Lahjoista suurin

 

Ei voi liikaa sylitellä, ei voi liikaa pusutella. Ei voi liikaa valokuvata. Kaikenlaisia hetkiä valokuvamuistoiksi, näitä päiviä ei saa enää koskaan takaisin. Haikeaa. Tuon pienen pojan päästä ei löydy enää yhtäkään kohtaa, joka ei olisi pusua osakseen saanut. Välillä aivan hätkähtää: mistä tämä suloinen vauva on saapunut, miten hänet on juuri meille suotu? Onnittelukortissa, jonka ovat allekirjoittaneet Ikionnelliset Mummu ja Pappa, lukee:

Peiton alla posken nukka, 
jalassa pieni sininen sukka. 
Niin teille onni tuotiin, 
ikioma pikkupoika suotiin. 

Kaikki tällaiset ihanat runot ja laulujen sanat avaavat valtavat kyyneltulvat, voi voi. Nämä hormonit on kyllä melkoisen voimakkaita, kuinkahan kauan tätä kestää… Kuten yksi teistäkin viime lokakuussa vauvauutisen täällä jaettuani kirjoitti: lapsi on luojan lahjoista suurin.

Vauva nukkuu tässä sängyssäni kolmen tyynyn ja yhden peiton muodostamassa ihanassa kasassa. Päällään vielä pehmoinen, valkoinen kylpytakkini. Niin lämmin, niin lämmin. Huomasin hetki sitten, että turhan hyvä peti; varmasti turha odotella heräämistä lähiminuutteina, jolloin olisi kylpyhetken vuoro. Voi olla, että kylpy siirtyy kotona nautittavaksi, sillä huomenna se alkaa: meidän perheen elämä vauvaperheenä.

042

 

Comments

 1. Hanna
  13.5.2014 / 22:16

  Oi ihanaa ku pääsette kotiin ja uutta elämään aloittamaan :)

 2. Jenna
  13.5.2014 / 22:36

  Ensinnäkin, onnea koko perheelle pienestä pojasta! Täällä on myötäeletty näiden viikkojen ajan, ei vaan oikein ehdi kommentoimaan! Ja ihanaa oli kun kerroit löytäneesi meidän kokkolan-lehden ilmoituksen ensimmäisellä sairaalareissullasi, olin nimittäin unohtanut edes mainita täällä kommenteissa että muutimme Kokkolaan vuoden alussa ja näin ollen olisimme samassa sairaalassa :) meidän pieni on nyt päivää vaille kuukauden ja siihen liittyen neuvo; aika ei ole ikinä mennyt näin nopeasti, joten nauttikaa joka hetkestä! Mutta todellakin olen niin onnellinen teidän puolesta, huomenna teillä alkaa uusi luku elämässä kun kotiudutte! <3

 3. @nne
  13.5.2014 / 22:42

  Voih <3 Sun kirjoituksista niin huokuu äidin rakkaus omaa lasta kohtaan *niisk* Tässä ihan herkistyy <3 Se tunne vaan on kertakaikkiaan jotain sellaista mitä ei voi sanoin kuvailla. Ihanaa!

 4. Katri
  13.5.2014 / 22:44

  En ole koskaan kommentoinut blogiisi, mutta nyt on pakko sanoa, että en ole varmaankaan ikinä herkistynyt vieraan ihmisen onnesta niin paljon kuin nyt. Olet onnistunut välittämään sanojen ja kuvien kautta äärettömän suurta rakkauden ja onnen tunnetta. Vaikutat olevan kuin luotu äidiksi. Jotenkin pysäyttävää, että maailmassa on tuollaisia ihmisiä kuin sinä <3

  • 15.5.2014 / 21:51

   En tiedä miten kiittää tästä, sain valtavasti voimaa ja energiaa sanoistasi. Myöskin kannustusta kaikkeen tähän vauvanhoitoon liittyen. Vain ihminen, jolla on todella suuri ja lämmin sydän, kirjoittaa näin vieraalle ihmiselle.
   Iso ja lämmin kiitos Katri!

 5. 13.5.2014 / 22:49

  Tuhannesti onnea koko perheelle <3<3

 6. 14.5.2014 / 06:25

  Tulee niin elävästi mieleen oman esikoisen syntymä kun lukee sinun kirjoituksia. Muistan kun itkin kotona kun oltiin tultu sairaalasta, että kohtahan vauva on jo 18 ja muuttaa pois kotoa ;) Onnea vauva-arkeen!

