Lämpöpussin uumenissa

 

Ystäväni perhepiiriin syntyy jouluvauva ja hän kyseli yhtenä päivänä hieman enemmän lämpöpussistamme. Ajattelin tehdä sitten tällaisen kattavamman postauksen aiheesta, jos siellä joku muukin olisi samojen mietteiden äärellä! Kyseessä on siis Havenoksen maahantuoma Baby’s Only -lämpöpussi, jonka olen saanut pitkäaikaisesta blogiyhteistyöstä suloisen PikkuVanilja-verkkokaupan kanssa. Sävyvaihtoehtoja näistä kauniista palmikkokuvioiduista lämpöpusseista on kolme: beige, vaaleanharmaa ja valkoinen, meillä tuo jälkimmäinen. Se on ollut käytössä nyt seitsemän kuukautta ja on edelleen aivan kuin uusi!

121

Lämpöpussi on erityisen kätevä etenkin syksyllä, talvella ja keväällä. Tosin meillä se oli käytössä myös kesällä, varsinkin alkukesällä pienen vauvan kanssa. Silloin, kun jouduimme muutaman päivän ajan ravaamaan lastenosastolla antibiooteilla (kolme kertaa päivässä!), oli pussi erittäin tarpeellinen! Vältyimme kuudelta pukemiselta/päivä. Lämpöpussi on kerännyt ihasteluita kyllä monessa paikassa aina lastenosastolta kauppoihin.
Heinäkuun helteillä pussi oli liikaa, mutta niitä ennen ja jälkeen pussi oli aika lailla päivittäin käytössämme. Sillä oli helppo varmistaa, että pieni vauva pysyi lämpimänä, mutta samalla oli myös todella helppo tarkistaa, ettei hänelle tule pussin uumenissa liian kuuma. Voi kuinka monet kauppa- ja neuvolareissut (kyläilyreissuista puhumattakaan!) teimmekään lämpöpussin kera. Vauva sujahti pussiin sisävaatteissaan pipo päässä – niin helppoa matkantekoa!

Nyt hän alkaa olla sen verran iso, että taidamme käyttää lämpöpussia viimeisiä kertoja. Tässä matkasimme viimeksi viime viikolla jouluostoksille; kätevä kaupoissa/ostoskeskuksissa, joissa ulkovaatteet voisivat olla liikaa. Lämpöpussia saa tarpeen mukaan avattua, etuosan saa vaikka kokonaan auki. Nykyään se kyllä kokee saman kohtalon kuin peitotkin: varsinkin automatkoilla se potkitaan pois :).

126

Ympäri asti kulkevat vetoketjut tekevät vauvan asettelusta pussiin helppoa. Vetoketjut on tukevaa tekoa, ei mitään rimpuloita eivätkä aukea itsestään. Lämpöpussissa on aukot viispistevaljaille ja se sopii kaikkiin turvakaukalo- ja vaunumalleihin. Lämpöpussi oli meillä kesällä pari kertaa myös vaunukäytössä, mutta koska vauvamme ei ensimmäisinä kuukausinaan vaunuissa halunnut nukkua, jäi vaunukäyttö vähäiseksi. Mutta siis toimii turvakaukalon lisäksi lämmikkeenä=makuupussina myös vaunuissa.

038

007

Iso peukku kauniista ulkonäöstä, todellinen ilo silmälle! Ja kyllä, lämpöpussi on todellakin noin pehmeä, kuin miltä kuvissa näyttää.

011

029

PikkuVaniljan etusivulle oli listattu Suosituimmat joululahjat vauvalle TOP 5. Tämä kyseinen lämpöpussi keikkui sijalla yksi eikä lainkaan suotta!

Tällä hetkellä liikumme asioilla vielä vaunurunko+turvakaukalo -yhdistelmällä, mutta viimeisiä viedään… Missä vaiheessa teidän vauvanne ovat siirtyneet turvakaukalosta turvaistuimeen? Tuon siirtymisen mukana tulee sitten myöskin matkarattaat tarpeellisiksi, joten suosituksia/käyttökokemuksia niistä (kuten myöskin turvaistuimista) otetaan mielenkiinnolla vastaan!

