Inspisannos viikon alkuun

 

Käsillä tämä ihana hetki, kun istahdan höyryävän cappuccinokupposen kanssa koneen ääreen tuoksukynttilän palaessa vieressä. Vauva nukahti juuri päiväunille, nyt on hetki (todellakin vain hetki…) omaa aikaa. Tämä täytyy käyttää aina tarkkaan; tänä aikana ei todellakaan siivota eikä tehdä ruokaa eikä muutakaan vastaavaa. Tänä aikana vain ollaan ja tehdään sitä mitä kulloinkin huvittaa.

Koti on hiukan mullin mallin. Käytettyjä astioita sohvapöydällä, sohva myllättynä, perjantaiset tulppaanit ei niin hehkeinä enää. Aamulla väsytti niin, etten tiennyt miten tästä maanantaista selviän… Niin sitä on vain päivä taas puolessa ja olo virkeämpi. Tosin ihme on, jos en tänään hierojalla nukahda! Ummistan silmäni oman kodin sekasorrolta ja uppoudun kuvan kauniiseen kotiin, jossa sohvatyynyt ovat ojennuksessa.

SFD61391E2857B44FDA867339A3731DC441

SFD3818656EE77345548784B04CC402E48F

SFDE2EC8AC9CEF94B6C906AEB2D0CA8C73A

SFDF89F1C29E1854F23AEE720B8910A9364

Toivottavasti oli silmänruokaa teillekin!

(Kuvat lainattu Alvhem/Fredrik Karlsson.)

 

Comments

 1. Elina
  19.1.2015 / 12:06

  Olette olleet mun mielessä öisin viime aikoina ;) Koetetaan jaksaa <3

  • 20.1.2015 / 16:33


   Mietin viime yönä tämän kommenttisi nähtyäni sitä, miten A nukkuu nätisti kainalossasi, kun tämä minun pikkuherrani jakelee potkuja milloin selkääni, mahaani, leukaani ja otsaani :D

   • Nimetön
    20.1.2015 / 17:56

    Meillä on nyt vaiheena 1-2h hereilläoloa keskellä yötä. Silloin käännän A:ole selkäni ja yritän nukkua vaikka potkuja selkään tuleekin :D Kun joskus 1,5h paikkeilla alkaa kyllästyttää, imetän uneen. Olen aika väsynyt, päätä särkee ja rintaa puristaa. Ajatellaan toisiamme ensi yönäkin :D

    • 21.1.2015 / 09:20

     Meillä oli tuollainen vaihe tässä juurikin, että keskellä yötä valvoi! Kieri menemään, oli masulla ja selällään, hihkui ja rupatteli. Olin ihan puhki. Joka toinen yö oli tuollainen… Varmasti kuuluu jotenkin tähän ikävaiheeseen. Rintakaan ei kelpaa silloin. Ei naurata äitiä tuollaiset kukkumiset, kun yöt on olleet jo pitkään katkonaisia :/. Mullekin tuntuu pääkivut nyt palaavan; just oli hieroja toissapäivänä ja heti eilen pää kipeä eli univelasta se johtuu.
     Meillä on joskus käytössä ”miesten makkari” eli minä ja kissat nukutaan sohvalla ja mies vauvan kanssa makkarissa. Silloin saan edes jonkinmoisen pätkän unta/yö. Yleensä kaksi-kolme tuntia katkeamatonta unta. Voisittekohan te kokeilla samaa? M ei nimittäin aina pahimpina öinään tarvitse rintaa nukahtaakseen, vaan saattaa silittelylläkin nukahtaa uudestaan.
     Hurjasti tsemppiä Elina <3. Huolestuin susta!

 2. 19.1.2015 / 16:28

  kaunis ja valoisa koti ..minä vain kaipaisin sinne omasta mieletä vähän lämpimiä väreja että ei oli niin (kylmän näköistä ),mutta ihana lattia ja isot ikkunat ,,,valoa kohti menään tänää paistoi oulussa aurinkokin ,mutta pakkasta riittää….hyvää alkanutta viikoa sinnepäin ,,tv mummo

  • 20.1.2015 / 16:34

   Joo ne taitaa nämä pakkaset saada haaveilemaan lämpimistä jutuista sisustukseenkin! Täälläkin on ollut nyt ihanan aurinkoisia päiviä, mutta hrrrr mitä pakkaslukemia :).

