Vauvamme sänky

 

Näitä kuvia olette jo ehtineet kyselemäänkin ja vihdoin torstaina olin kotona hyvän päivänvalon aikaan ja sain kuvat otettua. Muistatte varmaan, miten pohdiskelin vauvan tulevaa sänkyä mm. marraskuisessa Perjantainen pinnasänkypähkinä -postauksessani? No tuosta postauksesta taisi mennä alle viikko, kunnes sain päätöksen sängystä tehtyä ja miehelle ideani ns. myytyä ;). Halusin vauvallemme Stokken Sleepin monestakin eri syystä (syitä lueteltu postauksen edetessä). Onni potkaisi ja kunnolla, sillä samoihin aikoihin sain blogiyhteydenoton asian tiimoilta: halukkuutta yhteistyöhön Stokken kanssa ei tarvinnut edes harkita! Näinpä saimme siis sängyn vauvalle blogityöni kautta ja se saapui parisen viikkoa sitten:

042

Niin ihana se on, että ensimmäisen viikon se majaili olohuoneessamme silmänilonamme :D, kunnes sitten siirsin sen vauvan omaan huoneeseen. Täällä se saa rauhassa odotella vauvaa ja hänen synnyttyä siirrämme sen makuuhuoneeseemme. Sängyn ilmestyminen oli kyllä konkreettisin havainto siitä, että meille oikeasti muuttaa joku pieni tuhisija! <3 (Vaikka äkkiä voisi luulla, että kasvava maha ja siellä potkujaan jakeleva murunen olisi se konkreettisin todiste…)

Kissat eivät muuten olleet sängystä moksiskaan, vaikka se viikon olohuoneessa olikin. Olin ihan varma, että jonain aamuna sieltä nousee korvapari, mutta ei. Ehkä se oli liikaakin tyrkyllä eikä sen vuoksi jaksanut kiinnostaa – se on se kielletty hedelmä mikä kiehtoo :).

028

Jonkin aikaa meni pähkäillessä, valitsemmeko sängyn valkoisena vai luonnonvärisenä (sängystä on myös tumma pähkinä -sävy tarjolla), mutta lopulta tämä valkoinen kuitenkin vei voiton. Ajattelin, että on mukavaa kun kaikki kalusteet huoneessa on valkoisia ja tähän sävyyn on kiva yhdistellä vähän värikkäämpiäkin tekstiilejä. Erittäin tyytyväinen olen, sänky on kaunis kuin mikä ja sitä tulee huoneen ovelta kurkistettua tämän tästä!

cats

Tekstiilit tosiaan vielä puuttuvat, sängyssä on tällä hetkellä vain mukana tulleet patja sekä reunapehmuste, jota ei varmaan ihan alussa tarvita, kun ei vauva vielä itsenäisesti liiku. Nyt kun sängyssä ei vielä ole lakanaa, peittää kaunis reunapehmuste patjan. Patja on ilmava vaahtomuovipatja, jonka päällä on vetoketjulla avattava tikattu päällinen, jonka voi helposti pestä koneessa.

050

055

On olemassa montakin syytä, miksi päädyin lopulta tähän sänkyyn. Ensinnäkin ihastuin sängyn kauniiseen ulkonäköön sekä ovaaliin muotoon. Toinen yhtä tärkeä ominaisuus oli pyörät! Sänkyä on kiva liikutella ympäri kotia, se liukuu helposti ja lähes äänettömästi lattiaamme pitkin, myös paksujen mattojen yli kulkee vaivattomasti. Tämä liikuteltavuus tulee varmasti olemaan tärkeä ominaisuus käytännössä! Pyörät saa myös tarvittaessa lukittua.