 

Comments

 1. 10.12.2014 / 10:56

  Onpas tosiaan pehmoisen ja lämpöisen näköinen pussi!

 2. Sara
  10.12.2014 / 12:33

  Ihana pikkumies lämpöpussissaan (vaikka jo aika ison pienenmiehen näköinen!). Tuo lämpöpussi-turvakaukaloyhdistelmä on kyllä ihan yliveto ollut täälläkin mutta meillä loppuu pussista jalkatila ja kaukalosta vyönsäätö :(. Lisäksi poikaa on ihan mahdoton kantaa kaukalossa, se 10kg yhdistettynä kaukalon hankalaan kantoasentoon alkaa olla jo liikaa.
  Meillä on käynyt jo parit matkarattaat ja niissä on kyllä omat vikansa kummissakin. Gracon Evot oli kokonaisuudessaan huonot, tärräsi ihan hirveesti millä tahansa pohjalla ja työntäjän jalka tahtoi jatkuvasti kolista rattaiden alaosaan. Nyt meillä on Babyjogger city mini 3:t, niistä tykkään paljon enemmän mutta aisa saisi olla säädettävä ja nelipyöräinen versio sopisi ehkä meidän tarpeisiin paremmin. Niissäkään ei liiemmin jousitusta ole mutta kasaussysteemi on ihana! Tai siis se, ettei ole mitään systeemiä… :)
  Kaukaloasia on tosiaan pinnalla meilläkin, istuimeen olisi kohta jo vaihdettava ja olen nyt pohtinut vaihtoehtoja. Aika vahvoilla on ainakin vielä Cybexin Juno (?). Jään siis seuraamaan millaisia vastauksia saat aiheeseen!

  • 12.12.2014 / 18:12

   Joo huh, vauvan turvakaukalossa kantaminen on kyllä jo hankalaa! Mun oikea olkapää on kipuillut asiaa jo viikkokausia.
   Kiva, että kirjoittelit kokemuksiasi noista rattaista! Tuntuu saavan kannatusta nuo Babyjoggerit muiltakin. Me ei olla ehditty vielä yhtään perehtyä turvaistuimiin, täytyy joulun jälkeen kunnolla paneutua asiaan.

 3. Johanna
  10.12.2014 / 12:44

  Moikka! Meillä on matkarattaina Baby Joggerin City Mini 3 ja ollaan oltu niihin kyllä tosi tyytyväisiä. Meidän 4 kk poika kulkee edelleen kaukalossa, mutta ostimme matkarattaisiin adapterin kaukalolle, koska meidän vaununrunko on sen verran iso ja hankalampi ottaa nopeasti mukaan. Nuo saa heitettyä kokoon yhdellä kädellä ja myöskin avattua kätevästi ja menevät suhteellisen pieneen tilaan. Kulkevat ja kääntyvät jouhevasti ja olenkin moneen kertaan niillä sukkuloinut onnistuneesti kaupungin vilinässä :) Uskoisin, että tulevat olemaan kovassa käytössä siinäkin vaiheessa, kun poika ei enää mahdu kaukaloon, vaan istuu rattaissa.

  Meilläkin tulee luultavasti aika varhaisessa vaiheessa eteen turvaistuimen hankinta, koska poika on sen verran isokokoinen. Joten täällä seurataan mielenkiinnolla mihin istuimeen päädytte :)

  • 12.12.2014 / 18:14

   Kuulostaa käteviltä rattailta, kiitos kommentistasi!
   Täytyy alkaa perehtymään noihin istuimiin oikein ajan kanssa joulun jälkeen.

