Valokuvausta ja valokuvia

Perjantaiiiii! Jep jep, just se Dingon biisi soi munkin päässä… Vahinko kiertämään! Tai ei nyt oikeastaan voi sanoa vahinko, kyseinen bändi oli yksi mun suosikki teini-iässä (ja ehkä vähän myöhemminkin).

Vauva kävi hetki sitten päiväunille. Hän oppi tänään tekemään sellaista sammakon kurnutusta muistuttavaa ääntä ja teki sitä äsken vielä puoliunessakin :D. Kun hän herää, taidamme käydä pienellä pulkkaretkellä ja sen jälkeen kurvata postin kautta lähikauppaan perjantaisille kukkaostoksille. Olisipa sellaisia oikein monivärisiä tulppaanikimppuja, mutta en ole vielä täälläpäin sellaisiin törmännyt. Katsotaan, mitä ostoskoriin tänään päätyykään!

Mulla on ollut luonnosasteella eräs valokuvausaiheinen postaus ties kuinka pitkään… Sain siitä eilen kivan muistutuksen Suvin postauksesta ja nyt laitankin sen työn alle! Saan aika ajoin valokuvausaiheisia kysymyksiä joko blogikommenttien tai sähköpostin välityksellä, joten nyt Suvin tapaan ajattelin kysyä, olisiko teillä jotain aiheeseen liittyvää mielen päällä? Täysin amatöörikuvaaja olen, joten ajattelinkin noilla kysymyksillä lähinnä omia valokuvaustapojani enemmän kuin mitään yleismaailmallisia, teknisiä ohjeita :P. Postausluonnokseeni olen kirjannut ylös minun mielestäni onnistuneen sisustuskuvan piirteitä, joten teidän mahdolliset kysymykset vastauksineen voisin ujuttaa sen sekaan. Tai sitten riippuen niiden määrästä, tehdä niistä oman erillisen juttunsa. Tästä valokuvausaiheesta olisi kyllä hirmuisen mukava kuulla muidenkin bloggaajien mielipiteitä/ajatuksia, sillä makuja ja tapoja on monia!

045

Muistatteko toissapäivänä, kun kirjoittelin niistä roikkumaan jäävistä askareista? Kahvikoneen puhdistuksen lisäksi yksi sellainen on itselläni valokuvien järjestäminen ja ennen kaikkea niiden sekä muiden tiedostojen varmuuskopiointi! Phuuh… Eilen illalla sain sen vihdoin hoidettua ajan tasalle. Kehtaanko myöntääkään, että edellisestä varmuuskopioinnista oli aikaa kaksi vuotta :/. Aivan katastrofi, jos kaikki kuvat olisivat hävinneet! Nyt lupaan itselleni, että varmuuskopioin valokuvani huomattavasti tiheämmin. Kerran kuussa olisi aika ihanne! Laittaessani illalla kuvat yöksi kopioitumaan ulkoiselle kovalevylle huomasin, että joka vuodesta jää muistoksi noin 10 000 kuvaa. Mitenköhän muilla? Tosin, tuossa määrässä lähes 1/3 on vielä turhia/jollain tapaa epäonnistuneita otoksia. Että siinä seuraava savotta: poistella kaikki turhat! Tämäkin olisi helpompi tehdä jo siinä vaiheessa, kun siirrän ne kuvat kamerasta koneelle… Silloin tuleekin kyllä poistettua räikeästi epäonnistuneet kuvat, mutta monia kuvia samasta kohteesta jää koneelle, kun en osaa/ehdi heti päättää, mitkä säästän ja mitkä hävitän. Miten muuten teillä: ovatko valokuvanne tallessa useammalla kuin yhdellä ulkoisella kovalevyllä? Riittääkö yksi varmuuskopio?

Rentoa viikonloppua kaikille!

 

Comments

 1. 16.1.2015 / 12:54

  Mulla hajosi juuri mun ulkoinen kovalevy, mutta kuin ihmeen kaupalla mun ystävän mies sai sieltä pelastettua kaikki kuvat, mutta aina ei käy niin hyvä tuuri. Nyt aion hankkia vielä pilvipalvelun, mihin otan kakkosvarmuuskopiot! Suosittelen. :)

  • 17.1.2015 / 18:57

   Siis ei ole totta! Mulla oli vielä viime kesänä tuo pilvipalvelu käytössä, miten saatoin unohtaa :D. Tosin eipä ole ensimmäinen omituinen asia, mikä tässä viime kuukausina on multa unohtunut… Eilen aamullakin soitin miehelle töihin, että missä mun vitamiinipurkki on :D. En mä muistanut siirtäneeni sen erääseen toiseen paikkaan…

 2. 16.1.2015 / 22:45

  Hups, enpä muista milloin olisin viimeksi varmuuskopioinut omat tiedostoni! Ja missähän se ulkoinen kovalevykin mahtaa olla :D..

  Sitten tuohon valokuvaamiseen, itseäni kiinnostaa lähinnä millä kameralla kuvaat (ja mitkä ovat sen plussat / miinukset) ja käytätkö jalustaa / lisäsalamaa? Tähän hätään ei tule muuta mieleeni kuin se, että mielelläni kuulisin omia vinkkejäsi onnistuneisiin kuviin :).

  Kivaa viikonloppua!

 3. 17.1.2015 / 06:39

  Mukavaa viikonloppua!Kauniita nuo tulppaanit, itsekin ostin vaaleanpunaisia kimpun ja taidan ostaa tänään kauppareissulla vielä valkoisiakin :) Mulla meinaa kamera tursuta kuvia ja sit kun niitä siirtelee koneelle niin siinä meneekin aikaa,pitäisi tuohon ottaa jokin rutiini että esim joka sunnuntai siirtäisi pysyisivät ehkä siten paremmin järjestyksessäkin ;)

  • 17.1.2015 / 18:54

   Kiitos! Mun kimpuksi valikoitui eilen sellainen valko-lila, hieman akvarellityylinen kimppu :).
   Mulla tulee blogin ansiosta siirrettyä kuvia koneelle aika aktiivisesti, heh!

 4. 18.1.2015 / 16:41

  Meillä on nyt lapsista järjestettynä kuvat 1kk,2kk, 3kk jne, kiva nyt toisen lapsen kohdalla selata esikoisen vanhoja kuvia samasta ikävaiheesta. Melkoinen urakka siinä järjestelemisessä on ja tällä hetkellä koneella on 3 kansiota nimellä väliaikainen :D sieltä pitäisi parhaat ottaa talteen ja loput poistaa..koskahan sellaiseen muka olisi aikaa. Entäs kuvien kehitys sitten, 3 vuodelta rästissä!

  Pelottaa kyllä aina tuo, jos kuvat haihtuisivatkin savuna ilmaan, niin paljon olen tarinoita kuullut ulkoisen kovalevyn hajoamisesta jne. Mutta miksi olen niin epäluuloinen pilvipalveluita kohtaan?:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.