Vauvan kanssa terassilla

 

Ei ihan heti uskoisi, että vielä kuun alussa oli hellejakso päällä. Nyt näyttää jo niin syksyiseltä; sataa vettä ja puiden lehdet kellastuvat hitaasti mutta varmasti. Elokuu on usein viime vuosina ollut enemmänkin syksyn kuin kesän kaltainen. Mies varmaan kiittelee, kun kesäkuussa hoin, että kesäloma kannattaa pitää heinäkuun eikä elokuun puolella…

Meripuistopiknikin lisäksi toinenkin kesämuisto tänne. Elokuun alun helteinen lauantai, päätimme lähteä viettämään sitä keskustaan. Kävelimme Suntin vartta ja ihastelimme kesäistä Kokkolaa. Mukana oli vain kännykän kamera, mutta joskus silläkin saa ihan kivoja otoksia!

Ajattelimme piipahtaa samalla Amarillon terassilla, mikään kahvila kun ei oikein lauantaisin enää tuohon aikaan auki ole. Tuollainen ruokaravintola kun on kyseessä (eli ei mikään savuinen ja hämyinen pubi), niin kyllähän sinne vauvan kanssa voi mennä..? Oli vasta iltapäivä eikä terassi ollut kovin täynnä. Valikoimme pöydän sellaiselta puolelta, jossa ei ollut tupakoitsijoita. Mies tilasi ison oluen, minä pienen Fantan. Koska limuni oli niin pieni, astelin tilaamaan vielä toisenkin juoman. Pyysin jonkin alkoholittoman drinkin. Näin selvästi, miten vieressäni vuoroaan odottaneen miehen silmät suurenivat ja hän kääntyi katsomaan minua. Mikä otus tilaa aurinkoisena kesälauantaina terassilla alkoholittoman drinksun?

Kuvakansiot1

Arvatkaas, sainko katseita osakseni kun tuota holitonta drinksuani siemailin? Arvatkaas, saiko mies, joka joi olutta? Katseita minuun jakoivat lähinnä +50-vuotiaat naiset. Tuli outo fiilis.
Vauva tykkäsi kovasti pienestä terassilla piipahtamisesta; hän nauttii paikoista, joissa on ihmisiä. Kovin seurallinen pakkaus! Ja sitä seuraa osataan kotonakin vaatia vimmatusti… Jos lasken hänet sitteriin esim. juodakseni vettä, tunnen heti silmäparin selässäni :). Uusin juttu opittiin eilen: sitterissä ei huvita enää istuskella kuten kuuluisi, vaan siinä täytyy koko ajan punnertaa kohti lelukaarta ja maistella niistä keskimmäistä. Valtaisa sikspäkki kehittymässä!

Taitaa johtua noista uusista opituista taidoista, että uni ei maistu (vauvalle, äitille kyllä maistuisi…)? Eilen ei nukkunut päikkäreitä juuri nimeksikään, ei sisällä eikä ulkona, eikä tunnu tänäänkään nukkuvan… Iltaa kohti alkaa sitten uni painaa – voitte ehkä kuvitella, millaista täällä silloin on :).

 

Comments

 1. Nanna
  26.8.2014 / 13:03

  Täällä sama homma. Liikkumaan opetellaan ja ilmeisesti jo hampaitakin valmistellaan niin kovasti, että uni ei maistu. Meillä likka nukkui yöt lostavasti aina viime viikkoon asti, minkä jälkeen ollankin heräilty parin tunnin välein syömään, kiemurtelemaan, inisemään… aamulla ipana on virkeä kuin peipponen, jostain syystä äiti ei :D

  Herkun näköinen drinksu sulla ollut :)Itse en kehdannut koko kesänä terassille edes limulle just noiden paheksuvasti tuijottavien ja hymähtelevien tätien takia.

  • 27.8.2014 / 08:54

   Ihanaa, en ole yksin tässä! :D
   Täällä ihan sama noiden öiden kanssa, muutamina öinä heräilee kahden tunnin välein eikä rauhoitu kuin rinnalle (eikä tosiaan joka kerta ole nälkä). Nyyhkyttää unissaan ja kaikkea muuta mukavaa… Päikkäreitä ei ole koskaan kunnolla nukkunut, mutta nyt ne vartin päikkäritkin on kutistunut entisestään noin viiteen minuuttiin :).

   • 28.8.2014 / 09:03

    Nyt on meilläkin viime perjantaista asti ollut yöt levottomia. Kyllä vähän kehtuuttaa kun ei sit päivällä jaksa mitään erikoisempaa tehdä (mulla oottelis ihania kankaita ompeluaan) Jospa tämä tästä.