 4. Johanna
  10.12.2014 / 12:53

  Luin nyt vasta tuon Saran kommentin Baby Joggereihin liittyen ja tuo on kyllä totta, että aisa saisi olla säädettävä. Minä en ole sitä kaivannut, koska korkeus on sopiva työntää, mutta mies on valitellut potkivansa helposti rattaiden alaosaan, kun kävelee nopeammin. Onneksi mennään usein etanavauhtia, kun minä katselen ja hypistelen kaikkea kaupoissa… :)

  • 12.12.2014 / 18:15

   Harmi, kun täällä taitaa olla aika vähän matkarattaita myyviä liikkeitä, niin ei pääse käytännössä testailemaan, mikä olisi melkoisen tärkeää tuollaisen hankinnan kohdalla…

 5. Kippuralla
  10.12.2014 / 13:04

  meillä on istuttu hmm.. 9kk-1v kaukalossa (kaikki kolme lasta) , meidän kaukaloon mahtui ihan hyvin, oli britaxin kaukalo.
  nyt jos valitsisin turvaistuimen, harkitsisin vain kahta: cybexin sironaa sekä britaxin dualfixiä =)
  matkarattaista ollaan tykätty quinnyn zapp xtroista eniten (on ollut esprit, carena, emma, graco, britax), matkarattaiden rungossa on vuosi 2007 eli ne on ollut meillä kauan ;) siitä on olemassa muutamaa mallia: perus zappit joita ei saa makuulle, zapp xtrat joissa on käännettävä istuinosa, menee makuulle mutta se pitää irroittaa kasatessa, ja zapp xtra (2?) joissa istuinosaa ei tarvitse irroittaa kun se kasataan, tää julkaistiin viimevuonna tai olikohan nyt alkuvuodesta.

  • 12.12.2014 / 18:17

   Kiitos molemmista vinkeistä! Näistä on varmasti apua, kun alamme noita hankintoja tekemään. Meidän poitsu taitaa viimeistään 9kk iässä siirtyä turvaistuimeen. Jalat tuntuu olevan niin pitkät, että turvallisinta niin.

 6. Christina
  10.12.2014 / 17:49

  Hei! Meillä siirryttiin turvaistuimeen noin vuoden iässä eli samoihin aikoihin kun painon puolesta (9kg) turvaistuimeen pystyi siirtymään. Matkarattaille meillä ei puolestaan ole koskaan ollut tarvetta, sillä yhdistelmävaunujemme ratasosa istuimineen menee pieneen tilaan ja painaakin saman verran kuin suurin osa matkarattaista.

  • 12.12.2014 / 18:19

   Täällä on ensi viikolla neuvola, saapa nähdä napsahtaako 9kg jo rikki! Ainakin erittäin lähellä ollaan, joten niin myös turvaistuimeen siirtymisessä, kun jalat alkavat olla niin pitkät kaukaloon.

   • kippuralla
    14.12.2014 / 11:04

    Eihän se mahtuminen ole kiinni niistä jaloista, vaan siitä tuleeko vyöt oikein ja ettei pää tule reunan ylitse liikaa. koska kaikista turvallisinta on siellä kaukalossa istua tarpeeksi pitkääN =)

    • 14.12.2014 / 11:13

     Tottakai, mutta mua hirvittää kyllä ne jalat :D. Joka tapauksessa tammi-helmikuussa tulee eteen vaihto turvaistuimeen.

 7. Katariina
  10.12.2014 / 18:06

  Meillä esikoinen siirtyi reilu yksivuotiaana kaukalosta istuimeen – istuimeksi mies valitsi testitulosten perusteella Besafe Izi Combin, jossa istuu nyt kolmevuotiaana edelleen selkä menosuuntaan. Toinen peruste tämän istuimen hankintaan oli se, että sen voin kääntää kasvot menosuuntaan, kun kyllästyy istumaan selkä menosuuntaan. Eli on ollut toimiva ja pitkäikäinen istuin!

  Me ei koskaan esikoisella tarvittu matkarattaita. Kun siirtyi 6-7 kk:n iässä ratasosaan, auton periin heitettiin runko ja ratasosa. Mahtuivat autoon hyvin, koska yhdistelmät eivät olleet valtavat. Nyt kun auto on pienempi, harkitsen toiselle lapselle Bugaboon Beetä matkarattaiksi. Mielenkiinnolla odotan, millaisia suosituksia saat :)

  • 12.12.2014 / 18:22

   Kuulostaapas hyvältä istuimelta! Tykkään hirmuisesti meidän vaunuista, mutta autoni peräluukkuun ei mahdu kuin runko (vaikka auto ei mikään pieni kauppakassi olekaan). Istuinosan joutuisin aina laittamaan takapenkille, joten kyytiin ei mahtuisi minun, vauvan ja tavaroidemme lisäksi ketään muuta :D. Lisäksi hieman näin seitsemän kuukauden jälkeen tökkii se, että joudun joka päivä hinaamaan vaunuja auton ja pihan väliä, kiinnittämään niihin milloin turvakaukaloa ja milloin ratasosaa tarpeen mukaan… Olisi helppoa, kun vaunut olisivat aina terassilla valmiina peruskokoonpanonsa kera :).

