Ensimmäinen vauvauinti

 

Olipa niin mukava lukea teidän kokemuksianne vauvauinnista Vauvauimareita-postauksessani! Hymyssäsuin lueskelin kommenttejanne ja päätin, että kyllä mekin kokeilemme. Soitin uimahallille viikolla ja mikä onnenkantamoinen kävikään: yhdessä ryhmässä oli vapaata/peruutus, joten pääsimme aloittamaan vauvauinnin! Kuulemma tosi harvinaista, että tuolla tavalla parin päivän varoitusajalla pääsee mukaan, joten kylläpäs meillä kävi tuuri. Kiva puoli vielä sekin, että vapaata oli yhdessä aamupäiväryhmässä, joten ihan aikaisin aamulla ei tarvitse hallille raahautua. Jouduimme kuitenkin tänään herättämään vauvan yöuniltaan, jotta ehdin syöttää hänet reilua tuntia ennen polskuttelua.

Mua jännitti aivan valtavasti! Ei niinkään se, että vauva itkisi siellä tai ei tykkäisi, vaan se, jos altaaseen tulisi vahinko… Nimittäin aamupäivisin tahtoo tuo vaippa pörähdellä :). Ei onneksi hätää tuon puolesta, ainakaan tällä ensimmäisellä kerralla…

Vauva katseli silmät ja suu pyöreinä ympärilleen, kun laskeuduimme altaaseen. Hymyili ja höpötteli, pari öhö-öhö -tekoyskä-ääntäkin kuultiin. Oli heti kuin kotonaan lämpimässä vedessä. Ohjaaja otti vauvan syliinsä ja näytti meille kolme uintiasentoa, sanoi että sinäpä olet rento pikkumies. Pari kertaa tuli vahingossa hörpättyä vettäkin, mutta ei säikähtänyt. Oli ohjaajan mukaan jo valmis kastautumaan, joten pääsimme heti ns. kannusukeltamaan. Vauvan pää kasteltiin kaksi kertaa tiputtamalla vettä kannusta aloittaen niskasta yleten kohti takaraivoa ja lopulta vettä tiputettiin kasvoille. Ei ollut moksiskaan, vaan tomerana hamuili kylpyankkoja käsiinsä. Uintikerta kestää aina 25 minuuttia ja siinä viimeisen viiden minuutin aikana alkoikin jo väsy painaa. Pukuhuoneessa (olimme perhepukuhuoneessa, loistava keksintö!) hoitotasolle laskeutuessa iski huutava nälkä. Äkkiä kuivaa päälle ja maitomaatti esiin – jopas helpotti! Autossa uni tuli heti ja ensimmäistä kertaa elämässään uni jatkui kotona, vaikka siirsimme hänet turvakaukalosta sängylle :D. Kun riisuin ulkohaalaria, hän heräsi eikä enää suostunut nukkumaan. Itse olin aivan väsynyt kaikesta jännityksestä ja touhusta, huomattavasti väsyneempi kuin oman, parin tunnin uintireissuni jälkeen! Vauvat nukkuvat kuulemma sikeimmät päikkärinsä ikinä vauvauinnin jälkeen, mutta meillä nukkui äiti 1, 5 tuntia :D. Oikein makoisat kuolaa tyynyllä -päikkärit, joita muistelen lämmöllä vielä pitkään! Tosin voi olla, että viime yön kolme herätystä kahdeksassa tunnissa verottivat osaltaan myös.

013-crop

Kyllähän tuo uintireissu vauvassakin jollain tapaa näkyy: maitoa menee normaalia tiheämmin. Lisäksi kun yleensä päivisin torkahtelee kahden-kolmen tunnin välein, on nyt torkkunut tunnin välein :D. Ovat juuri isänsä kanssa unilla.

Kuvassa meidän pienen vesipedon vermeet! Ihana Finlaysonin elefantti-huppupyyhe löytyi pari viikkoa sitten Prismasta, en voinut vastustaa. Toivotaan uimapöksyille paljon käyttöä!

