Makoisat unet

 

En tiedä teistä, mutta itselleni unet maistuu erityisen hyvin pesämäisessä paikassa; on se sitten muodostettu peitoilla tai tyynyillä tai jollain muulla! Hyvään, laadukkaaseen ja sikeään uneen vaaditaan tietty turvallisuuden tunne, paikalla ei välttämättä ole niin väliä. Olen huomannut, että vauvamme omaa tämän saman ominaisuuden. Yleensä pään päälle ei saa laittaa mitään, mutta pään ympärillä voi olla esim. jokin peitto vuorattuna. Pipo pysyy päässä joskus, toisinaan päätä nimittäin pyöritetään niin vimmalla että pipot ja myssyt on silmillä ja siitähän seuraa hermostuminen.

Tässä kuitenkin aika ihanne kokonaisuus ja sen huomaa varmaan tuosta ilmeestäkin?

033

Pipo ei häiritse, sillä se on aseteltu juuri oikealla tavalla: kauaksi silmistä. Ihanaa pesämäisyyttä on luomassa Baby´s Only -lämpöpussi, jonka sain blogilahjaksi – lämpimät kiitoksemme PikkuVanilja & Havenos! Vauvamme oli vain vuorokauden ikäinen, kun kännykkä piippasi paketin saapumisen merkiksi. Paketti ei ollutkaan ihan pieni; se oli reilunkokoinen laatikko ja siellä oli kaikkea muutakin ihanaa vauvalle lahjaksi! Esittelen muun sisällön myöhemmin, kun kotona asiat alkaa pikkuhiljaa asettua uomiinsa :).

Tämä Baby´s Only -lämpöpussi on jo nyt ensimmäisen kuukauden aikana osoittautunut oivaksi arjen helpottajaksi! Vauva kun suureksi harmiksemme sairastui ja jouduimme kulkemaan muutaman päivän ajan kolme kertaa päivässä lastenosastolla antibiootilla, oli tuosta lämpöpussista iso apu! Sujautin vauvan sisävaatteissaan lämpöpussin uumeniin turvakaukalon syleilyyn ja ei muuta kuin mars matkaan! Tämä Suomen suvi kun on säätyypiltään niin vaihteleva, niin joinain päivinä lämpöpussi oli juuri sopiva lämmittäjä, joinain päivinä se oli ihana tuulensuoja ja joinain päivinä se hikoilutti :). Hikoiluhetkiinkin löytyi apua, sillä lämpöpussia kiertää vankat vetoketjut, joita saa helposti avattua tarpeen mukaan.

041

Lämpöpussi toimii siis makuupussin tavoin. Turvakaukaloita varten siinä on aukot viispistevaljaille ja se sopii kaikkiin turvakaukaloihin. Turvakaukalon lisäksi sitä voi käyttää makuupussina luonnollisesti myös vaunuissa. Olen jo kerran jos toisenkin ehtinyt kantaa vauvan vaunuihin kyseisen pehmopussukan sisällä (ja samalla toivonut, että joku tekisi mulle saman…). Mietin, että kun kesähelteillä pussi on varmaan liian kuuma, niin silloin sitä voi käyttää vaunuissa ainakin pehmeänä nukkuma-alustana tai sitten ihan vaikka peittona. Kaiken kaikkiaan tosi monikäyttöinen ja päivittäin käytössämme oleva tuote! Näitä Havenoksen maahantuomia lämpöpusseja myy PikkuVanilja-verkkokauppa. Kauniimpaa makuupussia saa kyllä hakea: lastenosastollakin hoitajat kehuivat ja kyselivät, mistä tuollainen :).

034

Maxi-Cosin Pebble-turvakaukalo on myöskin osoittautunut hyväksi valinnaksi: ei moitteen sanaa ainakaan ensimmäisen käyttökuukauden jälkeen. Autooni hankitulle FamilyFix-telakalle myös täysi kymppi arvosanaksi: niin kätevä laittaa turvakaukalo siihen ja ottaa pois; merkkiääni kertoo, kun kaukalo napsahtaa oikealle paikalleen.

059

Huomasitteko taustalle ilmestyneen linssiluteen? Hieman repesin kamera kädessäni tuossa auton ovella :).

 

Comments

 1. Niina ja 4kisua
  9.6.2014 / 22:02

  Ihana linssilude ♥♥♥

 2. Hanna
  10.6.2014 / 00:29

  No tokihan sitä kuvaan täytyy päästä :)

  Todella nätin näköinen tuo kaukalopussi, harmi etten itse viisi vuotta sitten edes tiennyt tuollaisista.

 3. Pilvi
  10.6.2014 / 11:26

  Onpa tyytyväinen ilme yläkuvassa :D. Ja ihana pilvi-pipo(mäkin haluan);)! Voi tota kisua, ihanasti haluaa samaan kuvaan :).

  • 10.6.2014 / 16:54

   Ilme on melkoisen mellevä! Viimeisessä sitten hieman tuimempi, kun heräsi :).
   En yhtään nähnyt kun kisu asteli autoon (kamera peitti näkyvyyden maahan), joten kyllä nauratti kun pää kurkisti tuolta takaa :D.

 4. 10.6.2014 / 18:29

  Kivalta ja erittäin käytännölliseltä näyttää kyllä tuo pussukka, täytyy ehdottomasti laittaa harkintaan jos tuollaisen vielä tilaisikin… Juuri kävin tuollaisen samanlaisen turvakaukalon ostamassa, kiva kuulla hyviä kokemuksia siitä näin etukäteen. :)

 5. Aikku
  12.6.2014 / 10:12

  Onpas poitsulla tyytyväinen ilme eka kuvassa :) Ja voi vitsi tuota kisua, mikä ilme silläki… :) :) :)

 6. Christina
  12.6.2014 / 14:59

  Hei! Vastaavia kaukalopusseja myydään ainakin täällä pääkaupunkiseudulla paitsi lastentarvikeliikkeissä (mm. Emmalta löytyy kiva ja edullinen pussi) myös Prismoissa ja Citymarketeissa. Olen myös kuullut, että turvakaukalon kahva toimii nk. turvakaarena (tiedä sitten pitääkö paikkaansa), joten itse pidämme sitä ajon aikana aina ”yläasennossa” (eli samassa asennossa kuin turvakaukaloa kannettaessa). Ehkä teillä kahva oli tuossa asennossa vain kuvauksen aikana, mutta tulipahan vain mieleen. Suloinen poika teillä!:)

  • 13.6.2014 / 12:54

   Kiitos Christina! :)
   Meilläkin kaari on ajon aikana yläasennossa. Joskus vain kannan vauvan autosta sisälle sylissäni, joten kaari on laskettava. Yläasennossa ollessaan myös aurinkosuojasta on hyötyä :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.