 8. Pia
  10.12.2014 / 18:15

  Meilläkin on Baby Jogger City Mini 3 -matkarattaat. Olen tykännyt. Adapterilla on Maxi-Cosin kaukalo ollut kiinni. Meillä poika painaa jo +10kg jq kohta on aika siirtyä turvaiatuimeen. Käymme samassa lastentarvikeliikkeessä kysymässä ja kokeilemassa. Valmiina on Maxi-Cosin telakka, johon käy 2wayPearl turvaistuin.

  • 12.12.2014 / 18:24

   Tuosta muistinkin, että meillä taitaa olla se telakka, johon ei turvaistuinta kiinni saa… Tosin tässä taitaa kohta mun autokin mennä vaihtoon, joten muutoksia olisi luvassa joka tapauksessa.

   • Mari
    12.12.2014 / 21:36

    Onko teilläkin Satu Easyfix-telakka? Me hommattiin silloin juuri tuo telakka siitä syystä, että Maxicosin turvaistuimet eivät ole saaneet niin hyviä turvasuosituksia, joten olisi ollut turha ostaa familyfixi.

    • Mari
     12.12.2014 / 21:37

     Lisään vielä, että sinällään jännä, että Maxicosin turvaistuimet eivät ole pärjänneet turvatilastoissa, mutta turvakaukalot taas sitten parhaimmistoa.

    • 12.12.2014 / 22:46

     Meillä on Familyfix-telakka. En nyt yhtään muista, miksi päädyimme tuohon ja mitä eroa Easyfixiin ja oliko sitä täällä edes saatavilla… Tykästyin tuossa etenkin helppouteen ja niihin merkkiääniin :D.

 9. Christina
  10.12.2014 / 18:19

  Niin, ja turvaistuimia kannattaa vertailla Autoliiton sivuilla. Löydätte varmasti itsellenne sopivimman istuimen:)

 10. Anniina
  10.12.2014 / 19:02

  Kiitos valaisusta:) lämpöpussi tulee kyllä olemaan hankintalistan kärkipäässä, jahka meille vielä lapsia siunaantuu.:) esikoisen vauva-aikana (nyt 1v:D) ei käytetty eikä osattu kyllä kaivatakaan, mutta ens kerralla! :)

 11. Hanna
  10.12.2014 / 22:20

  Huh huh, miten tämä aika voi rientääkään tälläistä vauhtia??? Teilläkin jo noin iso poika ja omakin jo reilu 10 kk vaikka tuntuu siltä, että vastahan hän syntyi. Kääk, kohta ne on jo armeijassa :D

  No, mutta asiaan. Meillä pikkumies siirtyi n. 9 kk ikäisenä istuimeen. Meillä käytössä on MaxiCosin 2-way pearl. Kovasti ollaan tykätty ja luulen, että itse istujakin, koska näkee sieltä huomattavasti paremmin kuin kaukalosta. En ala ominaisuuksista sen enempää kirjoittamaan, koska ne löytyy helposti googlettelemalla ja jokainen arvottaa ominaisuudet kuitenkin omalla tavallaan.

  Matkarattaina meillä on Baby joggerin city mini 3:t ja todella tyytyväinen olen niihin. Helppo kasata ja kiva työntää kaupoilla, kaupungilla tms ja selkänojan saa riittävän alas niin on matkustajan kiva ottaa unet tarvittaessa :) Suosittelen.

