Vähän erilainen itkuhälytin

 

Itselleni tämä pieni pyöreä oli aivan uusi tuttavuus, en ollut edes kuullut siitä aiemmin, joten halusin ehdottomasti tutustua! Onkos tämä teille tuttu?

008

Kyseessä on näppärän pienikokoinen itkuhälytin Nabby. Sain blogiyhteydenoton kyseiseltä yritykseltä ja kun tutustuin laitteeseen ensialkuun netin kautta, en arvannut, että se olisi näin pieni ja kevyt. Kännykkäni (iPhone4S) tuossa vieressä kokoa havainnollistamassa.

Tämä design-palkittu itkuhälytin toimii puhelimessa olevan sovelluksen kautta suojatulla bluetooth-yhteydellä; Nabby toimii Android-, iPhone- sekä iPad-laitteissa. Sen käyttö on kovin helppoa ja vaivatonta: latasin ilmaisen Nabby-sovelluksen kännykkääni, varmistin, että bluetooth on päällä, napsautin Nabbyn päälle ja avasin sovelluksen. Sen jälkeen löysivät kätevästi toisensa.

028

Jos vauva nukkuu esim. ulkona vaunuissa, voin rauhallisin mielin viettää omaa aikaani – pirauttaa vaikka ystävälle! Riittää, että pidän vaunuja silmällä ikkunan läpi, ei tarvitse käydä kuuntelemassa, nukkuuko hän vielä vai kuuluuko itkua… Nimittäin Nabbyn ja sovelluksen välinen yhteys ei katkea, vaikka puhelinta käyttääkin samanaikaisesti muuhun tarkoitukseen. Sovellus lähettää ääntä jatkuvasti, jos vauva ääntelee. Akkukaan ei pääse yllättäen loppumaan, vaan siitäkin tulee sovellukseen tieto hyvissä ajoin. Se lähettää tietoa myös silloin, jos yhteys on katkennut tai olen siirtynyt kantaman ulkopuolelle. Nabbyn kantama on 340 metriä linnuntietä. Akku kestää valmiustilassa jopa 70 tuntia ja sen täyteen lataamiseen kuluu vain tunti. Ei tarvitse huolehtia, olenko varmasti itkuhälyttimen vieressä ja kuulenko heti, jos vauva herää: riittää, kun puhelin on lähettyvillä, vaikka kätevästi taskussa! Monenlaisia käteviä ja loppuun asti mietittyjä ominaisuuksia, niistä vielä hieman lisätietoa löytyy Nabbyn sivuilta.

030

Onko tämä teille jo entuudestaan tuttu? Meiltä löytyy myös hieman perinteisempi itkuhälytin, mutta itse olen kyllä nyt mieltynyt Nabbyyn sen vaivattomuuden vuoksi. Ei mitään värkkäilyä johtojen tai paristojen kanssa: Nabby vain nukkuvan vauvan lähelle ja itselle kännykkä kouraan! Näppärän paketin mukana ei kuitenkaan tule ohjeita siihen, miten vauvan saa nukkumaan päivisin torkahtamisia pidempään, mutta eiköhän sekin tässä ajan myötä selviä ;). Tuo pieni päivänsäteemme täyttää tänään muuten jo neljä kuukautta! <3

 

Comments

 1. 8.9.2014 / 12:16

  Itse olen kuullut enemmän negatiivista kuin positiivista. Tämä ottaa kuulemma tosi helposti häiriötä liikkuvasta vauvasta. Itse meinasin tämän ostaa, mutta onneksi kuulin ystäviltä kokemuksia, joten jää kaupan hyllylle. Mutta liikkumattoman pikkuvauvan kanssa ensimmäiset 2 kk kuulemma näppärä. Sen jälkeen pitää kuulemma keksiä muuta :)

  • 8.9.2014 / 13:59

   Voi harmi sentään! Itselläni kun ei tuollaista vastaavaa kokemusta laitteesta ole, niin voi kuulostaa tyhmältä nämä kysymykset… Eli miten tuo häiriö sitten ilmenee? Rätiseekö vai katkeaako yhteys kokonaan? Itkuhälytinhän on kuin kaiutin, joten kaikkihan sieltä läpi toki kuuluu ja mielestäni se on tarkoituskin. Meidän vauva ei kyllä ole kova liikkumaan päiväuniensa aikana, yöt on eri juttu…

   • 8.9.2014 / 14:02

    Kuulemma juuri rätisee kahisee ja katkeilee. Heti kun vauva vähänkin liikkuu sängyssä niin tulee näitä häiriöitä hälyttimen signaaliin. Pahin oli kun ystäväni vauva tiputti unissaan tuttia ja hapuili sitä pinnasängystä, oli nabbysta tullut kuulemma sotatantereen äänet kun pikkuinen hapuilee kaikkea :D meidän esikoisella oli philipsin hälytin ja se ei ottanut häiriötä mistään. Harmittaa kun myin ne aikoinaan pois ja nyt on toinen lapsi tuloillaan :/

    • Nimetön
     8.9.2014 / 15:25

     Nabbyssahan voi äänen herkkyyttä säätää. Itsellänikin vielä niin pienet vauvat, että herkkyys suurella, mutta heidän kasvaessaan isommiksi voi joutua herkkyyttä pienentämään. Meillä vanha philipsin itkuhälytin kuulutti kyllä veden solinat rännissä ja linnunlaulut kauempaa puista, mutta ei vauvan itkua. Nyt tätä ongelmaa ei ole ollut.

