Kalajoen loma-asuntomessualueella

 

Täällä ollaan edelleen, omalla sohvalla, joten pääsin näyttämään teille heti näitä eilen ottamiani kuvia. Kuten Herkkuhetkiä-postauksessani mainitsin, oli pääasiallinen syy Kalajoen visiittiimme tulevat loma-asuntomessut; halusin kurkistaa alueelle jo tässä vaiheessa. Viime kesänä monen vuoden tauon jälkeen jäivät asuntomessut välistä (turhan pitkä matka Hyvinkäälle) ja erittäin todennäköisesti skippaamme tulevat Jyväskylän asuntomessutkin, tällä kertaa vauvaa ajatellen. Kalajoki on kuitenkin sen verran lähellä, että pieni päiväreissu onnistuu varmasti vauvankin kanssa. (Sanoin kyllä miehelle, että reissusta tulee varmasti ihan iisi, sillä vauva on varmaan mun mahassa vielä silloin, heh heh…)

011

Kalajoen loma-asuntomessujen messualue sijaitsee Kalajoen Hiekkasärkillä, Aurinkohiekat-nimisellä alueella. Nimi kertookin paikasta olennaisen: aurinkoa, hiekkaa ja merenrantamaisemaa. Odotin alueen olevan vielä lähempänä merta kuin se olikaan, itse asiassa ihan meren äärellä, mutta suurimmasta osasta kohteita on kuitenkin merinäköala. Loma-asuntomessut järjestetään 23.6. – 6.7.2014 ja kohteita kivan kompaktilla alueella on yhteensä 28.

Tässä kuvassa meri on pienen kävelymatkan päässä selkäni takana:

018

Näissä kuvissa näkyy vain osa kohteista, alueen alkupäässäkin on kauniita rakennuksia (jäävät näissä kuvissa noiden rakennusten ja pienen metsikön taakse). Alkupään kohteet sijaitsevat siis hieman kauempana merestä.

Kuvassa näkyy kaksi lampea, joiden rannalla osa kohteista sijaitsee. Näiden kohteiden taustalla on vielä muutamia korkeampia taloja, joista on sitten selvempi näköala merelle.

025

Alue näyttää kyllä tosi kivalta enkä malta odottaa sen valmistumista! Paljon on terasseja luvassa, luin että jopa 2000 neliön verran.

Kalajoen Loma-asuntomessut rakentuvat ainutlaatuiseen ympäristöön Kalajoen kuuluisille Hiekkasärkille, aivan meren tuntumaan. Hiekkasärkät on arvostettu luontokohde, 15 kilometriä pitkä yhtenäinen alue, jonka ainutlaatuista ympäristöä kunnioitetaan jättämällä maasto luonnonmukaiseen tilaan. Puutarhojen ja pihojen sijaan messujen pääosiin nousevat hiekkaranta, terassineliöt, aurinko ja lammen takaa avautuva merimaisema.
Yhteensä yli 2 000 terassineliötä tarjoavat monia mahdollisuuksia ulkoiluun ja lomanviettoon. Sisätilat jatkuvat luontevasti terasseilla, joista on suora yhteys niin rantasaunoihin, kylpypaljuihin kuin Aurinkolammen vilvoittavaan veteenkin.
(Lähde: Messuteemat.)

022

031

Tässä sitten muutama kuva lammen vastakkaiselta puolelta. Kohteet ovat vielä hieman vaiheessa, mutta onhan tässä hyvin aikaa!

037

040

038

Pikaisen kiertelyn (emme viitsineet siellä kovin pitkään työmiesten edessä pyöriä) aikana ehdin bongata jo ennakkosuosikkinikin. Mies on joskus sanonut, että mulla on vaativa maku. Siis miten niin, tämäkin aivan messujen vaatimattomimmasta päästä ;D – ennakkosuosikkini Villa Albatrossi:

035

Huikea! Kyllä tuolla terassilla horisonttia ihastellessa aamucappuccino maistuisi! Onpa mahtavaa päästä kiertelemään messuille, odotan niin innolla! Modernia lookia löytyy, mistä olen erityisen innoissani; valkoisia isoja rakennuksia, upeita terasseja ja paljon ikkunapintaa – jep, tykkään!

