Jos emme olisi rakentaneet…

 

dsc_0738

Etsin eilen kahvitauollani kuorintavoideohjetta ja sehän löytyi (tästä lisää myöhemmin!). Mutta löytyi kuulkaas jotain muutakin! Jotain, jonka pauloihin jäin pitkäksi aikaa; uppouduin kuviin ja inspiroiduin. Onko ihmekään, kun näitä kuvia katsoo..? Nämä kuvat lainasin Annan luvalla hänen A&A at Home -blogistaan.

Mietiskelin siinä samalla, että kyllä; tuollaisessa kodissa voisin hyvin asua. Jos emme olisi rakentaneet uutta taloa, olisin hyvin voinut kuvitella ostavani vanhan talon ja kunnostavani sen talon henkeä kunnioittaen. Sinne jäisi osittain näkyviin vanhaa hirsi- sekä tiiliseinää. Nämä olisivat sulassa sovussa muutaman modernin yksityiskohdan (kuten valaisinten ja huonekalujen) kanssa. Kaikki kuitenkin sillä tavalla, että kodin pääväri olisi valkoinen. Lämpimän sävyistä hirsiseinää vasten olisi oikein koristeellinen, kirkas kattokruunu. Se olisi kodin ainoa koristeellinen valaisin. Tähän tyyliin:

img_7431

23

Tuo tiiliseinänpätkä! ♥

dsc_0855

Kun näin tuon työpisteen, ajattelin, että nyt en enää kestä – mun on pakko näyttää näitä kuvia muillekin! :D

12

Kylpyhuone näyttää aivan ihanalta kotikylpylältä. Kiva tunnelma ja tuo valkoisen ja puun yhdistelmä on kyllä niin herkku! Olen tässä viime aikoina usein ajatellut, että jos vielä joskus rakentaisimme, voisi siihen kotiin tulla beigen sävyjä ja aivan pienen pieni ripaus mustaa. Päävärinä olisi valkoinen ja hyvänä kakkosena sitten beige/hiekka/nude.

12

dsc_0007

Joskus mietin, että ei tämä voi olla tässä. Tämä yksi rakentamamme koti. Olisi niin paljon ideoita, joita soveltaa muissa kodeissa! Niin paljon asioita, joista pidän, mutta joita ei voi tähän kotiin syystä tai toisesta toteuttaa. Ja sitten tuollaisen vanhan talon kunnostaminen/remontoiminen – enkö koskaan koe sitä? Sitten taas mietin, että eihän kaikki voi tehdä kaikkea… Joten onneksi on sisustuslehtiä ja ennen kaikkea blogeja, joissa käydä inspiroitumassa ja ihastelemassa aina kun siltä tuntuu!

untitled-66_1

23

Oi mitä silmänruokaa vai mitä sanotte?

 

Comments

 1. Elina
  11.2.2015 / 11:43

  Kiitos blogivinkistä, olenkin etsiskellyt uusia inspiroivia blogeja seurattavaksi! Taitavasti sisustettu koti.

 2. No siis nyt en kestä, miten ihana tuo on! Juuri sopivasti vanhaa näkyvissä ja kuitenkin niin raikas ja nykyaikainen. Tuolla voisin minäkin hyvin asua. Todellakin silmänruokaa!

 3. Tytti
  11.2.2015 / 12:41

  Siis aivan ihana! :D olen seurannut blogiasi ehkä alle puolivuotta, joten näin uutena lukijana minua kiinnostaisi nähdä ripaus teidän kotia :) myös ulkoapäin olisi kiva nähdä minkälaisessa talossa asustelette :)

  • 12.2.2015 / 15:35

   Eikö täällä näy ripauksia meidän kotia tämän tästä, heh :). Kun selailet hieman vanhempia postauksia, niin kyllä löytyy! Nimittäin ihan heti ei ole valitettavasti tulossa mitään kokonaiskuvia, täällä eletään nykyään niin sekamelskassa :D. Tai sitten kuvailen näitä arkipäivän kotilook-kuvia.
   Ulkoa en kotiamme juurikaan kuvaa, ymmärrät varmaan syyn :). Valkoharmaa pulpettikattoinen talo kuitenkin kyseessä. Tunnisteen Pihat ja terassit alta löytyy joitain kuvia:
   http://allyouneediswhite.indiedays.com/tag/pihat-ja-terassit/