     • 8.9.2014 / 17:18

      Hyvä kun otit tämän puheeksi! Mulla oli mennyt vähän ohi, joten hyvä pitää mielessä jos/kun tarvetta tulee :).

    • 8.9.2014 / 17:14

     Itse en ole tuollaisia katkoksia todistanut, mutta kyllä kaikki äänet toki läpi kuuluvat. Mielestäni niin kuuluu ollakin: en luottaisi hälyttimeen, jos se jotenkin valikoisi, mitkä äänet kuuluvat ja mitkä eivät. Meillä on myös Philipsin perinteinen itkuhälytin ja senkin kautta kuuluu rätinää ja kahinaa, milloin mitäkin. Tuossa ominaisuudessa en siis ole huomannut eroa näiden välillä.

 2. Kaisa
  8.9.2014 / 14:05

  Mahtavan kuuloinen itkuhälytin! Kuulisin mielellään lisää käyttäjien kokemuksia tästä. Itkuhälytin on taas jonkun kuukauden päästä tarpeellinen ja uusi pitäisi hankkia. Ehdottomasti vaikuttaa mielenkiintoiselta, joten täytyypä googlata tästä vähän enemmän. Kiitos vinkistä!!

  • 8.9.2014 / 17:16

   Toivottavasti saataisiin tähän kommenttiboxiin käyttökokemuksia! En tiedä käytätkö Instagramia, mutta siellä tägillä itkuhälytin tulee paljon Nabby-kuvia ja juttuja hälyttimestä! :)
   Niin ja onnea ;).

 3. marmar
  8.9.2014 / 15:35

  Kuulostaapa kivalta laitteelta! Ei tarvitsisi reissun päälle muistaa ottaa itkuhälyttimiä ja latureita ym.. Tuo mötikkä vain, kun puhelin kulkee kuitenkin mukana. Minä tykkään, että kaikki äänet kuuluu itkuhälyttimestä, joka risahdus eikä vasta kova itku!

  • 8.9.2014 / 17:20

   Nimenomaan ja tuo mötikkä on vielä ihan minikokoinen ja kevyt! Minäkin haluan kyllä kuulla kaiken itkuhälyttimen läpi, en muuten siihen edes luottaisi.

 4. NoNNu
  8.9.2014 / 16:46

  Meillä on ollut Nabby nyt reilu 6kk käytössä ja ollaan kyllä oltu tyytyväisiä! Hyvä asia on ollut se, että ottaa herkästi äänet vauvan liikkeestä tai siitä, että koskee laitteeseen, koska vauvamme ei oikeastaan koskaan itke kun heräilee vaunussa – kahina ilmoittaa meille hänen olevan hereillä! :)
  Ainut miinus tulee kantavuudesta, joka ei tosiaankaan ole yli 300m.

  • 8.9.2014 / 17:22

   Tosi kiva kuulla! Oma käyttökokemukseni kun ei noin pitkä ole :).
   Munkin mielestä on hyvä, että jo kahina kuuluu, sillä joskus ehkä ehtii vielä tekemään asialle jotain, ennen kuin herää täysin ja alkaa itkemään ;).
   Täytyypä testailla tuota kantavuutta vaikka miehen kanssa. Vauvaa en kuitenkaan noin kauas nukkumaan jättäisikään.

   • Nimetön
    8.9.2014 / 19:38

    Ei tosiaan tarvetta ihan 300 metrin kantavuuteen ole, mutta meillä katkeaa yhteys jo 20 metrin jälkeen. En tiedä pitäisikö yhteyden olla täysin esteetön, ilman seiniä, toimiakseen luvatulla kantavuudella. Eli jos vaunut ovat takapihalla ja itse puuhailee etupihalla, niin yhteys usein katkeaa.

