Me minilomailijat

 

Kotona! Takana minipyrähdys Oulussa, on se vain kiva kaupunki. Voisin oikeasti kuvitella muuttavani sinne joskus. Eilen pientä kaupungilla kiertelyä ja tänään vielä Kodin Ykkösen kautta ystäville, jonka jälkeen kotimatkalle. Yövyimme Sokos Hotel Arinassa, saunallisessa ja poreammeellisessa huoneistossa. Ajattelin joskus rakennusaikana, että kun kotona on poreamme, ei sitä varmaan enää niin kummoisena hotelleissa pidä. Olin väärässä! Onhan se kuitenkin erilaista muualla kuin kotiympyröissä, mutta kyllä vedän kotiinpäin: oman ammeen poreet on paremmat ja niitä on enemmän!

Vauvauintia ei ollut eilen syyslomaviikon vuoksi, joten ajoitimme Oulun lomamme tähän saumaan. Vauvauinnin sijaan vauva pääsi poreammeen veteen ilakoimaan, voi tuota touhupakkausta! <3

143

Olisittepa nähneet hotellihuoneemme illalla: kuin pommi olisi räjähtänyt! Vaatteita, leluja ja herkkuja siellä täällä. Ihmettelen vieläkin, miten sain ne aamulla niin nopeasti kasaan. Mutta kivaa oli, kaikilla meillä! Heti saavuttuamme vastaanottovirkailija sanoi, että tässä olisi pienimmälle tällainen ja samantien oli pojalla isänsä sylissä käsi ojossa :D. Sai kivan Onni Orava -kirjan, jota alimmassa kuvassa innolla luetaan.

095

Maistoin tänään ystävillämme pipareita aurajuustolla – ensimmäinen kertani ikinä. Oli yllättävän hyvä yhdistelmä, vaikka en aurajuuston ystävä olekaan! Tulee varmasti ostettua tarvikkeet itsekin. Nautiskella glögin kanssa vaikka ensi kuussa. Pidättekö te tuosta yhdistelmästä? 

133

Nyt tuon punaposkeni kanssa lattialle puhisemaan! Omat lelut tuntuvat parin päivän tauon jälkeen aika jees-jutuilta :).

 

Comments

 1. 19.10.2014 / 20:43

  Ihana pieni. :) Niin samaa ikä- ja kokoluokkaa meidän kuopuksen kanssa, varmaan ihan samat metkut. :) Ja tervetuloa tänne, muuttakaa vain. :) Aurajuusto-piparicomboa voin maistaa jos sitä on tarjolla, mutta en ole niin suuri aurajuuston ystävä että sitä raakana noin söisin. Ennemmin sitten ruuassa.

  • 21.10.2014 / 15:24

   Metkuja kyllä löytyy! :)
   Mietin kyllä viikonloppuna ensimmäistä kertaa ihan tosissani, että tarvitseeko sitä asua täällä loppuelämänsä!

 2. Elika
  19.10.2014 / 20:44

  Ihania kuvia pikkumiehestä! <3 Piparkakut aurajuustolla uppoaa minulle todella hyvin, Nam! Kylläpä alkoikin tehdä mieli. :D Ne ovat kyllä herkkua varsinkin glögin kanssa nautittuna. Kohta on onneksi taas glögiaika. :)

  • 21.10.2014 / 15:25

   Ystävä sanoi myös, että glögi kruunaisi nautinnon :). Tulikin jo mustikkaista glögiä eilen ostettua, ehkä pakko pian korkata!

 3. Piia
  19.10.2014 / 21:01

  Piparit aurajuustolla ovat parhautta, kannattaa maistaa myös päärynä-aurajuustokomboa :)

 4. emiliamaria
  20.10.2014 / 14:25

  Vai että oulussa olitte lomailemassa! Kiva että oli onnistunut reissu. Me oltiin koko viikonloppu jyväskylässä. Lähdettiin perjantaina aamusella tytön päikkäriaikaan ajeleen ja neiti nukkuikin viitasaarelle asti. Sitten pysähdyttiin syömään ja vaipanvaihtoon ja menin takapenkille viihdytysjoukoiksi ja kohta oltiinkin jyväskylässä. Todella kivasti meni matka.

