Valkoista vauvalle

 

Tosi mielenkiintoista keskustelua edellisessä Ruokailuja ja yöheräämisiä -postauksessani, kiitokset kommenteistanne! Vauvat on kaikki niin erilaisia yksilöitä, kuten me kaikki, joten on mukava kuulla, millaisia tapoja muilla on. Sitä kautta saa myös mahtavaa ja tärkeää vertaistukea. En koe yöheräilyjä mitenkään kovin raskaina, niitä kun enimmäkseen on maksimissaan kolme/yö. Enemmän haastetta on tuonut se, ettei vauva nuku pienempiä torkahduksia kummempia päiväunia. Ja kun hän iltaisinkin käy nukkumaan melkoisen myöhään, ei sitä omaa aikaa vuorokaudessa juurikaan jää. Mutta eihän sitä tiedä, ehkä päiväunet jossain vaiheessa alkavat hänelle maistumaan! :) Vastailen kaikkiin kommentteihinne tässä pikkuhiljaa kun ehdin.

085

093

Lupasin aiemmin näyttää kuvia tuosta Beach House Companylta saamastani vauvan vuodevaatesetistä, joten tässäpäs niitä! Valitsin kolmesta sävystä valkoisen setin: tyynyliinan, pussilakanan sekä torkkupeiton. Tyynyliinaa kuvissa ei näy, sillä vauvallamme ei vielä tyynyä käytössä ole. Minkäikäisenä muuten teidän vauvanne on alkanut käyttämään tyynyä?

cats

Jos joku kiinnitti huomiota tekstiilien söpöön ryppyisyyteen, johtuu se ihan siitä, että ovat olleet ahkerassa käytössä :). Meillä ei muutenkaan petivaatteita silitetä; ei aikuisten eikä vauvan. Kuivausrumpu saa esiin tekstiilin pehmoisuuden poistaen enimmät rypyt ja se riittää vallan mainiosti!

Pallovalot esiin, nyt on syksy ja tunnelmavalojen kulta-aika! Näytti mielestäni aika kivalta tuossa vauvan sängyn ympärillä, hän katseli loistavia palloja silmät suurina sohvalta käsin. Valot olivat sängyn ympärillä vain kuvaustilanteen ajan, niiden kanssa tuleekin olla varovainen vauvan lähettyvillä eikä valoja voi koskaan jättää valvomatta vauvan ulottuville.

105

cats

Petivaatesetin mukana tuli kaksi suloista nallukkaa; näitä ei voi olla liikaa! Myöskin arpomaani petivaatesettiin nämä nallet kuuluvat ja voittaja onkin nyt selvillä. Oli kiva nähdä taas niin monta osallistujaa, tosin harmittelen aina, että voin arpoa vain yhden voittajan. Mutta se on kilpailuissa kai aika yleistä; yksi voittaja ;).

Random.org suosi tällä kertaa arpalipuketta, joka kuului Marikalle! Kommentti kuului seuraavasti:

Marika

Ihana arvonta! Valitettavasti meiltä ei vielä löydy Beach housen tuotteita, mutta olen monesti ihaillut niitä. Toivottavasti arpaonni suosii tällä kertaa meitä ja lokakuussa syntyvää esikoista!!:)

Onnitteluni! Olen lähettänyt sinulle sähköpostia.

018

Nyt hieman tunnelmavaloja ja kynttilöitä sinne tänne, villasukat jalkaan ja perjantai-iltaa viettämään! Täällä taitaa olla syysmyrsky tuloillaan. Ihana tunne olla sisällä lämpimässä, kun ulkona sataa ja tuulee; paras kotoiluilma! Eipä sitten muuta kuin viikonlopun viettoon – kivaa sellaista teillekin! 

 

Comments

 1. Minna
  26.9.2014 / 21:28

  Ihanat petivaatteet ja ihana peti pienellä :) hymyilytti tuo kommenttisi että suloisia nalleja ei voi olla koskaan liikaa, meillä lapset on 4 ja meilkein 7 v. Ja molemmat ovat aina rakastaneet pehmoleluja yli kaiken ja nykyään niitä on todellakin aivan liikaa (ei tosin lasten mielestä…) mutta onhan se suloistakin kun molemmilla edelleen rakkaimpina unikavereina ne vauvasta asti mukana kulkeneet nallet, joista todellakin näkee (ja haistaa

