Edessä kantoreppuilua

 

Hain tänään ystävältäni testiin Manduca-kantorepun. Ajattelin ensin kokeilla sen käyttöä muutaman päivän ajan, ennen kuin sitten mahdollisesti hankin oman. Olen aika pihalla tässä kantoliina ja -reppumaailmassa, joten suosituksia ja käyttökokemuksia otetaan ilolla vastaan! Omia kokemuksia en vielä omaa, mutta kuvittelisin, että kantoreppu on jotenkin tukevampi kuin kantoliina. Onkohan liinan asetteleminen/sitominen hankalaa..?

Saapa nähdä mitä tuo mussukkani kantorepputestailusta tuumaa! Voi olla, että viihtyy hyvinkin, kun tykkäisi muutenkin olla sylissä koko ajan.

069

Huh mitä eroja päivissä! Eilen vauva nukkui päivällä tosiaan kokonaiset 35 minuuttia, kun taas tänään kahdet puolen tunnin päikkärit ja yhdet kahden tunnin – olen ehtinyt vaikka ja mitä! Ehkä hän kuroi umpeen eilisen aikana kertyneet univelkansa.

Vauvan nukkuessa ehdin viettää hieman aikaa kissojenkin kanssa. Välillä olenkin ihan itkeä pillittänyt, kun on ollut niin huono omatunto siitä, etten ehdi kissoja juurikaan huomioida. Mutta tänään ehdin ja nytkin vanhempi kisu on tässä sylissäni; tehokkaasti monta kärpästä samalla iskulla!

073

Mutta nytpäs toivotan täältä poppooni, johon myös tuo kuvien halipulainen kisulainen kuuluu, kera mahtavaa viikonloppua!

072

 

 

Comments

 1. Susa
  6.6.2014 / 18:13

  Meiltä löytyy sekä Manduca että kantoliina. Molempia on käytetty, mutta kantoliina oli ehdoton hitti ihan pienen vauvan kanssa. Olen itse niin pienikokoinen ja kapeaharteinen, että sain kantoliinan sidottua huomattavasti paremmin kuin Manducan. Meillä oli myös vauva, joka viihtyi vain sylissä elämänsä ensimetreillä ja vaati samalla yleensä myös hytkyttelyä. Mm. ensimmäisen jouluaaton kannoin tyttöä koko päivän liinassa, kun vauvaa ei voinut laittaa kovaan pakkaseen ulos nukkumaan ja sisällä uni ei tullut missään muualla :) Kantoliina pelasti oikeasti mielenterveyteni, kun sain kädet vapaaksi! Tyttö tykkäsi heti ensi sekunneista asti liinasta, oli niin ihana olla pää vasten äidin rintaa ja tuttuja sydämen pamppailuja <3 Meidän liina on ihan perus trikooliina, jonka sitominen oli minusta ihan superhelppoa. Netistä löytyy paljon sidontaohjevideoita. Kokeile sidontaa ensin ennen vauvaa ja kun osaat sen unissaankin, ota vauva kyytiin. Jos ei heti onnistu, kokeile toiste uudestaan. Ainakin Manduca vaati meillä monta totuttelukertaa. Kantoliinan kanssa vauvalle ja itselle vaatetta tosi vähän päälle, siinä nimittäin tulee tosi kuuma!

  Ainakin täällä meidän kaupungissa mm. MLL on järjestänyt myös erilaisia kantoreppu- ja kantoliina-infoja, joissa opastetaan kädestä pitäen, miten kantoväline laitetaan. Ilmeisesti myös jonkinlaisia kantoliinatukihenkilöitä on olemassa.

  Ekat kolme kuukautta liina oli kovassa käytössä, sen jälkeen vähemmän, kun löytyi seuraava hitti, eli leikkimatto :)

  • 8.6.2014 / 09:19

   Kuulostaapas mukavalta! Tuo kädet vapaaksi olisi aika mukava juttu! En ole vielä päässyt sinuiksi tuon Manducan kanssa, mutta testaillaan… :)

 2. Sara
  6.6.2014 / 18:52

  Meillä on kans Manduca mutta ei olla paljoa vielä ehditty kokeilla. Isän pitäessä reppua vauva kerran nukkui siinä tyytyväisenä, itse kokeilin kerran kun poika oli levoton ja halusin ripustaa pyykkiä mutta poika ei halunnut :D.
  En ole aiemmin uskaltanut käyttää reppua kun se tuli aika liki sektiohaavaa jota olen varjellut vähän ehkä liikaakin sen jälkeen kun se alkoi kotiutumisen jälkeen hiukan rakoilla.
  Meille kuitenkin hommattiin Manduca koska siinä on se lantiovyö ja minä olen ikuisuushartiavaivainen. Kantoliinaa en uskaltanut hankkia kun ajattelin että sitominen on hankalaa ja tuo Manduca on niin pitkäikäinen, heti vastasyntyneestä aika pitkään voi käyttää.
  Toivottavasti teidän pikkuinen viihtyy repussa, se helpottaa aika paljon arkea!