065

Sängynpäädystä löytyy uudintanko, johon laitoin nyt alkuun roikkumaan tuon Tuiki tuiki tähtönen -soittorasian. Tankoon voisi hankkia myös uudinverhon, mutta itse en näe sitä tarpeellisena; olisi ehkä liian hörhelömäinen lopputulos makuuni. Nyt tankoon voi halutessaan ripustaa joko tuon soittorasian tai jonkin mobilen, mitä vauva sitten näyttääkään kaipaavan. Toivottavasti ei mitään, sillä nukkumista vartenhan tämä sänky on ;).

060

Ensimmäisen blogilahjaksi saamani torkkupeiton esittelinkin Pehmeää ja suloista vauvalle -postauksessani, mutta sen jälkeen vauvalle kotiutui vielä toinenkin torkkupeitto! Ostin läjän lankoja toissatalvena ajatellen, että ehkä äitini kutoisi niistä jonkin kivan peitteen makuuhuoneeseemme. Langat saivatkin toisen käyttötarkoituksen ja niinpä äitini teki vauvalle aivan ihanan torkkupeiton piirrokseni pohjalta.

076

cats

Ihanassa tilkkutäkkityyliin tehdyssä peitossa on kauniit sävyt; miten osasinkin silloin valita juuri nuo ;). Sopii mielestäni hyvin tytöllekin, jos sukupuoli loppukuun ultrassa yllättäen vaihtuukin, heh. Torkkupeitot tulevat käyttöön pinniksessä, vaunuissa ja varmasti ihan olohuoneessakin sohvalla/lattialla oleskellessa. Ne voi toimia myös päiväpeitteen korvaajina sitten isommassakin sängyssä, jalkopäähän aseteltuina.

080

Yksi omalla kohdallani Stokken Sleepi-sänkyä puoltava tekijä oli myös sen pitkäikäisyys! Kun päädyin tähän sänkyyn, ratkesi samalla kehto-ongelma, sillä sängyn ensimmäinen versio (kuvissa näkyvä Sleepi Mini) toimii vastasyntyneen sänkynä ollen ihanan pieni ja pesämäinen! Sängyn pohjan voi säätää neljään eri korkeuteen ja kun näyttää siltä, että sänky alkaa käydä vauvalle ahtaaksi (todennäköisesti noin puolen vuoden iässä), haemme varastosta sängyn jatkopalat ja niin se muuntuu Sleepi Ministä Sleepi-sängyksi. Tuolloin se vastaa kooltaan tavanomaista pinnasänkyä. Sängystä saa myös laidan pois, jolloin pieni touhukas taapero voi kömpiä sinne ja sieltä pois omatoimisestikin.
Olen laittanut merkille, että tästä sängystä löytyy melkoisen vähän käyttökokemuksia suomalaisilta nettisivuilta, joten minulta sellaista on sitten luvassa! Varmastikin jonkinmoista raporttia luvassa siinä vaiheessa, kun siirrymme tästä ensisängystä isompaan sänkyyn. Ja toki matkan varreltakin, jos tulee mieleen jotain kirjoitettavaa.

Seuraavaksi voisinkin hankkia/teettää sänkyyn muutaman lakanan. Sitten kun pari tilaamaamme kalustetta saapuu, pääsen kunnolla sisustelemaan huonetta! Tuolloin luvassa siis lisäkuvia.

068

Suloista sunnuntaita!

 

Comments

 1. Ann
  9.2.2014 / 12:47

  Hei,

  Tiesitkö että reunasuojat eivät ole liikkumisen vuoksi vaan sen vuoksi että pieni vauva tarvitsee ns pesäntuntua ja siksi sängyn reuna on hyvä ”vuorata”.
  Ihanan näköistä teillä ja tuo mobile on herkun kokoinen.
  Mistä tuollaisen ison maljan palloille olet löytänyt?

