Vuoden 2014 sisustushankintani

 

Näitä postauksia olen nähnyt nyt muissa blogeissa useampia ja se sai minutkin miettimään viime vuotta: mitä uutta kotiimme tuolloin päätyikään? Jätin laskuista pois alle sadan euron hankinnat eli sellaiset pienet sisustus-/käyttöesineet (kuten maljakot, tekstiilit, kynttilät jne.). Ennen kuin tulin koneelle kurkistamaan faktoja, muistelin hankkineeni vain valaisimen sekä kaksi taulua. Blogia selatessa löytyi kuitenkin pari muutakin hankintaa! Listasin ne tähän alle aikajärjestyksessä eli aloitetaan alkuvuoden hankinnalla, joka oli postauksen nimen mukaisesti Elämäni ensimmäiset pellavalakanat.

035-860x573

Valkoiset lakanat H&M:n valikoimista. Tykkään näistä hirmuisesti edelleen!

Alkuvuoden suurin hankinta oli olohuoneen lipasto: Lundian Fuuga. Siitä tulikin todellinen kaunotar olohuoneeseen. Tyypillisistä tavoistani poiketen tein päätöksen tämän lipaston hankinnasta melkoisen nopeasti, sillä kun lipaston ensimmäisen kerran näin, tykästyin siihen heti aivan valtavasti.

017-860x573

cats15-860x645

Maaliskuussa täytin vuosia, jolloin ajattelin, että nyt on oikea aika toteuttaa tämä pitkäaikainen valaisinhaaveeni. Louis Poulsenin upea Panthella sai meiltä kodin syntymäpäivälahjana itselleni. Edelleen sitä tulee ihasteltua ihan jokaikinen päivä.

033-860x573

0211-860x573

Panthellan kanssa samaan tilaukseen päätyi HAY:n About a Chair, jota olin niin ikään miettinyt jo pitempään. Alunperin kaavailin näitä ruokapöydän tuoleiksi, mutta tämä yksi tuoli jo osoitti, että suunnitelma ei tulisi toimimaan. Liian isot tilaan eikä tuoli mahtunut juuri yhtään ruokapöydän alle tilaa viemästä. Lisäksi tuolin valkoisen sävy kotiympäristössä yllätti: se oli aivan vitivitivalkoinen, niin valkoinen, että se jopa hieman sinersi :D. Mietin hartaasti, pidänkö vai palautanko, kunnes sitten päätin pitää. Voi miten loistava päätös! Tuoli on todella kaunis ja silmäkin tottui valkoisen sävyyn nopeasti. Tuoli päätyi työtuolikseni, jona onkin aivan täydellinen. Nytkin tällä istun ja on kyllä niin mukava että!

027-860x573

Puujalkoja ruokailutilassa -postauksessani näkyi, miltä tuoli näytti ruokapöydän ympärillä.

cats5-860x645

Vuoden viimeinen isompi sisustushankintani näkyi huhtikuisessa postauksessani Iloa uusista tauluista. Taulut ovat Juhani Melenderin käsialaa ja ostin ne huhtikuun alussa, viimeisen raskauskuukauden startatessa. Taulut muistuttavatkin itseäni tuosta ikimuistoisesta ajasta. Viimeinen hankinta kotiimme ennen vauvan syntymää ♥. Taulut saivat siis heti alussa kunnon tunnearvon! Näiden kahden lisäksi haaveilen vielä monesta, monesta Melenderin taulusta, mutta pikkuhiljaa ;).

0551-860x573

Tykkään näiden värimaailmasta (kuvioista ja sommittelusta puhumattakaan!) valtavasti! Ei liian räväkkää, vaan tuollaista vuodenajasta toiseen toimivaa. Sävyissä on sitä jotain, mutta ei liikaa, jotta niihin ei kyllästy. Hyvät valinnat tein!

cats21-860x645

Tällaisia hankintoja siis viime vuonna. Kaiken kaikkiaan voin todeta, että hyviä, aikaa kestäviä valintoja tuli tehtyä. Jännityksellä odotan, mitä haaveita tänä vuonna tulee toteutettua… Sen tässä ainakin on vuosien mittaan oppinut, että mitä kauemmin jonkin hankintaa suunnittelee, sitä varmemmin hankinta tulee onnistumaan. Toteuttiko vuosi 2014 teidän sisustushaaveitanne?

Mutta nytpäs suuntaan tästä saunaan – päiväsaunaan! Meillä on illalle hieman erikoisempia suunnitelmia, joten saunan jälkeen alkaa sitten valmistautuminen. Tänään meidän lauantai ei ole perinteinen pyjamapäivä, muilla kuin vauvalla! :)

 

Comments

 1. Tiinah
  25.1.2015 / 12:16

  Hei, nuo taulut ovat ihanat, itsekin vastaavista haaveilen. Saako kysyä hintaluokkaa?

  • 25.1.2015 / 17:54

   Riippuu täysin millainen taulu kyseessä. En osaa sanoa kuin viimekeväisiin omiin kokemuksiini perustuen, että pienimpien taulujen hinnat lähtivät 200-300 eurosta. Pienimmillä tarkoitan tuota minun pienemmän taulun kokoista.
   Aivan ihania ovat kyllä, en ihmettele että haaveilet! :)

 2. Ansku
  25.1.2015 / 15:21

  Olen selvinnyt pienehköillä hankinnoilla viime vuodesta, ainoat huonekalut ovat olkkariin matalat valkoiset Bestå-tv-tasot ja harmaa Byholma-rottinkituoli. Terassipöytä ja-tuolit tuli kesällä tosin myös vaihdettua kuluneista puisista ihan tavallisiin mustiin polyrottinkisiin. Valaisimia uusin tähän kotiin sopivampiin; ruokapöydän päälle Roomlightin Kennedy, olkkariin Lamp Gustafin Boll ja eteiseen pienempi Boll. Sitten voisi vielä mainita valkoisen Bjurstapöydän päälle tekemäni harmaan lankkukannen. Oikeastaan ihan riittävästi hankintoja yhdelle vuodelle. Kuten sanoit, mitä pitempään miettii hankintoja, sitä varmemmin ne tulevat mieluisia. Oli sitten kyse isommista tai pienemmistä jutuista.

  • 25.1.2015 / 17:51

   Kuulostaa hyvältä! Itse nautin myöskin siitä hankintojen suunnittelusta. Vähän niin kuin kaunis kattaus on puoli ruokaa, niin hankintojen suunnittelu on puoli hankintaa? :)
   Nyt haaveilen keittiöön uutta pöytävalaisinta, koska siellä oleva Ikean pöytävalaisin hieman kyllästyttää. Sille olisi paikka makuuhuoneessa, mutta tuohon keittiöön kaipaisin jonkin toisen. Mielessä olisikin jo kiva vaihtoehto… :P

 3. Mari
  12.2.2015 / 22:06

  Mistä ostit melenderit? T. Mari :)

 4. Jen
  26.3.2015 / 12:34

  Hei, minkä kokoinen tuo sinun pienempi Melender on? Olen itsekin haaveillut hänen tauluistaan ja kiinnostunut juurikin tuon kokoisista tauluista.

  • Jen
   26.3.2015 / 19:53

   Tai siis silmääni miellyttää ne pienemmät taulut, mutta en tiedä niiden kokoa. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.