Jouluvalmisteluista Joulurauhaan

 

010

022

Olen aamuyhdeksästä asti valmistellut sitä sun tätä; vain kotoillut vauvan ja kisujen kanssa. Kynttilöiden loisteessa ja joulumusiikin tunnelmassa. Mieskin sai työt valmiiksi normaalia aikaisemmin ja saapui kotiin jo päivällä. Siitä alkoi meidän joulun viettomme.

Jouluvalmisteluistamme on jäljellä enää kinkun koristelu, sen teemme kun vauva on käynyt yöunille. Toki samalla täytyy ottaa pienet maistiaiset, että uskaltaako sitä huomenna vieraille tarjota!

043

Kuusi on saanut ylleen perinteiset koristeet. Oksilta löytyy palloja, sydämiä, lumihiutaleita sekä perhosia. Valkoisia, kirkkaita, helmiäisvalkoisia, mattakultaisia sekä -hopeisia koristeita. Yksi erittäin arvokas koristekin joukosta löytyy: Kalevala Korun tämän vuoden joulukoriste, josta lukija minulle vinkkasi. Koriste on pronssia ja siinä roikkuu kirkas lasihelmi. Tänä poikamme syntymävuonna tuon koristeen nimi on osuvasti suojelus – tunnepitoisuuden vuoksi en voinut olla ostamatta.

Päivällä silittelin Hobby Hallilta blogiyhteistyönä saamani pellavapaneeliverhot kattaukseen. Katoin jo lautaset ja lasitkin pöytään, jotta kissat tietävät varoa… Eivät uskalla hypätä pöydälle, kun siellä on astioita.

052

Pallovalot päätyivät tänä jouluna ensimmäistä kertaa takkaa koristamaan – näyttävät siinä aika kivalta!

034

051

Koko päivän mielessäni on pyörinyt mummuni muutama päivä sitten lausumat sanat: siinä pojassa teillä on kaikki lahjat, ei pelkästään tämän joulun, vaan aivan koko elämän ajan lahjat. En voisi olla enempää samaa mieltä. Jo pelkkä ajatuskin ensimmäisestä yhteisestä joulustamme herkistää. Saapa nähdä, miten mun käy huomenna joulukirkossa!
Vauva ei vielä hirmuisesti tästä joulusta perusta, mutta tonttu-sanan on oppinut ja etsii niitä aina tarkkaan, kun kuulee kysymyksen Missä tonttu?. Tontun löydettyään hihkuu innoissaan ja heiluttelee käsiään. Joululauluista parhaat ovat Tonttujen jouluyö (tuttavallisemmin Soihdut sammuu), ja Jingle Bells. Voi sitä pienen riemua!

096

Aamulla täytyy vielä viimeistellä joulupöydän kattaus. En ehkä tykkääkään havunvihreästä tuossa kattauksessani, täytyy katsoa vielä päivänvalolla, mutta onneksi vielä voi muuttaa mieltään!

Tämä hetki on yksi parhaista. Tähän hetkeen loppuvat kaikki kiireet. Tästä eteenpäin ilmassa on vain kiireettömyys sekä nautiskelu. Viimeinen ilta, kun joulu on vielä edessä ja ilmassa on sellainen kutkuttavan odottava tunnelma. Toivon teille jokaiselle ihanaa ja tunnelmallista joulua! Jouluna aika pysähtyy, silloin ei muistella menneitä eikä mietitä tulevaa; jouluna eletään hetkessä.

Hyvää ja Onnellista Joulua lämpimästi toivotellen,
Satu 

 

Comments

 1. Minna
  23.12.2014 / 21:08

  Ihanaa ensimmäistä yhteistä joulua teidän perheelle! Meillä on erilainen joulu tänä vuonna, kun lähdimme vain oman perheen kesken pohjoiseen pieneen kelomökkiin. Täällä fiilistelen kynttilöiden valossa, lapset nukkuvat jo. Minä niin nautin, aikaisemmat jouluaatot on vietetty miehen vanhempien ja veljen perheen kanssa, kivaa on ollut sekin, mutta nyt on ihanaa kun saa tehdä ja olla tekemättä ihan oman mielen mukaan ja omalla aikataululla.

