Herkullinen kuorintavoide

 

Voiko kuorintavoide olla herkullinen? No kyllä voi, jos sen valmistaa oman keittiön antimista! Jos emme olisi rakentaneet… -postauksessani kirjoitin etsineeni kuorintavoideohjetta ja löysinkin sellaisen A&A at Home -blogista. Ajattelin heti tehdä näitä myös ystävänpäivälahjoiksi ja niitä varten löysinkin Prismasta kivat ilmatiiviillä kansilla varustetut House-merkin lasipurkit.

006

Muokkasin hieman tuota löytämääni ohjetta ja minun versioni sisälsi seuraavat ainesosat: reilusti sokeria, sitruunan, limen ja appelsiinin mehua sekä hieman kookosöljyä. Sulatin öljyn mikrossa, jotta siitä tuli juoksevaa ja lisäsin seokseen. Noihin minun purkkeihini tuli 2-3 ruokalusikallista kookosöljyä. Sekoittelin ja lisäilin sokeria ja sitrusmehuja aina tarpeen mukaan niin kauan, kunnes seoksen koostumus oli sorbettimaista eli hyvin levittyvää. Ei kuitenkaan juoksevaa.
Kuten kuvitella saattaa, tuoksu on melkoisen herkku, kun siihen on sekoittunut sekä raikasta sitruksen että pehmeää kookoksen tuoksua. Eikä haittaa, vaikka sitä joutuu hieman suuhunkin ja pakko myöntää, että juu, maistoin! Ja niin maistoi muuten mieskin :D. Testasin tätä heti samana iltana saunan yhteydessä ja voi miten silkinpehmeä ihosta sen ansiosta tulikaan! Het ku vauvan peppu! Oma talvinen korppuihoni imaisi kookosöljyt aika tehokkaasti itseensä ja voi kuulkaas, miten erilainen iho oli vielä seuraavana päivänäkin. Tuli kyllä heti kertaheitolla yksi lemppari tästä tuotteesta.

010

021

Täällä kotiuduttiin juuri vauvatreffeiltä; oma vauvani simahti autoon heti alkumatkasta ja jatkaa uniaan edelleen turvakaukalon uumenissa. Taidan itsekin oikaista sohvalle, kun siihen on kerrankin mahdollisuus. Mukavaa ystävänpäiväviikonloppua!

 

Comments

 1. 13.2.2015 / 14:46

  Aivan ihanat purnukat oot löytäny!

  Hyvää ystävänpäivää multa kans <3

  anna

  • 14.2.2015 / 15:34

   Voi kiitos Anna ♥. Ihanan postauksen olit tehny siitä mun linkityksestä. Ilahduin, että ilahduit niin kovasti!

 2. taikku
  13.2.2015 / 16:06

  kiva toi idea minäkin ajatteelin itsekin kokoilla kun huoomasin sen siitä blokista,, mutta taidan kokeilla tuota sinu versiota,,,hyvää ja toivottavasti aurinkoista ystävänpäivää sinne myös ,tv mummo

  • 14.2.2015 / 15:35

   Tuossa on vaarana, että sitä tulee käytettyä tämän tästä :P. Täytyy kuitenkin hillitä: liika kuoriminenkaan ei ole hyvästä…
   Kiitos samoin!

 3. emiliamaria
  13.2.2015 / 21:08

  Mä käytän kookosöljyä ja käytettyjä kahvinpuruja, astetta hevimpää tavaraa kun purut ei sula niinkuin sokeri. Talvikuivalle kropalle ihan ykköstä, varsinkin kun ei pese enää sit saippualla, lämpimällä vedellä vaan huuhtelee kahvinpurut pois niin iho jää öljyiseksi.

  • 14.2.2015 / 15:36

   Kun ei tee liian suurta satsia niin ei ehdi sulaa ja ainahan sitä voi lisätä. Varmasti kiva tuo kahviversio, meillä ei vain puruja synny kun ei tuota ns. normikahvia juoda :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.