Kohti vuoden ihaninta juhlaa

 

Sunnuntaista aamupäivää! Tänä aamuna joulutti hieman tavallista enemmän enkä antanut edes tuon taivaalta tippuvan veden ja rännän sekoituksen latistaa tunnelmaa. Sain pienen oman hetkeni tähän aamuun ennen kuin mies lähtee harrastuksensa pariin. Istun ruokailutilassa kynttilänvalossa fiilistellen ja vanhoja joulukuvia selaillen. Samalla kuuntelen keittiön kattokaiuttimesta kantautuvia joulun säveliä. Mies, vauva ja kissat eivät kuulemma halua vielä joulumusiikkia kuunnella (tiedän kyllä, että vauva haluaisi, olen nähnyt ne ilmeet!), joten he voivat rauhassa puuhastella muita juttuja olohuoneen puolella. Otetaan me pienet joulufiilistelyt tähän väliin?

018-860x573

009

Blogin äärelle on viime päivinä löytänyt joukko uusia lukijoita, lämpimästi tervetuloa! Tässä sekä teille että vanhemmille lukijoille muutama edellisten joulujen kuvamaistiainen. Jotakuinkin tällaiselta näyttää meidän joulukotimme!

cats9

031-860x573

071-860x573

Muistelin viime joulun lumitilannetta ja kuvistahan sen aina kätevästi voi tarkistaa. Viime jouluna lunta oli sekä aatonaattona että jouluaattona, sen jälkeen lumet sulivat pois. Kuvista voisi kuitenkin luulla, että lunta oli enemmänkin ja koko joulun ajan.

cats11-860x645

021

cats14

0781

Voisi pikkuhiljaa kaivaa joitain tunnelmavaloja esiin kätköistään, ne tuovat nimensä mukaisesti sitä ihanaa ja lämmintä tunnelmaa. Saavat myöskin joulunodotuksen tuntumaan entistä mukavammalta.

200

En saa koskaan tarpeekseni tästä olohuoneen ikkunoista avautuvasta lumimaisemasta, se on niin taianomainen ja aina sitä pysähtyy ihastelemaan, vaikka onhan siitä saanut nauttia jo yli neljän vuoden ajan. Kaunis vihreä kesämaisema ei vedä tälle vertoja, en tiedä mistä se johtuu. Tuosta valkoisesta väristä? Sekö saa kaiken näyttämään niin erityiseltä? Tuollaista lumimaisemaa kuumeisesti tällekin loppuvuodelle odotellessa!

030-860x573

0062

Joulukukillekin olen muutaman ajatuksen suonut. Joulukukkaostoksia olen alkanut yleensä tekemään marraskuun lopussa; hyvissä ajoin, niistä kun ei kovin montaa päivää vuodessa ehdi nauttimaan! Tänäkin vuonna, jälleen kerran, taitavat valkoiset amaryllikset olla kärkipäässä. Ehkä jos repäisisi ja ostaisi tällä kertaa myös yhden punaisen? Hyasinteista puolestaan niitä miedoimman tuoksuisia, jotka sattuvat kivasti olemaan valkoisia.

013

cats4

Joy-kynttelikön taidan kaivaa esiin tänä iltana! Se on yksi kiva hetki jouluun valmistautumisessa, se on oikeastaan aina ensimmäinen jouluinen juttu, jonka otan esille. Ensimmäinen jouluaskel.

003-860x573

cats17

Joka jouluun kuuluu myöskin joulukuusen sijoitukseen liittyvä pähkäily. Kolmena jouluna neljästä se on päätynyt tuohon ruokailutilan ja olohuoneen rajalle. Hyväksi havaittu paikka, joten eiköhän se tänäkin vuonna siinä tunnelmaa luo! Siinähän se on ikään kuin jouluvalojen ja -koristeiden keskipisteenä lähes kaikkialle näkyen.

082-860x573

0421

0033-860x573

Näistä (joulu)mietteistä; tunnelmallista marraskuun ensimmäistä sunnuntaita!

 

Comments

 1. 2.11.2014 / 10:55

  Oi miten ihania kuvia. Olenkin viime aikoina selannut sun vanhoja joulupostauksia oikein urakalla, niistä saa joulufiilistä! Odotan kovasti jo lunta ja että saisin laitella jouluisia koristeita esiin. Niin ihanan aika vuodesta! Ja tuo teidän ikkunamaisema on niiiin upea, olen ihan kateellinen ;) Ihanaa sunnuntaita!

  • 3.11.2014 / 19:43

   Voi niinkö! Tosi kiva kuulla, että niistä riittää luettavaa myöhemmäksikin :).
   Täälläkin kovasti lunta odotellaan, pikkuhiljaa voisi jotain jouluakin kotiin laitella… Meinaa vain olla vähän muita kiireitä :D. Kivaa viikkoa Jenna!

 2. tarja
  2.11.2014 / 11:05

  kaunista ,kaunista ,

 3. 2.11.2014 / 11:38

  Kauniita kuvia, ja parhaita nuo, missä karvaturri osallistuu kuvaushetkeen. :) <3 Ihania kattauksia olet loihtinut valoineen kaikkineen!

 4. Titta
  2.11.2014 / 11:56

  Hei,

  Sinulla on tosi tunnelmallinen ja kaunis koti. Mistä olet ostanut Joy kynttelikön ja upean lattiavalaisimen ?

  Lämmintä joulunodotusta <3

  • 2.11.2014 / 22:32

   Voi kiitos Titta!
   Joyn olen ostanut aikoinaan Finnish Design Shopista. Tarkoitatko tuota ikkunanurkkauksen valaisinta? Se on Lundian Soihtu, olen tilannut sen erään kokkolalaisliikkeen kautta.
   Kiitos samoin sinulle!

