Lastenhuoneen keväiset sävyt

 

Kun sekoittaa keskenään reilusti valkoista ja ripauksen mustaa, maustaa seosta kauniilla pastellisävyillä ja graafisilla kuvioilla sekä lämmittää aavistuksella puuta, syntyy ihana pienen pojan huoneen sisustus. Koska itse pidän valtavasti juurikin noista aineksista, on huone nyt oikein kovasti mieleeni. Kevät saapui tänne jo hieman etuajassa!

183

Lekmer on lanseerannut uuden lastenhuoneen sisustusmalliston, joka on nimeltään JOX. Mallistolle ominaista ovat hillityt pastellisävyt, leikkisät kuviot, ajattoman skandinaavinen tyyli sekä luonnolliset materiaalit. Osana tätä blogiyhteistyötä valitsin mallistosta parhaiten meidän tarpeisiimme sopivat tuotteet. Käydäänpäs peremmälle, niin esittelen ne!

Pojan huone ei ole suurensuuri: noin 10-11 neliötä. Tätä pitkulaisen mallista huonetta tuli raskausaikana sisustettua jonkin verran, mutta nyt viime kuukausina se on ollut hieman hujan hajan… Vauva ei huonetta varsinaisesti vielä tarvitse, mutta hänen tavaransa tarvitsevat. Päivittäin käymme huoneessa kyllä leikkimässä, mutta vielä täällä ei nukuta. Kun hain nämä uutukaistuotteet postista, sain valtavan sisustusinspiraation huoneen suhteen! Uuden mintunvihreän villamaton ansiosta ajattelin jakaa huoneen kahteen eri alueeseen: sohva-alueeseen ja varsinaiseen leikkialueeseen, jossa lattiaa peittää huoneessa alusta saakka ollut musta matto.

cats

Koska huoneessa ei vielä nukuta, on siellä tilaa sohvalle. Siinä mm. sinisen ja mintunvihreän sohvatyynyn lomassa voi lukea vaikka satukirjoja. Missä iässä te olette alkaneet lukemaan satuja (esim. iltasatuja) lapsillenne? Meillä vasta selataan kirjoja, mutta ehkä pian ohjelmaan voisi ottaa lyhyet sadutkin. Lauluja ja loruja tykkää ainakin kuunnella ihan valtavasti! Jopa niin kauan yhteen soittoon, että viime viikolla eräänä päivänä äänihuuleni olivat iltaan mennessä melkoisen kipeät…

200

Huoneen perältä ikkunanurkkauksesta löytyy tämä leikkialue, jossa vapaata lattiapinta-alaa on hieman enemmän. Pienellä pöydällä on tilaa aivan ihastuttavalle pöytävalaisimelle – nyt on pojalla äitinsä tapaan tällainen valaiseva puinen kolmijalka! Aivan ensimmäisenä tuotteita silmäillessäni ihastuin näihin puisiin säilytyslaatikoihin eivätkä tosiaan tuottaneet pettymystä luonnossakaan; miten kauniita! Näitä, kuten useita muitakin näistä tuotteista, saa myös vaaleanpunaisina versioina.

044

Laatikot on hyvän kookkaita, joten niihin mahtuu kiva määrä leluja, nallukoita, satukirjoja tai vaikka pieniä torkkupeittoja.

037

191

Sohvalla on pojan käytössä oleva lampaantalja, joka lämmittää joka päivä pulkkaretkellä.

Lastenhuoneessa käteviksi tulevat varmastikin muodostumaan erilaiset säilytyslaatikot, pienet ja isommat. Tässä kätevä kolmen boxin pyöreä pahvilaatikkosetti. Näihin lapsi voi itse säilöä kaikenlaisia aarteitaan; avaaminen on vaivatonta kannen keskellä olevan reiän ansiosta. Näiden laatikoiden pahvi on tosi jämäkkää ja kestävän tuntoista, siitä ja ulkonäöstä iso plussa!

017

cats

Olen aina sanonut, että hankin lastenhuoneeseen mielelläni ei niin lapsekkaita tekstiilejä. Verhojen ja mattojen ei mielestäni tarvitse olla mitään autokuvioisia, vaan jokin ei lapsekas kuosi käy erinomaisesti. Mielestäni tässä JOX-mallistossa on onnistuttu tosi kivasti! Sekä matot että verhot sopivat hyvin muihinkin kodin huoneisiin tuomaan piristystä.
Mietin kovasti, kumman väriset verhot ja maton valitsen: vaaleansiniset vai mintunvihreät. Jälkimmäinen vei voiton erilaisuudessaan ja raikkaudessaan, tykkään tosi paljon!

