Puisia täydennyksiä lelulaatikkoon

 

Aika menee niin nopeasti ja vauva kasvaa ja kehittyy vauhdilla koko ajan. Pikkuhiljaa leluhankinnoissa voikin katseen suunnata jo hieman pidemmälle tulevaisuuteen; mietiskellä jo muitakin kuin vauvaleluja. Onhan tämä ainutlaatuista aikaa: hankkia leluja omalle lapselleen, kun aiemmin niitä on hankkinut lahjaksi vain muiden muksuille! Tavaratalojen leluhyllyjen äärellä tuleekin aina silloin tällöin vietettyä aikaa tarjontaa silmäillen. Miestä varmasti kiinnostaa lelut siinäkin mielessä, että se on kuin pieni paluu lapsuuteen nyt oman pojan lelujen muodossa. Emme kuitenkaan halua silmittömästi leluja haalia, siinä missä muutakaan tavaraa (kuuluisia viimeisiä sanoja..?). Leluissakin hankin mielelläni harvoja ja valittuja, laadukkaita ja aikaa kestäviä juttuja, jos vain suinkin mahdollista. Mieluiten muutama oikein toivottu lelu kuin useita ihan ok -vaihtoehtoja. Tällä hetkellä tosin me vanhemmat teemme päätöksen lelujen mielekkyydestä, poika sitten myöhemmin :).

024

Raskausaikana vauvalle tuli tilattua joitain tuotteita Lekmer.fi -verkkokaupasta. Melkoinen aarreaitta: saman katon alla vaikka ja mitä aina vauvan- ja lastenvaatteista leluihin ja lastentarvikkeisiin sekä lastenhuoneen sisustustuotteisiin. Ilahduinkin melkoisesti, kun sain blogiyhteydenoton heiltä! Ei tarvinnut juurikaan miettiä halukkuutta alkavaan yhteistyöhön, sillä liike oli meille entuudestaankin tuttu. Lekmer-tavaratalossa vierailu sujuu siten, että laitan työhuoneen oven kiinni, napsaisen tietokoneen päälle ja istahdan alas, joskus jopa kahvikupposen kera! Vierailulla vierähtää usein tovi jos toinenkin…

045

Sain valita heidän valikoimastaan pojallemme muutaman ihanan tuotteen. Ei ollut muuten helppo valinta tuollaisessa lelumeressä, vielä kun joku sattuu omaamaan tällaisen pähkäilijä-ominaisuuden… Aika pian alkoivat kuitenkin hahmottumaan ne lempparit. Tykkään kovasti puuleluista, joten niitä tuli tässäkin priorisoitua.

Meiltä löytyi ennestään kaksi BRIO:n vetolelua: kirahvi ja hmm, mikähän mahtaa tuo vihreä toukka olla? Toukka? :D Kirahvin ostimme vauvalle yhdessä raskausaikana, toukan osti mies eräällä kauppareissullaan kevättalvella. Sanoi sen olevan yksi meriitti: ostaa lapselleen se ensimmäinen lelu yksin. Etsin kauan tämän kaksikon kaveriksi tuota kaunista seepraa, mutta ei mistään! Kävipä mukavasti, sillä Lekmerin valikoimissa niitä vielä oli, joten meillä tulee tulevaisuudessa täällä laukkaamaan myös BRIO:n Seepra-vetolelu:

047

Palikkalaatikot on kivoja, näitä muistan omastakin lapsuudestani. Nyt sellainen on odottamassa poikaammekin, merkiltä Oliver & Kids. Varmasti mukavaa sitten seurata, kun pienet kädet sovittelevat palikoita laatikon aukkoihin; keskittyneesti kieli keskellä suuta. Tuosta tulikin mieleeni eräs pätkä Hauskoista kotivideoista: pieni taapero sovitteli palikoita laatikon aukkoihin ja jos heti ensiyrittämällä ei onnistunut, avasi laatikon kannen ja sujautti palikan ns. helpointa reittiä :D.

