Reissulta kotiutuneet

 

089

Aurinkoisia terkkuja kauniista Kuopiosta! On se niin ihana kesäkaupunki, olimme siellä nyt toistamiseen. Ensimmäisestä reissustamme postailin otsikolla Kuopiossa kolme vuotta sitten. Kotimaan vakiosuosikkieni (Oulu, Vaasa & Tampere) joukkoon liittyy nyt kyllä myöskin Kuopio! Niin kauniita maisemia kun tuolta kotiin ajeli: mäkiä ja järviä siellä sun täällä. Aivan valloittavan ihana tämä meidän Suomenmaa! Yksi kesän kauneimpia maisemia on sellainen, jossa on vihreää peltoa (ehkä myös keltaista rypsiä) vaaleansinistä taivasta vasten, ehkä muutama valkoinen pilvenhattara siellä täällä ja jokin yksinäisen näköinen lato keskellä aavaa peltoa. Taustana tummanvihreää metsikköä. Sellaiseen silmät jumittuu. Niistä vesistömaisemista puhumattakaan! Joskus on kiva katsella näitä meille niin tuttuja maisemia ulkomaalaisen silmin: miltä ne heistä näyttävätkään.

Ensimmäinen lomamatkamme perheenä sujui oikein kivasti. Sukka irti -meiningillä pötköteltiin hotellilla ja iltalenkillä torin laitamilla ei tosiaankaan missään vaunuissa lepäilty. Sylissä sylissä, kasvot menosuuntaan päin – eihän sitä muuten mitään näe!

010

032

Nyt alan hieman hypistelemään ostoksiani ja sitten, kun mies on saanut toisenkin auton pestyä, taidamme suunnistaa hetkeksi rannalle. Täytyisi vain ensin löytää sellainen pienehkö aurinkovarjo, jonka voi varsineen tökätä hiekkaan… Mutta näitä matkakuvia lisää vielä myöhemmin – kivaa hellepäivää!

 

Comments

 1. HannaKoo
  22.7.2014 / 13:23

  Oi kattavampi postaus kesäisestä Kuopiosta olisi tosi kiva! :) Meillä on nyt jo kaksi kesää ollut tarkoitus mennä sinne käymään, mutta lomat on aina olleet jotenkin eri aikaan, niin se on sitten jäänyt. Olen kuullut paljon positiivista Kuopiosta, ilmeisesti hyvin kaunis kesäkaupunki ja shoppailumahdollisuuksiakin on kuulemani mukaan todella paljon!

  • 22.7.2014 / 14:00

   Voi, sellaista ei ehkä ole tulossa :/. Emme kovastikaan siellä muuta kuin hotellin kulmilla pyörineet, vauvan ehdoilla täysin. Ehkä tuossa kolmen vuoden takaisessa postauksessani on enemmän juttua itse Kuopiosta! Risteilyistä sun muista.
   Meillä oli nyt hotelli ihan torilla, tosi kätevä. Edellisellä kerralla oli Kallaveden rannalla, kiva sekin, mutta hieman pitempi kävelymatka keskustaan. Shoppailumahiksillekin (tosin nyt ne jäi kohdallani todella minimiin) peukku!

   • HannaKoo
    22.7.2014 / 17:09

    No täytyypä tuo kolmen vuoden takainen juttu sitten vilkaista läpi, sitä en muistaakseni ole lukenut :)

 2. KristaEmilia
  22.7.2014 / 14:54

  Ihana kuulla että kävitte Kuopiossa! Itse koko ikäni täällä asunut enkä muutaisi pois :) Missä kaikkialla kävitte?

  • 24.7.2014 / 15:38

   Keskustassa torin laitamilla pyörittiin tällä kertaa enimmäkseen. Yövyimme Atlaksessa, kätevä sijainti!
   Myöskin Ikeassa tuli käytyä :).

 3. Niina ja 4kisua
  22.7.2014 / 21:33

  Olimme juuri la-su Kuopion Rauhalahden leirintä alueella ja yllätyin positiivisesti paikasta. (Olen enemmän hotelli ihminen ;D )Harmi että minulla oli lomaa vain viikko, ja sekin meni Ruka/ Kuusamo akselilla. Kuopiossa olisi viihtynyt kauemminkin :)

 4. 22.7.2014 / 22:04

  Voi ihana Kuopio! Asuin siellä 9 vuotta ja se on kyllä aivan ihana kesäkaupunki. Nyt en ole pariin vuoteen päässyt käymään siellä kavereita moikkaamassa. Olisi kyllä ollut kiva lukea enemmänkin juttua Kuopiosta kuvien kera =D Hei, jos tuut Ouluun joskus niin miten olis treffit? Kun vauvatkin samoja ikiä =)

  • 24.7.2014 / 15:40

   Treffit kuulostaa tosi kivalta! Eiköhän me sinne jossain vaiheessa tulla, ennen vauvaa käytiin ainakin pari kertaa vuodessa, nyt varmaan hieman harvemmin, mutta kuitenkin :).
   Vauvat on kyllä tosi lähekkäin syntyneet!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.