Vaunut hankittu (ja testattu)!

 

Ja otsikon jatkoksi voisi heti pyyhkiä vaunupähkäilyn aiheuttamat hikikarpalot otsalta, phuuh! Otsikoin edellisen vaunupostaukseni otsikolla Vaunuviidakosta päivää!, mutta vasta teidän lukuisia kommenttejanne lukiessani aloin oivaltaa tuon viidakon todellisen tiheyden… Kyllä siinä saa ottaa sen miljoona yksityiskohtaa huomioon vaunuja hankkiessa, mutta sitten taas toisaalta ei saa ottaa asiaa liian vakavastikaan ;). Kiitokset avuliaista viesteistänne! Niistä on palautteista päätellen ollut hyötyä monelle muullekin, ei pelkästään minulle.

Mietin monenlaisia vaunuvaihtoehtoja, mutta aina huomasin palaavani ennakkosuosikkiini: Mutsyn Urban Rider -malliin. Soitin sitten viime perjantaina Vaasan Babystyleen ja kysyin, onko heillä tuota vaunua liikkeessä testattavana ja myöntävän vastauksen saatuani suunnistimme lauantaina Vaasaan. Sain jo puhelimessa kuulla, että näitä vaunuja ei voisi (kuten ei myöskään 4Rideria) enää maahantuojalta tilata, vaan myyvät pois liikkeissä olevat kappaleet. Kävikin melkoinen munkki, että emme ehtineet hankkia näitä vaunuja jo jokunen viikko takaperin! Nimittäin liikkeessä olevat olivat juurikin mustat Urban Riderit (en ollut valmis tinkimään väristä), vaunukoppa oli varastossa paketissa eli koskematon. Vaunut olivat olleet liikkeessä siis esittelyvaunuina toisella vaunukopalla ja kulumaa löytyi ainoastaan renkaista (hieman testiraitaa); ulkona vaunuja ei oltu työnnetty.

001

009

Tilasimme samaan pakettiin myös muutamia lisävarusteita (jotka haen postista tänään!), kuten isomman tavarakorin, sade- ja hyttyssuojan sekä adapterit turvakaukaloa varten. Kokonaisuudessaan vaunut tulivat esittelykappaletarjouksen ansiosta maksamaan noin 600 euroa (normaalisti olisivat maksaneet lähes 1000 euroa). Hyvät kaupat teimme!

Yksi lisävaruste jäi kuitenkin askarruttamaan, sillä sitä emme enää maahantuojan kautta saaneet tilattua. Kyseessä on kääntyvät eturenkaat. Käännynkin tässä teidän puoleenne! Osaatteko sanoa, mistä tuollaiset vaihdettavat eturenkaat voisi hankkia (missään Babystylen liikkeessä niitä ei ole) tai olisiko teillä mahdollisesti ylimääräisinä ja myynnissä tuollainen lisävaruste? Uutena nämä maksavat 27 euroa, mutta ovat Baby1-verkkokaupastakin loppuneet.

Kovasti on poltellut pieni testikierros vaunuilla (omalla pihalla niitä tuli jo testailtua, kuten renkaista näkyy…) ja mietinkin viime viikonloppuna, että näyttäisikö vähemmän tyhmältä, jos laittaisin nuoremman kisun vaunuihin… Hänhän on se rämäpäisempi yksilö! Vanhempi kisu kurkkii tässä epäluuloisena koppaan; ei kai siellä vain ole jo joku..?

005

Samanaikaisesti vaunuja ei voi nuuskutella, joten minuutin päästä on nuoremman tutustumisvuoro:

013

Hänhän hyväksyi vaunut heti ja ihan omatoimisesti hoksasi jopa tuon korin, jossa olin ajatellut häntä lenkeillä pitääkin :D. Great minds think alike

016

Että tällaisella kombolla meitä sitten kylän raitilla näkeepi! Vanhempi kisulainen tulee omatoimisesti ja todellakin omilla jaloillaan perässä :). Hän muuten aina hassusti lenkin puolivälissä siirtyy eteen sipsuttelemaan ja aivan kuin johdattaa lenkkiporukan kotiin, on tehnyt niin aina. Vastaantulijoilta saamme usein osaksemme hymyileviä katseita.

Kun lenkki on ohi, tulee ilme olemaan varmasti näin myrtynyt ja tyytymätön (kunnes ruokakuppi kilahtaa): en varmasti tuu sisälle, en sitten varmasti tuu!

