Uusia juttuja kotona

 

Viime päivinä olen saanut oikein olan takaa purkaa tätä lähestyvän kevään nostattamaa sisustusintoani – onko sitä liikkeellä sielläkin? Muistattekin varmaan viime viikkoisen postaukseni Pientä piristystä sisustukseen? Tuo Indiedaysin ja Hobby Hallin yhteistyökampanja saa osaltani jatkoa vielä tänään! Hobby Hall -suosikeistani koottiin ihanan raikas arvontapalkinto ja arvoin onnekkaan voittajan illalla: onneksi olkoon nimimerkki @nne! Ilmoitan voittajalle myös sähköpostitse.

Sain yhteistyökampanjasta joitain suosikkejani myös omaan kotiini, ehkä haluattekin nähdä, mitä tuotteita valitsin..? Uusien tuotteiden myötä kotiin ilmaantuikin uutta vähän sinne sun tänne; aloitetaan vaikka keittiöstä:

003

Stuff-säilytyspussukat ovat mielestäni kovin monikäyttöisiä ja tulevat varmasti seilaamaan kotonamme huoneesta toiseen; missä milloinkin tarvetta ilmenee. Esimerkiksi keittiössä toimivat mukavasti sekä leipä- että hedelmäkoreina ja miksei myös kauniiden keittiötekstiilien kuten Finlaysonin Coronna-keittiötekstiilien säilytyspaikkana. Kauniita tekstiilejä ei suotta tarvitse piilotella kaappeihin!

cats

Olohuoneessakin näille säilytyspussukoille riittää käyttötarkoituksia. Yhtenä päivänä musta pussukka pääsi viherkasvin ruukun virkaa toimittamaan (tai oikeastaan sen suojukseksi) – kätevää varsinkin silloin, jos ruukku ei ole niin silmää hivelevän näköinen tai muuten vain vaihtelua kaivatessaan. Sohvapöydällä seilaavat kaukosäätimetkin voisi saada pysymään paikoillaan tällä keinolla!

045

Vauvan tuleva huone kun on tässä jatkuvan työn, sisustelun ja mietinnän alla, niin luonnollisesti tuli mietittyä sitäkin. Vauvalle oli pitkään etsinnässä vaatekaappi (kirjoittelinkin aiheesta Takkatulen lämmössä -postauksessani) ja Hobby Hallin sivuiltahan se löytyi ja niin vain palaset loksahtelivat paikoilleen tässäkin asiassa! Kaunis, valkoinen Malco-vaatekaappi oli sopivan kapoinen (80 cm) tuohon seinälle, johon sitä olin alunperinkin kaavaillut:

002

Kaappi on myös sopivan korkuinen (188 cm), jotta sen päällä voi pitää joitain kivoja leluja tai nallukoita – tällaista täytettä lastenhuone kaipaa! Vaatekaappi on maalattua MDF:ää ja erityisesti tykkään siitä, että se on puhtaan valkoinen eikä kellertävään taittava.
Stuff-säilytyspussukat löysivät tiensä tännekin ja ajattelin, että täällä niissä voi säilöä mm. pieniä leluja, nalleja tai vaikka helposti hukkaan joutuvia minivaatteita kuten pipoja, myssyjä, tumppuja sekä pienen pieniä sukkia!

cats

Koska vaatekaappi yksinään tarjoaisi makuuni liian vähän säilytystilaa, päädyin valitsemaan myöskin samaan sarjaan kuuluvan Malco-lipaston. Valkoinen, vähäeleinen, vetimetön – kaunis kuin mikä! Tuntuu kivalta, kun pienessä huoneessa kalusteet ovat samaa sarjaa; näin kokonaisuus on hallittu. Alkuun pikkuvaatteet päätyvätkin lipaston laatikoihin ja sitten lapsen kasvaessa pikkuhiljaa vaatekaapin uumeniin. Lipasto tuo huoneeseen myös kivaa tasotilaa! Tasolle voi laittaa esille kauniita juttuja ja niitä on siinä helppo vaihdella useinkin.

035

Vielä huone kaipaa hienosäätöä, tauluja seinille ja sen sellaista, mutta hiljaa hyvä tulee eikö totta!

cats

Meidän makuuhuoneemme kattovalaisin oli aiheellista päivittää, sillä mua alkoi häiritä se, miten siellä tähän asti valaissut valaisin keräsi pölypalleroita ylleen ja näin ollen suoraan sänkymme yläpuolelle. Valaisimen jatkuvaan pyyhkimiseen kyllästyneenä halusin jotain muuta ja mikä paremmin sopisikaan esim. pellavaisten liinavaatteiden kaveriksi kuin tämä selkeälinjainen ja keveän näköinen Aneta Zeb -valaisin!

cats

Valaisin on luonnonvalkoinen ja luo valaistessaan huoneeseen kauniin pehmeää tunnelmaa:

022

Olohuoneen ikkunanurkkauksesta löytyy vielä yksi uutukainen, nimittäin herkullisen sävyinen Viiru-torkkupeite:

054

cats

Siinähän voisi kuvitella viettävänsä vaikka pienen ja rentouttavan luku- ja herkkuhetken, mutta koska Viiru-torkkupeite on melko paljas ilman viiruista kissaa, niin:

067

Minähän voin sitten vaikka kerätä kimpsuni & kampsuni, siirtyä sohvalle ja vain haaveilla tuohon ihanan pehmeään torkkupeitteeseen kääriytymisestä; sille löytyi jo käyttäjä! Ja koska kyseessä on tämä ei linssilude -kissa (kameran edessä hieman ujo piimä niin kuin maminsakin…), niin asentokin on pian sen mukainen…

070

Kyllähän tuo kissa sai tuon olon tarttumaan, mutta ennen minipäikkäreitä kiitän teitä osallistumisestanne lukijakilpailuun ja kiitokset myös Hobby Hallille sekä Indiedaysille kivasta yhteistyöstä!

 

Comments

 1. Tanja
  20.2.2014 / 10:06

  Moi!

  Jäin taas koukkuun tuohon vaakaraitatapetti kuvaan.
  Mistä sä oot tuon tapetin ostanut?
  Kai mun on pakko lähteä sellaista metsästämään jotta ei tarvi sun blogissa vain sitä tuijotella. =)

  Ja silmäni ihastuivat myös vauvanhuoneen verhoihin…
  Pitkään miettinyt ikean raitakankaasta verhoja mutta…

  Aivan ihania nuo pussukat – sopivia moneen paikkaan.

  Oikein mukavaa päivää sinne – Helsingissä sataa lunta.

  -t-

  • 20.2.2014 / 10:30

   Heippa Tanja! Tuota tapettia oli monessakin tapettikirjassa silloin kun rakensimme, mutta tuon omamme tilasimme jostain K-Raudassa olevasta tapettikirjasta. Tapetti on siis pystyraitaa, mutta tapetoimme vuodat vaakaan :).
   Meinasin aluksi, että vaihdan nuo vauvanhuoneen verhot pois ja laitan tilalle valkoiset, mutta ne näyttääkin kivalta tuolla eli en taida vaihtaakaan! Luulin nimittäin, että mustavalkoraitaa tulisi liikaa…
   Kiitos, kivaa päivää sinullekin!

 2. Äippä
  20.2.2014 / 10:20

  Turkoosi on tosi raikas väri, niin selkeä ja pirteä, sopii teille hyvin. Myös nuo pussukat sopivat ihan mihin huoneeseenne vaan.

  Mä olen miettinyt pääni puhki wc:n värejä. Remontoimme n. 140×120 kokoisen vessan. Nyt se on ihan paljaana ja odottaa kaakeleita, lavuaaria yms. Päädyin vitivalkoisiin (3 seinää) ja harmaisiin laattoihin. Välillä värilliset olivat ruskeita, mutta harmaan kanssa sopivat mielestäni paremmin vaaleanpunaiset ja pastellit pyyhkeet kun ruskean kanssa. Lavuaariksi valitsemme suorakulmaisen valumarmorialtaan. Valaisinpeili on vielä hakusessa, onkohan sinulla kokemuksia sellaisista (siis peili, jonka ympärillä tai pohjalla on valot, mielellään vielä pistokkeellinen malli. Niin ja kattovalaisin on kristallinen Cosmos-plafondi. Huh huh, onneksi ei tarvitse koko taloa suunnitella :)

 3. 20.2.2014 / 10:58

  Heippa!

  Ihania juttuja olet saanut ja taattuun satumaiseen tyyliin kotisi niillä sisustanut :) Mukavaa päivää sinne emännälle ja kisuille :)

 4. 20.2.2014 / 12:20

  Olen alkanut haaveilemaan vaakaraitatapettia vierashuoneen päätyseinälle, harmaa-valkoisena. Jotenkin raitaseinä näyttää niin hirmuisen raikkaalle :) Mihin makuuhuoneen vanha valaisin päätyi vaiko säilöön? Kauniita kuvia olet napsinut!

 5. 20.2.2014 / 12:42

  Kyllä teillä on vaan aina niin kaunista :) Vuosia jo blogiasi seuraillut, mutta en muistakkaan olenko aikaisemmin mitään kommentoinut! Nyt jatkossa parannan kyllä tapani!

  http://tsinnias.blogspot.fi/

  • 20.2.2014 / 20:05

   Kiitos sinulle ihanan piristävästä kommentistasi, nämä tällaiset tuo niin kivasti potkua päivään! :)
   Ihana kuulla, että olet noin pitkään blogini parissa viihtynyt!