    • 28.8.2014 / 10:31

     Toivotaan, että olisi pian ohi! Meillä on nyt pari yötä mennyt ihan hyvin kahdella herätyksellä, mutta se nukkumaankäyminen on jotenkin äärimmäisen haasteellista… Eilen tuli vauvalle uni vasta puolenyön jälkeen, voi HUOH.

 2. Elika
  26.8.2014 / 13:14

  Vauvan kanssa terassille meno tuntuu olevan joillekin ihmisille ihan no no, lähinnä siis ulkopuolisille. Voin kuvitella paheksuneet katseet. Niistä tulee helposti sellainen olo, että olisi tekemässä jotakin väärää, vaikka ei olekaan. Itse en pidä päiväsaikaan pahana sellaiselle terassille menoa, jossa ei ole tupakoitsijoita tai humalaisia ihmisiä.
  Voi, teillä ollaan jo kovasti meno päällä. :) Vaikuttaa varmasti vauvan uniin, kun ei malttaisi olla lainkaan paikoillaan, vaikka levätäkin välillä täytyisi. Tuota vaihetta odotellessa… :) Toistaiseksi meillä nukutaan vielä kokonaisia öitä ja päivälläkin yhdet kunnon unet ja usein parit lyhyemmätkin. Jaksamista äidille vilkkaan ja virkeän pikkumiehen kanssa ja mukavaa syksyisen viikon jatkoa! :)

  • 27.8.2014 / 09:01

   Joo ja kummasti vain tietyn ikäluokan naisille, omituista! Oltiin tuolla tosiaan viiden aikaan eikä terassi ollut edes puolillaan. Se taisi olla vain se juoma mun nenän edessä, en usko että olisin niitä katseita saanut, jos siinä olisi joku hampurilaisateria ollut. Sellainen olo tuli, että meinasin käydä sanomassa, että tässä mun juomassa ei ole alkoholia :).
   Voi ihanasti teillä nukutaan! Muistelen kaiholla alkuaikoja, kun meilläkin nukuttiin seitsemän tunnin yöunia. Tosin mua ei haittaa pari herätystä yössä, mutta joinain öinä niitä on tullut kahden tunnin välein. Lisäksi poitsu on kutistanut vartin päikkärinsä viiteen minuuttiin :D. Nukkuisi ehkä kauemmin, jos olisin vieressä, mutta herää heti, kun nousen. Kuinka pitkät unet teidän vauva nukkuu päivisin?
   Kiitos kovasti! :)

   • Elika
    27.8.2014 / 09:47

    Yleensä neiti nukkuu päivällä yhdet n. 2-3,5 tunnin päiväunet joko parvekkeella vaunuissa tai sitten turvakaukalossaan, jos ollaan liikenteessä. Lisäksi hän nukkuu vielä illemmalla yhdet tai kahdet 0,5-1 tunnin unet vaunuissa tai turvakaukalossa, jos ajellaan esim. isovanhempien luo käymään. Muun ajan hän onkin sitten hereillä syöden ja lattialla köllötellen (ja vaipan vaihdossa :D). Pyrin siihen, että neiti olisi ainakin kolme kertaa päivän aikana kunnolla lattialla leikkimässä. Ensin selällään ja sitten vielä äitin tai isän avustuksella vähän aikaa masusillaan, kun ei vielä itse osata kääntyä. :) Teillä on kyllä pojalla aika pikaiset päiväunet. Toivottavasti hänellä on nyt vain vilkas vaihe meneillään ja kun liikkumistaidot karttuvat, hän malttaa taas vähän nukkuakin, ja äitikin ehtii levätä. :)

    • 27.8.2014 / 10:45

     Ohhoh! Meidän vauva on tainnut kerran elämässään nukkua vaunuissa kahden tunnin päikkärit :D. Olin silloin kampaajalla ja hän vanhemmillani hoidossa. Myöskin matkalla Kuopioon hän nukkui autossa reilut pari tuntia. Yleisimmin autossa kyllä tulee uni, mutta vaunuissa harvemmin noita vartin torkkuja pitempiä. Uni loppuu viimeistään silloin, kun vaunut pysähtyvät :).
     Yöunet joskus sitten venähtävät, nukkuu yleensä 12 tuntia/yö. Nytkin vielä yöunilla…

 3. SanMa
  26.8.2014 / 19:02

  Onkohan tuollaista tuijottelua missään muualla kuin Suomessa?! Täällä tuntuu, että saa paheksuvia katseita ihan joka asiasta, kun lasten kanssa liikkuu :I Olimme koko perheellä Kreikassa keväällä (lapset 9kk ja 3v) ja istuimme illalla lasten kanssa ravinolassa syömässä ja joimme molemmat ruoan kanssa viiniä (siellä oli iltaisin paljonkin lapsiperheitä ravintoloissa). Hotellin uima-altaalla mieheni joi olutta ja itse otin cokista, niin tarjoilija ihmetteli, miksi en ota alkoholillista drinkkiä :)