 

Comments

 1. emiliamaria
  27.9.2014 / 17:06

  Ihana kuulla onnistuneesta vauvauinnistanne! Me ei valitettavasti saatu paikkaa ryhmästä, täällä oulussa on niin kovin vähän ryhmiä ja niin paljon vauvoja :/ Noo, paikattiin sitten asiaa uimalla välimeressä ja hotellin lastenaltaassa, tyttö oli kyllä aivan mielissään. Ei sukellettu, kun tuon ikäisellä on sukellusrefleksi varmasti jo unohtunut, mutta muuten humpsuteltiin ja kokeiltiin sellaista uimarengastakin, missä oli niinkuin jalkareijät ja sitten sellaiset uimarenkaat jotka tuli vyötäisille ja muksu oli siinä tavallaan niinkuin istuma-asennossa. , tyttö polskutteli kuin pieni sorsanpoikanen :D
  Harmi kun ei löydetty paikallisista turistikaupoista mitkä myi uimaleluja omaa tällaista, onneksi saatiin testata erään toisen vauvan rengasta. Kuva tuolla linkissä: http://c4.diapers.com/images/products/p/itx/itx-011_1z.jpg

  • 27.9.2014 / 21:59

   Voi, kuulostaa ihanalta teidän matka! Nauratti ihan tuo sorsanpoikanen, heh. Voin niin kuvitella tytön riemun! Ois oikeastaan ihana itsekin köllötellä tuollaisella :D.

 2. Maija
  27.9.2014 / 19:09

  Kolmen vauvauimarin äitinä kehotan, että ottakaa vauvan kylvetysten seuraksi suihkuttelut. Vauva äidin tai isän sylissä suihkuun, jo auttaa uimisen totuttelussa ja opettelemisessa melkoisesti ja vauva nauttii.

  • 27.9.2014 / 21:54

   Tuota olen itsekin miettinyt, mutta en ole vielä toteuttanut! Uskaltaako suihkun alla seistä ihan niin, että vettä suihkuaa vauvan päähänkin? :)

   • sufee
    27.9.2014 / 22:56

    Tulipa vauvauintiajat omien lasten kanssa mieleen, meidän uimarit ovat jo 8- ja 6-vuotiaat. Tiedä sitten onko vauvauinnin ansiota vai ei, mutta molemmat oppivat uimaan n.4-vuotiaina. Kumpikaan ei ole myöskään missään vaiheessa pelännyt vettä, vaan ovat olleet pienestä pitäen rohkeita vedessä ja nauttineet vedestä elementtinä vauvauinnista asti.

    Suihkua suosittelen minäkin, meillä jäi molempien kanssa amme käytännössä turhaksi ekojen viikkojen jälkeen. Nauttivat suihkusta ja ihan alla seistiin niin että vettä meni päähänkin, eivät olleet siitä moksiskaan. Riippunee toki myös lapsen persoonasta, itse tykkäsin että suihku oli kätevämpi tapa pestä lapsi-ja oli ihanaa olla vauvan kanssa iholla. <3

    • 29.9.2014 / 18:57

     Kuulostaa tosi kivalta ja ihanteelliselta! Varmasti on vauvauinnin ansiota, uskon niin.
     Teidän kommenteistanne innostuneena kokeilin tänään aamulla vauvan kanssa suihkua, oikein mukava kokemus eikä hän pelännyt ollenkaan missään vaiheessa! Hymyili ja jokelteli vain :). Tästä otamme tavan!

   • Nimetön
    30.9.2014 / 15:59

    Uskaltaa :)

 3. 27.9.2014 / 19:59

  Kiva kun uintinne onnistui. Oma vauvauimarini on jo 10 vuotias. Vauvauinnin jälkeen jatkettiin uintiharrastusta säännöllisesti ja poika oppi uimaan 4-5 vuotiaana. Itsekseen on voinut päästää rannalle ja uimahalliin jo vuosia. Äsken sain häneltä juuri puhelun, olen töissä tauolla ja poika oli ollut iltapäivän uimahallissa…
  Poika: Arvaa mitä äiti?
  Minä: No kerro.
  Poika: Mä hyppäsin vitosesta päkkärin!
  Minä: Voi kuinka hienoa… (mielessä kävi kyllä että oliko pakko).