 6. Niina
  20.2.2014 / 19:00

  Onko se makuuhuoneen valaisin Le Klint? Itse pesen sen varjostimen suihkussa, koska varjostimenhan saa irroitettua sitä varten… ei pöly kiusaa!

  • 20.2.2014 / 20:07

   Ei ole, Le Klint on toisessa huoneessa ja siitä en kyllä luovu! <3
   Tämä valaisin oli Ikean ja pölyt oli pyyhittävä ihan paikoillaan (jos halusi suht vähällä päästä). Le Klintistä on mielestäni helppo pyyhkiä pölyt staattisella liinalla, mutta toi ikealainen oli erilainen: siinä piti nostella osia että pääsi joka paikkaan yms. ja hyh, miten työläs! :D

 7. Mari
  20.2.2014 / 19:26

  Nuo kalusteethan näyttävät hyviltä. Voivat laadultaankin Ikean Malmia paremmat.. Millaiset pohjat niissä on, onko tukevat?

  • 20.2.2014 / 20:09

   Ne on kyllä kivat! Malmit on mun silmissä aika kellertävät, meillä on ollu joskus Malm-sarjan yöpöydät. Niiden laatikoissa pohjat oli tosiaan vähän niin ja näin ;). Lipaston laatikoiden pohjat tuntuvat kestävämmiltä ja huoletta aion niissä lelujakin myöhemmin säilöä. Tokikaan niihin ei kamalasti tavaraa mahdu, koska eivät ole niin korkeat, mutta jotain pienempää ainakin.

 8. 20.2.2014 / 21:31

  Voi kun pojan huone näyttää jo hienolta <3 Ihania nallukoita ja ylisöpöt nuo haalarit.

  Arvaa nauroinko vaunukuville missä kisu istuu ylpeänä kyydissä :D Luulikohan pieni että ne on ihan varta vasten hommattu kisukyyditykseen :) ilme ainakin oli sen näköinen! Voin vain kuvitella teidän tulevia lenkkeilyjä ;)

 9. @nne
  21.2.2014 / 10:31

  Ihanaa, kerrankin voitin!! :)

  Tulipa sopivaan saumaan kun juuri eilen otin verhoja pois ikkunoista ja jäin miettimään mitä sinne nyt laitetaan. Ajattelin että jos löytäisin jotkut kivat tyynynpäälliset, niin sit voisin jatkaa mietintöjä. Ja nyt sellaiset saan :) Lisäksi vielä ihana torkkupeitto! Jipii! Seuraavaksi verhoja miettimään. Haluaisin uudet, ei huvittais vanhoja kaivella esille ;)

  Meillä lasten huoneista löytyy myös raitatapettia yhdeltä seinältä. Tykkään kyllä :)

 10. Johanna
  22.2.2014 / 11:07

  Ihania tuotteita olet saanut.

  Nuo on aivan ihanat nuo pikkuiset farkkuhaalarit :)
  Itse olen myös etsinyt vatsa-asukille lipastoa jonne nyt näin aluksi ainakin saisi hänen vaatteet mahtumaan. Tuo sinun saamasi lipasto näyttää kivalta. Onko siis hintansa väärtti? Eli jos omalla rahalla olisit ostanut, olisitko tyytyväinen hinta/laatu suhteeseen? Sitä kun ei pääse livenä myymälässä katsomaan ;(

  • 22.2.2014 / 15:30

   Farkkuhaalarit on kyllä tosi kivat: kirppikseltä, mutta aivan uuden näköiset!
   Olen tyytyväinen tuohon lipastoon, mielestäni se oli tosi edullinen ja olen iloinen, että päätin käyttää osan lahjakortistani siihen. Esim. alunperin katsoin Askossa vastaavaa, mutta 500 euron hintalappu sai jättämään hankinnan sikseen… Lisäksi siinä Askon versiossa oli tosi huonosti liukuvat laatikot ja muutenkin lipasto oli pienempi. Tässä viehätti mattavalkoisen värin ja ulkonäön lisäksi koko: juuri hyvänkokoinen tuohon huoneeseemme.
   Tämän lipaston kokoamiseen saa kyllä varata aikaa, niin monessa osassa oli, mutta se taas osaltaan selittää edullisen hinnan :).

 11. 22.2.2014 / 16:05

  Voi kun siellä pikkumiehen huoneessa näyttää ihanalle!

 12. 22.2.2014 / 21:34

  Aivan ihanat nuo pussukat!! Täälläkin ilmoittautuu yksi joka on blogiasi seurannut, muttei ole tainnut tulla koskaan kommentoitua oman blogin kautta. Mä niin aina vaan fiilistelen sun kuviasi ja kisukuvia jo ennen kuin (kohta vuosi sitten) saimme omat karvapalleromme kotiin ♥ Ihanaa viikonlopun jatkoa! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.