 2. Kirsi
  26.9.2014 / 21:45

  Iltaa! Aivan ihanat nuo valot tuossa sängyssä. Tuli mieleeni yksi vinkki tuohon tyynyliinaan liittyen. Itsellä pojat 4 ja kohta 1 vuotiaat. Pienemmällä ei tosiaankaan tyynyä ole, mutta käytän silti tyynyliinaa. Hampaita tehdessä ainakin meillä kuolaa tulee reilusti ja siksi laitan tyynyliinan niin ei tarvitse joka päivä olla lakanaa vaihtamassa ja pikkuinen saa joka ilta päänsä alle puhdasta. Hänellä kun on vielä arooppinen iho niin vanhat kuivuneet kuolat ei tunnu kivalta.
  Eiliseen nukkumiseen vielä niin ota vain rauhassa ja kyllä ne päikkärit alkaa jossain vaiheessa pitenemään. Meillä tämä toka on uskomaton nukkuja ja nukahtaja kun taas esikoinen ei vieläkään nukahda tai nuku kunnolla.
  Oikein hyvää syksyn jatkoa!

  • 27.9.2014 / 21:31

   Kiitti, munkin mielestä ne näytti ihanalta tuossa! Tyynyliina tulee meilläkin varmasti pian käyttöön, vielä ei ole kuitenkaan ollut tarvetta.
   Päiväunia odotellessa :D. Kiitos, sitä samaa!

 3. 26.9.2014 / 23:54

  Tuota tulin minäkin sanomaan, että meillä käytetään pelkkää tyynyliinaa. Säästää lakanaa :) En muuten yhtään muista milloin olen aiemmin laittanut ensityynyn käyttöön..!

 4. Hanna
  27.9.2014 / 12:34

  Meidän tyttö 5v tykkää hirveesti pehmoleluista, ne ovat hänen ystäviä ja tietenkin ne ystävät ovat aina hänen sängyssä. Arvaa vai onko sängyssä sitten ahdasta kun menee nukkumaan ja asettelee joka elukan sänkyyn viereensä? Ja sitten se sängyn petaaminen kun saat nakata ison kasan elukkoja maahan kun petaat sänkyä ja taas siitä takaisin sänkyyn. Osa pehmoista on ihan pehmoisia ja osa sellaisia ”robotti”pehmoja kuten kissa joka naukuu ja nousee takajaloille ja pupu joka maiskuttaa porkkanaa :)
  Oonkin sanonut tytölle, että enää ei osteta yhtään ainuttakaan pehmolelua :)

  Mutta asiasta toiseen jossain postauksessa aikaa sitten sanoit iittalan astioista, että se punainen tarra on sinun mielestä astian sielu tai jotain vastaavaa sanaa käytit. Täytyy tunnustaa, että silloin itse pidin sitä vähän hassuna, eihän se ole kuin tarra ja silloin omistin vain kartiolaseja :)
  No sen jälkeen olen hommannut enemmän iittalaa, kuppeja, asetteja, kulhoja lautasia, kulhoja ja vähän kaikkea ja tietenkin valkoisena. Arkikäytössä meillä on valkoiset teema ruokalautaset ja täytyy sanoa, että ymmärrän mitä tarkoitat sillä sielulla. Ne tarrat kuuluu niihin astioihin aivan kuin nenä päähän, mutta ne lähtee erittäin helposti niistä irti. Nyt kun katsoo lautasta jossa sitä pientä punaista tarraa ei enää ole niin se näyttää jotenkin tyhjältä, aivan kuin sieluttomilta :)
  Joitakin astiota ei vain ”tajua” ennen kuin sen itse näkee :)

  Tulipas monta hymynaamaa, mutta oli itellä niin hyvä tuuli tätä kirjoitellessa, on pitänyt jo jonkin aikaa tästä astia jutusta kerto, mutta aina jäänyt.
  Ja tuulesta puheen ollen aikamoinen puhuri käy ulkona, mutta ulos pitäisi mennä kun lapsille ostettiin uudet välikausikengät eilen ja koko aamun ovat sisällä kävelleet kengät jalassa :)

  • Hanna
   27.9.2014 / 12:39

   Niin joo yhtä juttua vielä piti kysäistä, oletko vielä osannut ajatella vesirokko asioita?
   Mun siskon lapsilla on vesirokko, joistta vanhin 6v selvis vähällä mutta pienemmät 5v ja 9kk ikäinen saivat taudin todella vaikeana. Varsinkin pienin on täynnä rakkuloita ja kovassa kuumeessa, rakkulat kipeitä ja kuulemma jokainen liikekin saa itkemään :(
   Itse olen miettinyt josko omat lapset rokottais vesirokkoa vastaan, mua ainakin vähän pelottaa nuo jälkitaudit. Mitä mieltä muuten oot rokottamisesta, en muista ootko niistä kirjoittanut jotain?

