Ikää viisi kuukautta

 

152

Tuo rakas mussukka herkkupala pusuposki söpöliini hurmuri täyttää tänään jo viisi kuukautta, siis voiko olla tottakaan! Kuukauden päästä vietämme puolivuotissynttäreitä, sitten enää samanmoinen ja hän on jo vuoden ikäinen! Puolivuotispäivää voisi ihan pienesti juhliakin. Oletteko te viettäneet lapsenne puolivuotissynttäreitä?

153-crop

Täällä nukuttiin viime yönä viikon tauon jälkeen aika kivat yöunet: herätykset klo 3 ja 7, ainoastaan kaksi! En nyt kuitenkaan liikaa tuuleta, mutta viikon olemattomien yöunien jälkeen jo tuo yksi yö tuntui melkoisen kivalta :). Tosin itse valvoin aamuyöstä tunnin, en meinannut millään saada enää unen päästä kiinni, kun vauva kolmelta herätti.

Kovin touhukas pakkaus on tuo pieni poikamme! Koko ajan täytyy käsillä puuhastella ja tutkia jotain. Kuuntelee myös mielellään kun laulan hänelle ja tutut laulut saavat aikaan niin kauniin hymyn että! Tuo hymy sulattaa äidin sydämen ihan joka kerta. Sylissä ei voisi mielestään olla liikaa, eikä liioin rinnallakaan ;). Ruokapaussin loppupuolella on alkanut pitämään hauskaa maiskutusääntä, jota säestetään hartain huokauksin. On kovin sosiaalinen vauva, tykkää käydä eri paikoissa ja nähdä ihmisten touhuja. Erityisesti lasten puuhasteluja ja ääniä on kiva seurata puistoissa. Yksi lempipuuha on jo jonkin aikaa ollut omien sukkien pois ottaminen. Joskus leikkiessä kärsivällisyys tietyn lelun kanssa loppuu, mutta sukkia nypitään pitkään ja keskittyneesti eikä luovuteta ennen kuin ne on irti. Sen jälkeen sukat päätyvät suuhun, kuten kaikki muukin. Maailman ihanin ja rakkain lapsi, jonka suureksi onneksemme saimme elämäämme ilostuttamaan.

Onnea äitin ja isin pieni päivänsäde <3.

 

Comments

 1. 8.10.2014 / 12:24

  Teidän poitsu on kyllä todella paljon sun näköinen :) On ollut jo ihan syntymästään asti. Tosin isää en ole nähnyt, joten vaikea sanoa olisiko hänen näköinen vielä enemmän :)

  • 8.10.2014 / 22:55

   Se onkin jännä, miten toisten mielestä näyttää ihan isältään ja toisten mielestä ihan multa. Aika lailla miehen suku sanoo, että isänsä näköinen ja mun suku, että äitinsä näköinen :).
   Isältään perinyt silmänsä, joten se tekee paljon: näyttää sen vuoksi helposti siltä, että kasvot kokonaan kuin isällään! Kuitenkin nukkuessaan näyttää multa, heh. Nenä, suu ja posket kuin mulla. Tulikin noista poskista mieleen yksi kerta, kun kävimme mummuni luona… Hän sanoi monta kertaa, että onpa pyöreät posket ja sitten viimeisenä: aivan Satun posket! :D :D

 2. 8.10.2014 / 12:38

  Me ei mitenkään erityisesti vietetty kummallakaan puolivuotin päiviä. Toinen mummi ja ukki toi kummallekin kyllä pienet lahjat ja tuli kahville, mutta ei muuten :)
  Ja voi kun toinen on niin suloinen!

 3. Suvi
  8.10.2014 / 12:47

  Aivan supersuloinen pieni hurmuru, onnea puolivuotiaalle!

  Me ei juhlittu puolen vuoden etappia, mutta otettiin sitten takaisin järjestämällä neljät 1-vuotisjuhlat :D

  • 8.10.2014 / 22:58

   Kiitos Suvi! Tai tänään tuli mittariin vasta 5kk :). Ohhoh, teilläpäs juhlittiin oikein kunnolla ensimmäistä ikävuotta! :)

 4. Paula
  8.10.2014 / 13:32

  Me juhlittiin meidän tytön puolivuotissynttäreitä pienesti perheen kanssa. Leivoin puolikkaan kakun, tietenkin :) aina on hyvä syy juhlia! :)

 5. Elika
  8.10.2014 / 13:37

  Onnea 5kk-ikäiselle suloiselle pikkuhurmurille! <3 Ihan hurjaa, miten nopeasti ensimmäinen vuosi pienen ihmisen elämässä meneekään. Me meinaamme järjestää pikkuneidille joulukuun alussa 6kk-synttärit isovanhempien, tätien ja enojen kesken. Sitten kun neiti täyttää vuoden olisi tarkoitus pitää myös "kaverisynttärit", joihin kutsutaan tuttavamme pikkuisineen. :) Juhlien järjestäminen ja suunnittelu on kyllä ihan parasta. :D Mukava kuulla, että saitte yöllä taas nukuttua. Toivottavasti sama meno jatkuisi ja äitikin osaisi nukkua. :)

  • 8.10.2014 / 23:05

   Kiitos <3. Jotain meidänkin täytyy järjestää, kuukausi aikaa! :D
   Ja koska aika tosiaan kuluu niin nopeasti ja kehitys on ensimmäisen vuoden aikana niin huimaa, on tärkeää juhlistaa jokaista kuukautta tai ainakin muistaa synttärit joka kuukausi. Jollain tapaa pätkivät tätä ensimmäistä vuotta ja tulee pysähdyttyä miettimään, mistä lähdettiin ja missä ollaan nyt :).