    • 10.9.2014 / 10:27

     Hmm… Vaikea sanoa. Nabbyn sivuilla lukee näin:
     Nabbyn kantama on 340 metriä linnuntietä eli 340 metriä täysin avoimessa maastossa ja vähän vähemmän tiiviisti rakennetuilla seuduilla. Älypuhelinmalli saattaa myös vaikuttaa kantamaan. Nabbyn käyttösäde riittää kuitenkin helposti viereiseen taloon.
     Täytyy testailla! :)

 5. Anna
  8.9.2014 / 22:03

  Ihan ensin kiitos kauniista ja myös mielenkiintoisesta blogista ja edellisestä vastauksesta. Harva bloggari jaksaa tänä päivänä vastailla kommentteihin. Meillä oli philipsin itkuhälyttimet, mutta ne alkoivat reistailemaan reilun vuoden vanhana. Nyt poika on jo kolme ja vieläkin olisi itkarille käyttöä, mm mökillä, kun poika jo nukkuu sisällä ja istumme ulkona tai kahdestaan pojan kanssa ollessa, kun menen illalla suihkuun, haluan kuulla, jos lapsi herää jne. Toimiiko tuo Nabby kahteen suuntaan? Vai onko se vain lähettävä? Eli voiko kännykästä puhua siten, että lapsi kuulisi Nabbyn kautta sitten puheen?

 6. EmiliaMaria
  8.9.2014 / 22:41

  Meilläkin on Nabby, päätettiin hankkia vaikka hinta on tosi suolainen. Ihan tyytyväisiä ollaan oltu, mutta kantomatka ei tosiaankaan ole noin pitkä… Ei kuulunut hotellissa edes viereiseen huoneeseen, alle 20 metrin päähän, mutta se ei oikeaataan ole vika, vaan bluetoothin ominaisuus. Meillä on tämä joka yö käytössä, tyttö kun nukkuu toisessa huoneessa ja minä en osaa nukkua ilman korvatulppia, nabby varmistaa että herään varmasti jos tyttö itkee. Toivoisin kuitenkin näppärämpää tapaa hiljentää hälytin väliaikaisesti, ettei tarvitsisi mennä itse sovellukseen ja säätää siellä äänen voimakkuutta puhelimen napeista. Voisi jättää luurin Yöpöydälle, ilman että mies häiriintyy äänistä mitkä kuuluu lohduttamisesta jne…

  Todella kätevä kyllä kun saa moneen eri lsitteeseen paritettua, yleensä minä käytän oman kännykän kanssa, mies vahtivuorollaan omallaan ja isovanhempien luona tarvittaessa ipadilla. Pienestä koosta myös plussaa, helppo ottaa matkaan reissuun ja voi ladata ainakin iphonen laturiosalla, kun laittaa vaan microusbin ipjonen oman piuhan tilalle.

  Mutta se hinta… Kolmenkympin radiopuhelimet biltemasta ajaisivat saman asian ja pidemmällä kantomatkalla…

  • 10.9.2014 / 10:30

   Kantamasta lukee Nabbyn sivuilla näin:
   Nabbyn kantama on 340 metriä linnuntietä eli 340 metriä täysin avoimessa maastossa ja vähän vähemmän tiiviisti rakennetuilla seuduilla. Älypuhelinmalli saattaa myös vaikuttaa kantamaan. Nabbyn käyttösäde riittää kuitenkin helposti viereiseen taloon.
   Itsekin kiinnitin aluksi huomiota hintaan, mutta sitten kun vertailin ns. normi-itkuhälyttimiin, ei tämä aivan kalleimmasta päästä olekaan. Tai toki riippuu aina mihin vertaa :).

 7. 9.9.2014 / 13:43

  Meillä ei ollut itkuhäläriä esikoisella ( ei ollut parvekevaunuja erikseen ja silloisessa talossame ei ollut hissiä ja vaunujen roudaaminen rapuissa…noh, voit kuvitella… joten en nukuttanut tyyppiä ulkona ollenkaan)Neidille ei sit semmoista ole hankittu myöskään, vaikka nyt olisikin lasitettu tilava parveke ja vaunut majailee siellä muutenkin. En vaan jotenkin osaa sitä =D Ehkä sekin että ihan alussa oli ne törkeet helteet niin ei edes tullut mieleen laittaa vauvaa nukkumaan tuonne pätsiin. (etelänpuolen parveke)Pitänee testiä sitten parvekeunia talvempana mut hyvin tuo nyt on päikkärit vetäny ihan sisälläkin. Makkari on kyl aika kaukana olkkarista, välissä sitä häläriä kaipaa ettei tarttis käydä kattoon joka välissä et onko se siellä herännyt kun joskus heräilee ihan hiljaa vaan katselemaan =D

  • 10.9.2014 / 10:32

   Meilläkin on vaunu-unia treenailtu vasta loppukesän/syksyn korvilla. Helteiden aikaan ainoastaan sisällä nukkuminen oli vaihtoehto. Mullakin tullu joskus sisällä tarve tälle, jos vauva nukkuu makkarissa ja itse olen keittiössä/olohuoneessa. Kodihoitohuoneessa ehkä pesukone päällä ja ovi kiinni, niin aika hyvin blokkaa kyllä äänet makkarista kuulumattomiin :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.