   • 27.9.2014 / 21:43

    En ole kirjoittanut. Itse menemme rokotuksissa rokotusohjelman mukaan eli suhtaudun oikein myönteisesti noihin yleisimpiin rokotuksiin. Vesirokkoa vastaan en ole ajatellut rokottaa, en ollut sitä ennen tätä kysymystäsi edes ajatellut. Googlettelin asiaa hieman ja löysin tietoa, ettei rokote siltä 100 % suojaisi. Sehän on kuitenkin lapsille lievempi kuin aikuisille, näin olen käsittänyt.
    Joitain rokotteita vastaan olen, esim. en ole koskaan ottanut itselleni influenssarokotetta enkä taida tänäkään vuonna ottaa. En ole sitä myöskään koskaan sairastanut… Tuntuu, että jos sen kerran ottaa, on se otettava sitten aina, sillä oma vastustuskyky heikkenee. Sikainfluenssarokotteista seuranneet sivuvaikutukset vain vahvistavat tätä kantaani: mielellään ei influenssarokotetta :).
    Pikaista paranemista siskosi lapsille!

  • 27.9.2014 / 21:36

   Onpas siellä pehmolelukatras!
   Voi, nauratti tuo tarra-asia :D. Joo mun mielestä ne tarrat oli kuin piste iin päälle siinä astiassa, harvinaisen kivannäköinen tarra :D. Meidänkin astioista ne on melkein kaikista lähteneet ja nyt olen jo tottunut tarrattomiin. Että älä huoli, näinkin voi käydä :).
   Täälläkin on kova tuuli, sai kunnolla pukea alkuillan vaunulenkille!

 5. Christina
  29.9.2014 / 13:53

  Hei! Toisin kuin yleensä kuvitellaan, kaikki lapset eivät tosiaan nuku juurikaan päivisin, eikä asiaan voi oikeastaan vanhempana vaikuttaa (kuten vaikkapa yöuniin). Meillä esikoinen oli todella huono päikkärinukkuja aina vuoden ikään saakka. Nukkui vain lähes olemattomia pätkiä. Vuoden ikäisenä alkoi nukkumaan (yhdet) jopa tunnin-puolentoistatunnin päikkärit. Luksusta!;) Meillä ei ole koskaan nukahdettu myöskään vaunuihin/rattaisiin eikä edes liikkuvaan autoon!:) Lapset ovat niin yksilöitä. Mikä pätee yhteen, ei päde toiseen. Tsemppiä!

  • 29.9.2014 / 19:16

   Luksukselta kuulostavat tuollaiset päikkärit tosiaankin! Olen kyllä oikeastaan jo lakannut yrittämästä: hän ei nuku päivisin torkkuja kummempia päikkäreitä ja sillä sipuli :). Yritän nyt totuttaa viihtymään pikkupätkiä yksinään, jotta saisin edes jotain kotitöitä päivisin tehtyä… Siivouksia en koe niin pakollisina päiväsaikaan hoidettavaksi, mutta edes ruuanlaitto yms. :D

 6. Christina
  29.9.2014 / 14:47

  Niin, ja mitä tulee tuohon tyynyyn: Meillä tyynyä alettiin käyttämään noin 11kk iässä (koskaan ei ole ollut tarvetta pelkälle tyynyliinalle). Hieman alle vuoden ikäisenä lapsi alkoi itse nukkumaan milloin mikäkin uninalle tai peitonkulma pään alla, joten hankimme taapero(?)tyynyn (ei aivan littana, mutta littana kuitenkin;). Tykkää oikein kovasti ja heti tyynyn ostosta lähtien on nukkunut tyyny pään alla varsin levollisia yöunia (ennen tyynyä nukkui levottomasti, vaihtaen usein asentoa, pää milloin missäkin;).

  • 29.9.2014 / 19:17

   Meillä onkin tuollainen pikkutyyny jo valmiina odottamassa oikeaa hetkeä. Ihana tuo, että lapsi itse osoitti kaipaavansa jotain pään alle :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.