Oranssi laatikko (& kilpailu!)

 

Nyt on ensimmäistä kertaa iPhonellani otetut kuvat paperisina pöydällä! Mietiskelin tuossa näitä kuvia katsellessani, että tuleeko kännykällä räpsittyä tunnearvoltaan tärkeämpiä kuvia kuin järkkärillä? Nimittäin isohko järkkäri ei ole aina mukana, mutta kännykkä on lähes poikkeuksetta. Niinpä sillä tulee otettua kuvia herkemmin ja ehkä juurikin niistä aidoimmista arkipäivän tilanteista. Saako sillä tallennettua hetken aidoimmillaan?

004

Blogiyhteistyössä Printicin kanssa sain teettää itselleni vinon pinon kännykkäotoksiani. Mikä Printic, mietit ehkä nyt. Kyseessä on siis iPhoneen (toimii myös Android sekä Windows -puhelimissa) ladattava ohjelma, jonka avulla voi tilata puhelimen kuvia printattuna. Lataat vain tämän ilmaisen sovelluksen kännykkääsi ja tilaat kuvat, yksinkertaista! Itselläni suurin aika meni kuvien valikoimiseen. Kuvia pystyi tilausvaiheessa myöskin muokkailemaan ja kuvatekstitkin niihin voi halutessaan lisätä. Itse tein tilauksen eräänä tiistaina ja seuraavana maanantaina kuvat olivat postilaatikossamme. Kirjekuoressa ja tuossa oranssissa laatikossa. Kuvat valmistetaan Pariisissa ja toimitetaan aina ilman toimituskuluja. Mielestäni ei pahan hintaisiakaan kotisohvalta tilattuna: 50 kuvan boxi 19,90 €.

008

Itse aloin ottamaan säännöllisesti kännykällä kuvia toukokuussa 2013, kun hankin ensimmäisen älypuhelimeni. Teetinkin nyt kuvia aina kesästä 2013 viime kuuhun saakka. Mielestäni polaroid-muoto tuo kuviin oikein kivan lisän.

Raskausaikana ei tullut hirmuisesti kasvavaa vauvamasua kuvailtua, en oikein ymmärrä miksi. Murtunut jalka kyllä vaikutti jonkin verran asiaan. Nyt kuitenkin hieman harmittaa, kun en esimerkiksi muista, miltä maha näytti jouluna 2013. Joitain satunnaisia kännykkäotoksia tuli kuitenkin otettua ja järkkärilläkin ihan raskauden loppuvaiheessa. Näytin tuota vappupallokuvaani miehelle tässä yhtenä päivänä, kommentti kuului hieno maha :D.

012

026

Ulkopuolisille toisten valokuvat saattavat näyttää vain valokuvilta, hetkiltä sieltä täältä. Omissa silmissä omat valokuvat tuovat kuitenkin monia muistoja ja tunteita esiin. Alla näkyvä maisema saattaa näyttää kivalta kesämaisemalta kauniista Suomesta, minulle se tarkoittaa myös viimeistä yhteistä päivämatkaa miehen kanssa kaksin ennen kuin meistä tuli vauvaperhe. Kuva makukahveista näyttää ehkä vain herkulliselta kahvilahetkeltä, minun silmissäni siihen liittyy myös vahvat muistot kesän 2013 kesälomamatkalta. Olimme juuri palanneet Ruotsista ja jatkoimme lomaa vielä Helsingissä. Tuo matka tapahtui juuri ennen suuria mullistuksia elämässäni.

023

016

Näistä kuvamuistoista kivaan kisaan!: nyt myös jollain teistä on oiva mahdollisuus päästä testaamaan tätä Printic-sovellusta! Palkintona on nimittäin 20 kuvan oranssi boxi. Kerro osallistumiskommentissasi, mihin ja miten laittaisit näitä kotonasi esille? (Joku kaipailee lisää ideoita! :D) Muista jättää itsestäsi sekä nimi että sähköpostiosoite, joka näkyy vain minulle, kun jätät sen sille varatulle riville. Kilpailu käynnistyy nyt ja päättyy tulevana perjantaina 27.2.2015 klo 21. Arpaonnea!

Kilpailu on päättynyt.