115

Valitsemani mintunvihreät laskosverhot on leveydeltään 120 cm. Sattui tuolla verhotangolla olemaan juuri sen verran leveyttä! Tanko ulottuu ikkunoiden toiselta puolelta reilusti yli, sillä haluan pitää ikkunoissa joskus myös sivuverhoja eivätkä ne tällä tavoin peitä ikkunanäkymää. Näitä laskosverhoja voi pitää ikkunoissa kahtena eri pituutena noiden nappien avulla. Verhon alaosaa voi myöskin rullata noin kuten minä olen tehnyt tai kuten tuotteen mainoskuvissa on tehty. Omaan silmääni tämä näytti hieman kivemmalta. Hankin verhojen alaosaan pahviputkilot tuomaan niiden ilmeeseen ryhdikkyyttä. Tuollaisia pahviputkiloita saa Kokkolasta muuten ainakin HH-Kankaasta; siellä on oikein laari ylimääräisille!

093

121

Näyttää niin kivalta tuolla huoneessa nyt, kaikelle tuntuu olevan oma paikkansa. Katsotaan, kuinka kauan pysyy tällä mallilla!

113

Kun olin sunnuntaina sisustellut huoneessa, olin aivan kuin tuo keltainen barba ja poika oli huoneen uusista jutuista aivan kuin tuo sininen:

058

Tämmöistä tänä tiistaina! Täällä olisi tänään ohjelmassa kauppareissua ja tilitoimistossa käyntiä. Ehkä hieman siivoustakin, kun ympärilleen katsoo… Mutta aivan ensimmäisenä kupillinen teetä!

 

Comments

 1. Mintsu
  3.2.2015 / 12:02

  Ihanan näköistä! Iskeepä lastenhuoneen sisustuskuume tännekin :) Meillä on tosiaan pojan huoneessa bo boo verhot ja sängynpeitto (se marimekon autokuvio) ja automatto.. :D jotka on hommattu samassa iässä pojallemme kuin teidän poikanne on nyt! Oma poikamme täyttää jo 6 vuotta joten alkaisi olla jo pieni päivitys paikallaan.

  Muuten olen kyllä tykännyt näistä pojan autotekstiileistä koska huone, lattia ja kalusteet ovat muuten valkoisia ja leluille on isot umpinaiset (valkoiset) kaapit joten tekstiileistä on tullut kaivattua pirteyttä valkoisuuteen. Nykyään ovat autojen sijaan Turtlesit ja Transformersit pop mutta en ihan ajatellut verhoja siitä kuosista :D Sen sijaan jotain hillittyä, enemmän jo ison pojan huonetta voisi alkaa suunnittelemaan, enpä olisi vielä tajunnut ilman tätä postausta, kiitos :)

  • 3.2.2015 / 12:08

   Voi kiitos Mintsu!
   Oi tuo Bo Boo on ihana kuosi! Mielestäni kaunis, koska pohja on valkoinen niin ei tule yhtään sellainen levoton olo. Varmasti ihana huone kuvailujesi perusteella!
   Erittäin todennäköistä, että meilläkin ne autot jossain vaiheessa esiin pompsahtavat, sitten kun lapsi alkaa itse hoksaamaan ;).
   Kiva kuulla, että sait inspistä tästä postauksestani!

 2. 3.2.2015 / 12:19

  Onpa ihanan värinen huone! Tuo mallisto on aivan mahtava, täytyypä käydä itsekin siihen tarkemmin tutustumassa, josko sieltä jotain meillekin löytyisi :)

 3. Jenna
  3.2.2015 / 17:10

  Aivan ihana huone! Mäkään en tykkää liian räikeistä tai vauvamaisista sisustuksista, tämmöinen on myös paljon pitkäikäisempi. Vaikka meillä toi M:n huoneen sisustus on vähän… vaiheessa :D

 4. Elina
  3.2.2015 / 22:22

  Näyttääpä lastenhuoneessa ihanalta! Olen harmitellut kun ei tule koskaan kommentoitua sisustusaiheisiin posteihisi. Vastaan niihin nyt kaikkiin kerralla: teillä on kaunis koti. Vaikka itse olen mieltynyt romanttisempaan ja rönsyilevämpään tyyliin, ihailen koteja joissa kaikki on tarkkaan harkittua ja suoralinjaista.

