Valoa ikkunaan

 

Aina näin vuoden alkupuolella mietin tätä samaa… Se johtuu varmastikin jouluvalojen riisumisesta; tuntuu, että koti kaipaa lisää tunnelmavalaistusta. Niinpä ikkunavalaisimet tulevat aina tässä kohtaa mieleeni. En ole vielä löytänyt mitään aivan must have -versiota, mutta nyt ollaan ainakin lähellä, jos ei jopa aivan asian ytimessä! Näihin yksilöihin, joista suurin osa on kevätuutuuksia, törmäsin haaveilukierroksellani Elloksen sivuilla:

cats

Metallinen Diamant-valaisin* joko mustana tai upean kullansävyisenä.  Tai miten olisi valkoinen, posliininen ja epäsymmetrinen Rimi-ikkunavalaisin*, joka kuvauksen mukaan luo ympärilleen ihanan tunnelmallisen, pehmeän valaistuksen? Perinteinen hehkulamppuvalaisin erilaisilla yksityiskohdilla: kullanvärinen Lisa-ikkunavalaisin* on sen verran edullinen, että niitä voisi ripustaa ikkunaan vaikka kivan rykelmän eri värejä (kuten kuparinsävyistä*) yhdistellen! Itse ihastuin heti ensisilmäyksellä tuohon kollaasin viimeiseen: Marble-ikkunavalaisimeen*. Aivan ihana ja nyt mietin kuumeisesti, mihin ikkunaan se meillä sopisi… Olohuone vai ruokailutila? Tosin ainahan sen paikkaa voisi vaihdella! Näytin tuota valaisinta miehelleni, ei ihan toivomani kaltainen reaktio… Ilmoille kajahti selevällä suomen kielellä aivan hirvee! Jos tilaisi kuitenkin sovitteille ainakin, ehkä mieli muuttuisi? Ehkä jos ”unohtaisi” palauttaa sen 14 vrk:n kuluessa; ”se vain jäi ikkunaan”? Oi niin ihana, voisihan tuon laittaa johonkin seinäkoukkuunkin roikkumaan, työpöytäni yläpuolelle? Keksisin moniakin käyttökohteita!

Löytyykös teidän kodin ikkunoista mahdollisesti jo joku näistä?

Ihan ei tuohon viiteen mahtunut kaikki kivat vaihtoehdot, joten jatketaan vielä näillä viidellä:

Pictures2

By Rydéns -merkiltä kaunis Blues-ikkunavalaisin* joko valkoisena tai kuparinvärisenä! Kun näin tuon kuparinvärisen valaisimen Elloksen kuvassa ikkunassa roikkumassa, ihastuin niiiiin valtavasti että! Nyt en saa sitä mielestäni, mutta ensin täytyy miettiä sille paikka (makuuhuone – done!). Aloin vain pähkäilemään tuota sävyä: valkoinen (varma valinta) vai sydämentykytyksiä ainakin ensireaktiona aiheuttanut kuparinsävyinen? Vai tulisikohan jälkimmäiseen kyllästyttyä nopeasti..?

Kollaasissa toisena oleva Ellos Homen valkoinen ikkunavalaisin* näyttää valaistuna varmasti kauniilta, kun valo siivilöityy noista pienistä valoaukoista. Marmorisen ikkunavalaisimen kaltaista ihastusta täällä herätti myös korkkivartinen* valaisin. Symppis! (Tosin mieheltä sai saman tuomion kuin marmorinen…) Ihania haaveiluja, nämähän sopivat sunnuntaihin kuin nenä päähän! Olivatko teidän mieleenne? Mitä ehdottaisitte meidän kotiin?

*Sisältää mainoslinkin.

(Tuotekuvat lainattu Ellos.)

 

Comments

 1. 1.2.2015 / 17:00

  Huomasin että tuota By Rydéns ikkunavalaisinta saa myös kromin värisenä! Minä ainakin ihastuin siihen täysin. Myös tuo Marble herätti sydämentykytyksiä täällä.

  Tuli hyvään saumaan nämä kollaasit sillä itsekin olen pähkäillyt joulutähden tilalle keittiöön ikkunavalaisinta (tai kahta) valaisemaan työtasoa ja luomaan tunnelmaa. Sanoin juuri aamulla miehelle että joulutähti ei lähde ennekuin uusi lamppu on hankittu tilalle :D Näytin sitten näitä kuvia kun luin postaustasi ja mies sanoi ottavansa mieluiten juuri tuollaiset By Rydéns valaisimet koska näyttävät hieman lämpölampuilta ja näin sopisivat hyvin keittiöön, hyvä pointti, joten sinne päin me taidetaan sitten kallistua :)

  • 1.2.2015 / 17:06

   Niin saa! Itse pähkäilen tuota valkoista, olisiko se sittenkin meille paras ja pitkäikäisin vaihtoehto, vaikka tuo kupari aivan ihana onkin… Voi kuule, juurikin keittiön ikkunanurkkaukseen olen itsekin tuollaista valaisinta haaveillut, mutta en tiedä miten saisin johdon siististi, kun siellä ei ole ylhäällä seinässä tai katossa pistorasiaa. Olkkarissa, ruokailutilassa ja makuuhuoneissa ikkunoiden sivuilta löytyy pistorasiat, joten niissä olisi helpompi… Täytyypä pähkäillä tätä vielä :).

   • 1.2.2015 / 17:33

    Sattuipa sopivasti! Meilläkään ei ole pistorasiaa katossa eikä seinässä mutta olen jouluvalaisimellekin laittanut koukut kattoon ja vetänyt johdon siististi niiden läpi seinän ja katon rajaa pitkin ja kaapiston kulmasta alas ja pistorasiaan. Se hyvä tuossa valaisimessa oli myös että johto on läpikuultava!

 2. Äippä
  1.2.2015 / 18:18

  Täällä toinen lamppufriikki, haluisin nuo kaikki, lukuunottamatta epäsymmetristä Rimiä. Siitä tulee jotenkin paha olo :) juuri sen epäsymmetrisyyden takia, heh.

 3. annu
  1.2.2015 / 18:47

  No huh huh. Ompa tuo Diamant törkeä kopio Ruotsalaisesta Två Fota Döden – valaisimesta.

  • 1.2.2015 / 20:00

   En ollut koskaan tuota ruotsalaisen valaisimen nimeä kuullutkaan! Nyt googlettelin, mutta eivät kyllä aivan samanlaisia silmissäni ole. Ainoastaan tuo timantin muoto on sama ja sellaista kyllä näkee vaikka missä. Mutta ymmärrän yskän, hyvä tietää :).

 4. 2.2.2015 / 13:31

  Samoja ajatuksia täälläkin. Pimeän ajan pelastus on tunnelmavalot!

 5. Vau miten hienoja lamppuja olet löytänyt! Itselläni on myös alkanut mietityttään ikkunalamppujen osto kun jouluvalojen jälkeen koti tuntuu todella pimeältä! Pitääpä käydä heti selailemassa itsekin näitä vaihtoehtoja lähemmin! Kiitoksia siis erittäin hyvästä vinkistä :)

  • 2.2.2015 / 21:16

   Eipä kestä, mukava kuulla, että sait vinkkejä!
   Se on just tämä alkuvuosi, kun jouluvaloja ei enää ole, mutta päiväkään ei vielä ole kovin pitkä. Loppuvuoteen valoa tuo juurikin joulu- ja muut tunnelmavalot, mutta tähän aikaan tarvitaan jotain muuta :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.