  Uinti on hieno koko perheen harrastus ja kun sen aloittaa jo noin nuorena, voi siitä olla odottamattoimia etuja lapselle :) Toivottavasti uintiuranne sujuu hyvin.

  • 27.9.2014 / 21:57

   Kuulostaa tosi kivalta! Uinti on itselleni tosi mieluisa harrastus, joten toivon poikani innostuvan siitä myös.
   Onpa siellä teillä melkoinen vesipeto! :D

 4. 27.9.2014 / 23:57

  Oi ihanalta kuulostaa teidän uimakoulukokemus! ♥ Pitää kyllä lähteä itsekin vauvan kanssa käymään uimahallissa! Ei varmaan isosiskotkaan pistä pahakseen :D Onko teillä muuten hampaista vielä havaintoa? Täällä nimittäin puhkesi ensimmäinen. Minun vauva kasvattaa jo hampaita.. ♥

  • 29.9.2014 / 18:58

   Ei ole vielä havaintoa… Nyt on kyllä taas kova kuolavaihe päällä ja nyrkki on suussa tämän tästä. Kovasti tekevät tuloaan ennen kuin puhkeavat. Onnea ensimmäiselle hampaalle! :)

 5. 29.9.2014 / 08:45

  Minäkin suosittelen totuttamaan vauvaa suihkuun. Meillä esikoinen kävi vain ammeessa ja sitten kun ekaa kertaa vietiin suihkuun (ajatuksena juurikin uimahalliin meno) niin tuli valtava huuto! Huusi hysteerisenä aina kun suihku edes avattiin vaikka oli ite saunan puolella.

  Ja tuosta vahingon tulemisesta altaaseen. Kyllähän semmoista voi sattua, mutta vesi ei ole lapselle luonnollinen ympäristö kakata, joten hyvin epätodennäköistä, että sinne altaaseen mitään vahinkoja sattuu ;) Eihän se vauva kakkaa ammeessa ollessakaan.

  • 29.9.2014 / 19:13

   Meillä vauva on kylvetetty myöskin vain ammeessa, mutta tänä aamuna teidän viesteistänne rohkaistuneena otin hänet mukaani suihkuun! Varovasti laitoin suihkun päälle ja odotin reaktiota, ei mitään, pää vain pyöri ympäriinsä. Nautti selvästi lämpimän veden alla ja hymyili ja kikattelikin välillä :D. Varovasti annoin päänkin hieman kastua, ei ollut moksiskaan. Seuraavalla kerralla kastellaan päätä/kasvoja vielä enemmän :). Kiva kokemus oli!
   Juu ei kakkaa ammeessakaan, mutta meillä nuo kylvetykset on kuitenkin huomattavasti lyhyempiä kuin 25 minuuttia. Vauva potkii ja polskii aivan hirmuisesti nykyään, että suihku taitaa olla jo turvallisempikin vaihtoehto :). Olen vain kuullut tutuilta tuosta vauvauintikakkaamisesta enkä mielelläni olisi siinä tilanteessa: koko allas tyhjäksi ja pois toiminnasta koko päiväksi…

 6. Nippe
  30.9.2014 / 18:09

  Ei ole kokemusta vauvauinneista mutta eikö siellä muka käytetä uintivaippoja..??

   • Laura
    1.10.2014 / 12:13

    Enpä ole moista kuullut, että uimavaipat olisi kielletty! Siis ne kertakäyttöiset. Yleensä on kielletty esim t-paidat, sortsit ja kestovaipat uimavaippana, koska niitä pidetään muuallakin ja niidne mukana voi tulla bakteereja veteen. Aika hassua jos kertakäyttöuimavaippa on kielletty. Mutta olen kuullut, että vvaikka se vaippa on ja kakan tulo vaippaan huomataan, menee se vesi vaihtoon silti. Eli se vaippa estää vaan sen, että se ei leviä altaaseen :D Tiedä sitten onko näin.

    • 1.10.2014 / 12:43

     Ohjeissa lukee tosiaan, että vauvalle ylle joko uimapuku tai -housut, ei vaippoja. Mun mielestä parempi olla ihan pelkillä pöksyillä, tuntuu omituiselta tuo vaippa-ajatus :D.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.