  Sitten siihen tärkeimpään aiheeseen ;D

  Miten teillä nyt nukutaan? Vieläkö imetät? Ja entä miten teillä liikutaan? Meidän Pikku A herää tissille kerran yössä tai ei ollenkaan, edellyttäen että saa nukkua kyljessä kiinni ja tuttia laitan kyllä yön aikana (oppi syömään tauon jälkeen taas sitäkin). Imetyksestä en tiedä veteleekö viimeisiään kun ei tahdo kelvata tällä hetkellä. Päiväunille mennessä huolii kyllä mutta se on sellaista tuttimaista lutkutusta eikä syömistä entiseen tapaan. En tiedä mitä tilalle kun pulloa ei huoli ja nokkiksesta joisi vain vettä. Kolmen lapsen äitinä uusi tilanne kun kaksi vanhempaa olleet pullovauvoja henkeen ja vereen. Ja liikkuu vasta paikallaan pyörien ja peruutellen. Jos jotain lelua kauempaa haluaa niin tietää ettei tarvi yrittääkään ryömiä eteenpäin kun äänen voimalla saa ;)

  Tässäpä tärkeimmät tällä kertaa ;) Tosi mukava lukea etenkin vauva-aiheisia juttujasi, itsellä kun lähipiirissä on vain yksi samanikäinen vauva.

  • 4.2.2015 / 12:57

   Kiitos kivoista sanoistasi, Elina!
   Nooh tällä hetkellä yöherätyksiä tulee kolme joka yö. Ja juu, imetän. Olen yöaikaan myös tutti :D.
   Kannattaa yrittää sitä nokkamukia tarjota vain sinnikkäästi. Tai itse en alkaisi enää tässä vaiheessa tyrkyttämään tuttipulloa.
   Aivan samanlaisia ovat liikkumisenkin suhteen nämä meidän poitsut, aivan nauratti :D. On ne veijareita! Pitääkin lähiaikoina kirjoitella enemmän poitsun kuulumisia, kiva kun otit puheeksi! Älä vain katoa mihinkään täältä, haluan kuulla teidän kuulumisia säännöllisesti :).

   • Elina
    5.2.2015 / 22:34

    E-hen katoa :D Useimmiten tulee käytyä täällä pikaisesti puhelimella ja silloin kommentointi tuntuu turhan vaivalloiselta. Mutta yritän aina välillä jättää puumerkkiä! Jokin aika sitten piti kysyä kun kirjoitit hyörimisestä ja pyörimisestä öisin, että käytetäänkö teillä unipussia? Uskon että meillä se on yksi rauhoittava tekijä yöaikaan. Isommilla lapsilla en ymmärtänyt sen käyttöä, nyt ollut käytössä siitä saakka kun helteet hellitti. Tilasin H&M:n vaaleansinisen ihanan tähtikuosisen aluksi koossa 68/74 ja ennen joulua jouduin tilata samanlaisen seuraavassa koossa. Suosittelen lämpimästi. Meillä on jääneet pussilakanat kokonaan tällä kierroksella käyttämättä vauvalla.

    Ihanasti kirjoitettu tuo miu-päivitys <3 Meilläkin oli ennen kissa, mutta 7v. esikoinen tuli 3-vuotiaana allergiseksi joten jouduimme luopumaan siitä.

    • 6.2.2015 / 12:43

     Jep, kännykällä selvästi hitaampaa.
     Ei käytetä unipussia, pitäisköhän hommata… Laitan mietintämyssyn viikonlopuksi! Ei vaan kelpaa peittokaan tuolle hyörijälle. Herää jos on peitto eikä saa heti potkittua sitä pois :D. Ehkä voisimme kuitenkin testata unipussia ja myydä sen sitten pois, jos ei tule käyttöä…

 5. SusannaK
  4.2.2015 / 06:38

  Kivalta näyttää. Mistä tuo vaatekaappi on? Meillä etsinnässä neidin huoneeseen vaatekaappi joka olisi tarpeeksi siro lastenhuoneeseen.

 6. SatuKoo
  4.2.2015 / 14:32

  Voi, kivalta näyttää :)
  Ihastuin eritysesti tuohon mattoon, harmi ettei sitä saa isommassa koossa, olisin sen muuten varmaan hankkinut omaan kotiin piristykseksi.

 7. Hanna
  6.2.2015 / 12:02

  Oi, ihania sävyjä! Näyttää niin raikkaalta ja ihanan keväiseltä.

  Itsekin ajattelin, että olisi jo aika tuoda jotain vaaleaa turkoosia ja kenties vaaleanpunaista sisustukseen. Aurinkokin paistaa niin ihanasti, että alkaa jo olla keväinen mieli. On tuossa auringossa paisteessa se yksi miinuskin tai miten sen ottaa, mutta valonsäteiden osuessa ikkunasta sisälle lattiaan huomaan, että olisi aika ottaa imuri esille :D

  • 6.2.2015 / 12:49

   Eikö näytäkin! Täällä on tänään aivan upean aurinkoinen päivä, voi että ♥. Meillekin on päätymässä jotain vaaleanpunaista ja vaaleaa turkoosia :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.