  • 26.12.2014 / 18:40

   Voi voi, kuulostaa ihan mahtavalta. Tuollainen joulu mulla on haaveissa! Mökkijoulu Lapissa, voi ihanuutta. Koko joulu samassa paikassa, ei mitään kulkemisia. Joskus sen vielä toteutan!

 2. Hanna
  23.12.2014 / 21:48

  Ihanaa ja rauhallista joulua teidän perheelle! :)

 3. taikku
  23.12.2014 / 22:59

  Komea on kuusi,,,,,,,,,,,,, joulunaikaa rauhaisaa , toivotan koko perhelle . Tvmummo ja pappa

 4. Suvi
  23.12.2014 / 23:18

  Ihanaa joulua koko perheelle! Teidän pojan kielellinen kehitys on muuten ihan huikeaa, on pitänyt sitä monesti kommentoida. Vau!

 5. Kaisa
  23.12.2014 / 23:26

  Näistä sinun blogikirjoituksista oikein huokuu rauha, joten eihän tässä voi muutakuin rauhoittua joulun viettoon rakkaiden kanssa :) Ihanaa ja rauhallista joulua teidän perheelle <3

 6. Voi, teillä on niin ihana joulu, ensimmäistä kertaa pikkuisen kanssa <3. Mäkin olen jo ihan joulufiiliksissä, autossa laulelen joululauluja, eilen illalla aloin väsäämään pilleistä himmeliä ja tänään tultiin perinteisesti mummolaan, jossa joulukuusi jo odotti ja kinkku oli uunissa. Illalla saatiinkin jo pienet maistiaiset! Kinkunpaisto onkin yksi suurimmista joulutraditiosuosikeistani :P. Huomenna sitten isolla porukalla joulupöytä ja kiireetöntä yhdessä oleskelua!

 7. Tytti
  24.12.2014 / 07:58

  Ihanaa joulua teille! :) terkuin, uusi lukija

 8. Lennu
  24.12.2014 / 10:12

  Ihanaa Joulua teidän perheelle!:)

 9. inkeri
  24.12.2014 / 23:18

  Jälleen niin ihana ja hyvällä tavalla pysähdyttävä postaus! Toivon Sinulle ja perheellesi rentouttavaa Jouluaikaa ja Kaikkea parasta Vuodelle 2015!

 10. Äippä
  25.12.2014 / 08:05

  Hyvää joulua teidän perheelle! Mekin saimme vihdoin lunta, sopivasti juuri jouluaattona :-)

 11. 25.12.2014 / 11:06

  Kiva, kun toteutit idean. Kysymyksessä on esine, mutta silläkin tunnearvo nousee ajanmyötä. Itselläni on ukkini ostama joulupukkikynttilä, jonka sain häneltä pienenä. Joulukoristeita kotiini ripustamassa tuo tämä pukkikynttilä edesmenneen ukkini mieleen. Pukkikynttilä ja muita jouluisia juttuja löytyy Marjamailla-blogistani. Hyvää joulua perheellesi!

 12. Nimetön
  25.12.2014 / 13:20

  Lämpimät jouluterveiset täältä Helsingin Paloheinästä! Lähettää Eija, Timppa, Tyyne. Esko- kissa lähettää terkkuja kateille ja kysyy, onko sielläpäin yhtä unelias joulumeininki kuin täällä…

  • 26.12.2014 / 18:49

   Tapaninpäivän terkkuja sinne etelään! Olimme meillä jouluaattoa viettämässä, myös mummu :).
   Laiskotellen on pyhät kuluneet, kuten kuuluukin.

 13. Utelias
  29.12.2014 / 07:54

  Hei!
  Teillä on aivan mahtava tuo vihreä kuusi. Mistä olet moisen hankkinut? Olen kierrellyt erinäisiä paikkoja etsiessä hyvää tekokuusta. Teillä on kyllä kaunis koti muutenkin ;)

  • 29.12.2014 / 21:09

   Voi kiitos, ihana kuulla! :)
   Kuusi on ostettu Halpa-Hallista, hinta oli neljänkympin luokkaa. Myöskin Stockmann myy kauniita joulukuusia, mutta hintaa on huomattavasti enemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.