  • 27.8.2014 / 09:04

   Tuota olen itsekin miettinyt… Kyllä Suomi taitaa tuijottelun kärkisijoilla olla :).
   Uskon, että tuo johtuu kulttuurista ja erityisesti alkoholikulttuurista ja sen eroista. Etelä-Euroopassa viini katsotaan ruokajuomaksi siinä missä meillä esim. maito. Lisäksi täällä tuo alkoholinkäyttö on ”aavistuksen” humalahakuisempaa kuin etelässä. Siksi heillä on siihen niin kivan mutkaton suhtautuminen, kun taas täällä se on tabu. Ei voida uskoa, että jotkut tosiaan pysyvät kohtuudessa…

 4. Sara
  26.8.2014 / 20:34

  Ah, ihana kuulla että tekin ootte käyneet vähän ihmisten ilmoilla. Itse kävin tänään ekaa kertaa sellasessa vauvakahvilassa ja siellä muut samanikäisten äidit päivitteli ettei oo minnekään kotoa liikkuneet kun on ollut kuuma tms. Mulle tuli ihan huonoäitiolo kun olen kuskannut pikkumiestä vaikka ja minne. No, kaikki tekee niinkun itse parhaaksi näkee, mulla jostain syystä on sellanen piirre että kuvittelen aina et ne muut tekee oikein ja minä väärin.

  Nyt kun syksy vääjäämättä alkaa kolkutella, olis hauska lukea postaus vauvan talveen valmistautumisesta! Mahtaisko sulla olla ideoita moiseen? Lähinnä siis taas hankintoja…

  • 27.8.2014 / 09:13

   Voi kuule, ollaan aika lailla vauvan kanssa liikuttu :P. Joskus pidän sitten tarkoituksella kotipäiviä, pelkään välillä että viemme häntä liikaa eri paikkoihin… Mutta kyllä jokainen äiti oman vauvansa parhaiten tuntee, älä huoli tekeväsi mitään väärin! Itse huomaan ainakin tuosta pikkumiehestäni, että hän nauttii tosi paljon eri paikkojen ja ihmisten näkemisestä. Katselee vain ympärilleen kiinnostuneena vaikka kuinka pitkään! Tuollaiset reissut myös väsyttää häntä ihan eri tavalla kuin leikit ja lorut ja laulut täällä kotona. Reissupäivinä uni tosiaan maistuu paremmin!
   Hmm… Mitä hankintoja tarkoitat? En ole vielä tullut edes ajatelleeksi, ups. Talvivaatteista löytyy haalareita ja varusteista pulkka ja lampaantalja – eikö niillä pärjää aika pitkälle? :P
   Sanoin miehelle ääneen ”postaustoive vauvan talveen valmistautumisesta”, hän tuumasi että rasvakerroksen kerääminen :D.

   • Sara
    27.8.2014 / 10:51

    Rasvakerroksen keräys oliskin hyvä, meidän poika aloittelee sitä maistelemalla jo hiukan kiinteitä. Vajaa 4kk vasta on ikää mutta imetys jo harmillisesti päättynyt joten meillä näin.
    Tän ekan kanssa on niin hitsin vaikea tietää et mitä hankkia talveksi; riittäiskö äp:n haalari (ja mahtuuko tää nyt jo 68cm siihen!!) vai tarvitaanko paksumpaa toppaa. Meille hommattiin sellanen rataslämpöpussi, se ois kuulemma kätevä ja paksummat neule- ja fleecehaalarit on sitä varten hankittu. Mä oon ihan hukassa kun kyllähän poika talvella jo istuu, että haluuko se tönöttää jossain hangessa sitten? :D Sellaset ihan huippuhienot lammastöppöset meillä on, kesähelteellä löysin kirpparilta, olihan ne pakko saada vaikka äitini melko pitkiä katseita minuun loi… että josko se rasvakerros, töppöset ja pussukka riittäs!

    • 28.8.2014 / 10:24

     Mukavia maisteluhetkiä sinne! :)
     Oon miettiny tuota samaa haalarista… On se kyllä aika reilun kokoinen, mutta jää nähtäväksi. Voin tehdä tästä aiheesta postauksen tässä joskus (kiitti ideasta!), niin ehkä saamme kokeneemmilta vinkkejä. Hyvä kun mainitsit tuon lämpöpussin, olin unohtanut! Sellainen meidänkin on hankittava, olen kuullut paljon kehuja. Mistä hankitte omanne?
     Uskoisin, että ensimmäisenä talvena riittää vaunujen ja pulkan kyyti, kun ei vielä osata kävelläkään :P.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.