Hellehetkiä ja -vinkkejä

 

Mikä siinä on, että vaikka mittari näyttää tuhatta ja sataa (lämpöastetta) niin silti vauvalle tulee hyräiltyä ja laulettua joululauluja? Yhtenä päivänä hyräilin jingle bellsiä ja kysäisin sitten mieheltä, että hetkinen mikä toi biisi on? Nauraen huudahdinkin sitten samassa, että sehän on joululaulu ja sain reaktioksi silmien pyörittelyä. On se vaan niin mukava lauleskella sitä varovasti hiipi alta sillan, alta sillan -pätkääkin :D. Ehkä parasta oli se, että tuo jingle bells tarttui tässä yhtenä päivänä mieheenkin! Kyllä se vain niin on, että jouluihminen on jouluihminen!

Täällä osoitteessa toivotaan, että helle jo hellittäisi. +23 olisi täysin riittävä, kiitos! 29 lämpöastetta sisällä vuorokauden ympäri tekee tästä elosta nimittäin melkoisen tukalaa. Välillä sylissä on vauva ja välillä kissa kuuman turkkinsa kanssa, huh huh :). Meren äärellä olisi paras, mutta vauvan kanssa ei viitsi rannalla pitkiä aikoja viettää. Kodissamme makuuhuoneemme on ainoa hieman viileämpi huone, se on vuorokauden ympäri varjossa ja lisäksi siellä tuuletin puhaltaa koko ajan. Siellä vauva nukkuu kaikki minipäikkäritkin päivisin, jos ei olla liikenteessä. Päivisin on niin kuuma, ettei oikein ruokakaan maistu (vauvalle kyllä maistuu, hyvä niin). Virkistävää juomaa, hedelmiä ja marjoja – niitä jaksaa popsia, niin ja jäätelöä :P.

111

Mies viettää tänään varpajaisia. Olen varustautunut herkuilla, mm. Ben & Jerry seuranani. Olen maistanut tuota jäätelöä vain kerran joskus kauan sitten, nyt maistoin tuota oikeanpuolimmaista ja nam! Erittäin herkullisia ovat myöskin Ingman Creamyn uutuusmaut, niistä lempparini on ehdottomasti Brysselin kinuskikeksi.
Haaveilen myöhäisillan hetkestä, jolloin vauva on nukahtanut yöunille ja minä hipsin jädepurkki kainalossa katsomaan jotain hyvää elokuvaa, jotain ihanaa hömppää! Boxilta löytyisi vaikka ja mitä. Todennäköisesti tuo ei tule toteutumaan; minimies on sen verran illanvirkku että äiti usein torkahtaa ennen häntä :D.

Postauksessani Turkishaalarit helteellä mietiskelimme karvaisten ystäviemme oloja näillä lämpöasteilla. Teiltä tuli hyviä hellevinkkejä, joista kokeiluun pääsi jääkylmällä vedellä kasteltu pyyhe! Laitoin sen sohvalla makoilevan kisun kyljen päälle, ajattelin että varmasti karkaa alta pois, mutta oikaisikin sohvalle entistä parempaan asentoon ja kehräsi äänekkäästi! Muutaman minuutin päästä kylki oli jo selvästi viilentynyt. Luin netistä (en enää muista sivua), että tuon viilennystavan kanssa saa kuitenkin olla tarkkana, että eläimen ruumiinlämpö ei pääse liikaa laskemaan. Uskon, että olennaista oli se, ettei pyyhe ollut valuvan märkä, vaan hyvin melko kuivaksi puristettu. Näin ollen se ei tuntunut niinkään märältä vaan ennemminkin vain ihanan kylmältä.

Toisen kivan hellevinkin sain äidiltäni, varmasti kissojen mieleen! Kylmälaukkuun kylmäkalleja! Kylmäkalleina toimii vaikka pakastettu vesipullo tai pari. Nimittäin onko olemassa kissaa, joka voisi vastustaa jonkinmoista laatikkoa? Meiltä löytyy styroksinen kylmälaukku, niitä saa kaupasta muutamalla eurolla. Uskon, että sukeltavat sinne ihan ominpäin (yksi kerrallaan toki…)!

cats

Seuraavaksi jotain suolapalaa ja kylmä suihku! Mukavaa heinäkuun viimeistä viikonloppua!

