Herkullinen juhannus

 

Juhannusaaton tervehdys! Hieman äsken vettä ripotteli, mutta ei sen väliä, kun on varustautunut kaikilla muilla tavoin. Pesin ja puunasin eilen jääkaapin, joka oli sitten mukava täyttää ja nyt hyllyt notkuvat! Vähän väliä täytyy käydä nappaamassa jotain pientä, mutta eikö juhannus olekin tuon suhteen hieman kuin joulu? Ainakin näillä keleillä!

1298c9f9a8dec8f3c709c47085fc84d3

47bc47d5f66f8053de8bb45affecdd99

En tosiaan halunnut eilen ottaa vauvaa mukaan täysiin kauppoihin, joten hän jäi vanhempieni hoiviin. Nukkui lähes koko ajan, heräsi vain viitisen minuuttia ennen saapumistani. Hassua, miten reilussa tunnissakin ehti tulla karmaiseva ikävä ja näin lähes koko ajan kaupassa mielessäni vauvan söpöt kasvot :D.

Kävin tekemässä suurimman osan juhannusostoksista päivällä, mies kävi vielä työpäivänsä päätteeksi hankkimassa grillattavat lihat ja jotain muuta puuttuvaa. Hän hoiti myöskin kissojen ruokaostokset ja ihanasti muisti heitäkin herkuilla <3. Mies on ruokakaupassa yleensä sellainen, että ostaa vain sen, mitä kauppalistassa lukee. Itse taas rönsyilen ja teen heräteostoksia, ne on parhaita! Harvemmin edes katson kauppalistaa, se on yleensä päässäni. Nuo heräteostokset on syy, miksi itsekin ehdottomasti kauppaan halusin: mitä olisikaan juhannus ilman niitä! Nyt sattuikin sitten niin, että mieskin oli ollut heräteostostuulella, heh-heh… Taitaa olla koko ensi viikonkin murkinapuoli hanskassa!

0f957bfc9ab293c272fa31fd38fe7e66

0008f947c3449768e0793648068ee987

Monenlaisten herkkujen valmistamisen ja itse nautiskelun lisäksi aion käyttää juhannuksen ajan hyödyksi myös toisella tavoin: järjestelemällä kotona pikkujuttuja. Se on niin paljon helpompaa nyt, kun mies on kotona aamusta iltaan! Arki-illat kun hurahtavat ohi sellaista vauhtia että…
Eilen pääsin jo hyvälle alulle erään keittiön kaapin myötä; se on sekaisuudellaan vaivannut mieltä jo muutaman viikon, ja nyt aamupäivällä sain kodinhoitohuoneen tasoilla olevat korit sisältöjensä suhteen järjestykseen. Nyt siellä on vauvanhoitoon liittyvät asiat tiptop, hänen tämänhetkisiä vaatteitaan myöten! Saapa nähdä mahtuuko nuo 50-senttiset vaatteet enää päälle… Ehkä pari bodya vielä menee, mutta onneksi en tuota kokoa kovin paljoa hankkinutkaan.

5d645de8e2c52d46aedb2d26cd7b95c0

Tänään suuntaamme mökille juhannusaaton viettoon ja huomenna vietämme juhannuspäivää minun vanhempieni sekä veljeni ja hänen tyttöystävänsä kera. Veljeni täyttää huomenna myös vuosia, joten juhannukseemme kuuluu lähes aina myös yhdet synttärit :).

86e6cc222ed02b55213349316360486e

Ajattelin villisti ensimmäistä kertaa vauvan syntymän jälkeen lakata kynnet – saapa nähdä ehtivätkö kuivua! Mies lähti hakemaan hieman koivuntuoksua illan saunaa varten, itse taidan napata muutaman palasen leipäjuustoa lakkahillolla ja vain nautiskella olostani. On ensimmäinen juhannuksemme yhdessä <3. Onnellista juhannusta teille kaikille! 

(Kuvat lainattu Ikea Livet Hemma. Photographer Ragnar Ómarsson.)

 

Comments

 1. Äippä
  20.6.2014 / 17:30

  Ihana tarina :) Kävimme aamulla torilla ja sieltähän lähti mukaan juuri niitä heräteostoksia.. herneitä, mansikoita, kukkia, kalaa ja tietysti viinereitä :) Tämä ilta popitetaan kotona, nuorison kanssa grillataan kalaa ja sen jälkeen he menevät omiin menoihinsa ja me vanhukset nautiskellaan olostamme. Mukavaa juhannusta!

  • 22.6.2014 / 12:26

   Voi, torilla on aina niin mukava käydä! Me käytiin tällä viikolla iltatorilla ja herkuteltiin siellä. Kotiin lähti sitten vielä mansikoita ja herneitä :).
   Kiitos, kivalta kuulosti teidänkin juhannus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.