, että näen huoneen valmiiksi kalustettuna ja sisustettuna ;)

  • 2.2.2014 / 17:56

   Moikka moi! :)
   Kiva kuulla sun ajatuksia! Tänään kyllä loksahti palapelin palasia paikoilleen, kun saimme vauvanhuoneeseen pari kalustetta – tapetti on loistava! Jos kaikki seinät olisivat esim. valkoiset, olisi aika tylsä huone ja joutuisi tosi paljon nähdä vaivaa, jotta siitä saisi ihanan lastenhuoneen. Sellaisiakin olen kyllä nähnyt, onnistuneita toteutuksia siis, mutta en tiedä saisinko itse sellaista aikaiseksi :).

 8. Tiina
  1.2.2014 / 18:30

  Ai että mä rakastan raitatapetteja! Oon varma, että tuosta tulee upea huone pikkuiselle. Mustavalkoinen tapetti ja muuten neutraali värimaailma pinnoissa antaa tosi hyvän pohjan lisäillä sisustukseen värejä myöhemmin :)

  • 2.2.2014 / 18:01

   Voi mahtava kuulla Tiina! Nyt huoneessa on eniten valkoista, myös mustaa löytyy ja mausteena vaaleansinistä, näyttää jo nyt ihanalta vaikka ihan vaiheessa ollaankin! :D

 9. Hanna
  2.2.2014 / 10:45

  Meillä on johdoille sellanen boksi, löytyy täältä http://kauppa.johtojemma.fi/product/24/johto-jemma-bosign-m
  näytti olevan muitakin juttuja johtojen niputtamiseen.

  Miten olis vaikka joku pilvitapetti tuon raitaseinän tilalle jos sen päätätte vaihtaa, ei ehkä olis niin paistava, sinivaalkoinen seinä, haalealla sinisellä. Tai sitten joku hieman isompi sisustustarra, puu tai joku sellainen? Osaaatko itse maalat jotain kuvaa, jos seinä olis valkoinen ja itse maalais jotain kivaa siihen? Turkoosi, lila ja lime kuulostaa hyvältä :)
  Tekis kyllä kovasti mieli rempata meilläkin lasten huoneet, päivittää vähän isommille lapsille jo. Kalusteitakin tekis mieli vaihtaa, mutta täytyy nyt varmaan tyytyä samoihin, vaihtaa sitten parin vuoden päästä. Mutta se on varmaan et ens kesänä meillä ei rempata vaan otetaan rennosti koko kesä.

  • 2.2.2014 / 18:10

   Hyvännäköinen boksi! Tietäis vain, mikä koko noista olisi hyvä…
   Tänään lyötiin asia lukkoon: raitatapetti jää ja näyttää oikein kivalta! :)
   Värilliset seinät on mulle aika nou-nou, kyllästyn niihin turhan äkkiä.
   Hyvä hyvä, että pidätte tuollaisen vapaan kesän, se tekee hyvää! :)

 10. Rags
  7.2.2014 / 13:55

  Ma tykkaan tapetista! Musta se on oikein kiva vauvan huoneeseen, jotenkin pirtea. Tykkaan myos siita, ettei ole paljoa vareja, eli ’tausta’ on rauhallinen, vareja tulee ihan varmasti leluista yms. Tapetin voi sitten vaihtaa, kun ekat piirustukset on ilmestyneet seinille, vai mita? :-D

  Olikohan se Johtoi-niminen like, mista saa johdoille kivoja bokseja. Tosi hyva idea mielestani.

  • 8.2.2014 / 13:21

   Hyvin samoja ajatuksia mullakin! Ja nyt kun tuo huone alkaa jo näyttää vauvanhuoneelta, on tapettikin osoittautunut oivalliseksi :). Heh, mielenkiinnolla odotan niitä hetkiä, kun pöytä ei enää riitä :P.
   Kiitos Johtoi-vinkistä, tutustun!

 11. NannaK
  4.5.2014 / 09:12

  Moikka! Mistä tuo tietokonepöytä on hankittu? Samanlainen on ollut täällä hakusessa jo kauan :) ihanan simppeli!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.