Talven kauneutta

 

033

Niin erilainen talvi tämä: tosi niukasti lunta ja pakkastakin vain silloin tällöin. Onneksi kuitenkin tammikuussa saimme nauttia molemmista: sekä lumipeitteestä että kunnon pakkaslukemista. Ja onneksi noiden kelien aikaan otin lenkille mukaan kameran, jotta sain edes muutaman kuvan ikuistettua tältäkin talvelta. Valkoisia, lumipeitteisiä puita ja sinistä taivasta tuijottaisin vaikka kuinka kauan – lumoavan kaunista!

050

013

054

Joka talvi pysähdyn miettimään samaa: onko talvi sittenkin se lempivuodenaikani? Vaikka rakastan kaikkia neljää vuodenaikaamme (ja toki sitä viidettäkin; joulua ;)), niin silti talvi taitaa olla ainoa, joka on näin taianomainen. Maisemat on suorastaan satumaisia, lähes liian kauniita ollakseen totta. Autostakin käsin tulee maisemia ihasteltua ja silloin usein mietinkin, että voisivatpa silmäni ottaa valokuvia… Totean varmaan miljoonannen kerran: mikä rikkaus onkaan saada asua täällä kauniissa Suomen maassa!

cats

028

Silti taas, kun kevät alkaa nostaa päätään; kun aurinko näyttäytyy entistä enemmän ja lämmittää päivä päivältä enemmän, tulee niin ihana ja kevyt olo, iloinen mieli! Ihan jo pelkästään siitä, kun näkee miten luonto taas herää pitkän talven jäljiltä – sitä ei koskaan kyllästy seuraamaan. Ja se tunne, kun ensimmäisen kerran kuulee sen uskomattoman kauniin ja hilpeän pikkulinnun laulun, tekee melkein mieli hihkua sille takaisin! Puhumattakaan kesästä tuoksuineen ja tuoreine marjoineen, valoisine öineen ja yöuinteineen! On sininen meri ja vihreä luonto, paljaat varpaat ja hellehattu.

Sitten se tunne loppukesästä, kun aivan jo odottaa syksyn lähestymistä ja kotiin käpertymistä. Torkkupeittoja ja pimeitä iltoja, kynttilänvaloa ja sateen ropinaa ikkunoihin. Ne ensimmäiset syysillat, jolloin taas tauon jälkeen nautitaan takkatulesta; sen tunnelmasta, lämmöstä, ritinästä ja tuoksusta. Ja kun aika kuluu, alkaa pimeyden ja vesisateen keskelle jo kaivata valkoista lunta; se ensilumen odotus on aina yhtä ihanaa! Ja sitten ollaankin taas tuota pikaa tässä pisteessä. Nyt kuin taikaiskusta alkoi keskellä helmikuista päivää paistaa aurinko, paistaakin jo huomattavasti korkeammalta kuin viime kuussa!

057

Tällaisia haaveilumietteitä näin viikon alkuun! Mulla on vahva tunne siitä, että tästä viikosta tulee todella onnistunut monellakin tapaa – ja onhan tällä viikolla ystävänpäiväkin! <3 Myöskin teille luvassa kiva ylläri tämän viikon aikana, joten kerrassaan loistavaa alkuviikkoa jokaiselle täällä piipahtavalle! 

 

Comments

 1. emiliamaria
  10.2.2014 / 14:43

  Täällä kuultiin jo eka pikkulinnun sirkutus aamusella! Ja ilma on kyllä keväinen kun on +2 astetta ja vähän tuuleskelee, harmi että taivas on pilvessä.

  • 10.2.2014 / 15:30

   Voi niinkö, ihanaa! Muistelin, että viime vuonna kuulin ensimmäiset pikkutsirput juurikin helmikuussa :). Täällä paisteli lähes pari tuntia tässä iltapäivän puolella, mutta nyt jo laskenut.