 3. 20.1.2015 / 10:40

  Ihanan keväiset kuvat! Täälläkin puolivuotias päiväunilla- kupillinen kahvia, vähän suklaata, muutama blogi ja taas jatketaan vauvaelämää :)

  Ps.Tervetuloa kurkkaamaan meille;
  http://pjapienet.blogspot.fi

  • 20.1.2015 / 16:35

   Ihanalta kuulosti oma hetkesi! Täällä ehdin juuri ja juuri välipalan syödä, kun minimies jo heräsi :).
   Tuunpas vierailulle!

  • 20.1.2015 / 16:40

   Sulle ei voinutkaan kommentoida siten, miten nykyään Bloggerissa kommentoin: nimi/URL-osoite. Mutta halusin vain sanoa, että hyvä kirjoitus se viimeisesi! Tunnistin monen kohdan, vaikka meillä lapsia onkin vain yksi :).

   • 20.1.2015 / 17:32

    Kiitos, kiva kun kävit vierailulla :) Täytyypä tutkiua tuota kommentointiasiaa- ehkä asetuksissa on jotain pielessä.. Enoo tainnut niihin tarkoituksella ainakaan mitään rajoituksia laittaa. Ja tosiaan; lapsilukumäärällä ei taida olla suurtakaan merkitystä noissa arjen valinnoissa- ainoastaan läpi sormien katsomisen taito on karttunut perheen (ja valvottujen öiden määrän) kasvaessa :)

    Mukavaa viikkoa teille!

    • 21.1.2015 / 09:24

     Joo kommentointiasetuksista löytyy. Joku kohta, jossa sallii myös anonyymeille kommentointimahdollisuuden. En muista tarkemmin, useampi vuosi kun viimeksi Bloggeria käytin :).
     Kiitos, kivaa pakkasviikkoa sinnekin!

     • 21.1.2015 / 19:52

      Joo sieltähän se asetuksista löytyi ja kävin muuttamassa. Kiitos kun kerroit ettei kommentointi onnistunut!

      Mukavaa viikkoa!

 4. Kirppu
  20.1.2015 / 12:20

  Kaunista :)
  Asiasta ihan poiketen, kertoisitko miten teidän yöt tätä nykyä menevät..? :)

  • 20.1.2015 / 16:42

   Heh, vaihtelevasti… Yhteen aikaan oli jo lähes viikon verran hyviä öitä eli vain pari herätystä 12 tunnin aikana. Olin niin onnessani! Sitten taas palasimme hulinaöihin ja nyt vaihtelee. Välillä hyviä, välillä vain 2-3 herätystä :).
   Mites teillä?

   • Kirppu
    22.1.2015 / 14:26

    Noooo…aika hulinaa edelleen.. :/
    Hyvin vaihtelevia ”rakenteeltaan” nuo yöt, mutta se mikä on ja pysyy on, että nukutaan huonosti ja vähän ja ollaan väsyneitä! :)
    Toisina öinä ollaan keskellä yötä pari tuntia hereillä ja toisina öinä herätään tunnin välein..
    Ja minulle ei aukene, miksi!? :) En halua ajatella, että vauvat vaan on sellaisia, mutta parempaakaan selitystä en keksi.. :)
    Tsemppiä taas!

 5. 22.1.2015 / 11:17

  Ihanan samanlaiselta kuulostaa päivätorrkuajat teillä kun meilläkin :) Nautitaan niistä! Meillä on äidin omaa aikaa 2 x 1,5 h päivässä, ne ajat on pyhitetty siivousvapaaksi… joskus on kyllä pakko laittaa ruokaa ;)

  • 22.1.2015 / 11:33

   Täällä ei hirmuisesti ehdi nauttia :D. Niin luksusta sulla! Täällä aamupäiväunet 35 minuuttia ja sitten iltapäivällä samanmoinen, harvinaista jos toiset päiväunet lähes tunnin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.