  Yövyttiin Sokos Hotel Alexandrassa ihan siinä jyväskylän matkakeskuksen vieressä, varasin kingsize-pedillä olevan huoneen ja siellä oli kylpyammekin! Kun sain tytön illalla nukkumaan, menin tunniksi kuumaan vaahtokylpyyn ja nautin hiukan kuohuviiniä ja kermakaramelleja. Oli aika ihanaa. Lauantaina neiti aamuvirkku heräsikin jo kuudelta..
  Meillä oli omat puurohiutaleet ja hedelmäsoseet (ja lounas- ja päivällissoseet) matkassa ja samalla kun itse söimme aamupalaa, syötin tytölle puurot ja sitten keräsin kaikenlaista pientä naposteltavaa sormisyötäviksi. Sain rauhassa juoda aamukahvin ja syödä pari keksiäkin. Käytiin myös tsekkaamassa leikkihuone, pallomeri oli liian pelottava, mutta kun annoin yhden pallon tytölle, niin sen perässä viipotti menemään. Silti hauskinta taisi olla seisominen pallomeren kaidetta vasten ja katsoa kun isommat tytöt pelmusivat pallomeressä…

  Lauantaina oli ystävän häät, pikkuneiti ei arvostanut kirkon urkumusiikkia joten isänsä meni sitten eteiseen hyssyttelemään tyttöä (ah, mikä akustiikka lapsen huudolle..). Kirkossa oli aika hienosti tehty se eteinen, kun siitä näki isosta lasiseinästä kirkkosalin puolelle ja pienestä kaijuttimesta kuului papin puheet. Ei mene ihan ohi koko toimitus vaikka joutuisi siellä olemaan. Juhlapaikalla tyttö jaksoi olla hoitolaukusta taikomieni lelujen, maissinaksujen ja ihmisten ihmettelyn avulla kahdeksaan asti ja minä jäin vielä juhlimaan kun tyttö lähti isänsä kanssa hotellille iltasadun ja -puuron pariin. Oli ollut väsynyt lapsi, nukahtanut noin kolmessa sekunnissa siitä kun oli peitelty ja toivotettu hyvät yöt.

  Sunnuntaina ajeltiin taas päikkäriaikaan kotiin, yhden pysähdyksen taktiikalla.

  Mutta onhan se valtava määrä mitä kaikkea tavaraa ja vaihtovaatetta ja romua sitä pitää ottaa matkaan pikkuisen kanssa reissatessa. Tuntuu että farmariauto käy pieneksi jo yhden lapsen kanssa, miten ihmeessä sitä mahtuisi useamman tavarat kyytiin, pitääköhän hankkia suksiboksi ja peräkärry. :D

  • 21.10.2014 / 15:28

   Kuulostaapas tosi kivalta teidänkin viikonloppu! Erityisesti tuo kylpyammeessa rentoutuminen :).
   Meilläkin meni automatkat tosi hyvin, poitsu nukkui mennen tullen ja itse matkustin molemmat välit etupenkillä.
   Joo se tavaramäärä on kyllä melkoinen ja aina jännittää, unohdinko kotiin jotain olennaista…

 5. ida / white stories
  21.10.2014 / 11:15

  Piparit aurajuustolla, nam! Mutta ehkä vielä parempaa valkohomejuustolla ja jouluisen punaisen omenan viipaleella :)

  • 21.10.2014 / 15:26

   Uskaltaisinkohan maistaa tuota… Aurajuuston maistaminen pipareiden kanssa oli jo uhkarohkeaa, niin vähän olen aurajuustosta pitänyt :D.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.