063

070

Ensimmäisiä askeleita odottamaan valitsin BRIO:n kivan taaperokärryn. Kyytiin mahtuu monta lelua, todennäköisesti siellä tullaan silloin tällöin näkemään eräs kissaneitikin…

cats

Tällaisia kauniita leluja, voisin helposti sanoa. Ja voisin helposti ottaa nämä vaikka heti osaksi olohuoneemme sisustusta, heheh! Mutta mikä tärkeintä; uskon, että ovat tulevaisuudessa myös pienen poikamme mieleen ja saavat aikaan monia iloisia leikkihetkiä.

062

 

 

Comments

 1. 9.10.2014 / 09:51

  Meillä oli esikoisella samanlainen työntökärry, se ei käytössä kerinnyt olemaan kun poitsu oppi niin aikaisin kävelemään. Sain siitä ihan hyvän hinnan myydessäni eteenpäin. Nyt en tiedä ostetaanko neidille ollenkaan. Meiltä löytyy tuollainem vedettävä Pluto-koira, löytyi kirpalta edullisesti kun poitsu oli pienempi. Harvemmin sillä on leikkinyt. Brion puuauto olis varmaan saanut suuremman suosion :D Sitä Brion palikkalaatikkoa en suosittele ollenkaan, Jukka-tuotteen on parempi. Molemmat on meillä ollut, Brion myin pois ja Jukan onneksi säilytin :)

  • 9.10.2014 / 09:57

   Nuo vetolelut käy kivasti lastenhuoneen sisustustuotteistakin, niin kauniita! Ja ihanan värikkäitä, voisin hankkia sylillisen, mutta ehkä nämä kolme riittävät…
   Heräsi mielenkiinto: mikäs siinä Brion palikkalaatikossa oli?

 2. 9.10.2014 / 10:24

  Hih, samoja hahmoja ja kärryt löytyy meiltäkin. Ja voi että on kärryt tällä hetkellä kovassa käytössä. Tyttö saattaa tuntikaupalla vain hinkata olohuone-työhuone akselilla kärryn kanssa. Toiseen suuntaan työntää ja kävelee, sitten kontaten työntää toisesta reunasta takaisin, nousee taas pystyyn ja kävellen taas toiseen päähän…. Ja tätä jatkuu ja jatkuu ja jatkuu.. =)

 3. HannaKoo
  9.10.2014 / 11:28

  Voi nuo brion puulelut ja puulelut yleensäkin on niin ihania <3 Mä hankin jo raskausaikana tuon kärryn hyvästä tarjouksesta odottamaan pienen miehen syntymää ja kasvua, on se niin hieno. Nyt ollaan saatu jo kolme Brion tuotetta pikkuiselle lahjaksi, niitä kun ollaan toivottu jos joku on kysynyt. Ovat niin ajattomia ja etenkin kestäviä, toisin kuin monet nykypäivän muovikauhistukset. Ja ensimmäisen joululahjankin tilasin juuri pojalle, sen ison Brion kilpa-auton! En malta odottaa joulua, että saamme sen hänelle antaa ensimmäisenä lahjana <3

  • 10.10.2014 / 15:24

   Piti heti googlettaa tuo kilpa-auto, oli mulle uusi tuttavuus! Varmasti ihana ja mieluinen lahja pojalle! Itse tykästyin jo odotusaikana Vilacin potkuautoon, mutta vielä ei ole tullut hankittua… Täytyykin alkaa miettimään, mitä ostamme pojalle ensimmäiseksi joululahjaksi, sen tulee kyllä olla jotain erityistä, jonka sitten muistaa aina :).

   • HannaKoo
    10.10.2014 / 20:24

    Mun piti taas puolestani googlata tuo Vilacin polkuauto, mutta olinhan mä sen useasti blogeissa ja muualla vilahtamassa, ei vain ollut nimeä sille :) Se on kyllä todella kaunis ja näytin miehelle sitä äsken ja totesi, että tuo on joskus hankittava! On se vaan kaunis ja se jos jokin olisi mieluisa ja varmasti mieleen jäävä ensimmäinen joululahja tai vaikka syntymäpäivälahja, joksi minä sitä aloin jo kaavailemaan :)

    • 12.10.2014 / 18:09

     No ensimmäiseksi syntymäpäivälahjaksi kyllä oikein erinomainen! Voi olla, ettei sille sitä ennen käyttöä tulisikaan :).