 

Comments

 1. 25.7.2014 / 15:57

  Hyvä vinkki kyllä tuo pyyhkeen kasteleminen! Kävi kyllä sääliksi tänään raksalla mestarin koiraa, kun toimistokopissa pistäytyessäni se ressukka makasi oikosenaan kyljellä eikä korvaansa lotkauttanut, että kuka tuli. Hetken jo luulin, että se oli pökertynyt. Ei sentään! :D Mukaan se olisi raksalle lähtenyt, jos olisin ottanut, haha!

 2. 25.7.2014 / 20:29

  Huh hellettä – tosiaan! Täällä toinen jolle riittäisi vähän vähemmän lämpöä. Lastenkin päikkärit ovat ihan minimittaisia. Yllättävän kivasti reissut ovat helteistäkin huolimatta sujuneet! Mukavaa viikonloppua :)

 3. Nimetön
  25.7.2014 / 20:46

  Olen niin samaa mieltä, että tämä helle todellakin saisi loppua nyt heti! Tuo 23 astetta olisi juuri täydellinen auringolla ja kevyellä tuulella höystettynä. Pienen lapsen kannaltakaan tämä paahde ei todellakaan ole kivaa, itsekään en uskalla meidän pientä pitää ulkona, kun pelkään lämpöhalvausta :/

  Luoja, teillä on siis sisällä vielä tukalampaa kuin meillä! Meillä sentään ”vain” 25-26. Tukalaa on silti, koko ajan kroppa hiessä.

  Minkälainen vuorokausirytmi teidän pienellä on nykyään? Olen ymmärtänyt, että iltaisin/öisin tykkäisi valvoa? Olisi hauska, jos tekisit joku päivä ”Päivä meidän kanssa”-postauksen, niitä on aina kiva lukea! :)

  Ihanaa kesänjatkoa ja toivotaan, että nämä pahimmat helteet pian helpottaisi!

  • 25.7.2014 / 23:51

   Juu en minäkään mielelläni vaunuihin nukkumaan laita, vaikka varjossa koko ajan olisivatkin. Joutuisi ihan koko ajan tarkkailemaan, tuleeko liian kuuma… Vaunuihin kun ei oikein tuulikaan yllä.
   Tänään oli ennätyslukemat sisälläkin, HUH!
   Olen itsekin mielessäni tuota päivä meidän kanssa -juttua pyöritellyt, joten ehkäpä sen joku päivä toteutan! En kuitenkaan näillä helteillä ;). Niitä on tosiaan mukava muiden blogeista lukea, bloggaajalle se on vain melkoisen työläs, heh. Vauvalla on ollut tuo sama rytmi oikeastaan syntymästään asti. Yöt nukutaan hyvin, mutta päivisin ei juurikaan, vartin päikkäreitä parin tunnin välein ja aina vartin jälkeen taas porskutetaan :D. Iltaisin ei nuku enää oikein noitakaan, vaan seiskasta eteenpäin kukkuu yhteentoista, jolloin nukahtaa yöunille.
   Kiitos, kivaa (ja toivottavasti viileämpää) kesää teidän perheellenne!

 4. 25.7.2014 / 23:00

  Laitoin äsken viestiä,mutta puhelin temppuilee.Siis uusi yritys.Kiitos kissavinkeistä helteellä!meillä killi makoilee pensaiden alla kotona.Onko teillä tietyn merkkinen talopaketti? Kaunis ulkoasu.

  • 25.7.2014 / 23:53

   Ole hyvä! :)
   Ei ole mitään talopakettia, itse olemme talon sekä suunnitelleet että kappaletavarasta rakentaneet. Kiva kuulla että tykkäät!

 5. Äippä
  26.7.2014 / 13:22

  Ilmalämpöpumppu on korvaamaton näillä helteillä. Sisällä 24, ulkona yli 30. Olisikin mukava lukea päivästä teidän kanssa :-)

  • 26.7.2014 / 22:23

   Voi että mä antaisin mitä vain, jos meillä olisi täällä nyt viileää! Alkaa jo mitta täyttyä ja vauvakin niin raasu <3. Ilmalämpöpumpun hankkiminen tuntuisi kuitenkin hieman turhalta, meillä kun on kalliolämpö...

