Lämpöä pakkasaamuun

 

SFD22AD1AFA7F9C4D27A714588AF9FAA20C

Huomenta pakkasaamusta, täällä -7 astetta ja jonkin verran kuurainen maa, ihanaa! Olisikohan tämä aamu se aamu, jolloin päräytän erään ihanan levyn soimaan… Nyt olisi ainakin aihetta juhlaan: yksi aivan ihanan levollinen yö takana! Näistä pienistä onnistumisista kuuluu iloita ja niin teen. Vauva nukkui niin levollisesti ilman mitään hyörimisiä, sydäntä lämmitti katsella. Juu minähän toki heräilin muutamia kertoja tarkistelemaan hengitteleekö hyvin, onko asento mukava, onko peittoa riittävästi ja mitä näitä nyt on… Pari kertaa aamuyöllä hieman itkeskeli unissaan, toinen meni ohi silittelyillä ja toisella kerralla tarjosin maitoa. Söi kymmenisen sekuntia, kunnes nukahti. Aamuvarhaisella heräsi mun kamalaan yskimiseen, silloin otti pienen maitohörpyn, mutta nukahti silittelyillä ja nukkuu edelleen kymmenettä yöunituntiaan. Hyvin näyttää nälkää pitävän illan pieni puuromäärä sekä tiheät iltaimetykset. Särkylääkkeen ansiota on tuo levollisuus; annoimme sitä ennen yöunille käymistä ihan jo eilen annettujen rokotteidenkin vuoksi. Samalla ajattelimme testata tuota hammasteoriaa ja nyt kyllä näyttäisi siltä, että hampaat tässä on riesana olleet ja tulevat olemaan vielä ties kuinka pitkään. Mahdollisesti välillä jotain muutakin kuten sitä viiden kuukauden ikään liittyvää tiheän imun kautta jne., vauvoillahan on monenlaisia kausia eikä kaikkia syitä saa aina edes selville. Viime viikollakin annoimme yhtenä iltana särkylääkettä, mutta silloin sillä ei ollut tehoa ja syynkin tiedän: annoimme sitä liian vähän! Nyt annoimme tasan sen verran, mitä tuon painoiselle vauvalle saa antaa ja voilà!

SFD581E0670A6964B6BA70BB4851B40D693

SFDB540B1F23BA9431A94CE0BD4923A33FF

Kauniiden kotien kuvia pakkasaamuun! Villasukat jalkaan, käteen lämmin teekuppi ja torkkupeitto tiukasti ympärille. Pieni inspiraatiohetki ennen päivän puuhasteluja.

SFD15E39A1A328F42C2B1988F0C7D27E302

SFD620F61CE5DFB452197A05E0D4092788D

SFDA6F0C62F88BC42D8A88A40D7E6FD5DDE

SFDDE7BC779F7D74DFC884CF84B41C71817

Tänään on vielä sellainenkin ihanuus tiedossa kuin käynti hierojalla! Ei voi tulla huono päivä! Mutta nyt kissoja halimaan, mun murmelit <3. Niin viisaita; tiesivät, että mami on nyt unen tarpeessa eivätkä herättäneet yöllä eivätkä aamullakaan kertaakaan!

SFDC9B6B34A6E6045E68A88F2033DB56CB7

 Ihanaa päivää teille ja rutkasti jaksamisia univelkaisille! 

(Kuvat lainattu Alvhem/Fredrik Karlsson.)

 

Comments

 1. 22.10.2014 / 09:29

  Kauniita kuvia postauksessasi. Meillä mittari näyttää -13 astetta ja ulkona kaunis auringonpaiste. Esikoinen täytti eilen 10 vuotta ja tuntuu että vasta mekin elettiin vauva-arkea ekan kanssa. Voimia ja iloa vauva-arkeen!

  • 22.10.2014 / 11:42

   Kiva että tykkäsit, Marja! Pitkästä aikaa tuolla sivuilla selailin, ihania kuvia kyllä.
   Tännekin tuli ihanan aurinkoinen pakkaspäivä!
   Kiitos :).

 2. Elina
  22.10.2014 / 11:26

  Voi kuinka ihania uutisia! <3 Ihanaa että ootte saaneet selvyyttä tiheään heräilyyn ja konstikin löytynyt. Meidän A sai rokotteet viime torstaina ja aika levoton ja tyytymätön oli oikeastaan viikonloppunakin vielä. Reisissä oli punaiset paukurat yhtä pitkään. Nyt onneksi nuo saa seuraavat rokotteensa vasta vuosikkaina, huh. Me otettiin A:n pinnasängystä laita kokonaan pois ja sänky on nyt seinän ja parisängyn välissä (ei pääse putoamaan mitenkään). Nukutan edelleen rinnalle (käytän kyllä sitä irrotusmenetelmää) mutta hivutan nukahdettua oman sänkynsä puolelle. Illalla nukahti klo 21, syötiin klo 3 ja 6, 7.30 alkoi aamu. Ei takuulla tämä konsti mistään unioppaista mutta meidän tilanteeseen ja tähän hetkeen toimii…

