Nuupahtaneille tulppaaneille

 

Kirjoittelin lauantaina Välipalatauko-postauksessani, kuinka ajattelin laittaa miehen tuomaan kauppareissulta viikonlopun kukat. No ne kukat näytti jo eilen maanantaina tältä:

003

Niin lerppuja, että edes nuppineulakikka ei olisi noita tulppuja pelastanut. Tuota hieman surullista näkyä katsellessani muistin mm. White & Black -blogissa näkemäni tulppaaniasettelumallin, jonka ajattelin sopivan mainiosti näille hieman nuupahtaneille yksilöilleni…

035-crop

009

Tulikin heti kivempi vai mitä! Kaapista löytyy tuollaisia lasimaljakoita pienempinäkin versioina ja ajattelin, että voisi joskus koittaa sellaiseen ihan vain yhden tulppaanin asettelua. Tuollainen isompi maljakko näyttäisi varmasti kivalta myös siten, että kaikki tulppaanit olisivat erivärisiä! Kiva katseenvangitsija.

011

Pari viherkasvia on kotiutunut viimeisen kuukauden aikana. Toinen oli yleisnimeltään viherkasvi mix, enkä sitten hoksannut siitä mitään sen tarkempaa kysyä, mutta toinen on tuttu palmuvehka:

cats

037

Tulppaanit ja maha, raskausviikko 30. Tiukka takakeno, ei se muuten noin pullota… Mies sanoi jokin aika sitten, kun puin takkia päälle, että on se melkoinen makkarankuori ja että voisin ehkä jättää sen auki :D. Hyvä puoli tässä plussakelin talvessa :).

022

Täällä taas uintiaamu takana, nyt hedelmiä ja lepoa. Energistä tiistaita!

 

Comments

 1. Anna
  11.2.2014 / 11:08

  itse juuri ostin tulppaaneja myös ja äitini sanoi että tulppaanit saa suoriksi niin että ostaessasi et irrota sitä muovia vielä, leikkaat vain vähän varsista pois ja isket veteen pakkauksineen päivineen. Anna tulppaanien imeä vettä sisäänsä ja muutaman tunnin päästä ota muovit tulppaanien ympäriltä pois. Pitäisi seisoa pystyssä : )

  • 12.2.2014 / 09:08

   Hyvä tietää Anna! Lähes aina kyllä pysyvät suorina ilman mitään kikka kolmosia, mutta tämä oli jokin lerpumpi kimppu. Esim. tuota aikaisemmat pysyivät hyvinä lähes viikon kun taas nämä hävitän jo huomenna…

 2. SanMa
  11.2.2014 / 11:09

  Sinulla on niin kauniin valoisat kuvat! Millä kameralla ja objektiivilla kuvaat ja käsitteletkö kuvia koneella? Millaiset asetukset olet säätänyt kameraasi näitä kuvia ottaessa? Haluaisin niin oppia kuvaamaan paremmin, mutta aika ei tahdo riittää omatoimiseen opetteluun :)

  • 12.2.2014 / 09:20

   Voi kiitos, olipa mukava kuulla! Kamerani on Canon EOS 550D ja näissä kuvissa objektiivina Sigman 30mm f1.4.
   Tuli kivaan saumaan nämä kysymyksesi, olen nimittäin mielessäni pyöritellyt jotain tällaista pientä postausaihetta! Mutta vastaan sulle jo tässä näihin:
   Kuvia käsittelen sen verran, että pienennän ne aina kokoon 900×600, lisään blogin nimen sekä usein lisään hieman tarkennusta kuviin. Joskus rajaan kuvaa, jos kuvaan on tullut jokin hassu osa reunaan. Valoisuutta lisään joskus tarpeen vaatiessa, mutta en läheskään aina. Pyrin siihen, että kuva on ottohetkellä jo sen verran hyvä, ettei käsittelyä tarvita. En oikein näe sen kuuluvan valokuvaukseen eikä mulla oikein aikakaan riittäisi kovaan säätämiseen ;).
   Kurkistin parista kuvasta noita tietoja. Postauksen ensimmäisen kuvan olen ottanut asetuksilla: aukko f/4, valotusaika 1/30 sekuntia, ISO 400. Sitten taas tuon kuvan, jossa näkyy vähän mahaa, otin asetuksilla: aukko f/3.5, valotusaika 1/25 sekuntia, ISO 400.
   Toivottavasti näistä oli jotain apua! :)

   • SanMa
    12.2.2014 / 14:54

    Kiito vastauksesta! Itse opin just näin,että näen ensin hyvän esimerkkikuvan ja sitten kokeilen itse noilla säädöillä, toki kaikki muukin vaikuttaa mm. sen hetkinen valaistus ym. mutta aina voi kokeilla :)

 3. Pilvi
  11.2.2014 / 11:16

  Tosi kiva idea! Taidanpa kopioida :). Pitää varmaan ostaa jo valmiiksi vähän nuupahtaneita niin sais ne heti noin, olis suojassa kisun mielenkiinnolta paremmin :D.

