Ensimmäinen Isänpäivämme

 

Tähän mennessä olemme isänpäivisin muistaneet ainoastaan omia isukkejamme, tänä vuonna sellainen löytyy myös omasta perheestämme. Ensimmäistä äitienpäivää vietimme synnärillä vauvan ollessa kolmen vuorokauden ikäinen. Ensimmäistä isänpäivää olemme viettäneet tänään vauvan täytettyä eilen puoli vuotta. Päivä alkoi kivoilla kylkipotkuilla, joita tuo pieni aarteemme välissämme heräillessään jakeli. Ennätysaikaisin hänelle: jo kahdeksalta! Nousimme sitten pikkuhiljaa ja minä suuntasin keittiöön isänpäiväaamiaista valmistamaan. Kysyin illalla mieheltä, haluaako aamiaisen sänkyyn; ei kuulemma, joten nautimme sen pöydässä. Itsekin mielelläni nautin ruuan katetun pöydän ääressä, mutta esim. palan kakkua voi syödä sängyssäkin :).

007

002-crop

Miehen tuntien tiesin, että pekonia olisi hyvä olla ja sen kaveriksi munakokkelia. Sämpylöitä sydänmuoteilla tehtyine juusto- ja kurkkusiivuineen, teetä ja hedelmiä sekä makeita kakkuja. Niitä leivoin vauvan synttäreille jo perjantaina ja niitä herkutellaan edelleen! Kynttilöitä ja kauniisti katettu pöytä, sillä kattaus on tunnetusti puoli ruokaa. Ehkä ne miehetkin arvostavat nätiksi laitettua pöytää, vaikka eivät siitä yleensä mainitsekaan. Ainakin itsestä tuntuu mukavalta kutsua päivänsankari nätiksi katetun pöydän äärelle. Kokki sai kiitoksen, kun päivänsankarin mukaan pekonissa oli juuri täydellinen rapeusaste ja munakokkelikin oli herkullisen pehmeää – kuulemma parempaa kuin hotelleissa, ohhoh!

305

291

Aamiaishetken lopussa annoin miehelle vielä kortin ja pysyvän muiston tästä ensimmäisestä isänpäivästä: kehystetyn valokuvan hänestä ja pojastamme. Otin kuvan kivalla perhelomallamme vajaa kuukausi sitten. Miehen reaktio oli niin aito ja liikuttava, että kyyneliltä ei kyllä vältytty pöydän kummallakaan puolen.

322

Äsken ostin portaille ilmestyneeltä pieneltä salibandyn pelaajalta rasian pipareita, taidanpa lämmittää tälle illalle vielä vaniljaiset glögit niiden kaveriksi.

Lämpöistä Isänpäivän iltaa! 

 

Comments

 1. 9.11.2014 / 18:11

  Oi vaniljainen glögi kuulostaa hyvälle! Meillä on maisteltu Lidlin suklaanmakuista glögiä. :)

 2. taikku
  9.11.2014 / 18:35

  oi kaikki niin ihanan näköistä ja maistuvaista.. teillä siellä on tämään erityinen eka isänpäivä ……..meiiäkin kävi lapset kylässä syömässä,,rosvopaistia kuorilohkoperunoita ,ja fetasalattia, ,,,,, jälkkäriksi paistoin lapselapsen kanssa ranskanleivästä köyhiäritareitä,hillolla ja kermavaahdolla…. volaaa,ihanaa marraskuista iltaa sinne ..

 3. Johanna
  10.11.2014 / 18:56

  Meillä juhlittiin kolmatta kertaa, nyt kolmen veijarin voimin <3

  Parin viikon päästä meilläkin nuorimmalla täynnä puoli vuotta ja pää täynnä ideoita juhliin. Saa nähdä miten paljon niitä ehtii toteuttamaan ;)

  Onko tuo Tube-maljakko, itse olen pyytänyt sitä pukilta…

  Mukavaa illan jatkoja!

  P.s onko siellä vielä lunta? Meillä aivan synkkää, pimeetä ja vettä sataa ;(

  • 10.11.2014 / 22:27

   Onnea jo etukäteen perheen pienimmälle! :)
   Lunta enää muutama läntti siellä täällä, höh! Ja juu; Tube-maljakkopa hyvinkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.