 4. Hanna
  9.10.2014 / 12:16

  Tuossa vaiheessa vielä voi ostella rauhassa kauniita puuleluja, mutta jo pienen ajan päästä ”kaameat muovilelut” vievät voiton leikeissä. Meillä puulelut ovat jääneet lähes käyttämättömiksi. Ne voi asetella tosiaan sitten kaapin päälle :)

  Hei juu, tosiaan ainut käytössä ollut puulelu taisi olla tuo Jukka-laatikko!

  Kahden pojan äiti

 5. 9.10.2014 / 12:32

  Ihania valintoja! Puiset lelut on kyllä kivoja, paljon kivempiä kuin monet muoviset. Tuota taaperokärryä olen itsekin ajatellut hankkia pienokaisellemme, joka tosin vielä muutaman kuukauden köllöttelee masussa :)

 6. Rouva Yrjänä
  9.10.2014 / 12:42

  Puiset lelut on kyllä parhaita! Vaikka omia lapsia ei vielä ole siunaantunutkaan, on kummilapsille ja kavereiden lapsille tullut osteltua puisia leluja ja nimenomaan Brion leluja. :) Isommille lapsille niitä puisia leluja ei sitten kaupoista enää oikein löydykään, joten kun edelleen haluan vältellä muovikrääsää, on lelulahjat olleet joko lautapelejä tai (satu)kirjoja.

 7. Minä
  9.10.2014 / 15:04

  Puiset lelut ovat kyllä kivan näköisiä mutta kun niitä viskataan parkettilattialle niin tulee kivoja lommoja parkettiin (näin millä). Ja Brion kestävyydestä sen verran että meidän esikoinen sai oman Brio -kärrynsä rikki (toinen rengas irtosi) ja on meillä pari muutakin Brio tuotetta mikä ei laadultaan kyllä ole yllättänyt positiivisesti. Ehkä meille on vain sattunut ns. maanantaikappaleita. Itse tykkään kyllä todella paljon puisista leluista kun niissä silmä jotenkin lepää mutta valitettavasti käytännössä ei ole niin kivoja, valitettavasti!

  • 10.10.2014 / 15:27

   Toivottavasti olette antaneet palautetta noista Brion leluista! No puiset lelut päätyvät sitten lastenhuoneen sisustusta täydentämään, jos ei muuta :).

 8. Anna
  9.10.2014 / 15:16

  Kivoja leluja! Meiltäkin löytyi tuo kärry, joka laitettiin eteenpäin lainaan kun poika ei enää itse sitä tarvinnut. Muitakin Brion leluja löytyy. Pojan 1v 4 kk ehdottomia suosikkeja ovat olleet jo yli puoli vuotta Dublot. Aluksi niitä oli mukamas kiva syödä ja nyt niitä jo rakennellaan torneiksi. Ihan parhaita leluja ja niiden kanssa äitikin jaksaa leikkiä kauan. Muutenkin lelut, jotka sopivat isommille sopivat jo nyt vallan mainiosti. Leikkiastiat ja Ikean leikkiruuat, puinen parkkitalo ja kaikki autot (nimenomaan pikkuautot ja päällä istuttavat autot) ovat hittejä.

  • Hanna
   9.10.2014 / 16:38

   Ja nimenomaan oikeat pikkuautot eivätkä hienot puuautot. Näin ainakin meillä :)

  • 10.10.2014 / 15:28

   Kivoja leluvinkkejä annoit! Dubloista olen kuullut kehuja muiltakin. Ja kuulostaapas ihanalta tuo puinen parkkitalo! Itse olen pienenä leikkinyt kovastikin autoilla, joten kaikki parkkitalot ja automatot kiinnostavat mua vieläkin :D.