018

Oi noita mun murmeleita! Kyllä ne vain näinkin pilvisenä päivänä saa auringon paistamaan ja suupielet korviin <3 <3.
Täytyykin muistaa heitä jollain herkulla tämän päiväisellä kauppareissulla. Ajattelin laittaa Suomen pelin nauhalle, jotta voimme katsoa sen miehen kotiuduttua töistä (häneltä jäisi se muuten näkemättä). Täytyy vain varoa laittamasta radiota päälle eikä facebookiinkaan kannata tuona aikana kurkkia… Jotain pelievästä täytyy kehitellä, ainakin lämpimiä voileipiä ja jotain muuta! Kivaa keskiviikkoa teillekin!

 

Comments

 1. Pilvi
  19.2.2014 / 12:01

  Kivat vaunut, ei liian ”teknisen” näköiset, mitä nykyisin paljon näkee, Mutta minähän en vaunuista mitään ymmärrä :D. Ja kisuthan on oiva apu vaunujen testaukseen :D!

  • 19.2.2014 / 12:09

   En minäkään kovin perehtynyt asiaan ole, onneks hankinta on nyt tehty ni ei tarvi edes miettiä enää :D. Aivan pää pyörällä, kaikista kun on niin miljoona eri vaihtoehtoa… Tykkään kovasti vaunujen simppelistä ulkonäöstä ja ihanan kevyen oloiset verrattuna moniin muihin!
   Ai elämä noille kissoille sai taas nauraa – yksinäni hekotin pihalla, onneks kukaan naapuri ei nähny :).

 2. -tintti
  19.2.2014 / 12:08

  Mä en kestä noita ilmeitä <3 ja heti kekkas hypätä kyytiin! :D Meillä kisu löytyi muutaman kerran kopasta nukkumasta, kun koppa oli tyhjänä toisessa huoneessa :)
  Parilla tutulla on mutsyt, enkä kyllä ole valitusta kuullut, varmaan ihan hyvä valinta!

  • 19.2.2014 / 12:10

   Ei mennyt puolta minuuttia kun jo istuskeli korissa ja minä nauraa hekotin vieressä :D.
   Toivotaan, että ahkera käyttö osoittaa vaunut hyviksi, uskon kyllä niin :).

 3. Äippä
  19.2.2014 / 12:17

  Hienot ja niin sinun näköiset vaunut. Mutta tuo vapaamatkustaja – ei voi olla noin söpöä, ja niin pokkana siellä istuu, että ihan kun olisi aina ollut siellä :)

  • 19.2.2014 / 12:27

   Voi mahtava kuulla et on mun näköiset! Ne tuntukin heti niin omilta :).
   Saapa nähdä mitä vapaamatkustaja tuumaa, kun vaunut ensimmäisen kerran liikkuu hänen kyydissä ollessaan, heheh!

 4. Nimetön
  19.2.2014 / 12:20

  Kauniit vaunut! Mutta siis oikeesti, en kestä tuota viimeisen kuvan polleeta ilmettä ”kiitti mami, kun ostit MULLE tällaisen kivan kulkupelin, ei pääse grammaakaan kovalla vaivalla hankitusta elopainosta putoomaan, kun lenkkeilen vastedes näin” ;)

  • 19.2.2014 / 12:29

   Et kai sä vaan vihjaa et mun murmeli on pullea? ;D
   Saman verran painavat vanhemman kisun kans, tällä nuoremmalla se paino on vain eri tavalla jakautunut :D. Hän varmaan ajattelee, et minä istun täällä alhaalla ja mun matkamurkinat voi sitten kuljettaa tuolla ylhäällä (= mahtuu enemmän)…

 5. emiliamaria
  19.2.2014 / 12:51

  Noi mutsyt oli mullakin toiveena, mutta en sitten raskinut ostaa. Nyt harmittaa, vaikka emmaljungatkin ovat aivan loistavat. Nuissa kiehtoi se, että olisi saanut tuon maxi-cosin turvakaukalon adaptereilla kiinni.

   • emiliamaria
    20.2.2014 / 13:29

    Täältä ääni maxi-cosin bebblelle ja familyfix-telakalle. Tuossa telakassa on sellainen äänivarmistus, että se päästää pienen ”fanfaarin” kun kaukalo on oikein kiinnitetty, joten ei voi jäädä vahingossa huonosti kiinni. Telakkaan saa myös seuraavan koon istuimen kiinni.

