Kastejuhlasta

 

 

004-crop

Jaoin pariin osaan nämä kastejuhlakuvat, tässä ensimmäisessä osassa muutava kuvamuisto itse kastepöydästä. Liikutuin jo siinä vaiheessa, kun puimme vauvaa kastepukuun… Nyt juhlan jälkeenkin tuon puvun näkeminen koskettaa aivan eri tavalla kuin ennen juhlaa.

015

Hain kukka-asetelmat lauantaina ja heti kun näin ne, petyin, sillä ne eivät olleet sellaiset kuin olimme sopineet. Todennäköisesti asetelmat oli tehnyt eri ihminen, jonka kanssa niistä keskustelin ja siksi niistä tuli erilaiset. Kastepöydän asetelma muokattiin heti siinä tiskillä paremmaksi: siitä poistettiin nurkassa olevat neljä neilikkaa ja ne korvattiin ruusuilla. Näin asetelmassa oli sitten vain valkoisia ruusuja sekä vaaleansinistä satiininauhaa. Tuollaisena se oli mielestäni kuitenkin todella kaunis ja herkkä. Juhlapöydän asetelman muokkasin itse illalla mieluisaksi: ostin siihen kaupasta valkoisen ruusukimpun ja asettelin ruusut asetelman nurkassa kyyhöttävien neljän neilikan tilalle. (Tästä kuvia myöhemmin!)

005

Kastemaljana toimi mummuni kristallimalja – sama malja oli käytössä myös minun ja veljeni kastejuhlassa. Kastetyynyä ei tarvinnut käyttää, sillä vauva ei ole enää ensimmäisen ikäkuukautensa jälkeen tykännyt siitä, että häntä pidetään sylissä kuin vauvaa… Hän haluaa istua sylissä. Valkoista kynttilää kannatteli Festivo-kynttilänjalkani: rykelmä samoja kynttilänjalkoja löytyi myös takasta, olivat lainassa äidiltäni. Valkoinen aluslautanen odotteli seurakunnan lahjoittamaa kastekynttilää.

012

317-crop

Vauvan kummitäti piti häntä sylissä tilaisuuden alkupuolen, aina itse kasteeseen asti, jolloin minä otin hänet syliini. Hieman vauva hermostui siinä jossain vaiheessa ollessaan kummitädin sylissä, sillä helle oli valtaisa eikä avoimet ulko-ovet helpottaneet tilannetta yhtään. Body alla ja kastepuku päällä vauva hikoili ja oli hieman tuskainen. Rauhoittui sitten sylissäni kun puhaltelin hänen niskaansa ja päätään. Voi olla, että pään kastelu myös auttoi asiaa :D. Tilaisuuden jälkeen kahvipöytään siirtyessämme uni tuli heti. Vieraiden lähdettyä hän nukahti jopa sitteriin ja yöunille kävi kahdeksalta normiyhdentoista sijaan… Rankka juhlapäivä pienellä <3.

Kastetoimitus päättyi Suojelusenkeli-laulun koskettaviin sanoihin. Tuossa vaiheessa kyyneleet vierivät poskiani pitkin kuin vesiputoukset, vauva oli sylissäni ja pidin häntä kädestä kiinni. Koko kolmannen säkeistön ajan vauva katseli olkansa yli isäänsä minun sormeani tiukasti puristaen aivan kuin laulun sanoja kuunnellen <3. Sydän meinasi pakahtua.

Oi, pianhan lapsonen langeta vois’,
jos käsi ei enkelin kädessä ois’

 Oi, laps’ ethän milloinkaan ottaa sä vois’
sun kättäsi enkelin kädestä pois…

 

Comments

 1. Emma
  16.7.2014 / 15:28

  Ihana nähdä näitä kuvia :) Olisi kiva myös kuulla näin jälkeenpäin kokemuksiasi ennen vauvan syntymää tekemistäsi hankinnoista. Osuiko vaunuvalinnat ym. nappiin, hankitko jonkun imetystuolin/tyynyn oliko hankinta tai hankkimatta jättäminen hyvä idea jne. Näistähän saisi varmasti postauksenkin. Ymmärrän, että sinulla on juuri nyt varmasti muutakin tekemistä, mutta laitahan postausidea harkintaan :)

  • 17.7.2014 / 11:09

   Tosi hyvä postausidea Emma! Laitan sen heti tuonne luonnoksiin ja yritän järjestää aikaa sen toteuttamiseen. Kiitos ideasta :).

 2. Ulla
  16.7.2014 / 15:49

  Hei,
  täällä naapurikaupungissa odotellaan jännittyneenä nimen julkaisemista… :)

 3. Heidi Salo
  17.7.2014 / 09:00

  Odotin kuin kuuta nousevaa teidän paikkakunnan kirkollisen kastettuja :-)
  Olen melko varma että bongasin nimen ja voi kuinka kaunis nimi olikaan <3
  Viimeisestä olisi tullut pikkuiseni nimi mikäli hän olisi ollut poika ja ensimmäinenkin kuuluu ehdottomiin lemppareihin. Keskimmäinen on myös minun toiseksi nuorimmaiseni keskimmäinen nimi.
  Onnea syötävän suloiselle pikkuprinssille todella kauniista nimestä <3

  • 17.7.2014 / 11:06

   Voi ihana sinä! Piti ihan miehellekin mennä autotalliin tämä viestisi lukemaan :D. Tuli niin onnellinen mieli tästä, liikutuin ihan. Viimeisellä nimellä vauvaa koko raskausajan kutsuimme, mutta epäröimme pituutta (voisi vääntyä lempinimiksi, jolloin kaunis nimi menisi hukkaan). Sitten yhtäkkiä mieleen tuli tuo ensimmäinen nimi ja vauva näyttikin ihan siltä! Kolme kaunista nimeä hän sai, mielestäni maailman kauneimmat, niisk <3 :).
   Kiitos vielä Heidi!

 4. Eija
  17.7.2014 / 19:19

  Oli mukava kuulla tarkemmin kastejuhlasta! Ja kuvat olivat niin kauniita! Olen kuullut ”pikkulinnuilta” nimen ja se oli todella kaunis ja persoonallinen. Ihana pieni poika! Kaikkea hyvää koko pikku perheellenne, kissat mukaanlukien..

  • 17.7.2014 / 23:11

   Voi kiitos Eija! Mukavaa, että nimi kantautui teidänkin korviinne :). Kirjoitin sen mummulle paperille (hänen pyynnöstään), jotta hän voisi soitella ja kertoa sen teille.
   Kiitos ja aurinkoista kesää teille sinne etelämpään! Oli mukava nähdä perjantaina :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.