 6. riikka
  26.7.2014 / 22:31

  Joo tämmöset helteet pienten laste kans ei tod kiinosta. Ärsyttää nii ku kaikki vaan höpisee et ei saa valittaa ku on lämmin. Kuuma ja lämmin ihan eri asioita. Tämä on jo tukalaa ku vauvan pääkin valuttaa hikeä. Olen myös jouluihminen ja vaatetta saa päälle ku on kylmä

  • 27.7.2014 / 21:34

   Jep, tulee tosiaan jo korvista ulos tuo ”ei saa valittaa ku kerrankin on lämmin…” Hohhoijaa :D.
   Olen samaa mieltä, että talven kylmyys ei ole näin paha, koska aina voi pukea lisää vaatetta, saunoa, lämmittää takkaa yms. :)
   Koitetaan kestää!

 7. jonna
  27.7.2014 / 06:58

  Olen ajatellut itsekin kokeilla tuota viilennettyä pyyhettä, hyvä kuulla että se toimii:)

  Teillä kun kisut ulkoilevat jonkin verran, niin onko teillä koskaan kärsitty punkeista? Miten ehkäisette niitä? Oma sisäkissani vieraili ulkona kerran (kerran!!) ja nyt hänellä on suuri punkki :( Pelkään nyt myös kirppuja ja pohdin auttaako jälkikäteen enää mitkään aineet… pelkään nimittäin että eliöt ovat munineet hänen pitkäkarvaiseen turkkiinsa..

  Turkista puheenollen, pesettekö kissojanne koskaan? Itse saan paheksuntaa siitä etten pese omaani, vaikka hän on pitkäkarvainen. Turkki ei kuitenkaan ole koskaan rasvainen eikä hilseinen, niin en ole raaskinut laittaa häntä pesun läpi, kun hän vettä niin inhoaa:(

  Vitsi miten poikanne on kasvanut! Näin se aika rientää, huh! Ja varpajaiset! Miksi olen aina luullut että niitä vietetään ennen lapsen syntymää:D Hmm, mikä niiden idea sitten tarkalleen ottaen on? Sama kuin baby showereissa? Vauvan fiilistely ja yhdessä olo?

  Ihania kesäpäiviä teille!
  -J

  • 27.7.2014 / 21:41

   Toisen kisun turkista on muutaman kerran löytynyt punkki. Mutta ei sen jälkeen, kun aloimme muutama vuosi sitten käyttämään apteekista ostettavaa Frontlinea. Se on punkkien ja kirppujen ennaltaehkäisyyn, pieni liuos kissan niskaan. Imeytyy verenkiertoon eikä näin ollen nuo örkit pääse tarttumaan. Yksi pipetti tehoaa kuukauden verran eli kuukauden välein sitä on laitettava, jotta teho on päällä. Aloitamme joskus huhti-toukokuussa ja jatkamme aina syys-lokakuuhun. On kyllä tehokas, voin suositella! Saithan punkin kissastasi pois?
   Kirppuja ei tarvitse pelätä, nehän on vaarattomia. Toki kutittavat kissaa jonkin verran, mutta ei muuta. Kirpun purema on ihmiselle sama kuin hyttysen purema, kutittaa siis. Kun laitat tuon Frontlinen kissalle, kirputkin häviävät samantien.
   Emme ole koskaan pesseet kissojamme, aivan höpöhöpö-juttuja on sellaiset, että kissan turkkia pitäisi pestä. Näyttelykissat ovat asia erikseen, mutta kyllä kissat ihan itse turkkinsa puhtaana pitävät! Harjaus riittää, jos tuntuu että turkki alkaa takkuuntua. Älä siis ollenkaan tuosta kanna huolta :).
   Varpajaisia tuoreet isät juhlivat tosiaan lapsen syntymän jälkeen, ennemmin tai myöhemmin, miten kullekin perheelle sopii. Isyyttä niillä tosiaan juhlistetaan. Aiemminhan varpajaiset oli naisten juhla heti synnytyksen jälkeen :).
   Kiitos Jonna! Kivaa kesää sinnekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.