 6. 19.2.2014 / 13:39

  Onpa hyvä valinta ja onnittelut hyvistä kaupoista! Meilläkin on aina käynyt tuuri vaunuhankinnoissa, kun ollut joku tarjous tai poistuva malli. Kahdesti kun niillä kaupoilla on jo tultua käytyä. Ja nyt sitten hommasin uuden vauvakopan vanhaan runkoon. Ja tuo kaukalon kiinnittäminen on niin ”must” juttu ainakin meillä. Minäkin teen vaunupostauksen tässä lähiaikoina, kun itse olen niin innoissani uudesta kopasta :) Ja voi noita kissojen ilmeitä..! Aivan huippu tuo ”no, joko mennään testaamaan” -ilme..!

  • 20.2.2014 / 09:47

   Kiitti kiitti :). Oli kyllä iso säästö!
   Näin kun ei aikaisempaa kokemusta ole, on hieman vaikea arvioida, kuinka paljon tulee tarvetta noille turvakaukalon adaptereille, mutta ajattelin että hyvä ne on kuitenkin olemassa olla. Ei ollut niin suuri investointi, että olisi pitänyt asiaa oikein ajan kanssa pohtia, heh.

 7. Heta
  19.2.2014 / 14:48

  Nätit vaunut ootte hankkinu :) Mahtavia nää teiän kissat kyllä, nauroin katketakseni toisiks viimeselle kuvalle. Kissan ilme on vaan niin mahtava! :D

 8. Jenna
  19.2.2014 / 14:55

  Upeat on vaunut ja teillä kävi hyvä tuuri niiden kanssa! Me päädyimme Brion Happy kombiin, myös turvakaukalo samaa mallia että saa ne siihen runkoon kiinni. Kyllä iso kivi vierähti harteilta kun vaunupäätöksen sai tehtyä, se ei tosiaankaan ole mikään helppo savotta :D ja voi noita teidän kissoja, olette hyvännäköinen lenkkiporukka keväämmällä ;)

  • 20.2.2014 / 09:51

   Eikö vain käynytkin! Meillä noihin adaptereihin käy kolme eri turvakaukalomerkkiä, Maxi-Cosi yksi niistä ja sitä olimme alunperinkin ajatelleet. Kiven vierähtäminen harteilta – tuttu tunne!

 9. Myy
  19.2.2014 / 15:22

  lastenturva.fi sivuilla on mutsy-tuotteita.
  Oliskohan heillä kääntyviä pyöriä varastossa?

  SuperIhanat vaunut olette ostanut.
  Tulee mieleen muistot kun itse sai/pääsi hypistelemään
  uusia vaunuja.

   • kippuralla
    23.2.2014 / 18:43

    kannattaa laittaa sähköpostia, tuolta saa hyvää palvelua kyllä aina :)
    meilläkin kissa on aina tykännyt nukkua rattaiden tavarakorissa, muttei ulkona tykkää siellä matkustaa. mielummin kävelee perässä tai on sylissä.

 10. 19.2.2014 / 16:17

  Toi kisu on MAAILMAN IHANIN!!! :D Muutenkin blogisi on kertakaikkisen upea! Jäi suosikkeihini!

  • 20.2.2014 / 09:56

   Aivan niiiiiiin ihana tämä kommenttisi, iso kiitos Tipulandiaan! Kiva, että olet löytänyt blogini, muistankin tuon nimimerkkisi Instagramista.
   Ja siihen, mitä pohdit blogissasi oman blogisi suhteen voin sanoa, että kukaan ei ole seppä syntyessään! Ei muuta kuin samalla innolla eteenpäin siis :).

   • 20.2.2014 / 10:55

    Oi että, kiitos aivan ihanasta kannustavasta kommentista!!!! <3

 11. Viivitys
  19.2.2014 / 22:01

  Vaunuista en tiedä muuta, mutta ainakin näyttävät hienoilta.
  Ja mie romahan, kun tuo kissamatkustaja on niin mainio :oD!! Kerrohan sitten, kun pääset tositoimiin vaunujen kanssa, keikkuuko kisu oikeasti tuolla mukana :o).

 12. 19.2.2014 / 22:18

  Ihanat on!
  mielenkiinnosta kysyn minkä kantoliinan oot ajatellut hankkia? Mä olen aika monta ihanaa mustavalkoista liinaa löytänyt kantamisurani aikana :)

 13. 19.2.2014 / 22:58

  Mä niin repesin tuolle viimeiselle kuvalle! =D Ihan mahtava. Meillä ei ollut vielä kissaa, kun lapset oli pieniä, mutta tuplavaunujen alatasolla oli kerran appiukon koira. Tyytyväisenä siellä makoili. Ja nukenvaunuissa on ollut kyllä kissa useammankin kerran, useammin kuin se nukke.. (täällä ei ole paljoa nukeilla leikitty) =)

  • 20.2.2014 / 09:59

   En ihmettele, sain itsekin kivat naurut tuossa pihalla :D.
   Ihana koiruus! Saapa nähdä, mitä paikkoja nämä misukat keksii :).