039

 

Comments

 1. taikku
  26.2.2015 / 20:03

  moi Kerron tässä tarina joka ei ole kiva, aikoinna kun tuli tämä tietokoneseen voi tallentaa valokuvia ,laitoimme omienlasten kuvia ja lapsenlapsen kuvia ja jouluja ,juhlia ,synttäreitä ,kaikellaisia kuvia, säästöö,,että sitten kun lapsenlapsikin on iso on kiva näyttää sieltä koneeltä niitä se lapsuuskuvia ,,mutta suureksi harmiksi se KAATUI.eli tietokonesta sanotaa kun sille tulee joku ongelma niin se KAATUU,,,,JA kaikki tiedosto häviää,,,, voi sitä surunpäivää,,sinne me koko lapsuu,ja nuoruus,,,minä ole aina ollut normaalinen valokuvien kannalla mutta ,heltyin silloin ja miten kävi ,olemme oppineet läksyn ja teemme aina kuvia kaikista tapahtumista eli kuvakollasti on todella tärkeitä ne ei häviä laatikosta tai kansiosta tai seinältä..mihinkään ,,tv mummo

  • voijarmi
   1.3.2015 / 11:37

   Kuvat plisi saattanut pystyä pelastamaan tietokoneliikkeessä, luultavasti kuitenkin yrititte aitäkin. Itse sain pelastettua sillä tavalla…

   Varmuuskopiot kannattaa aina olla jossain tallessa, vaikka sitten cd:llä tai ulkoisella kovalevyllä. Ja kaikkein rakkaimmista kuvista teettää paperikuvat.

 2. 26.2.2015 / 21:28

  Ensimmäinen ajatus oli koota kuvista sekalainen kollaasi rennosti washi-teipillä kiinnitettynä vessan oveen. Siinäpä olisi hauska pytyllä istuessa samalla katsella kuvia :D

 3. Mi
  26.2.2015 / 21:33

  laittaisin kuvia ulkomailla asumisen vuosilta kollaasiksi seinälle

 4. Sanli
  26.2.2015 / 22:00

  Kiva arvonta! Laittaisin tyttären (1v 7kk) huoneen seinälle kuvakollaasin. Muistoja yhteisistä kivoista hetkistä :)

 5. Marjaana Savila
  27.2.2015 / 00:00

  Ehdottomast kollaasi jääkaapin oveen tai vaatehuoneen oveen :) mm. Onnistuneita selfieitä otettu perheen jäsenien kanssa :D

 6. Saana
  27.2.2015 / 08:46

  Hei!

  Meillä on keittiössä yksi pöytätaso päällystetty lasilla ja sinne lasin alle olisi näitä kiva laittaa kollaasiksi.

 7. 27.2.2015 / 08:58

  Rakastan valokuvia ja valokuvausta ihan suunnattomasti, ja näitä söpöläisiä on kyllä ehdottomasti tilattava! :3
  Vaikea sanoa säilyttäisinkö niitä söpössä rasiassa, mistä niitä voisi sitten aina välillä kaivella katseltaviksi. Varmemmin kuitenkin tekisin kuvista leikekirjan, mihin liimaisin kuvia ja kirjottelisin juttuja ja muistoja ylös kuviin liittyen. :)

 8. Lotta
  27.2.2015 / 09:20

  Hei mahtava arvonta! Laittaisin kuvat varmaan jääkaapin oveen keittiöön :)

 9. Tua
  27.2.2015 / 12:44

  Nykyisessä kodissani laittaisin kuvat esille vaikkapa jääkaapin oveen. Muutto on niin lähellä, ettei viitsi alkaa esim. porailemaan seiniin reikiä kehyksiä varten. :) Uudessa kodissa (kunhan se löytyy) kuvat voisi vaikka kehystää ja laittaa tauluhyllylle.

 10. Ansku
  27.2.2015 / 13:16

  Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että ne tärkeimmät ja rakkaimmat kuvat löytyvät puhelimesta. Kolmiviikkoisesta pojastani on paljon enemmän kuvia puhelimessa kuin kamerassa. Kuvia laittaisin keittiön seinällä olevaan kollaasiin ja muutamalla kuvalla voisi ilahduttaa isovanhempia ja kummeja..

 11. Saara
  27.2.2015 / 14:32

  Tykkään pitää jääkaapin ovessa erilaisia valokuvia ja mietelauseita, myös peiliin kiinnitettynä ne ovat kivoja :)

 12. Milla
  27.2.2015 / 15:20

  Mää laittaisin hyvistä hetkistä, ihanista ihmisistä ja maukkaista ruuista kuvia, kun seinälle. Mun pikkuyksiössä yks seinä on melkein kuvien peitossa, mutta muutama aukko pitäisi vielä täyttää :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.