Illan hämärässä

 

Tunnelmalliset koti-illat on tämän vuodenajan ihanuus! Tunnelmavalaistus kotona, kynttilöin ja eri valaisimin, saa kodin tuntumaan entistä lämpöisemmältä ja turvallisemmalta paikalta. Ulkona tuulessa heiluvat puut ja alas maahan putoavat lehdet sekä sadepisaroiden ropina ikkunaa vasten vielä korostavat tuota fiilistä entisestään. Silloin on ihana olla kotona lämpimässä oman perheen kesken, valmistaa pientä iltapalaa, saunoa, kietoutua superpehmoiseen kylpytakkiin ja sitten nautiskella se iltapala kynttilänvalossa. Tuollainen ilta oli meillä eilen. Ehkä tänäänkin, ilman saunaa.

025

Nämä ottamani kuvat muistuttavat mua taas siitä, miten pimeällä olisi hyvä kuvata…  On taas kevään ja kesän tauon jälkeen kaivettava jalusta käyttöön, sillä pimeällä ei saa hyviä kuvia ilman tukevaa alustaa/jalustaa. Nämä kuvat toimivat hyvänä esimerkkinä siitä, millaisia kuvia silloin syntyy ;). Kohinaa, kohinaa… Kohina syntyy kuviin juurikin silloin, jos käyttää liian suurta ISO-arvoa eikä kuvaa jalustan kanssa. Joskushan alustana voi toimia vaikka pöytä tai joku taso siinä missä tuolikin, mutta aina se ei tokikaan ole kätevää. Täytyypä joku ilta ottaa uudet kuvat jalustan kera, niin näkee selvän eron!

031

Olen nyt jonkin aikaa miettinyt lamelliverhoja olohuoneeseen, jotta niistä saisi myös näkösuojaa tänä pimeänä vuodenaikana. Noita nykyisiä kun ei oikein tule ikkunoiden eteen vedettyä; turhan vaivalloista verhojen korkeuden ja niihin ommellun tankokujan ominaisuuden vuoksi. Osaako joku suositella tähän tarkoitukseen jotain kokkolalaisfirmaa? Ikkunoihimme sopivia valmiita lamelleja tuskin löytyy, joten verhot olisi järkevin teettää mittojen mukaan. Aiemmin ajattelin, että lamelleista tulee liikaa julkiset tilat mieleen, mutta muutaman kauniin toteutuksen kotiympyröissä nähtyäni olen muuttanut mieleni!

 

Comments

 1. 3.10.2014 / 00:19

  Meillä on ollut lamellit olkkarissa yli kolme vuotta jo ja ne ovat super kätevät! En vaihtaisi tavallisiin sälekaihtimiin enää. Minusta ne eivät ole lainkaan toimistomaiset, vaan enemmänkin modernin suoralinjaiset!

  Lamellit ovat käsittääkseni aina mittojen mukaan valmistettavat. Meidän verhot ovat Artikin. Kurkkaa netistä heidän lähimmät jälleenmyyjät. Me menimme netistä löydetyn lähimmän myyjän luo, valitsimme lamellimateriaalin sekä yksittäisen lamellin leveyden lukuisten eri vaihtoehtojen seasta! Piti vielä päättää, avaus -ja sulkemismekanismit sekä kääntömekanismi (meillä naru sekä kuulanaru) ja ilmoitimme miten ja mihinpäin lamellit kasaantuvat kun ne vedetään auki. Sitten ilmoitimme mitat ja kahden viikon päästä ne oli noutovalmiit. Lamellit tulevat irrallisina rullassa. Jokainen pitää kiinnittää erikseen listan nipsuihin. (Lista kiinnitetään seinään/ kattoon ja siellä on kisko, missä lamellit liukuu.) Lisäksi painot piti pujottaa jokaiseen lamelliin, samoin kääntönarut, meillä kuulanaru. Kuulostaa paljon monimutkaisemmalta kuin onkaan! :)Ne saatiin kuitenkin nopeasti paikalleen ihan miehen kanssa kaksin.

  Suosittelen lämpimästi! :)

  • 4.10.2014 / 12:34

   Kuulostaa tosi kivalta! Kiitos, että kerroit näin yksityiskohtaisesti; itselläni kun ei moisista vielä kokemusta ole. Jotkin firmat myy tietyn kokoisia lamelliverhoja, aivan kuten muitakin verhoja eli on niistäkin valmisversioita :).

 2. SatuKoo
  6.10.2014 / 12:34

  Minä asensin edellisessä työpaikassa toimistoon Jyskistä ostetut lamelliverhot ja niiden asentaminen ainakin onnistui helposti :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.