  • 9.2.2014 / 13:00

   Ihan totta Ann! Varmasti suojaa kuitenkin myös päätä kolisemasta pinnoihin? Joissain maissa nuo on kiellettyjä vauvan tukehtumisvaaran vuoksi. Lisäksi olen kuullut, että vauva saattaa hermostua, kun ei herättyään näe äitiä tuolta pehmusteen takaa :D. Riippuu niin vauvasta, tuleeko käytettyä vai ei, moni asia vaikuttaa…
   Kiitos, kiva kuulla! Tuon lasimaljakon olen ostanut vuosia sitten muistaakseni Kodin Terrasta (ihan varma en kyllä ole).

 2. 9.2.2014 / 13:00

  On se kaunis sänky. Ja niin sinun tyylinen :)

 3. Kaisa
  9.2.2014 / 13:15

  No onhan se kaunis sänky! Ei kai siihen muita sanoja tarvita :)

 4. Minna
  9.2.2014 / 15:11

  Oih…<3 Tuota minäkin niin pitkään katselin, se on niin kaunis, niin monikäyttöinen, täydellinen.

  No, me lopulta saimme pinnasängyn äitini työkaverilta, enhän olisi koskaan raaskinut ostaa tuollaista, vaikka se niin upea onkin :)

 5. Jenna
  9.2.2014 / 15:28

  Voi kun on kaunis sänky, vauva varmasti viihtyy! Ja ei voi kuin todeta, että se on kuin teille tehty :)

 6. Äippä
  9.2.2014 / 15:47

  Vaikuttaa aivan täydelliseltä sängyltä. Pyörät ja liikuteltavuus ovat tosi hyviä ominaisuuksia, ja upean peitteenkin on äitisi tehnyt :)

 7. 9.2.2014 / 16:51

  Tuo on kyllä kaunein pinnasänky minkä tiedän..! Ja tuo on niin hyvä kun se on alussa pieni ja sen saa kasvatettua isommaksi. Voi kunpa nämä bebet jo syntyisi.. ♥

  • 10.2.2014 / 14:47

   Samat sanat! Onpa jännä nähdä, milloin me jakaudutaan :). Täällä blogin lukijoissakin niin monia suht samoilla viikoilla, että onpa hauska sitten kun alkaa vauvauutisia tupsahtelemaan, hih!

 8. Linnea
  10.2.2014 / 00:38

  Kannattaa pitää reunapehmuste, myöhemmin kun vauva liikkuu unissaan, kädet ja jalat voivat jäädä pahasti pinnojen väliin ilman sitä! Tosi kauniilta näyttää!

 9. Kape
  10.2.2014 / 13:06

  Linnea kirjoittikin jo minun mielestäni reunapehmusteen tärkeimmän tehtävän. Tuosta syystä meillä käytettiin reunapehmustetta ihan siihen saakka, kunnes meidän ”vauva” muutti pois Stokkesta n. 1v 9kk ikäisenä.
  Meillä on siis käyttökokemusta tästä sängystä ja on kyllä ollut erittäin hyvä! Ainut miinus tuli siinä vaiheessa, kun otin yhden laidan pois ja harjoiteltiin ilman laitaa nukkumista… En tiedä, kuuluuko Stokken valikoimiin väliaikaista matalaa ns. putoamislaitaa, mutta koska sellaista meillä ei ollut, niin lapsi oli harva se yö muksahtanut pois sängystä. Onneksi minulla oli paksu patja öisin tätä ennakoitua vahinkoa varten sängyn edessä. Välillä tosin tyttö oli kierähtänyt kokonaan sängyn allekin… :D Meillä koettiinkin järkevämmäksi siirtyä kokonaan pois Stokkesta tuossa kohtaa, ja normaalista lasten sängystä tyttö ei ole pudonnut kertaakaan, sillä laidat ovat sen verran korkeat, että patja jää useamman sentin laidan yläreunan alapuolelle. Nyt meillä onkin käytössämme se tuolivaihe, joten monipuolisen sängyn olette todellakin valinneet pikkuisellenne!