  • chamaemor
   13.2.2014 / 21:30

   Niin siis eihän siinä aina tarvitse käyttää nuupahtaneita kukkia. Käytämme kukkasidonnassa myös ns. tuoreita tulppaaneita, mutta huononnamme nestejännityksen jätätättämättä ne veteen (varsi notkistuu, kun ei ole hyvää nestejännitystä) ja sitten voi taivutella. Netti on pullollaa sellaisia ideoita. Veteen meniessä leikkaa vain uudet imupinnat ja viileeseen veteen.
   Samoin tulee ihan kivoi kun tulppaanit jäädytetään jossain astiassa!

 4. Anniina
  11.2.2014 / 11:32

  U-P-E-A! :) Pakko kai lähteä itsekin tulppaanikauppaan…

 5. 11.2.2014 / 13:29

  Noin saa kyllä nuupahtaneetkin tulppaanit kauniisti esille! Tuossa postauksessa minkä linkitit, on juurikin tulppaanit jo ihan huonona. Pyysin miestä tuomaan tulppaanikimpun ja ei hoksannut kaupassa katsoa niiden kuntoa :D olivat jo valmiiksi puolikuolleita :)

 6. Nimetön
  11.2.2014 / 15:25

  Tännekin ehkä pakko pölliä sun ihana idea :D just aamulla yritin pelastaa omat tulppaanit, ei vaan taida olla enää mitään tehtävissä.. Voi kun ne olis niin nättejä kun pysyisivät pidempään nupullaan! Aukeavat niin äkkiä, ja mun hoidolla ainakin nuupahtavat melkein samantien… mikään viherpeukalo en oo kyllä ikinä ollu!
  Energistä viikon jatkoa, senkin reippailija! :)

  • 12.2.2014 / 09:30

   Kiva, pölli pois! :) Multakin puuttuu viherpeukalo, mutta yllättävän hyviä kimppuja olen onnistunut viime aikoina löytämään, joten ei hätää. Yksi kikka, mitä voi kokeilla nuupahtamiseen, on pistää esim. nuppineulalla tulppaanin varteen ihan kukan alle pieni reikä. Pitäisi pysyä suorina tuolla tavalla ja kauemmin myös nupullaan! Kimpun elinikää voi pidentää pitämällä ne viileässä öisin (jääkaapissa vaikka) ja pitämällä maljakossa ihan vähän kylmää vettä. Itse olen vähän laiska tekemään mitään kikkoja: kimppu kotiin, vettä maljakkoon, kukat siihen ja veden vaihdan kun muistan :D.
   Ja kiitos, energiaa tällä viikolla tarvitaankin! :)

 7. Tiina
  11.2.2014 / 19:24

  Jäi kiinnostamaan mainitsemasi nuppineulakikka. En ole sellaisesta koskaan kuullutkaan. Löytyykö se jostain aikaisemmasta postauksestasi?

 8. 12.2.2014 / 09:38

  Onpa kiva idea tulppaaneille. Pitääkin viikonlopuksi hommata tulppaaneja, ne tuo ihanasti keväistä tunnelmaa. Pari kertaa olen ostanut Ikeasta euron narsissiruukut jo. Ne vain kuihtuvat tosi nopeasti ainakin sisällä. Jokin kikka niihinkin tarvittaisiin:)

  • 12.2.2014 / 09:50

   Ne tuo kyllä mukavaa piristystä kotiin! Ja juurikin sitä kevään tuulahdusta :). Auttaisiko myös narsisseja, jos niitä pitäisi jääkaapissa yön?

  • 12.2.2014 / 09:51

   :D Mutta sun kimppu näytti siltikin paremmalta, jopa nuupahtaneena!
   Tämä mun kimppu oli just tosi pehmeä, ihan lerppu, joten ehkä siksi taipui hyvin maljakkoon. Leikkasin varret myös melko lyhyiksi ennen maljakkoon asettelua.

 9. 12.2.2014 / 17:03

  Oi, miten hyvä idea! Just pohdinkin mahtaako tulppaanikimppuni jaksaa viikonloppuun asti, mutta kyllähän se jaksaa kun kokeilen tätä kikkaa – kiitos siis vinkistä :)

 10. Rags
  13.2.2014 / 15:55

  Onpas kiva idea! Taytyy laittaa muistiin. Aivan ihanat maljakot eka kuvassa, mistahan ne mahtaa olla?
  Upeita kuvia muutenkin. Aina sun kuvia katsellessa tulee mieleen, etta taytyisi opetella valokuvausta enemman eika aina ottaa kuvia automaattiasetuksella…

  • 13.2.2014 / 18:53

   Olen tilannut nuo Amfora Shopista, ovat toisinpäin lämpökynttilälyhtyjä! :)
   Voi, kiitos kuvakehuista, ne lämmittää aina erityisesti mieltä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.