   • Nimetön
    12.2.2015 / 20:53

    Juu ripaus oli ehkä väärä sanavalinta! :) kokonaiskuvaa ehkäpä enemmän kaipailin, juuri niistä pienistä ripauksista on vaikea hahmottaa kokonaiskuvaa :)

 4. jennik
  11.2.2015 / 19:04

  Ihania kuvia! Kiitos vinkistä, pakko kurkata varmasti koko blogi läpi :)

 5. 11.2.2015 / 19:20

  Oih! Tuollaisen vanhan talon kunnostaminen on minun ikuinen haaveeni -saa nähdä toteutuuko koskaan :)

 6. taikku
  11.2.2015 / 19:38

  kaunista oli tuollaakin kodissa ja valoa ,,äkkiseltää ei huomaa että on vanha talo on niin kauniisti laitettu..mutta minusta on ihana että on erilaisia koteja.jokaisesta kodista löytyy jotakin ihana ja ideaa omaa kotiin ,oli se sitten uusi tai vanha ,,mekin olemme aikoinna peruskorjaneet vanhaa rintamamiestaloa lasten ollessa pieniä puuha riitti,,mutta nyt aikuiseniän kynnyksellä lopetimme touhun ja helpotimme elämämmme , kun ei sitä enempäänsä jaksa remppapuuhissa .nyt voimme nauttia pelkästä sisustutuksesta kun muut puitteet on kunnossa ,

  • 12.2.2015 / 15:38

   Totta, erilaiset kodit on todellakin rikkaus! Hyvä vain, että on erilaisia makuja – olisi muuten kyllä tosi tylsää :).

 7. 11.2.2015 / 20:46

  Oi että miten ihanasti olet kirjoittanut. <3 Kiitos! Täällähän meikä ihan punastuu! :)

  Mäkin joskus haaveilen modernista uudesta talosta, välillä kivitalosta ja välillä puutalosta ja välillä jugend aikaisesta kerrostaloasunnosta ja välillä vanhasta tehtaasta tms…. Ja joskus hairahdun haaveilemaan vanhasta kansakoulusta tai maatilasta kanoilla (buhaha, ei todellakaan toteudu)…

  Mä huomaan usein ihailevani muiden blogien simppeleitä, moderneja ja minimalistisia koteja. Sitten itse kuitenkin haalin sitä vanhaakin ympärilleni? mikähän siinäkin on?

  No, mutta sullakin on todella kaunis ja harmoninen koti Satu.

  Kiitos paljon,
  Anna

  • 12.2.2015 / 15:40

   Voi eipä kiittämistä, totta joka sana! Ihanaa, että muillakin on vaihtelevia haaveita :). Pienet haaveilutuokiot silloin tällöin kyllä piristävät kivasti!
   Kiitos ihanista sanoistasi, Anna!

 8. Nipsux
  11.2.2015 / 22:04

  Oih, huisin kaunista! Tuollainen sisustus on kyllä niin mun makuun! Meillä on vanha talo, joka peruskorjattiin täysin. Ihanahan tämä on, mutta kyllä vanhaa korjatessa joutuu aina tekemään kompromisseja. Esim. pesutilat vanhoissa taloissa on aika olemattomat ja et välttämättä sellaisia saa järkevästi tehdyksikään, niin ja onko niin hyväkuntoista hirsiseinää, että sen voi jättää näkyviin..

  • 12.2.2015 / 15:41

   Juu ilman muuta: vanha talo on vanha talo, ei voi olettaa saavansa samaa kuin jos aloittaa rakentamisen nollasta. Kompromisseja on tehtävä, se on selvä!

 9. 15.2.2015 / 17:09

  Todella kaunis koti! <3 Just sellainen mistä itsekin haaveilen, mutta kun on tämä itse rakennettu. Kiitos myös tuosta blogivinkistä. Menenpäs tutkimaan mitä kaikkea sieltä löytyykään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.