  • 10.2.2014 / 14:50

   Mahtava kuulla, että olet ollut tyytyväinen tähän sänkyyn! Hmm, hyvä tietää tuosta laitahommasta, eipä sitä näin etukäteen tule ajatelleeksikaan… Laidan olisi kyllä hyvä olla jonkin verran patjaa korkeammalla, jotta moista ei tapahtuisi. Saapa nähdä millainen hyörijä meidän poitsu aikanaan on! :)

 10. Paula
  10.2.2014 / 14:54

  Aivan ihana sänky. <3 Tuosta haaveilin itsekin, mutta se raha se raha.. :/ Reunapehmuste on meilläki ollut käytössä alusta asti. Ei se vauva ihan pienenä nää kuitenkaan kun sen 30 cm päähän, niin äidin tuoksu kyllä tulee reunapehmusteen ylikin. ;) Meillä on nyt 2,5 kk tyttö ja liikkuu ko mikäkin mato pinniksessä ja aina on pää pinnoissa kiinni vaikka kuinka laitan keskelle sänkyä eli pehmuste on todellakin tarpeen. Jännä nähdä minkälainen teidän vauveli sitten on. :)

 11. Rags
  10.2.2014 / 18:31

  Voi miten kaunis sanky! Sopii taydellisesti tuohon kulmaan ikkunan alle. Ja torkkupeitto on aivan ihana, taitava aiti sinulla!!

  • 10.2.2014 / 20:24

   On kyllä niin kaunis ja peitto ihana! Onneksi äiti osaa ja tykkää kutoa, niin saatiin tuollainenkin peittoihanuus :).

 12. Sara
  10.2.2014 / 20:32

  On se vaan kaunis sänky tuo! Näin tuollaisen meidän lastentarvikeliikkeessä ja oli vähän alennettu hintakin, mutta minä pöljä luulin että se mini ja tavallinen on täysin erikseen hankittavat sängyt :). Ajattelin että tuleepa kalliiksi muutaman kuukauden peti jos sen pienen ostaa…! Meillä on ihan valtava pinnasänky, jonka mahtuminen makuuhuoneeseen on edelleen mysteeri, en ole uskaltanut kokeilla.
  Me käytiin siellä 4D- ultrassa viime viikolla ja oli kyllä tosi kiva kokemus! Ihana tietysti kuulla että pienellä on siellä kaikki hyvin ja kasvukin etenee mallikkaasti. Poika se kyllä tosiaan näytti edelleen olevan :). Onko teilläpäin useampia ultraäänitutkimuksia, meille kun tarjotaan vain kaksi? Tämä lääkäri sanoi että ihmiset paljon käyttää yksityistä kun niihin ultriin ei muuten pääse, siinä saa paremmin mielenrauhan kun odotusaika on niin pitkä. Ja vaikka se oli vähän kallis mielenrauha, olen todella tyytyväinen että mentiin.

  • 10.2.2014 / 20:39

   Noin voi muuten helposti luulla! Eikä tuon hinta niin kamalan paha ole, kun tosiaan ei tarvitse kehtoa tms. erikseen, vaan tulevat samassa paketissa. Olen itsekin miettinyt, että sitten kun siirrymme tuosta kehtovaiheesta seuraavaan ja jos vauva nukkuu vielä meidän makkarissa, niin mitenköhän sen sängyn kanssa sinne mahdumme… Nooh sen näkee sitten :).
   Ihana kuulla teidän ultrakokemus, voi että! Täälläkin tosiaan vain kaksi ultraa: np-ultra ja rakenneultra. Olen joutunut kuitenkin käymään useammassa ja lisää pukkaa… Tuohon 4D-ultraan taidamme mennä maaliskuun aikana, jos menemme. Olisi se niin kiva kokemus kyllä!

 13. 13.2.2014 / 21:23

  Ei, mä en kestä. Niin ihania kuvia, ihana sänky ja soittorasia ja tuo äitisi tekemä torkkupeitto. Innolla lisäkuvia odottaen. :)

  • 14.2.2014 / 09:41

   Voi miten ihana kommentti Jen, kiitos! <3
   Ensi viikolla varmasti taas jonkinmoista kuvaa, kunhan vaatekaappi saapuu :).

