Pidä huolta

 

Kaunista torstai-iltaa! Onpa ihanaa, kun helle hellitti hieman yhdeksi päiväksi – tukala kuumuus ei ole mieleeni, ei yhtään. Vauvakin hikoilee helteellä, joten täytyy pitää huoli ahkerasta tankkauksesta myös hänen kohdallaan. Tänään vauvan mummu ja fammo olivat apunani ja saimme siivottua koko talon, olipa ihana asia (isot kiitokset apujoukoille vielä täälläkin!). Nyt voi sitten siirtyä juhlien järjestämisessä siihen mukavimpaan vaiheeseen: kaikenlaiseen pikkunäpräämiseen ja kaiken kauniiksi laittamiseen.

Oli ihana hetki tuossa iltapäivällä! Vauva nukkui varjossa vaunuissaan ja itse makoilin riippukeinussa siinä vieressä, käsivarrenmitan päässä. Lähes tunnin vietimme siten, olipa mukavaa ja rentouttavaa, vaikka itse en unta saanutkaan. Mulla oli riippukeinussa myös eräs karvainen kaveri, jonka ikuistin Instagramin puolelle.

046

Siivouspäivän kruunasi käynti hierojalla. Olen tässä jokusen viikon ajan kärsinyt inhottavasta särystä vasemman reiden ulkosyrjässä, koko reiden mitalta. Aavistelin sen johtuvan alaselän jumiutumista ja oikeassa olin: tunteroinen hierontapöydällä sai aikaan ihmeitä ja olen kuin uusi ihminen! Seuraava aika ensi viikolle, niin eiköhän tuo kipu selätetä! Nyt voi tehdä taas vaunulenkkejäkin ilman sen suurempaa kipua, pienellä sellaisella oli jo käytävä hetki sitten. Tein päätöksen, että alan käydä hierojalla nyt entistä säännöllisemmin ja useammin, jotta näin pahoja jumiutumia ei enää pääsisi syntymään. Ennaltaehkäisykin on tärkeää! Myöskin imettäminen aiheuttaa lukkoja sekä yläselkään että hartioihin ja niskaan, joten senkin vuoksi säännölliset hieronnat tekevät vain ja ainoastaan hyvää.

Muistakaahan muutkin pitää itsestänne huolta! Sekä isompien lasten että te tuoreet, vauvojen äidit. Raskaus on kropalle sen verran iso muutos ja koettelemus, että ei ihmekään jos siellä jossain vielä yhdeksän kuukauden jälkeenkin tuntuu…

P.S. Muistatteko Tennarit kastekakkuun? -postaukseni? Meille sellaiset on jo tulossa, mutta nyt kaipaillaan apuja ja tennareiden tekijää Turun seudulta! Eräs lukijani ihastui tennareihin kovasti ja toivoisi samanlaisia oman poikansa kastejuhliin. Huikatkaahan kommenttiboxin puolella, kiitos! :)

 

Comments

 1. Suvi
  10.7.2014 / 21:01

  Moi! Meidän pojan kastekakku tennareilla tuli Kakkupuoti MariAnnikalta, joten sieltä voi ainakin tiedustella tennareita :) On kyllä tositosi suosittu ja ymmärtääkseni aika pitkälle varattu, mutta jos tarvetta on vain koristeen tilaamiseen, niin kannattaa ainakin tiedustella. Löytyy ainakin Facebookista.

 2. Suvi
  10.7.2014 / 21:03

  Niin, ja äskeinen kommentti koski siis Turkua!

 3. Tanja
  10.7.2014 / 22:43

  Kakkupuoti MariAnnikaa minäkin Turussa suosittelen! Tekee tosi upeita ja maukkaita kakkuja:)

 4. 11.7.2014 / 11:48

  Tsemppiä ristiäisvalmisteluihin ja ihanan kauniita juhlia! :) Meillä oli viime viikonloppuna (blogissani uusin postaus niistä) ja huh nyt helpottaa. Mutta ihana ihana lapsilähtöinen juhlahan tuo on. Muistan ennen ensimmäisen lapsen ristiäisiä kun mietin myös tuota herkistymistä, mutta jotenkin sain itseni tsempattua. Kuten myös näissä. Paitsi – Ystävä sä lapsien-virren toinen säkeistö – herkistyn AINA siinä enkä tiedä miksi, niin nytkin. ;) Ihana hymypoika vilahteli tuolla sun aiemmassa postauksessa. :)

 5. SatuKoo
  11.7.2014 / 12:31

  Itse käyn säännöllisesti hierojalla, niin suurempia jumeja ei ehdi syntyäkään :) Pysyy kroppa toimintakykyisenä koko ajan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.