Saunan lauteilla

 

055

No nyt näitä saunakuvia enemmänkin! Järjestin kunnon saunanautinnon eiliseksi lauantai-illaksi uusine saunatekstiileine kaikkineen. Tuoksua toi joulupukin tuoma tervantuoksuinen saunatonttu ja rentoutumisen takasi laventelille tuoksuva saunahunaja. Käytin saunahunajaa nyt ensimmäistä kertaa ikinä – eipä jäänyt viimeiseksi!

025

058

Vaaleat saunanlauteet on kyllä haasteelliset; kulunut aika jättää jälkensä vaaleaan pintaan helpommin kuin tummaan eikä siihen auta minkäänlaiset suoja-aineet. Toki tuon tiesimme jo etukäteen, mutta halusimme silti vaaleat lauteet. Mies onkin aikonut hioa lauteet tässä lähitulevaisuudessa, niin pahimmat kulumakohdat häviävät. Joskus sitten, kun vaaleat lauteet alkavat kyllästyttää, voi ne käsitellä jollain tummemmalla sävyllä.
Vaikka lauteet on vaaleat, on saunassa silti ihanan hämyisää. Tämä saunan tummempien seinien ja yhden tummanharmaan kiviseinän ansiota. Niin ja himmentimien! Itse kuulun siihen sakkiin, jonka mielestä saunassa tulee olla hämyisää, vaikka vaaleat ja valkoiset saunat upeita ja itsessäni ainakin ihastuneita huokauksia herättäviä ovatkin.

068

Löysin viikolla MiniManista nuo kivat saunatekstiilit ja todella edullisesti! Kiva vaaleanharmaan ja valkoisen yhdistelmä, raidoista puhumattakaan. Testasimme nyt ensimmäistä kertaa tuollaista laudeliinaa, aiemmin ollut ainoastaan peflettejä. Peflettimme olen ostanut Anttilasta ja Stockmannilta, myöskin toiset saunatyynymme ovat Stockan. Nyt ostin toisen tyynyparin, jotta aina on ainakin yhdet puhtaina.

101

Olen häärännyt aamupäivän makuuhuoneen stailauksen parissa! Ensi viikolla luvassa kuvia lopputuloksesta. Tai oikeastaan niitä syntyi kaksi… Vauva nukkuu päivän toisia päiväuniaan, mies ensimmäisiä, kissat päikkäreitä nro 17, joten taidanpas liittyä joukon jatkoksi!

 

Comments

 1. 18.1.2015 / 16:52

  Kaunista! Hei noista vaaleista lauteista. Meillä on myös melko vaaleat lauteet ja saimme kuin saimmekin ne aika hyvin puhdistumaan. Ostin sellaista lauteiden valkaisuainetta (k-raudasta taisin löytää) ja sillä oli kyllä hyvä vaikutus. Tosin samalla otimme koko lauteet irti, veimme ulos, teimme valkaisun siellä ja pesimme lopuksi painepesurilla. Sillä sai hyvän tuloksen ja lauteet oli varmasti puhtaat :)

 2. 18.1.2015 / 20:27

  Olen ehdottomasti samaa mieltä, että saunassa täytyy olla hämyisä tunnelma. Itse en ainakaan pystyisi rentoutumaan kirkkaiden valojen loimotuksessa, se tuntuisi jotenkin häiritsevältä.. Meillä ei ole tässä kodissa omaa saunaa, joten arvaa vain kuinka kaiholla aina katselen teidän muiden saunakuvia! Seuraavasta kodista saunan täytyy kuitenkin löytyä, siitä olemme mieheni kanssa samaa mieltä. Ainut vain, että emme ole kyllä ihan lähitulevaisuudessa kotia vaihtamassa, joten oma sauna saa edelleen pysyä vain haaveilun kohteena :). Sitä en kyllä ole edes miettinyt, että haluaisinko tumman vai vaalean saunan; kummassakin on puolensa :).

  • 20.1.2015 / 16:30

   Mulla on käynyt hyvä tuuri: ensimmäistä asuntoani lukuunottamatta kaikissa kodeissani on ollut oma sauna. Etenkin talvella se tuntuu tosi tärkeältä! Toivottavasti saatte usein kutsuja ystävien/tuttavien saunailtoihin :).

 3. 19.1.2015 / 14:35

  Eikö vaan saunahunaja olekin ihanaa!? Iho on sen käytön jälkeen pitkään kuin samettia.
  Ostin sitä kesällä evakkosaunaamme ja nautin. Omassa kodissa ei ole omaa saunaa, mutta onneksi on sentään amme, jossa rentoutua :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.