 14. Johannainen
  18.2.2014 / 09:58

  Hei,
  oi miten kauniilta tuo valkoinen mini versio näyttää! Muistan kuin pari vuotta sitten pähkäilin pinniksen valinnan kanssa…rakastuin myös Stokken ovaaliin muotoon, mutta harmittelin kun sitä ei saanut mustana. Mustavalkoiseen sisustukseemme toki olisi sopinut valkoinenkin, mutta itsepäisyydessäni päätin että haluan mustan :) No, hankin pyökin värisen Sleepin ja Care hoitopöydän ja miehen avustuksella hiottiin ja maalattiin ne mustaksi ( ei muuten mikään helppo juttu jokaista pyöreää pinnaa hioa hiekkapaperilla :)
  Sänky toimi hyvin vielä melkein 3 vuotiaaksi juuri irrotettavan laidan vuoksi.
  P.S Anteeksi jos menee mainostamiseksi, mutta ko. pinnis ja hoitopöytä on parasta aikaa huutonetissä myynnissä

  • 18.2.2014 / 16:30

   Varmasti upea mustanakin! Huh, ihan hengästytti kuvitella sitä hiomis-/maalausurakkaa ;).
   Toivottavasti tuotteet löytävät uuden kodin!

 15. Reetta
  24.2.2014 / 00:08

  Mistä olet ostanut tuon valkopalloisen valonauhan? Sekin on kiva.

 16. Johanna
  3.3.2014 / 16:45

  Meilläkin mies kokosi samaisen sängyn tulokkaalle viikonloppuna, saimme sänkyä odottaa noin 1,5kk ja alkoi jo tuntua siltä että asukki on maailmassa ennen sänkyä. Onneksi pelko oli turha ;) Kovasti sänky kiinnosti isoveljiä, varsinkin tarkkaan tutkittiin miten pyöristä sai jarrut pois, apua!!! ;)

  Tuo äitisi tekemä peitto on kyllä todella ihana. Millä tai miten hän on liittänyt palat yhteen? Eikö tilkut kuitenkin ole kudottu eikä virkattu?!

  • 4.3.2014 / 10:46

   Heh, onneksi ehti ennen vaavia! Ihanat isoveikat siellä hääräämässä :).
   Peitto on tosiaan kudottu ja hän on ihan samoilla langoilla liittänyt palat toisiinsa, peiton nurjalta puolelta.

 17. Ansku
  29.5.2014 / 14:05

  HEi,

  Itse ostimme myös saman sängyn, mutta kokoamisessa tuli ongelma. Menikö teillä pohjan osa hyvin, että saitte kaikki ruuvit oikeisiin kohtiin? Meillä ei pohja osu oikeisiin kohtiin. Sänky on niin ihana ja hintansa väärti kyllä! Odotan jo innolla, että pientä tuhisijaa saa nukuttaa sänkyyn :)

  • 30.5.2014 / 20:48

   Kysyin tuota mieheltä eikä hän muistanut, että olisi ollut mitään tuonkaltaista ongelmaa. Kannattaa varmaan ottaa yhteyttä myyntiliikkeeseen. Sänky on kyllä ollut todella mieluinen meilläkin!

 18. 9.6.2014 / 17:14

  Meillä myös sama sänky ja siitä kirjoitinkin blogiini. Ainut pettymys oli, että meidän reilu 2kk vauva ei enää mahdu miniosaan. Mutta olihan se söpö sänky tuon parin kuukauden ajan :D
  yksiplusyksion3@blogspot.fi

  • 9.6.2014 / 19:57

   Saapa nähdä kauanko meidän poitsu mahtuu, sen verran pitkä alkaa jo olla :P. Mutta onneksi jatkopalat on varastossa odottamassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.