  • 8.6.2014 / 09:20

   ”… mutta poika ei halunnut” :D :D
   En ole vielä ehtinyt testata reppua vauvan kanssa, mutta ehkä tänään! Katsotaan mitä vauveli tuumaa :).

 3. Elli
  6.6.2014 / 20:05

  Osta kunnollinen, käytetty (eli valmiiksi letkeäksi ts. helposti sidottavaksi kesytetty liina). Ja ehdottomasti siis kudottu! Trikoinen ei ole mukava kuin max ekat pari kuukautta jos sitäkään. Kudottu liina pesee kantomukavuudeltaan trikoisen että reput 6-0!! Oikeasti! Aina harmittelen, että mistä he jäävätkään paitsi jotka eivät liinailuun tutustu :) Sitominen EI ole vaikeaa EIKÄ aikaavievää. En ole koskaan ottanut aikaa kauanko kestää laittaa 4kk vauva liinaan, mutta varmaan puhutaan minuutista jos sitäkään. Toki auttaa mtiä useammin sitä tekee. Myöskin vauvalle (kudottu) liina on ergonomisin, mukavin ja ehdottomasti tukevin! Se on myös kaikkein muunneltavin. Nyt vaan ottamaan yhteyttä vaikka kotikaupungin kantoliinatukihenkilöön tai liinalainaamoon jos sellaisia löytyy, tai liity fb:n ryhmiin ja huhuile siellä. Joissain kaupungeissa järjestetään myös erillisiä kantoliinatapahtumia. Yleensä liinahenkiset ihmiset auttavat mielellään :) Meillä on ollut niin Manducaa, Patapumia kuin trikoistakin enkä enää kudottuihin tutustuttuani enää muihin päin edes katso. Ero on todellakin huima.

 4. Elli
  6.6.2014 / 20:10

  Pakko vielä lisätä, että oma vauva luonnollisesri rakastaa liinailua, ja on jo niin tottunut, että itku loppuu kun huomaa että otan liinan esiin, ja väläyttää hymy. Nukahtaa siihen poikkeuksetta. Meidän vauva on joka päivä liinassa, usein monia kertoja ja välillä monta tuntiakin. Isompien lasten kanssa ulkoilu tai yleensäkin heistä huolehtiminen ei hoituisi (minulta) ilman liinaa.

 5. Riitta
  6.6.2014 / 20:41

  Mä suosittelen Stokken MyCarrier-kantoreppua (ja meillä voisi sellainen olla myynnissäkin ;) ), ihan sillä, että on hyvä, koska siinä saa vauvan eteen kasvot eteenpäin, tai kasvot kantajaan päin, sekä selkään. Meidän pieni viihtyi ainakin kasvot menosuuntaan sitten hieman isompana, joten koin siksi tuon monikäyttöisemmäksi :)

  • Laura
   6.6.2014 / 22:45

   Yleensä vain noissa kasvot menosuuntaan olevissa repuissa ei asento ole tarpeeksi ergonominen eli paneeli on edessä liian kapea, jolloin vauvan paino menee liikaa selän varaan, kun jalat eivät pääse menemään sammakkoasentoon. Tämän vuoksi suositeltavissa repuissa yleensä on vaihtoehtoina vain naama vartaloon päin kantaminen. Kyllä se lapsi esimerkiksi kasvaessaan voi olla selässä ja näke sieltä sitten :) Meillä oli nimittäin vastaava eri merkin reppu ensimmäisellä ja sen jälkeen vasta olen tutkinut noita ja tosiaan noita ei asennon vuoksi suositella. Nyt kun sitten itse vertaa esimerkiksi baby björnin asentoa manducaan niin onhan se melko kamalan näköistä kun jalat roikkuvat suorina sivuilla :)

 6. 6.6.2014 / 22:39

  Itse liputan alkuun trikoisen kantoliinan puolesta. Itse tykkäsin ja saa laitettua lapsen hyvin/helposti ergonomiseen asentoon. Kerran kun sen sidonnan opettelee (itse opettelin vain yhden: kietaisuristi) niin sain nopemmin päälle kuin repun astetuksineen, varsinkin jos oli aikaisemmin ollut miehen päällä.
  Manduca otettiin käyttöön tytön ollessa n.6kk (en koskaan ostanut siihen erikseen sitä vauvatukea, minkä varmaan sait kaveriltasi lainaan(?) Manducastakaan ei mitään pahaa sanottavaa.
  Meillä kannettu paljon varsinkin koiran kanssa metsässä tyttö oli/on helppo heittää reppuun. Vauvana kotona ollessa sai hyvin myös molemmat kädet vapaaksi. Nykyisin kun kysyy lähdetäänkö repulla niin hymy nousee korviin ja ipana (1,5v) lähtee hakemaan manducaa. :)