  Ihanaa joulun odotusta. Tää onkin ihan spesiaalia kun saa viettää ekaa joulua oman lapsen kanssa <3

  • 12.12.2014 / 18:28

   Älä muuta sano!
   Kiitos vinkeistä. Nuo Babyjoggerit on saaneet paljon kannatusta, täytyypä tutustua!
   Ja kiitos Hanna, ihanaa joulunodotusta teillekin <3.

 12. emiliamaria
  10.12.2014 / 22:22

  Meillä on tosi tosi tosi vanhat pikku-piian matkarattaat, ilmeisesti ovat hyvät, koska ovat kestäneet kymmenkunta etelänreissua lentokoneessa edellisessä perheessä ja nyt meidän aikana yhden reissun + kokoaikaista höykkyytystä auton takakontissa.. :D

  Turvaistuimesta suosittelen kyllä Cybex Sironaa, on näppärä käyttää, kun istuin kääntyy sivulle niin helppo sujauttaa muksu istumaan ja laittaa vyöt kiinni. Miinuksena kyllä se, että nyt 11kk ikäisenä meidän mörssäritytöllä (n 11kg ja 77cm) alkaa jalkatila olemaan vähinäselkä menosuuntaan matkustaessa. Britaxilla on myös joku uusi malli jossa on tuo kääntöominaisuus, liekö siinä sitten olisi enemmän jalkatilaa.

 13. Hanski
  11.12.2014 / 11:27

  Kiitokset ihanasta blogistasi, jota olen nyt jonkin aikaa seurannut kommentoimatta aikaisemmin. Olen saanut monia hyviä vinkkejä! Matkarattaiksi itse suosittelisin Maclarenin Techno xt rattaita. Ne ovat niin kätevät ja kevyet, että käytän pääsääntöisesti niitä enkä oikeita yhdistelmävaunuja/rattaita. Näissä rattaissa saa istuinosan kokonaan makuuasentoon, joten vauvamme alkoi käyttää niitä nelikuisena ja pikkuhiljaa nostettiin sitten istuma-asentoon. Nytkin taaperon ottaa siinä vielä vaunulenkin jälkeen päiväunet. Tavaratilaan sopii pikkuostokset ja mikä parasta, rattaat saa yhdellä liikkeellä nippuun ja vievät auton perässä vähän tilaa. Näitä en voi tarpeeksi kehua! Ja menevät noin kolmivuotiaaksi. Hankeen niillä en lähtisi, mutta pikku sohjo ei ole haitannut. Meidän taapero siirtyi kaukalosta turvaistuimeen alle vuoden ikäisenä kun jalat kasvoi kaukalosta ulos eikä turvaistuin enää ollut sen vuoksi niin turvallinen. Lastentavaraliikettä pitävä tuttu suositteli kotimaista Klippan Triofit istuinta, joka on ollut kyllä hyvä. Se kiinnitetään aluksi telakalla ja käy 36 kiloon saakka, eli enää ei tarvitse hankkia kahta eri istuinta vaan tällä mennään niin kauan kun istuinta tarvitaan. Aluksi mennään selkä menosuuntaan ja lapsen kasvaessa istuin käännetään kasvot menosuuntaan ja siirrytään ymmärtääkseni turvavyökiinnitykseen. Tämän vuoden mallin saa kallistettua istuvasta hiukan selälleen, joten noin vuotiaan on helpompi siinä nukkuakin. Vaikka istuin on aika kallis niin sillä säästyy toisen istuimen hankinnalta myöhemmin.

  • 12.12.2014 / 18:37

   Voi miten kiva kuulla, Hanski!
   Kiitos hyvistä vinkeistä, nämä tulevat tarpeeseen! Kiinnostuin erityisesti tuosta turvaistuimesta, täytyy tutustua tarkemmin.

