Vohvelisunnuntai

 

Sunnuntaina herkuteltiin!

059

Kaivoin turhan pitkän tauon jälkeen vohveliraudan kaapista ja hetkessä keittiön valtasi huumaavat tuoksut. Pöytää koristi, ja koristaa edelleen, viikonloppuiset tulppaanit – perjantaina uusien vuoro!

054

Vohveliraudan tavoin pitkästä aikaa käyttöön pääsivät Halpa-Hallista aikoinaan ostamani beigen sävyiset kahvikupit; lautanen juuri sopivan iso vohveleille. Tulikin tuosta mieleeni, että kun juuri ostin sen huopakassin Halpa-Hallista ja nämäkin ovat kyseisestä liikkeestä, niin onkohan perää siinä mitä eräs lukija täällä jokunen vuosi takaperin tuumasi… Hän sanoi, että turhaan pidät sisustuskutsuja ja myyt niitä tuotteita; kokkolalaiset ostavat kaiken Halpa-Hallista! Olisko noin… ;)

050

058

055

Vohvelit maistuu parhaimmalta vaniljajäätelön (kermavaahto ei ole ollenkaan niin hyvä vaihtoehto!) ja hillon kera. Hilloista tähän tarkoitukseen paras on Saarioisten mansikkavadelmahillo, nam.

Aina silloin tällöin mieleen tulee ensi kesä; tulee jo vähän haaveiltua siitä ja yhteisistä hetkistä oman pienen perheen kesken… Miten odotankaan kesälomapäiviä ja aamupäivän viettoa torilla. Istuskellaan vain torikahvilassa arskat nenällä, aurinko paistaa lämpimästi, herkutellaan tuoreilla mansikoilla, vauva jokeltelee tyytyväisenä vieressä (vauvathan ei koskaan itke tai laita tuollaisia suunnitelmia uusiksi vai mitä ;))… Jokaiseen kesään kuuluu myös vähintään yksi vierailu Vohvelikahvilassa, siellä valitsen aina jäätelövohvelin. Se näyttää siellä huomattavasti kauniimmalta kuin tämä mun sulanut pläts:

062

064

Nyt on kuitenkin vasta helmikuun alku ja hyvä niin, sillä hommaa riittää! Deadlinet paukkuu maalis-huhtikuun vaihteessa, joten ei muuta kuin parin appelsiinin siivittämänä seuraavan homman kimppuun!

052

 Hyvää Runebergin päivää!

 

Comments

 1. 5.2.2014 / 11:07

  Nam, rupesi heti tekeen mieli vohveleita.

 2. Anna
  5.2.2014 / 17:00

  Hei!
  Laitatko jakoon vohvelireseptisi. Omistani tulee aivan älyttömän rasvaisen oloisia ja nuo näyttävät tosi houkuttelevilta.

  • 6.2.2014 / 12:00

   Moi Anna!
   Voih, vähän pelkäsinkin, että joku kysyy tätä, nimittäin mun resepti vähän muuttui siinä matkan varrella kun taikina olikin hieman paksuhkoa :P. Mutta koitan nyt jotain suuntaa-antavaa laittaa tähän (hyviä olivat, ei yhtään rasvaisen oloisia):
   2 kananmunaa
   4 dl maitoa
   2 dl vehnäjauhoja
   1 tl leivinjauhetta
   3/4 tl suolaa
   muutama hyppysellinen vaniljasokeria (oman maun mukaan)
   2 rkl voita tai margariinia (sulatettuna)

   Tein tuosta tupla-annoksen, koska syöjiä oli 4. Vohveleita tuli reilu 10 kpl. Taikinan annoin nousta lähes tunnin verran, joten vohveleista tuli aika kuohkeita ja rapeita. Taikina on siitä kiva, että kun on yhden paistanut, voi tehdä koemaistiaisen ja lisätä taikinaan esim. sokeria jos tarpeen. Itse jouduin lisäämään sokeria sekä maitoa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.