 6. Äippä
  8.10.2014 / 14:08

  Syötävän suloinen päivänsankari, miten voi olla noin söpö pulloposki :) Ihanan ilmeikkäät kuvat! Muistan, että esikoisemme sai kummilta lahjaksi hyppykiikun, mutta ei niitä kummankaan puolivuotisia taidettu sen kummemmin juhlia.

  • 8.10.2014 / 23:06

   Kiitos! <3 Sanonkin aina hänelle, että hän on sellainen herkkupala että! Myöskin herkkunappi-sanaa tulee käytettyä :D.

 7. Inkk
  8.10.2014 / 15:30

  Onnea melkein puolivuotiaalle, niin se aika vaan rientää.. <3 Meillä vietettiin tyttäremme puolivuotispäiviä parisen kuukautta sitten, en malttanut odottaa vielä toista puolivuotista. Aina on aihetta juhlaan, ne ovat kivoja arjen piristyksiä! :)

 8. Tarja
  8.10.2014 / 15:37

  Onnea pienelle sankarille ja koko perheelle! Todella suloinen herranen hän onkin!

 9. Elina
  8.10.2014 / 18:10

  Mistä tuo puku? Ihana pieni! :-)

 10. Kaisa
  9.10.2014 / 08:13

  Voi kuinka suloinen pieni hurmuri :) Paljon onnea! Meillä ei vietetty puolivuotisjuhlia ollenkaan, mutta sitten olikin tosi kivat 1-vuotisjuhlat :)

 11. Sara
  10.10.2014 / 12:59

  Myöhästyneet onnittelut 5-kuukautiselle! Hän on aivan mahdottoman suloinen <3.
  Ihana lukea näitä postauksia joista voi vähän vertaillakin oman vauvan kehitystä kun he ovat niin samanikäiset :). Meillä ei vielä varpaita oo löytynyt mutta mahalleen käännytään aina kun mahdollista…
  Kokoakin on jo komeasti, alkaa käydä työstä tuon "pienen" kantaminen…
  Heilutaanko teillä sitterissä kovasti? Meille hommattiin silloin raskausaikana sama sitteri kuin teillä ja sitä heilutetaan ihan hullun tavalla melkein koko ajan! Sitteriruokinta on melko haasteellista, pakko olla jalka siellä alla pitämässä pahimmat heilunnat kurissa.
  Meidän poika siis syö jo soseita ja iltavelliä ja nukkuu useasti yöt heräämättä ollenkaan tai yhden kerran aamuyöllä. Silti jos saisi valita niin mielummin imettäisin mutta koska ei valinnan mahdollisuutta kaikessa ole, tyydyn siihen mitä on saatu ja oikeastaan ihmettelen mitä enempää voisi enää pyytää. Ihana ilopilleri joka on kääntänyt elämämme päälaelleen, pelkästään hyvällä tavalla. Rehellisesti voin sanoa etten kaipaa yhtään mitään entisestä elämästä enkä oikein tajua miten meillä silloin eleltiinkään. Tylsää oli pakko olla…
  Ja meillä kyllä juhlitaan puolivuotiasta muutaman viikon päästä melko varmasti. Mielestäni se on juhlan aihe ja saadaanpa koottua pikkuisen tärkeät ihmiset samaan paikkaan samaan aikaan, ei siihen liian usein tilaisuutta tule. Hän kasvaa niin kohinalla ja oppii uutta joka päivä joten kutsumalla läheiset juhlimaan pääsevät he samalla osallisiksi kaikesta hienosta mitä poika jo osaa :).
  En tosiaankaan tiedä innostuvatko muut näistä asioista kuten itse innostun mutta annan edes mahdollisuuden… :)

  • 10.10.2014 / 15:19

   Kiitos Sara ja onnittelut sinnekin suuntaan! Ei ole poika hoksannut tuota sitterin heiluttelua, just tällä viikolla mietinkin, että milloinkohan hoksaa vai hoksaako milloinkaan… Ei tunnu siinä kovin pitkiä aikoja kerrallaan viihtyvän :P.
   Kuulostaapa ihanilta teidän yöt! Toivottavasti me pääsemme samaan ennen vuoden ikää :D. Ajattelin aloittaa soseiden maistatuksen tässä viikon kuluttua tai sisällä, jotta kun puoli vuotta tulee täyteen, syödään niitä silloin jo isompia annoksia :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.