 14. Mari
  12.12.2014 / 00:03

  Meillä painoi kuopus tänään 6kk neuvolassa 10kg. ;) Ja istuukin niin tomerasti, tosin ei vielä täysin tuetta, että siirrymme joulun alla vielä turvaistuimeen. Välillä matkat mennään kitisten ja tämä palautti mieleeni, että näin taisi olla esikoisellakin ja siirto isompaan istuimeen paransi matkustusmukavuutta huomattavasti. Rupeehan tuossa Maxicosissa olemaan jo melkoisen linttanaolo, yh. Eli siis ei kannata liikaa tuijotella ikäsuosituksia, vaan juuri vauvan yksilöllisistä kehitystä ja painoa. Meillä on esikoisella turvaistuimena Britaxin Multitech 2012 ja tästä löysin aikoinani hyvät testitulokset. Ja ollaan tykätty tosi paljon. Niinpä ostettiin kuopukselle samanmerkkinen Britax Multitech II. Alkuun pystyy laittaan selkä menosuuntaan ja sitten myöhemmin kasvot menosuuntaan. Erillisiä matkarattaita meillä ei ole ollut vaan Mutsyn runko + ratasosa ovat kulkeneet peräkontissa. Tosin nyt rupesin tämän sinun postauksesi myötä miettimään, että tarvitaankohan me matkarattaita… Ainakin ensi kesän lomareissulle tarvitaan, mutta en kyllä ehkä ulkomaille uskaltaisi arvokkaampia matkarattaita mukaan ottaa ettei vain huku koneessa tms. Vai uskaltaako? Osaatko sanoa?

  • 12.12.2014 / 18:41

   Mahtavaa, meni kymppi rikki! Meillä taitaa ensi viikon neuvolassa mennä 9kg rikki tai ainakin lähellä liikutaan.
   Meidän poitsu ei valita autossa, ainakin vielä tykkää kaukalossa matkustella ja vielä siihen mahtuukin. Tosin jalat kasvavat ulos, joten sen vuoksi on siirryttävä pikkuhiljaa turvaistuimeen.
   Siis miten sun auton peräluukkuun mahtuvat sekä runko että istuinosa? Mun autoon (ei mikään pieni kauppakassi) ei mahdu kuin runko! Istuinosa matkustaisi sitten takapenkillä, buuuuuu.
   Matkavakuutus korvaa, jos hukkuvat. Mutta itse uskaltaisin hyvin laittaa ruumaan siinä missä matkalaukunkin!

   • Mari
    12.12.2014 / 21:44

    No niin ja tänään oli sitten viimeinen reissu meidän poitsulla kaukalossa. Sellaiset raivarit sai, että huomisesta alkaen matkataan turvaistuimessa. Vielä kun yösyötöistä päästään niin johan on vauva-aika virallisesti mun silmissä ohi. :/ Helposti mahtuvat autoon runko ja ratasistuin. Ne eivät tietenkään ole kiinni toisissaan autoonlaitettaessa. Ensin runko poikittain takakontin pohjalle poikittain (ei siis autonsuuntaisesti) ja sitten vaan nostetaan ratasistuin siihen päälle irralleen. Miten se ei muka teillä mahdu? Jos ei noinkaan mene miten meillä niin irrota renkaat niin saat rungosta matalamman. Kiitti tuosta matkaratas/vakuutusvinkistä! Hei muuten tarvitteko seisomalautaa? Meillä olis myynnissä. ;)

    • 12.12.2014 / 22:51

     Juu irrallaan toki! Runko mahtuu meillä ainoastaan sivuttain, sillä pitkittäin työntöaisa tulee lyhimmilläänkin liian pitkälle eikä luukku mahdu kiinni. En mä tiedä miksei mahdu tuolla tavalla päällekkäin, onkohan mun autossa hattuhylly siinä edessä… En ole muuten nyt ihan varma, että mahtuisiko istuinosa rungon taakse… En kyllä usko ja muutenkin ärsyttää kympillä se vekslaaminen vaunujen kanssa. Haluan, että ovat aina valmiina tuossa pihalla/varastossa eikä tarvitse vaihdella kokoonpanoa jatkuvasti menojen mukaan. En siis tosiaan ala renkaita irrottamaan :D :D. Saisin tehdä sen sata kertaa/vko YÖKS.
     Oletteko ostaneet seisomalaudan uutena? Onko se ollut tarpeellinen teillä? Mitä pyydät siitä? Sehän siinä onkin, kun ei tiedä tarvitaanko joskus :D. Myöhemminkään sitä ei kyllä mistään saa, noita vaunuja kun ei enää tehdä…