 2. Madde
  10.2.2014 / 14:51

  Ihania talvisia kuvia. Mulla on jo ihan kevätfiilis. Ulkona on 5 astetta lämmintä ja lumet sulaa vauhdilla. Nurmikkoakin näkyy jo kohta enemmän kuin lunta. Eilen koirien kanssa metsässä kävellessäni huomasin että pajuissa on jo kissat(kukintosilmut). Joko se talvi muka on ohi? Vastahan tänne etelään tuli lunta ja nyt se jo sulaa pois :(.

  • 10.2.2014 / 15:32

   Kiitti Madde! Täälläkin takapihan reunoilla jo hieman nurmikko pilkistää… Eilen juuri lenkillä sanoin miehelle, että toivoisin lunta olevan ainakin huhtikuun alkuun asti, on muuten liian pimeää. Joten vielä saisi lumi pysyä ja vähän lisääkin sataa :).

   • Madde
    11.2.2014 / 09:31

    Olipa ihana herätä tänä aamuna ja kurkata ulos ikkunasta. Yöllä on satanut paljon lunta ja lisää tulee koko ajan. Toivottavasti ei muutu vesisateeksi.

    Olisiko sulla joskus aikaa ja kiinnostusta tehdä postaus takkahuoneesta? Teillä ei sellaista ole mutta jos olisi, miltä se näyttäisi?

    • 11.2.2014 / 15:47

     Voi niinkö, kiva! Täällä ihan plussakeli, räntää satanut aina välillä, blaah…
     Kiitti ideasta, voin makustella asiaa, jos saisin samalla idean, miten huoneen toteuttaisin! En ole koskaan aiemmin asiaa edes miettinyt, heh :).

 3. 10.2.2014 / 14:53

  Minun ehdoton lemppari on talvi! Jos saisin päättää, talvi kestäisi puolet vuodesta, keväälle ja syksylle antaisin yhden kuukauden molemmille ja neljä kuukautta kesälle. Toivottavasti saataisiin tälle talvelle edes kerran vielä lunta, vaikka vain päiväksi. Kivaa viikkoa! <3

  • 10.2.2014 / 15:34

   Niin, tuollaisia ne vuodenaikojen vaihtelut taisi ennen ollakin. Itse tykkäsin myös :). Minäkin toivon, että lumet pysyisivät ja lisääkin saisi sataa! Lumet saisivat sulaa vasta huhtikuun alkupuolella, jotta tämä pimeä pätkä menisi mukavammin :). Kiitos!

  • 10.2.2014 / 20:22

   Voi harmi! Täälläkin noita maisemia saa ihastella vain kuvista; lumiset puut on mennyttä ja maastakin lumet sulaa kovaa vauhtia…

 4. Viivitys
  10.2.2014 / 18:52

  Juuri päivitin facebookin kansikuvaksi vähän saman tapaista maisemaa. Valitettavasti ulkona oleva todellisuus on jotain muuta, todella sumuista ja harmaata. Halusin silti vielä fiilistellä talvimaisemia.
  Mies aina nauraa mulle, kun autossa hoen ”Kato, kuinka nättiä!” ”Onpa nättiä!” ”Kato noita puita miten hienoja!”
  Seuraavaksi saa ihastella kaikkia vihreän eri sävyjä, kun puihin alkaa tulla lehtiä.
  Parasta siis vain etsiä parhaat puolet joka vuodenajasta, niihin kun ei oikein voi vaikuttaa :o). Eilen kuului muuten linnunlaulua täällä meillä. Tuli kiva fiilis.

  • 10.2.2014 / 20:25

   Sama täällä, ei vastaa nämä kuvat tämän päivän näkymiä… Ja hyvin sanottu tuo, että paras vain löytää näistäkin jutuista ne parhaat puolet; elämä on silloin paljon mielekkäämpää :).

 5. 13.2.2014 / 20:44

  Kyllä ne vaihtuvat vuodenajat on parasta, jokaisesta jaksaa nauttia! :) (Tosin tuo sulava lumi saa mut näköjään vähän kaihoamaan jo kesään…) Harmi kun itsellä jäi pakkasen kauneus melkein kokonaan kuvaamatta kun paleli niin kovasti. Viime vuonna sama homma. Ehkä ensi talvena sitten karaistun! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.