Lämpimänä pussissa

 

Lunta tulvillaan, on raikas talvisää… Tuota olisi voinut rallatella viime perjantaina, niin paljon tuuli ja tuiskusi! Lauantaina lumet sitten sulivat pois, kiitos vesisateen. Mieluusti olisin sen kauniin lumipeitteen kyllä pitänyt! Lunta tulikin sopivasti, juuri kun olin hakenut vauvalle postista tämän ihanaakin ihanamman lämpöpussin:

003-crop

Saimme tämän Elodie Details -untuvalämpöpussin blogini yhteistyökumppanilta Lekmeriltä, lämmin kiitos, kirjaimellisesti! Olin jo aiemmin tykästynyt sekä valkoiseen White Edition -versioon että tähän harmaaseen Marble Grey -versioon, valinta näiden kahden väliltä olikin hieman vaikea. Koska jälkimmäinen on untuvaa, päädyin sitten lopulta siihen. Ehkä harmaa väri on ulkokäytössä myös armollisempi. Tosi kiva tuote, vastasi kyllä odotuksia: lämmin, todella pehmeä ja muhkea sekä uskomattoman kevyt! Menee myös säilytettynä hyvin pieneen tilaan.

Lämpöpussin molemmin puolin kulkee vetoketju, joten vauvan sinne sujauttaminen on mutkatonta. Lämpöpussissa on aukot viisipistevaljaille ja se sopii useimpiin vaunumalleihin. Emme ole toistaiseksi käyttäneet pussia valjaiden kanssa, sillä vauvelimme saa melkoisen hepulin, jos häntä kauan asettelee vaunuihin… Niinpä sujautan yleensä vain lämpöpussin rattaisiin, vauvan pussin uumeniin, suljen pussin nopeasti ja mars matkaan! Nimittäin jos tuossa kovin kauan kestää, yltyy itku kovaksi ja on vaarana, ettei niitä minipäikkäreitäkään nukuta… Tuossa ilmaantui kuitenkin yksi miinuspuoli: lämpöpussin pinta on aika liukas rattaiden istuinosaa vasten, joka sekin on liukkaamman puoleinen. Pussi poikineen meinasi luiskahtaa vaunuista ulos! Valjaiden käytöllä asia ratkeaisi, mutta löysin myös nopeamman ratkaisun: lämpöpussissa on ns. huppuosa, jonka voi taittaa lapselle joko hupuksi tai sitten selkänojan taakse, jolloin se pitää pussia paikoillaan. Kovemmilla pakkasilla voimme käyttää myöskin pehmustetta rattaiden istuinosassa, jolloin pepun alla on sekä lämmikettä että liukuestettä!

009

015

Viikonlopun vesisateilla lämpöpussi oli myös tosi kätevä, sillä pussin ulkovuori on vedenkestävä. Tulee meille kyllä todella tarpeeseen, sillä päiviimme kuuluu kaksi vaunulenkkiä eli vauva nukkuu kolmista päiväunistaan kahdet ulkona vaunuissa (tai ratasosassa, sen kun otimme käyttöön jokunen viikko sitten). Varmasti kiva lämmike myöskin pulkassa. En malta odottaa lunta (ja tietysti sitä, kun vauva oppii istumaan), jotta pääsemme vauvapulkkaamme testailemaan!

Uniasiat on meille edelleen haaste… Kolmet lyhyehköt päiväunet (vielä ei onnistu kutistaa niitä kaksiin päikkäreihin) ja se yöunille käyminen; siinä lähinnä se, kun vauva on erittäin iltavirkku! Sunnuntai-iltana talviaikaan siirryttyämme ajattelin, että nyt meidän illat muuttuvat, saamme hieman omaa aikaa, kun hän käy yöunille tuntia aikaisemmin. Hän tekikin lähes ennätyksen… Ei kuitenkaan aikaisessa unille käymisessä, vaan täysin päinvastoin: hänen viimein nukahtaessa kello oli vanhaa aikaa 23.15. Että morjens! :D
Mietin, että pysyyköhän tuo rytmi tuollaisena pitkäänkin? Että säilyykö vauva-ajan rytmi pitkälle taaperoikään saakka? Meidän vauvalla rytmi on ollut aika pitkälti tällainen syntymästään saakka. En koe tuota kuitenkaan niin suurena ongelmana, että alkaisin häntä aamulla aikaisemmin herättelemään. Monen lukijan suosittelema Unihiekkaa etsimässä saapui vihdoin ja olen sitä nyt aina välillä lueskellut. Vaikuttaa oikein hyvältä teokselta; monet kirjassa mainitut asiat ovat aivan kuin meidän elämästä!