  • 22.10.2014 / 11:38

   Joo, täytyy vielä selvittää, kuinka usein/monena iltana tuota särkylääkettä uskaltaa antaa… Täällä ei vielä mitään rokoteoireita havaittavissa, toisessa reidessä pienen pieni pahkura, mutta ei muuta. Toivotaan parasta! Jätättekö jotku rokotteet välistä? Miten mä muistelen, että 7kk ja 9kk iässä tulisi taas jotain. Tosin mun muisti nyt on ollu jo jonku aikaa poissa pelistä :D. Sanoin eilen jo miehelle, että hän saa kyllä olla seuraavalla rokotereissulla mukana – vollotin eilen silmät päästäni siellä neuvolassa, kyllä hävetti! Tuntui, että sydän revittiin rinnasta ulos kun joutu katsella oman pienen vauvan sydäntäsärkevää itkua :'(.
   Täällä ei olla nyt pariin iltaan nukahdettu rinnalle, koska siinä viimeisen tankkauksen kohdalla on ollut jo niin ähky ettei ole voinut imeä :D. Möyrii sitten sängyssä ja eilen jatkuvasti kääntyi masulle konttausasentoa hakemaan ja kello oli 23!
   Ai että mä repesin tuossa sun kommentin uniopas-kohdassa! Sanonko mihin vois työntää ne kaiken maailman unioppaat :D. Tuo kuulostaa ihan hyvältä, nauti! Niin kauan kuin tuo itsellesi tuntuu hyvältä, kaikki on aivan loistavasti.

   • Elina
    23.10.2014 / 21:08

    Näin meidän neuvolantäti kertoi, että ei tulisi rokotuksia ennen vuoden ikää. Nyt en kyllä mene takuuseen…

 3. Elina
  22.10.2014 / 11:29

  Ja ai niin, tää piti myös jakaa: eilen otin käyttöön Ticketin untuvamakuupussin, kun siirtyi vaununkopasta nukkumaan ratasosaan. Nukkui ennätyspitkät päikkärit ja sama näyttää toteutuvan tänään parasta aikaa :) Suosittelen untuvapussia, ihanan unettava :D

 4. SatuKoo
  22.10.2014 / 13:43

  Kauniita kuvia :)
  Meilläkin oli aamulla mittarissa -7 astetta ja ainainen tuuli vielä lisäsi pakkasen purevuutta. Laitoin sitten ihan suosiolla kunnon toppatakin päälle töihin lähtiessäni ja olipa mukava vetää pitkästä aikaa niskaan pehmeä ja paksu takki. Pitäisiköhän illalla laittaa villasukat jalkaan, sytytellä kynttilöitä ja lämmittää glögiä? ;)

  • 23.10.2014 / 12:08

   Voi, mun pitäis kyllä tehdä uusia talvivaatehankintoja! Joku lämmin ulkoilutakki ja -housut aivan ehdottomat.
   Oi miten hyvältä kuulosti tuo sun illan suunnitelma – toteutitko? :)

   • SatuKoo
    26.10.2014 / 09:09

    Hah, toteutukseen pääsi vain ”villasukat jalkaan”-kohta, mutta perjantai-iltana sain toteutettua listan kokonaisuudessaan. Maistiaisena oli mustikkaglögiä, mutta minä olen selkeästi perinteisen glögin ystävä :)

    • 26.10.2014 / 11:21

     Meilläkin nautittiin eilen mustikkaglögiä, tykkään kovasti! Se perinteisin glögi ei ole ihan mun lempparein :P.

 5. ping
  22.10.2014 / 20:09

  Hih :D Täällä sama noiden rokotusten kanssa, 3kk neuvolassa molempiin ronkkiin piikit ja kyllä tuli äitille itku (ja hävetti myös tätä äitiä, mutta ei vaan voinu mitään). Onneksi 4kk neuvolassa ei rokotteita tullut, mutta kauhulla odotan ensi kuuta ja 5kk neuvolaa :D Toivottavasti mies pääsee mukaan!

  Samaa olen miettinyt, että monenako iltana kipulääkettä voi antaa turvallisesti. Meillä on käytetty panadolia suppona tai suuhun annettavaa liuosta.

  Kiva kuulla teidän hyvästä yöstä! :)

  • 23.10.2014 / 12:11

   Mä jotenkin siinä kolmen kuukauden kohdalla säästyin niiltä itkuilta. Rokotukset kävi silloin niin nopeasti eikä vauva itkenyt läheskään näin paljon! Annoin heti lelun ja alkoi sille kertomaan, miten kamalaa oli :D. Nyt sitä itkua tuli ihan eri tavalla eikä meinannut loppua :(. Piikittäjäkin oli eri… :/
   Täytyy tosiaan tarkistaa neuvolasta tuo, kuinka usein uskaltaa lääkitä. Toisaalta ei se kipukaan hääviä ole! Eilen illalla annettiin kipulääkettä myös, mutta yö oli siitä huolimatta aika karsea. Ensimmäistä kertaa ikinä oikein valvoi yöllä eikä vain pikaisesti herännyt, huh! Ensi yötä pienellä paniikilla odotellessa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.