 9. 9.10.2014 / 18:27

  Meiltä löytyy Brion kirahvi, taaperokärry, musta palikkalaatikko, puiset rakennuspalikat, musta uuni/hella ja hirveä määrä junaratapalikoita ja vaunuja :) Vaikka meillä ko. lelut ovat kestäneet tähänastiset leikit rikkoutumatta, olen huomannut ettei nämä lelut ole enää laadultaan samanlaisia kuin aikaisemmin. Maali lähtee irti suhteellisen nopeasti esimerkiksi rakennuspalikoista ja uuni oli yllättävän kevyttä materiaalia.
  Taaperokärry on meillä edelleen esillä vaikka poika täyttikin 4 vuotta. Sillä kuskataan tavaraa huoneesta toiseen :)
  Tällä hetkellä pojan huoneen on vallannut erinäinen määrä autoja, rekkoja ja traktoreita. Meille ei tule enää yhtään lelua ;)

  • 10.10.2014 / 15:33

   Harmillista kuulla tuosta laadusta, höh.
   Itsekin ajattelin, että tuo kärry saa varmasti pitkään käyttöä juurikin tavaroiden kuskailumielessä :).
   Voi apua, odotan kauhulla tulevien vuosien lelumäärää… Säilytystilaa kun on rajallisesti. Mutta täytyy aina sitten laittaa kiertoon niitä nähdyimpiä leluja, jotta saa tilaa uusille. Ei sellaista, että oven joutuu aina sulkemaan, jotta kaaos on poissa silmistä :D.

 10. Kaisa
  9.10.2014 / 21:08

  Minäkin olen aina ihaillut puisia Brion leluja kun ovat niin kivan värisiä ja kestävän oloisia. Ennen lasten syntymää halusin ostaa vain kestäviä ja ajattomia leluja ja välttää muovileluja. Hassua kyllä, mieli on muuttunut lasten myötä lähes päinvastaiseksi.

  Nykyään meillä on puiset lelut lähinnä koristeena ja välillä varastossa. Lapset nimittäin leikkiessään heittelevät, hakkaavat, vahingossa tiputtavat lelujaan ja meillä on ainakin lattia ja seinät kärsineet niistä. Vuokralla asuessa muovimaton kanssa ei ollut ongelmia, mutta parkettiin ja seiniin tulee koloja, viivoja ja maalijälkiä puisista leluista. JA voi kun ne ovat äänekkäitä! Ja itse asiassa mieluummin lapset leikkivätkin muovileluilla. Poikkeuksena Brion junarata, joka on tykätty ja johon on ostettu paljon osia. Leikkivät automaton päällä sillä ja siinä toiminut hyvin.

  Meillä saa normaalit elämisen jäljet näkyä, mutta ei viitsisi lattiaa uusia parin vuoden välein. Onneksi muovilelujakin voi kierrättää ainakin ostamalla käytettynä ja myymällä kun ei enää itse tarvitse. Laadukkaat muovilelut kestävät hyvin normaalia lasten leikkiä.

  • 10.10.2014 / 15:35

   Kiva kuulla tällaista käytännön puolta! Saapa nähdä miten meidän (ja valkoisten seiniemme) käy :D. Maalissa on kyllä se hyvä puoli, että aina voi maalata viirut sun muut jäljet piiloon!

 11. Christina
  11.10.2014 / 23:05

  Hei! Kyselit eräältä kommentoijalta, miksi Jukan palikkalaatikko Brioa parempi. Luulen syyn olevan se, että monesti ennen kuin lapsi oppii laittamaan palikoita laatikkoon niille tarkoitetuista aukoista, tykkää lapsi ottaa palikoita ulos laatikosta avaamalla kannen. Brion palikkalaatikosta kantta ei käsittääkseni saa auki.

  Meillä on/on ollut myös paljon Brion tuotteita aina rattaista pinnasänkyyn ja lukemattomiin leluihin. Brion tuotteilla on (ainakin ollut) hyvä maine ja tuotteita pidetty laadukkaina. Valitettavasti käytäntö on kuitenkin osoittanut toista; reklamatioita olemme tehneet niin rattaista, pinnasängystä (meni alle vuoden jälkeen palautukseen) kuin muistakin ko. merkin tuotteista. Laatu on ollut kerrassaan surkeaa ja asiakaspalvelu vielä surkeampaa. Itse en hanki vastaisuudessa enää mitää ko. merkin tuotteita. Ps. Brion ”kävelykärry” ei meilläkään loppujen lopuksi ollut käytössä kuin muutaman haasun kerran. Kävelemään opittiin ensiaskeleiden jälkeen varsin nopeasti eikä kärry tämän jälkeen enää kiinnostanut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.