Tähtiä tähdillä

 

Pieni perjantaihehkutus: olen aivan supertyytyväinen sänkyvalintaamme (sängyn sain aikoinaan blogiyhteistyön kautta)! Stokken Sleepi-sänky on paitsi erittäin kaunis ja suloinen, myös todella käytännöllinen, mikä onkin luonnollisesti tärkeintä. Ihanan kehtomainen ja tuo ovaali muoto on kuin piste iin päälle! Vielä emme ole hakeneet varastosta jatkopaloja, vaan menemme edelleen tällä sängyn miniversiolla. Vaikka kyllähän tuo poitsu sängyn jo pituussuunnassa aika hyvin täyttää… Ei kuitenkaan nuku jalat aivan suorina, joten mahtuu vielä nukkumaan tässä vauvaversiossa. Yhtenä päivänä muistelin niitä ensimmäisiä viikkoja kotona, miten pieni tuo poika olikaan ja miten suurelta sänky näyttikään! Aivan naurattaa; ei meinaa uskoa, että se oli tämä sama touhukas pakkaus!

Vauva on nyt jokunen viikko sitten siirtynyt nukkumaan omaan sänkyynsä. Niin mukavaa kuin olisikin häntä vieressä nukuttaa, niin se ei kuitenkaan pitemmän päälle toimi. Silloin hyvin nukkuu vain vauva, me taas miehen kanssa väistelemme heiluvia käsiä ja jalkoja! Lisäksi hän möyrii unissaan aivan kiinni minuun, jolloin oma uneni on todella kevyttä (jos sitä edes on..). En niinkään pelkää sitä, että pyörähtäisin hänen päälleen, vaan sitä, että hän jää tyynyjeni tai peittoni alle.

Nyt on menossa ihana kausi: kaksi herätystä/yö. Yleensä klo 3.30 ja 6.30. Ja kyllä, tuo jälkimmäinenkin on meidän iltavirkulle ja minulle vielä yöherätys!

080

Sängyllä pötkötellään joskus myös päivisin, jos tuon sen olohuoneen puolelle. Suuren suurena plussana, että sänkyä voi tällä tavoin pyörien ansiosta paikasta toiseen siirrellä! Vauva on niin kovin liikkuvainen, että joskus jos joudun poistumaan huoneesta, on hänet turvallista laittaa siksi aikaa sänkyynsä pötköttelemään. (Toinen turvallinen paikka on babysitteri.) Ainakaan vielä ei näytä merkkejä siitä, että sieltä pois pääsisi ;). Viihtyy sängyllä pötkötellen oikein kivasti tovin, jos vain soittorasia soittaa Tuiki tuiki tähtöstä. Tällä tavoin olen muutamankin kotityön näinä kuukausina hoitanut… Saankin muuten säännöllisesti kysymyksiä, mistä olen hankkinut tuon Tähti-soittorasian. Jo raskausaikana ostin tämän kyseisen Baby’s Only -merkkisen soittorasian hurmaavasta PikkuVanilja-verkkokaupasta.

cats

Meidän elämämme suurin ja kirkkain tähti tähtibodyssa tähtilakanalla <3. Tuo body on yksi lemppareistani, mutta ehkä mun täytyy nyt siirtää se pesun kautta säilöön ja hyväksyä, että sen aika on mennyt. Sen verran piukka alkaa olemaan, hihojen pituudesta nyt puhumattakaan :D.

060

Poitsu nukkuu aamupäiväuniaan, samoin kissat. Kovin syksyinen on ilma tänään. Ajattelin, että voisimme tehdä vaunulenkin tänään keskustassa parilla kirppiksellä käyden. Olisi mukava käydä penkomassa kirpputoreilla pitkästä aikaa! (Onkohan vauveli samaa mieltä..?) Iltaohjelmassa tänään alkava Vain elämää ja heti ensimmäisenä suuren taiteilijan; Loirin päivä! Mietiskelinkin tuossa, että toivottavasti hän tulee tänäkin vuonna joulukonsertoimaan Kokkolaan. Jääkaapissa jo herkut odottamassa sitä illan hetkeä, kun vauva käy unten maille. On mm. chilipähkinöitä ja leipäjuustoa lakkahillolla – kyllä niillä ihan hyvä viikonlopun aloitus saadaan!

 

Comments

 1. Riitta
  19.9.2014 / 11:50

  Samoilla linjoilla täällä; Stokken sänky on todella ollut hintansa arvoinen. Tuo kätevyys pyörien ansiosta saa minultakin pisteitä. Mulla kovasti pohdinnassa ostaisinko vielö ne junior-osat, jolla sängyn käyttöikä oitenisi vielä pitkälle kouluikään saakka. Pohdituttaa, että tuleeko vauvansänkymäinen vaikutelma pinnojen vuoksi. Hmm.