007

Niin makoisilta näyttävät unet lämpöpussissa, että herääkin enää vain kysymys: löytyykö tuollaisia aikuisten koossa?

 

Comments

 1. 28.10.2014 / 10:57

  Ihana kuva. <3

  Meillä poika on ollut vauvasta asti iltavirkku, nyt 3-vuotiaana hän käy nukkumaan yleensä klo 22-23 ja herää sitten aamuvirkkuna klo 6 viimeistään. Harvinaista on jos nukahtaa aikaisemmin tai herää myöhemmin. :D Päiväunetkin jäivät pois tässä kuukausi sitten että se siitä omasta ajasta. :D

  • 29.10.2014 / 14:54

   Ohhoh, onpas lyhyet yöunet! Täällä nukutaan öisin yleensä 11 tuntia, toivon, että jatkuu taaperoikään kuten ystävieni lapsillakin :D.

 2. Suvi
  28.10.2014 / 11:43

  Meillä nukkumaanmeno aikaistui 11 kuukauden iässä, kun siirryttiin yksiin päiväuniin. Poika menee nykyään nukkumaan 20-21 aikoihin, joten illan oma aika noin vuoden tauon jälkeen tuntuu ihan mahtavalta!

 3. Kirsi
  28.10.2014 / 11:47

  Ihana pieni nukkuja. Tuo Elodien makuupussi on tosi hyvä, meillä käytössä sama pussi punasävyisellä kuosilla. Himoitsen toistakin, juuri tuossa harmaassa värissä, mutta ehkä vanha saa kelvata.

  Uniongelmia meilläkin saman ikäisellä vauvalla, erilaisia vain. Auttaisiko teillä öihin jos vaan ryhtyisitte herättämään aamulla aikaisemmin. Oma aika iltaisin on niin arvokasta, että mitä jos aamuja kärsisi sen toivossa aikaistaa.

  • 29.10.2014 / 15:00

   Mua jäi himottamaan myös se valkoinen… :P
   Millaisia uniongelmia teillä?
   Tuo voisi tosiaan olla yksi vaihtoehto, mutta sitä ennen luulen ratkaisun löytyvän unikoulusta. Nimittäin se nukkumaanmenokaan ei ole ongelmatonta, se on suurin ongelma oikeastaan. Kahtena viimeisenä iltana multa on kulunut siihen 2 tuntia/ilta, että hohhoijaa. Tykkään imettää, mutta nukuttajan rooli alkaa tympiä näin puolen vuoden jälkeen. Vauva yhdistää rinnan sekä syömiseen että sisällä nukahtamiseen, joten siinä meille työnsarkaa!

   • Kirsi
    29.10.2014 / 17:55

    Meillä vauva nukahtaa hyvin ja käy nukkumaan jo seitsemältä,mutta äidin sitten onkin kaikenlaista heräilyä. Edelleen reilun 6 kk:n iässä vaatii öisin parit maidot ja senkin lisäksi vielä herää ihan vaan touhuamaan keskellä yötä. Tsemppiä teille nukuttamisiin, muistan esikoisen ajoilta, miten rassaavaa tuo tuntien nukuttelu oli.

    • 30.10.2014 / 12:16

     Kiitos! Tsemppiä sinnekin! Taitaa olla aika yleistä tuo yöheräily 5-9kk iässä, kun oppivat uusia taitoja niin vauhdilla, että vaikuttavat yöuniinkin…

 4. SatuKoo
  28.10.2014 / 14:30

  Meilläkin sateli perjantaina niin reippaasti lunta, että koirakin oli ihan järkyttynyt, kun joutui iltalenkille lähtemään kunnon kinokseen vielä vaakatasossa tuiskuttavan lumen saattelemana. Meinasi siinä kyllä itselläkin usko loppua…

 5. 28.10.2014 / 17:35

  Hmm.. Ensimmäinen lapsi oli iltavirkku, monesti nukuttiin yhteentoista aamuisin. Mutta 1v synttäreihin mennessä tyyppi oli itse alkanut siirrellä rytmiään ja nukahteli ysiltä. Ja siitä vielä varhentui kun päiväkoti alkoi, nykyään 7-8 aikaan herää ja 21 maissa nukahtaa, ikää 8v.
  Kakkonen taas ei ikinä nukkunut myöhään, jos aamulla puoli yhdeksään nukkui niin hyvä. Nyt tänäkesänä ekoja kertoja elämässään saattoi lomalla nukkua kymmeneen, ikää nyt 7v.
  Kolmonen nukkuu kellon ympäri. Sinällään sama moneltako nukahtaa, herää 12h päästä jossei ota päiväunia. Vauvanakin uni maistui helpolla yhteentoista, nyt 3½v ikää. Yksi aamu (vapaapäivä) laitoin isommat kouluun kello 8:30 kävelemään, V havahtui mutta sanoin että nukutaan vielä vähän. Herättiin 11:20 :D
  Pääosin meidän porukka arkisin kyllä herää 7-8 aikaan viikolla, sillä päiväkotiin V menee aina ysiin ja isommat kouluu kasiin tai ysiin.