 5. 2.11.2014 / 12:54

  Oi, ihania joulukuvia! nuo isot tähdet ikkunassa lumista maisemaa vasten on kyllä tosi kauniit. Tänä vuonna aion itsekin hankki muutamaan ikkunaan tähden, vaikka meillä viidennessä kerroksessa ei noin taianomaista maisemaa olekaan :)

 6. -
  2.11.2014 / 13:34

  Noista ikkunoista avautuu kyllä oikea talven ihmemaa, aivan uskomattoman kaunis maisema! Puuttuu enää pari kaurista loikkimassa puiden takana. Olen aivan koukussa tähän ihanaan blogiisi! :-)

  • 3.11.2014 / 19:45

   Sinäpäs sen sanoit! Tuota näkymää ei kyllä kyllästy katselemaan.
   Niin ihana kuulla, että tykkäät blogistani, kiitokset! :)

 7. Lennu
  2.11.2014 / 18:17

  Niin tunnelmallisia kuvia. Itsekin jo aivan joulufiiliksissä, muutamat tunnelmavalot jo kotiamme koristaakin :). Tää on niin parasta aikaa vuodesta. Ihanaa sunnuntai-iltaa :)!

  • 3.11.2014 / 19:46

   Tämä on todellakin vuoden parasta aikaa! Näistä viikoista täytyy muistaa nauttia mahdollisimman tehokkaasti :).

 8. Nimetön
  2.11.2014 / 21:58

  Ihania ja kauniita kuvia, itsellekin tuli ihan jouluinen fiilis :) minusta joulun tunnelmoinnin ja odotuksen voi aloittaa jo hyvissä ajoin, se on kuitenkin niin lyhyt aika tässä pimeän syksyn ja talven keskellä.

  • 3.11.2014 / 19:48

   Kiitos! Olipa kiva kuulla :).
   Joskus oikein mietin, että ajatella, jos joulua ei olisikaan. Mikä ihana sen oikein korvaisi ja katkaisisi tuon pitkän ja pimeän vuodenajan…

 9. Iita
  3.11.2014 / 09:37

  Ihanan tunnelmallisia kuvia! näistä aisti jo Joulun Taikaa <3
  Kiitos inspiroivista kuvista!

  Mistä olet ostanut nuo ihanat lautasliinat? Tai kenen valmistajan ne ovat? Tarkoitan noita puna-valkoraidallisia. Entä tuo tonttu? söpö :) Myös teidän ruokapöydän tuolit kiinnostaa? Mistä ne ovat ja kenen valmistajan? Oletko ollut tyytyväinen? Kauniita ne ainakin ovat.

  • 3.11.2014 / 19:51

   Kiitos Iita! Punavalkoraidalliset lautasliinat on Anno-sarjaa, myynnissä tänäkin vuonna Anttiloissa/Kodin Ykkösissä. Mustaharmaa tonttu taitaa olla ostettu Kodin Terrasta parisen vuotta sitten.
   Tuolit on Flower-tuolit Kodin Ykkösestä. Ne on nyt viidettä vuotta käytössä ja siihen nähden kyllä ihan hyväkuntoiset. Meillä on myös baarijakkarat samaa sarjaa, niitä olen pyyhkinyt liian kostealla, joten istuinten pinta on hieman halkeillut. Paras tapa pitää tuolien istuinosa puhtaana on ihmesieni! Monia tuollaisia samanlaisia tuoleja näkee, osassa jalat ihan rimpulat (leviävät, kun tuolille istuu). Näissä ei ole moista ongelmaa.

   • Iita
    4.11.2014 / 07:58

    Kiitos vastauksesta:)Minusta on ihana kuinka huomioit lukijasi, vastaat aina ja ajallaan. Tulee tunne, että välitetään <3

 10. Mintsu
  3.11.2014 / 13:27

  Nuo valkoiset neliönmalliset New Wave lautaset on niin ihanat, huokaus! Näitä lienee kahtaa kokoa jos en ole ihan väärässä, pikaisen googlailun perusteella 24cmx24cm ja 27cmx27cm. Kumpaahan kokoa teillä nämä kuvissa näkyvät mahtavat olla ja mitä mieltä olet koon ”sopivuudesta”? Mietin investointia jouluksi tai vaikka joululahjaksi itselle ;) Kiitos jos viitsit vastata kun en ole asioille pääsemässä mittailemaan ihan lähiaikoina :)

  • 3.11.2014 / 19:55

   Nuo meidän lautaset on kokoa 27cmx27cm. Tai kun mittasin, oli leveyttä 26cm ja osassa 26,5cm, joten eiköhän se tuo koko sitten ole :). Koko on mielestäni oikein sopiva ruokalautaseksi ja mahtuvat hyvin vielä astianpesukoneeseenkin. Myös jälkiruoka- tai alkuruokalautaset mahtuvat hyvin kaveriksi.

   • Mintsu
    3.11.2014 / 21:52

    Kiitos! Tuo pienempi 24×24 koko taitaakin olla salaatti- tai leipälautanen nimellä. Täytyy suunnata haaveilu siis isompaa kokoa kohti :)

 11. Minna
  3.11.2014 / 20:22

  Kauniita kuvia!! Hei, nettikaupassa tuo Joy-kynttelikön valo näyttää tosi keltaiselle, mutta taas näissä sinun kuvissa kauniin valkoiselle. Osaatko sanoa onko noissa valoissa eroja vai tekeekö netti vain virheellisen kuvan?

  • 3.11.2014 / 22:30

   Kiitos Minna! Sanoisin, että ne kauppojen tuotekuvat vääristää; väri on luonnossa enemmän kirkas valkoinen kuin kellertävä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.