Syksyiset kadut

 

119

Kuulin aamulla ystävältäni, että Oulussa on kuurainen maa. Täällä ei, täällä on perussyksy; pikkupakkasia ja valkoista maata odotellessa! Sellaisesta haaveilin tänä aamunakin herätessäni ja muistelin, että viime vuonna tähän aikaan olin tainnut kuunnella jo ensimmäisiä joululauluja… Ehkä tuon aika on kohta! Tuntuu kyllä niin ihanalta, että saan olla kotona vauvan kanssa ja aloitella yhteisiä päiviämme kaikessa rauhassa kodin lämmössä. Vaikka yö olisikin ollut huonouninen, antaa tuon pienen halaaminen ja suukottaminen valtavasti voimaa. Siitä se päivä aina kivasti käynnistyy, pienellä halituokiolla sekä hymyjen ja kikatusten ihastelulla!

131

Tässä muutama kuva eräältä viikonlopulta. Syksyn sävyt ovat viime aikoina olleet kauneimmillaan. Puita tulee ihasteltua tämän tästä, aivan upea väriloisto! On vihreää, keltaista, oranssia ja eri punaisen sävyjä suloisessa sekamelskassa.  Vielä näky on suurimmaksi osaksi tuollainen iloisen värikäs, mutta sitten kun viimeisetkin lehdet putoilevat maahan, alkaa näyttää harmaalta ja hieman surulliseltakin. Silloin alan viimeistään toivomaan, että pysyvä lumi sataisi maahan.
Mulle on tässä kodissa muodostunut eräs kiva alkutalven rituaali. Se on yleensä toteutunut lokakuun paikkeilla, sijoittuu aina aamuun tai aamupäivään. Sitä ei voi etukäteen suunnitella, se toteutuu kun herään ja näen ikkunasta valkoisen maan. Ja pakkasen, sillä kyllä, senkin voi ikkunasta nähdä! Laitan joululevyn soimaan (perinteisesti tuolloin Michael Bublén pehmeä ääni valtaa kodin) ja sytyttelen villasukissa sipsutellen muutaman kynttilän sinne tänne. Käperryn sohvannurkkaan lämpöisen torkkupeiton alle ja katselen olohuoneen isoista ikkunoista takapihalle. Kissa (tai pari) vieressäni, kädessä kupponen jotain kuumaa: teetä, cappuccinoa tai glögiä. Täydellinen hetki, josta tulisi hiljalleen putoilevien lumihiutaleiden myötä entistäkin täydellisempi. Tänä vuonna hetki on erilainen, sillä seurassamme on ensimmäistä kertaa myös vauva.

cats

Tuntuu kivalta ja ajankohtaiselta, että tuollaiset ihanan aurinkoiset syyspäivät, kuten kuvassa, jäävät taa ja tilalle saadaan taas uusi ja ehkä vielä ihanampi vuodenaika! Joko te odotatte talvea vai nautitteko vielä syksystä?

 

Comments

 1. Sinikka
  14.10.2014 / 12:59

  Kyllä täälläkin jo talvea odotellaan ! Niin parhaita ne puhtaanvalkoiset lumihiutaleet :) silloin pääsee kunnolla fiilistelemään joulun tuloa :)

 2. Lottta
  14.10.2014 / 18:56

  Täälläkin odotellaan jo talvea ja joulua :) Joululauluja en ole vielä kuunnellut, mutta eiköhän tässä pian tule semmoinen fiilis, että saa laittaa joululaulut pyörimään :)

  • 15.10.2014 / 18:11

   Joulu on kyllä niin paras juhla: katkaisee ihanasti tuon pimeän vuodenajan! Ajatella, jos sitä ei olisikaan…

 3. satu
  14.10.2014 / 23:20

  Ihanasti kuvailit, samanlaisia tunnelmia täälläkin. Olisipa vain jo remppa valmis, niin tunne tulee vielä realistisemmaksi. <3

 4. Rouva Yrjänä
  15.10.2014 / 10:54

  Voi kyllä! Sekä talvea että joulua. Tänä syksynä ilmestyneitä joulukirjoja on laitettu varaukseen kirjastosta, muutama lahja on jo ostettu ja aamuisin kaihtimia avatessa elää pieni toivo valkoisesta maisemasta. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.