Kissamiaut

 

Siinäpäs tämän hetken ehkä hauskin sana, vauvan mielestä. Kissamiau – ja hekotus on taattu! Mun on monet kerrat pitänyt kirjoitella kissoista, mutta aina se on jäänyt ja jäänyt, tosi harmi! Viime kuukausina en ole saanut otettua heistä mitään hyviä tilannekuviakaan, sillä enää ei ole ollut entiseen tapaan mahdollista hyökätä kameran luo tuollaisen tilanteen osuessa kohdalle. Kamera on aina ollut liian kaukana ja vauva sylissä tai muuta vastaavaa.

Kissoille kuuluu kuitenkin oikein hyvää. Molemmat ovat pysyneet terveinä ja taitavat nauttia tästä olemattomasta talvesta. Marraskuun alussa oli muutaman päivän ajan lunta ja pakkasta, silloin harrastettiin entiseen tapaan ikkunapatsastelua.

029

Kissat ovat ottaneet omat roolinsa tässä vauvaperheessä ja osaavat jo itsekin vaatia syliä ja hellyyttä aina kun siltä tuntuu. Eilen illalla miehen leikkiessä vauvan kanssa lattialla vanhempi kisu meni hänen kylkensä päälle makoilemaan. Oli siinä hassussa kippura-asennossa kuin takiainen, kuten mies häntä nimitti. Pakko oli kuitenkin suunnistaa kohti kainaloa! Tällä tavoin kisukin osallistuu puuhasteluihin vauvan kanssa, mutta kovin lähelle vauvaa hän ei mene. Varmaankin aavistaa, että vauhti tuosta kohta lisääntyy, joten paras pitää tietty etäisyys jo nyt… Ihan vain varmuuden vuoksi.

Nuorempi kisu on aivan eri maata, ollut alusta asti! Hän on jo useita kuukausia mennyt ihan vauvan lähelle moikkaamaan: nuolaisee sormista tai varpaista, puskee poskillaan ja kerjää silityksiä. Tässä kohdassa puolestaan vauva muistuttaa takiaista silitysotteensa perusteella… Muutaman kerran on käynyt niin, että kun itse olen ollut esim. keittiössä ja vauva istunut sitterissä ruokailutilassa niin kisu on mennyt aivan viereen ja vauvahan rupattelee innoissan ja ”silittää” . Noista pienistä tukistusotteista kisu ei kuitenkaan välitä, hän on sen verran ronski ettei pienistä piittaa. Noissa tilanteissa täytyy kuitenkin olla silmä tarkkana, koska vauva ei vielä ymmärrä miten kissoja tulisi käsitellä eikä näin ollen koskaan tiedä, milloin kissaa sattuu oikein tosissaan. Silti tuntuu, että kissa ymmärtää vauvan olevan vain ihan pieni ihminen. Muutaman kerran hänen itkiessään on kisu tullut aivan viereen seisomaan ylväänä ja rauhallisena. En tiedä onko sattumaa vai yrittääkö olemuksellaan rauhoittaa tilannetta. Suloista joka tapauksessa.

Vauva nukkuu lähes aina päivän viimeiset päiväunensa rattaissa terassilla ja niin usein tuo nuorempi kisuneitimme on pitämässä vahtia, ihan vaunujen vieressä terassirahin päällä. Ei useinkaan tahdo sisälle ennen kuin vauva on herännyt. Noita tilanteita katsellessa tämän äidin sydän sulaa. Sitten illalla, vahtivuoron päätteeksi, kisua luonnollisesti unettaa. Vauva taas on tuolloin kovin energinen ja äänekäs, jolloin tämä näky on tuttu:

005

Jokaisella oma paikkansa, jokaisella omat tapansa. Ajan myötä ne kuitenkin nivoutuvat yhteen kaikkien perheenjäsenten kesken. Miten teillä muilla lemmikit on suhtautuneet vauvaan? Kissamaista päivää!

 

Comments

 1. moonangel
  11.12.2014 / 13:13

  Ihana kuulla kisujen kuulumisia ja suhtautumisesta vauvaa kohtaan :)

 2. Voi, teidän kisut on niin ihania! <3 Tosi kiva kuulla miten hienosti osaavat suhtautua vauvaan! Mun kissa on aina tosi kiinnostunut kaikista vauvoista ja on nenä pitkällä nuuhkuttamassa niitä, isompien lapsien huomio ja rapsutukset kelpaavat myös kovasti.

  • 12.12.2014 / 15:05

   Olen samaa mieltä, Noora! Mua kyllä etukäteen jännitti etenkin vanhemman kisun suhtautuminen, kun on niin herkkä ja varovainen, mutta tosi hienosti hän on asian hyväksynyt <3.

   • No varmasti jännitti! :)

    Minua ei tuo meidän kissa huoleta, mutta mun koirat, varsinkin vanhempi niistä, ovat niin hirvittävän huomion kipeitä, että mitenköhän mahtavat hyväksyä kakkossijalle joutumisen! Onneksi ei ole vielä ajankohtaista ja toisaalta kyllä eläimillä on niin hyvät vaistot, että uskon niiden ymmärtävän, että pieni vauva tarvitsee äidltään paljon huomiota. Kun vaan sitten jäisi vauvan kanssa touhuamisen jälkeen energiaa huomioida vielä puudelineitejäkin…

    • 12.12.2014 / 18:42

     Kyllä, eläimet vaistoavat asian jo raskausaikana (ainakin useimmat). Ja onhan perheessä toinen aikuinen, jonka aika riittää paremmin myös lemmikeille sen vauva-arjen keskellä :).

 3. 11.12.2014 / 22:04

  <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

 4. 12.12.2014 / 08:02

  Ovat kyllä niin ihania nuo teidän kisut! Ja miten suloinen poika! Meillä on myös kaksi kissaa ja 5kk poika. Vanhempi kissamme karttaa poikaamme eikä anna silittää. Kauhulla katsoo, jos poika tuodaan lähemmäs katsomaan häntä. Poikamme nukkuessa hän kuitenkin uskaltautuu lähemmäs. Nuorempi kissamme antaa jopa ”silittää” ja saattaa asettautua poikamme viereen kun olen hänelle vaihtamassa vaippaa. Hieman kateellinen siis myös :) Poikamme taasen on aivan innoissaan kissoista ja innostuksen kiljahduksia kissoille sateleekin paljon.

  Pitää tähän vielä laittaa, että olen lukenut sun blogiasi monta vuotta ja se on ehdottomasti mun lempiblogi. Kiitos siis huippuhyvästä blogista!

  • 12.12.2014 / 15:08

   Kiitos ihanasta kommentistasi, ilostutit todella tuolla blogipalautteellasi! Aivan ihana kuulla, että olet noin pitkään viihtynyt blogini parissa, kiitos sinulle <3.
   Täällä vauvalla ihan sama! Aivan silmät loistaa, kun kisut liikkuvat lähistöllä :). Ihanaa seurattavaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.