     • Mari
      14.12.2014 / 08:30

      En ole varma lähtikö jo vastaukseni, kun näpyttelin sen puhelimella ja joka kirjain oli eri rivillä! :D Älä julkaise sitä jos se tuli. ;)

      Voi että nauroin sun kommentille ettet todellakaan ala irrottelemaan renkaita! :D Se voi olla, että jos sulla on siinä vielä hattuhylly tai sellainen vetoliuska paikallaan niin ei mahdu. Ei silloin mahtuisi meilläkään ja tuo onkin meiltä poistettu tästä syystä ja koirienkin takia. Matkarattaat on sinällään ihan näppärät, koska sittenhän saat vaan otettua yhden kokonaisuuden autosta ja that’s it. Helpottaisi muuten meilläkin…

      Ostettiin seisomalauta uutena ja sillä on käyttöikää tosiaan kesäkuusta ehkäpä tuonne lokakuulle muutaman kerran ajalta. Renkaasta näkyy hieman kulumaa, kun asfaltilla menty, mutta ihan moitteettomassa kunnossa. Me koettiin se hyväksi, koska se auttoi vieroittamaan myös esikoisen rattaista, kun kuopus valtasi sen itselleen. Esikoinen sitten välillä seisoi siinä ja välillä istuikin (jalat vaunujen alle), kun ei jaksanut pitkiä matkoja kävellä. Ihan viime viikkoina hänestä on tullut melkoinen reippailija ja jaksaa jo pitkiä matkoja kävellä, mutta alkuun oli ihan ehdoton. Me tykättiin. Olen pyytänyt siitä 30 euroa, voin laittaa sulle kuvat mailiin jos haluat. Ollaan tulossa jouluksi Kokkolaan ja voin ottaa sen mukaan ja nakata sulle jos oot kiinnostunut. :)

      • Mari
       14.12.2014 / 08:31

       Se vielä, että Karlallahan on kanssa Mutsyissa seisomalauta. Kun googlaat Mutsy seisomalauta niin avautuu kuviin juuri Karlan blogin kuvia aiheesta. Olen käsittänyt, että myös he ovat olleet tyytyväisiä tähän.

      • 14.12.2014 / 11:19

       Jep, matkarattaat helpottaisi arkea huomattavan paljon!
       Kiitos paljon noista tiedoista! Ehtiikö miettiä asiaa muutaman päivän..? :)

       • Mari
        14.12.2014 / 11:22

        Ehdit :)

  • Hanski
   13.12.2014 / 12:11

   Jatkan vielä noista matkarattaista lennolla. Meidän Maclarenit ovat olleet ensimmäisen vuoden aikana noin parillakymmenellä lennolla mukana eikä niihin ole koskaan tullut mitään vikaa. Hyvälaatuiset rattaat ovat kyllä hintansa väärti ja ne on suunniteltu kestämään. Jos jotain sattuisi niin matkavakuutus korvaisi rikkoituneiden tilalle uudet. Suurin osa lentoyhtiöistä antaa tulla matkarattaiden kanssa ihan portille saakka (saa yleensä valita laittaako ruumaan vai ottaako portille) ja rattaat odottaa määränpäässä putken päässä eli ne eivät edes mene ruumaan ja normaaliin matkatavarakäsittelyyn. Jonkun kerran olemme laittaneet rattaat myös ruumaan ja sinne ne kannattaa ehdottomasti pakata lentoyhtiön antamaan muovipusssiin. Helpointa on ottaa rattaat kuitenkin portille niin ei tarvi vauvaa lentokentällä sylissä kanniskella (toki esim. rintareppu on hyvä apu, mutta taaperon kanssa rattaat ovat todella kätevät).

   • Mari
    14.12.2014 / 08:32

    Hei kiitos hyvistä vinkeistä!! :)

 15. Mirva
  16.12.2014 / 05:59

  Hyväksi havaitut: Gesslein Swift -matkarattaat ja Kiddyn palkki-istuin. Kaikillahan on omat suosikkinsa, mutta näistä halusin ehdottomasti sinua vinkata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.