 14. Johanna
  19.2.2014 / 23:10

  Kyllä täytyy hyvä ostos olla, kun raati kotona heti antoi hyväksyntänsä ;)

  Koskas pääsemme kurkistamaan lisää vauvanhuonetta?

 15. Mari
  19.2.2014 / 23:17

  Loistovalinta! ;) Ja ihana kisu!
  Tarvitsetko niitä kääntyviä etupyöriä? Me ei edes harkittu ja hyvin onnistui kulku Stockankin yms käytävillä. Siinä on kuitenkin kääntyvä taka-akseli mikä helpottaa tarvittaessa kulkua. Mun pitäs saada aikaiseksi tilata se seisomalauta.. Tiedätkö onko Mutsyjen ja lisävarusteiden maahantuonti kokonaan loppumassa kaikilta liikkeiltä?

  • 20.2.2014 / 10:03

   Taka-akseli tuntuu kyllä kätevältä, mutta jotenkin haluaisin kuitenkin käyttökokemusta niistä kääntyvistä etupyöristäkin :). Olisivat varmasti kätevät kesällä ja kaupoilla yms.. Investointi ei ole kovin suuri, joten ei paniikkia vaikka jäisivätkin vähäiselle käytölle.
   En ole ihan varma, loppuuko kaikilta liikkeiltä, mutta käsittääkseni kyllä. Maahantuojaa kun ei enää kyseiselle merkille sitten ole. Saa korjata, jos olen väärässä! Seisomalautaa näytti olevan jossain verkkokaupassa, kun eilen surffailin…

 16. 20.2.2014 / 22:15

  Virallinen taho on näemmä hyväksynyt vaunut! Kyllä vauvan nyt kelpaa :)

 17. Hanna
  21.2.2014 / 20:48

  Ootko miettinyt kaukaloon sellaista kaukalopussia? Mun sisko hommas kolmannelle lapselle sellaisen ja on tykännyt kovasti ja toinen sisko oli myös tilannu tuleville kaksosille sellaset. On ilmeisesti aika paksua materiaalia ja pehmeää ja ainakin lämpimemmällä kelillä vauvan voi laittaa kaukaloon ilman haalaria.

 18. Nanna
  12.3.2014 / 14:40

  Onnittelut hyvästä valinnasta;-) Sattumoisin meiltäkin löytyy samanmoinen ajopeli. Vaunuilla on nyt huristeltu kolmisen kuukautta, ja todella tyytyväisiä ollaan. Löysitkös mistään cityrenkaita? Itsekin havahduin niitä vasta eilen etsiskelemään ja yllätys oli harmittava, kun huomasin, ettei niitä enää saakaan… Jos onnistut etsinnässä paremmin, vinkkaatko tännekin kiitos:-)

  • 13.3.2014 / 10:23

   Voi mahtava kuulla Nanna! Tuossa ylempänä Karla antoi vinkin brittiläisestä verkkokaupasta, heillä näytti olevan pyöriä myynnissä. Odottelen heiltä vastausta, toimittavatko Suomeen :).

   • Nanna
    19.3.2014 / 08:09

    Toivottavasti toimittavat! Harmittaa tosissaan, kun en niitä aiemmin huomannut hankkia… Tilasin vaunut eräästä liikkeestä suoraan Saksasta. Heilläkään ei enää ollut noita renkaita saatavana, eivät pysty niitä edes tilaamaan. Mutta pidetään peukkuja:-)

    • 19.3.2014 / 08:12

     Odotan nyt sieltä vastausta, että voivatko toimittaa postin kautta (joku kuriirihomma tulisi kuulemma liian kalliiksi). Tuntuu vähän, että sitä vastausta ei koskaan tule… Ja heilläkin oli kuulemma vain yksi pari renkaita, höh. Toisaalta en harmittele asiaa niin paljon, jos emme renkaita saakaan, sillä keskiakseli on kuitenkin kääntyvä. Se helpottaa jo aika paljon :).

 19. Emma
  18.6.2015 / 22:02

  Heippa,
  löysitkö koskaan mistään niitä kääntyviä etupyöriä. Meillä nyt sama ongelma :)

  • 19.6.2015 / 21:32

   En löytänyt ja oikeastaan hyvä niin! En ole kertaakaan kaivannut niitä, sillä kääntyvä keskiakseli ajaa täysin saman asian, ehkä jopa näppärämminkin :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.