  Jep, Vain elämää kovasti odotuksissa myös täällä. Tosin iltavuoro töissä, että katsomme sen miehen ja herkkujen kanssa muutaman tunnin viiveellä :)

  • 19.9.2014 / 12:51

   Tuo pitkä käyttöikä on kyllä tosi hieno asia myös! Saapa nähdä, kuinka pitkään on meillä käytössä :).
   Niin ja sama täällä; mulla jokailtainen iltavuoro meneillään kun Vain elämää alkaa, joten täälläkin katsotaan viiveellä, varmasti vasta kympin pintaan! Kivaa viikonloppua Riitta! <3

 2. Elika
  19.9.2014 / 11:55

  Mukava kuulla, että yönne ovat alkaneet sujua paremmin unen merkeissä ja jonkinlainen rytmi on löytynyt. :) Auttaa kyllä ihan uskomattoman paljon omaan jaksamiseen, kun saa nukuttua syvempää unta vauvan nukkuessa omassa sängyssään. On kyllä niin haikeaa luopua varsinkin joistakin suosikkivaatteista, jotka ovat vaan käyneet auttamattomasti liian pieniksi. Eilen pakkailin muiden pienten vaatteiden mukana yhden tyttömme lempimekoista (äidin lemppari :D) talteen varastoon, joka oli hänellä ensimmäisen kerran päällä kolmeviikkoisena, ei ihan enää mahdu 3kk ikäisenä.

  Kuulostaa erittäin hyvältä viikonlopunaloitussuunnitelmalta nuo Vain elämää ja herkuttelu. :) Ihanaa syysviikonloppua sinnepäin!

  • 19.9.2014 / 12:53

   Juu, joskus kolmen kuukauden iässä yöunet alkoivat kärsimään hampaiden vuoksi, mutta nyt taas rauhallisempaa. Nautin niin kauan kuin tätä kestää! :)
   Kiitti, sitä samaa sinulle!

 3. 19.9.2014 / 12:33

  Täällä kans odotellaan iltaa ja Vain elämää =D Toivottavasti neitiltä saa rauhan katsoa, on just nuihin aikoihin iltapuuhat… Minä yleensä laitan neitin joko sitteriin tai puuhamatolle mut ei välttämättä viihdy niissäkään pitkään, jos olen itsekseni kotona niin vessaankin menen neiti sitterissä mukana =D

  • 19.9.2014 / 12:56

   Meillä alkaa iltapuuhat 20.30-21.00 aikoihin. Yöunille nukahdetaan kuitenkin tällä hetkellä vasta vähän ennen kymmentä, joten katsomme ohjelman boxilta hieman jälkijunassa :).
   Mä en voi jättää puuhamatolle yksinään kun on heti mahallaan eikä siinä jaksaa kovin pitkiä aikoja kerrallaan. Saa sitten olla jatkuvasti kääntelemässä… Lisäksi ei osaa masulta kääntyä selälle, joten jos kääntyy, saattaa pää kolahtaa lattiaan, joten vieressä on oltava.

 4. HannaKoo
  19.9.2014 / 18:48

  Voi tuo tähtibody on ihana! Onko se villervallan vai kenellä olikaan tuollainen tähtimerkki hihassa? Niin ja tosi kiva tuo uusi bannerisi! Onkin sitä jo useaan kertaan pitänyt käydä kommentoimassa, mutta tätä nykyä ei välillä ehdi edes postausta lukea loppuun asti kun joku jo kaipailee äitiä, saati että ehtisi vielä kommentoimaan :)

  • 20.9.2014 / 18:08

   En tiedä sen kummemmin tuosta bodysta, olen tilannut sen Ellokselta.
   Kiitti paljon bannerikehuista, onpa mukava kuulla! Ja voi, tiedän niin hyvin miten vauva äitiä työllistää… Voit ehkä kuvitella, minkälaista on ollut tämän blogin kanssa :D.

   • HannaKoo
    21.9.2014 / 10:42

    En osaa edes kuvitellakaan, kun välillä tuntuu ettei aika riitä edes perus päivän toimiin, saati että blogia pitäisi ehtiä kirjoittaa :D Mutta hyvin olet silti senkin ehtinyt hoitaa :)

 5. 20.9.2014 / 00:09

  Voi kuinka suloinen palleroinen siellä kauniissa sängyssään katselee maailman menoa. :)

 6. Emmiina
  20.9.2014 / 15:00

  Minulla on suunnilleen kuukauden nuorempi vauva kuin sinulla, ja olen seurannut sinun odotustasi ja nyt vauva-arkeasi, ja olen kokenut saavani vertaistukea itselleni mm. lukiessani pohdintaasi nukutuksessa tehdystä sektiosta. Myös sisustusideoita olen napannut viime aikoina erityisesti lastenhuoneeseen blogistasi. Meillä muun muassa löytyy myös tuo ihana soittorasia sängyn yläpuolelta.

  • 20.9.2014 / 18:11

   Kiva että jätit viestiä, Emmiina! Tosi mukava kuulla näistä! Ihanaa syksyä ja vauva-arkea sinne suuntaan :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.