  • 8.6.2014 / 09:26

   Tuo trikoinen liinakin kyllä houkuttelisi… En ole vielä sinut Manducan kanssa ja mietin, että olisikohan se sittenkin parempi hieman isomman vauvan kanssa, esim. just puolivuotiaan.
   Ihana kuulla, miten teillä nautitaan repusta! :)

 7. m
  6.6.2014 / 23:32

  Kokkolaan on kuulemma just muuttanu kantovälinevuokraamo ja tukihenkilö. Liity fb:ssä Kokkolan mammat ryhmään. Siellä paljo hyödyllistä infoo mammoille :)

 8. Niina ja 4kisua
  7.6.2014 / 09:45

  Mullakin on usein kiirusta kisujen kanssa kun yksi haluaa paijaistu (mamin pitää istua vessan pöntön kannen päällä et hän hyppää syliin paijattavaksi ;D ) toinen haluaa ruokaa, kolmas leikittämistä jne ;) Nyt jo valmiiksi huolissani kun heinäkuussa ollaan viikko pois ja hyvä ystäväni hoitaa kisuja sen ajan. Mä tiedän että mulla liian vilkas mielikuvitus ja huolehdin turhaan, en ole ikinä ollut kisuista vikkoa erossa. Soitan varmaan ystävälleni joka päivä ;) Ihanaa vii konloppua teille :)

  • 8.6.2014 / 09:28

   Heh, voin vain kuvitella! Musta tuntuu välillä, että meillä on kolme lasta ja niinhän meillä kyllä oikeastaan onkin :D. Kaksi vain hieman itsenäisempää :).
   Ihan ymmärrettävää soitella joka päivä, niin teen itsekin lomalta :D.

 9. wimpu
  8.6.2014 / 07:50

  No niin, tässä sitä ollaan. Kissoja ei ehditä juurikasn huomioida. Paljonko aikaa vie kaapata välillä kisu syliin, rapsuttaa, jutella tms. Aikaa löytyy, jos tahtoo.

  • 8.6.2014 / 09:33

   Tämä on kyllä täysin provo, mutta jostain syystä haluan vastata tähän…
   Kirjoitinko, etten tee noita mainittuja? Tarkoitin, ettei aikaa ole kuten ennen kun lähdin kisujen kanssa lenkille (pitkälle) tai muuta vastaavaa. Oma aikani ei riitä, vaikka tahtoisinkin. Sinulla ei taida olla lapsia tai sitten he ovat olleet vauvana erilaisia kuin tämä meidän suloisuutemme. Hän vaatii äidin aikaa aamusta aina yöuniinsa saakka ja öisinkin pari kertaa. Kovin tiiviisti hän päiväsaikaan syö ja mies kun ei imettää voi niin… Väliaikoina täytyisi ehtiä itsekin syödä/juoda/käydä suihkussa/tehdä kotihommia… Siinä lomassa kyllä puhelen kisuille ja rapsuttelen, nyt voin jo kumartua lattiatasoonkin kaappaamaan heidät syliin. Mutta aikaavievät hommat on nyt toistaiseksi katkolla. Onneksi taloudessamme on kuitenkin toinenkin aikuinen, jonka aika riittää myös kissoille, joten päätelmäsi meni mönkään.

 10. Miia
  8.6.2014 / 22:58

  Töissä tykkäsin kantaa vastasyntyneitä ennemmin liinassa, koin sen helpommaksi ja sain kaikki hommat tehtyä. Se on varmaan kokeiltava, mikä kenellekin parhaiten sopii :) Jaksamista sinne, aikansa kutakin :)

 11. Anna
  18.6.2014 / 13:20

  Oletko jo tutustunut Manducaan. Meillä poika, äiti ja isi rakastivat sitä. Meidän poika nukkui yleensä missä vain, mutta Manducaa tarvittiin kiukkupäivinä, koska se vapautti äidin kädet ja näin vaikeampina sylipäivinä oli oiva apu. Lisäksi se toi äidille turvaa, koska tiesin, että vauva rauhoittuu manducaan aina, vaikka mikään muu ei toimisi.

  • 18.6.2014 / 16:28

   Voi tänään sain vauvan reppuun yksin ja vieläpä täysin oikein! Koin vaikeaksi saada vauvan jalkoja asettumaan oikein, mutta tänään onnistui ja vauvakin nautti! Uni tuli alle 5 minuutissa ja tunti reppuiltiin. Aiomme hankkia oman :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.