 7. Niina ja 4kisua
  14.5.2014 / 07:50

  Olen niin onnellinen teidän puolesta <3 Voin vaan kuvitella sitä onnellisuuden määrää jonka pieni ihminen suo perheelleen <3 Ihania hetkiä vauvan kanssa teille <3 Mukava että pääsette kotiin. Kerrothan kisujen reaktiot pieneen ihmiseen :)

 8. 14.5.2014 / 08:04

  Suuren suuret onnittelut koko perheelle! Ihania ja jännittäviä aikoja siellä elellään<3

 9. 14.5.2014 / 09:11

  <3 Kaiholla muistelen liki 17 vuotta sitten, kun kannoimme oman tyttövauvamme kotiin sairaalasta. Joskus ajattelin, että räjähdän siitä rakkauden määrästä, se oli niin voimakasta ja pakahduttavaa.

  Onnea vielä kerran <3

 10. Tiina
  14.5.2014 / 10:28

  Yksi pieni elämä,
  suuri valo sisällä.
  Katson hiljaa nukkuvaa,
  katson lohdun kantajaa.
  Pidän aina lähellä,
  kuljen matkan vierellä.
  Sillä saattajani on,
  vastasyntynyt.

  ONNEA!!

  T:Lukijasi

 11. Tylleröisen äiti
  14.5.2014 / 11:06

  Hurjan paljon onnea teidän koko perheelle! Meillä on neiti jo 6kk, vaikka tuntuu että juurihan me laitokselta lähdettiin. Siihen liittyen muistammekin miehen kanssa varmasti aina sen tunteen… Sanoin miehelle laitokselta lähtiessä että tuntuu niin kuin olisi varastanut jotain. Sellainen kultakimpale oli kotimatkalla meidän kanssamme :) Nauttikaa joka hetkestä kaiken väsymyksenkin keskellä. Aika tulee kulumaan hurjaa vauhtia. Onnea vielä ja paljon ihania hetkiä pienokaisen kanssa! :)

  • 15.5.2014 / 21:45

   Jaan tuon varastettu-tunteen :D. Tuntui hassulta, että voidaanko viedä hänet nyt kotiin täältä osastolta, onko varma :D.
   Kiitos ihanista sanoistasi!

 12. Christina
  14.5.2014 / 11:28

  Hei, ja onneksi olkoon! Hienoa, että kaikki meni hienosti ja olet lähtenyt toipumaan hyvin. Mielenkiintoista on ollut lukea erilaisista kokemuksista (sinun ja muiden kommentoijien) sektion jälkeisen kivun hoidossa ja kotiutusaikatauluissa. Siinä missä joillekin on tarjottu heti leikkauksen jälkeen kivun hoitoon vahvoja särkylääkkeitä ja kipupumppua(?), tuotiin minulle ensiavuksi pelkkää Panadolia! Kotiuttamassakin olivat sairaalasta jo kolmantena päivänä leikkauksesta, vaikka olin kaikin puolin aivan raato.

  Ihanasti kirjoitit äidinrakkaudesta ja siitä, kuinka sitä riittää jaettavaksi niin ihanalle ja ihmeelliselle ihmislapselle kuin niille hieman karvaisemmillekin kavereille. Näin myös meillä:)

  • 15.5.2014 / 21:49

   Kiitos Christina! Ohhoh, kylläpäs tosiaan on eroja hoidossa. Itse koin, että sain riittävästi kipulääkkeitä ja lääkäritkin sanoivat, ettei kivun tuntemisella edistetä toipumista. Liikkeelle lähteminen edistää ja sitähän ei hirmuisen kipeänä voisi edes tehdä. Kotiinkin saimme lähteä ihan oman fiiliksen mukaan, olisimme saaneet vielä halutessamme jäädäkin.

 13. Rags
  14.5.2014 / 20:20

  Ihanaa. <3 Pojallasi on ihana aiti. <3

 14. Mervi
  15.5.2014 / 01:07

  Paljon onnea ja iloa teidän perheelle! Vauvantuoksuisia hetkiä!

 15. Pilvi
  15.5.2014 / 11:05

  Mitähän kisut ovat tuumanneet ”pikkuveljestä” :)?

  • 15.5.2014 / 21:46

   Kirjoittelen tästä joku päivä, kun ollaan muutama päivä yhdessä asusteltu. Hämmästyneitä ilmeitä on näkynyt :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.