 

Comments

 1. Sanna
  4.5.2014 / 13:48

  ”Loma”asuntomessut. Ihan on mökkejä… luksusta ;)

  Mutta sie se vaan pietät meitä jännityksessä :) voihan vauvaa!

  • 4.5.2014 / 14:12

   Kysyin yhdeltä tuttavaltani, onko hän menossa Kalajoen messuille. Hän tuumasi että ai niille mökkimessuille. Hieman nauratti tuo termi nyt kun näin kohteet :D. Ei voi ehkä mökeistä puhua…
   Ja voi, ilomielin päästäisin teidät jo jännityksestä! :)

 2. 4.5.2014 / 15:47

  Upeita näkymiä. Näille messuille voisin kyllä itsekin matkustaa!

  Mutta sovitaanko, että molemmat nyt voitais mennä vaikka ens yönä synnyttämään..! ;D

  • 4.5.2014 / 21:05

   Voi, sovitaan todellakin! Täällä ei tosin merkkejä vieläkään, joten ehkä ensi yö ei ole kovin realistinen vaihtoehto meidän beben kohdalla…

 3. Juupeli
  4.5.2014 / 16:17

  Juu, ennen vanhaan näitä loma-asuntoja kutsuttiin kesämökeiks ja ne myösmoli ihania pieniä kesämökkejä. Ikinä en suostuis tuommosesta kommuunista suurella rahalla sitä loma-asuntoa ostamaan. Kyllä, pieni mummonmökki, jossain rauhallisessa paikassa voittaa sata nolla. Hienoja nuo toki on.

  • 4.5.2014 / 21:09

   Juu niin ne ajat muuttuu. Ja mikä onni, että ihmisillä on vapaus valita, on vaihtoehtoja ja onneksi eri makuja! Itse tykkään molemman tyyppisistä mökeistä, niissä on molemmissa puolensa. Mutta ehkä mukavuudenhalusta voiton veisi uusi mökki. Mitään kovin valtavankokoista en tosin haluaisi, sillä se tietäisi vain lisää siivottavia neliöitä :D. Vanhoissa mökeissä on sitten taas sellaista tunnelmaa ja nostalgiaa, jota ei rahalla saa. Kuten sanoin, molemmissa puolensa :).

 4. Hanna
  4.5.2014 / 18:06

  No joo ei noita nyt ihan vain mökeiksi voi sanoa :) Ihana tuo viiminen ”mökki” vähän sellanen amerikkalaistyylinen mun mielestä. Tuollaisen huolisin itekkin :)

 5. 4.5.2014 / 18:53

  Onpa hulppeita mökkejä :) Vaikuttaa hyvältä.

 6. Heidi
  4.5.2014 / 19:21

  Jos kuitenkin päätätte vierailla Jyväskylän asuntomessuilla niin tule moikkaamaan! Minulla on myyntipaikka Yritystorilla. Se on teltta, josta vuokrattiin myyntipaikkoja paikallisille toimijoille.
  Tmi Isoisän Puulelut
  Heidi Hallikainen

 7. Jutta
  4.5.2014 / 20:59

  No olipas erinäköisiä ”mökkejä” kuin pari vuotta takaperin Mäntyharjulla! Täytyy kyllä poiketa Kalajoella, ja käydä katsomassa ihan paikanpäällä, koska välimatka on niin pieni. Kiva postaus, tietää mitä odottaa! :)

  • 4.5.2014 / 21:12

   Mä en olekaan aiemmin loma-asuntomessuilla vieraillut, joten ei sinänsä mitään vertailupohjaa.
   Mukava kuulla, että tykkäsit postauksesta Jutta! :)

 8. Elina
  4.5.2014 / 21:47

  Noiden mökkien takana, dyynin päällä on näköalatasanne josta on aivan huikeat näköalat merelle! Pitkospuut menee tasanteelle kolmesta eri suunnasta (pääsee myös lastevaunujen kanssa), suosittelen käymään ihailemassa maisemia :) Ihana alua, ihanassa kesäkaupungissa :)

  • 5.5.2014 / 14:31

   Kiva vinkki, kiitos Elina! Tarkoitatko siis sitä tasannetta, jossa on se uusi rakennus vieressä vai jotain muuta?

 9. aNNiKa
  5.5.2014 / 12:19

  Oi mä niin haluan asua tossa viimesessä!!! Se on kun suoraan jostain Kalifornian rantabulevardin varrelta :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.