  • 29.10.2014 / 15:06

   Mielenkiintoista luettavaa! Olisipa ihanne tuollainen 21-8 unipätkä, tilaukseen! :) Odotan kauhulla, jos poika alkaa joskus heräillä 6-7 aikoihin, aamu-uniselle aika karu. Eri asia silloin, kun kävi töissä kodin ulkopuolella, sitä vain lähti. Mutta nyt kun tuollaisen aikaisen herätyksen jälkeen jäisi kotiin niin en tiedä miten sitä heräisi. Toki eri asia jos öisin ei olisi herätyksiä, vaan ne pääosin nukuttaisiin yhteen pötköön. Silloin jo kuudelta saattaisi olo tuntua levänneeltä :).

   • 29.10.2014 / 18:24

    isommathan osaa herätä itse, jostain hmm.. ehkä 4-5vstä. me kun nukutaan samassa kerroksessa kuin olohuone on, niin isommat herää viikonloppuisin itse ja syö aamupalaa ja katselee piirrettyjä =)

 6. elovena79
  28.10.2014 / 21:55

  Meillä esikoinen aina ollut illanvirkku ja aamulla nukkuis pitkään. Nyt siis 4v. Rytmi 23-9 on hänelle ihanne. Kerhoaamuina jaksaa nousta vähän aikaisemminkin. Pikkusisko nyt 4kk ja nukkuu yöt suht hyvin, tosin välillä nukkuisi vain tissi suussa ;)mutta ei siis itke öisin. Mut päivät ihan kuin teillä! Tänään esim. nukahti tissille 3 kertaa päivän aikana, siirsin vaunuihin ja nukkui noin 5 minuuttia :) mites teet kotihommia, kun sylissä oltais koko ajan muutenkin :) ihan max päikkärit on 45 min. Ja kerran päivässä.

  • 29.10.2014 / 15:09

   Meidän vauvalla oli tuonkaltainen rytmi vastasyntyneenä ja tuntuu olevan nytkin klo 22/23-9. En sitä edes yritä enää muuttaa, mutta unikoulu tulee kyseeseen kyllä varmasti lähiviikkoina. Täytyy oppia nukahtamaan ilman rintaa, ehkä sen avulla päikkäritkin sitten pitenevät, kun havahtuessaan osaa nukahtaa ilman rintaa uudestaan. Vaunuihin ja autoon kyllä nukahtaa ihan tuosta noin vain, mutta sisätiloissa on oltava se tissi :D.

 7. Satu T
  31.10.2014 / 13:02

  Meidän poika (nyt reilu 1 v) on aina nukkunut hyvin yöt, mutta päiväunet olivat ensimmäisen puolen vuoden ajan tosi lyhyitä, kuten teilläkin. En kokenut sitä häiritsevänä, kun yöt sujuivat hyvin, ja sitten jossain puolen vuoden kieppeillä päiväunet alkoivat pidentyä yli tuntiin, jopa kahteen. Luulen, että siinä vaiheessa, kun vauva alkaa liikkua ja touhuta enemmän, alkavat pidemmät päiväunet maistua.

 8. Hattis
  3.11.2014 / 15:08

  Kiva postaus! Matkustaako teillä poika ratasosassa vaakatasossa, vai minkälaisilla selkänojan ja jalkatuen säädöillä? Meillä on sama vaunu- ja ratasmalli käytössä, ja pikapuoliin pitää siirtyä kopasta ratasistuimeen. Vauva vaan ei osaa vielä istua, olenkin pähkännyt pääni puhki että miten tästä välivaiheesta talven tullen selvitään, kun vaunukoppa on liian pieni, mutta istuakaan ei vauva vielä osaa!

  Ihanaa talven alkua ja kaikkea mukavaa teidän päiviin! :)

  • 3.11.2014 / 19:58

   Täysin vaakatasossa ei suostu olemaan, joten asento on puoli-istuva. Nojailee selkänojaa vasten siis selällään, ei istu oman selkänsä varassa. Asento on ikään kuin sellainen lökönojatuoliasento :D. Siinä näyttää pikkumies viihtyvän.
   Kiitos Hattis! Kivaa alkutalvea sinnekin ja toivottavasti hyvä asento löytyy :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.