Loppusuoran matkaratasehdokkaat

 

Kävimme eilen toistamiseen katselemassa matkarattaita, loppusuoralla on nyt kaksi vaihtoehtoa. Liikkeessä molemmat tuntuivat oikein näppäriltä, mutta meillä muodostui miehen kanssa omat suosikkimme, joista nyt sitten pitäisi valita. Muistin heti, että sain teiltä joulukuiseen Lämpöpussin uumenissa -postaukseeni matkaratassuositteluja ja kysyisinkin niitä lisää – etenkin näiden kahden mallin käyttäjiltä! Meillä loppusuoran ehdokkaiksi ovat muodostuneet Gesslein Swift sekä Baby Jogger City Mini 3 -rattaat. Tulevat matkarattaamme tulevat olemaan mustat, vaikka muitakin kivoja värejä rattaista kyllä saatavilla olisi.

Pikaisen myymälätestauksen perusteella kokosin tähän hieman omia huomioitani. Molemmille plussaa kivasta ulkonäöstä, ehkä Baby Joggereille kuitenkin aavistuksen enemmän. Niille iso plussa myöskin kasaussysteemistä, vain yksi kädenliike ja ovat kasassa! Gessleinit menevät kyllä myöskin ihan näppärästi kasaan, mutta tuossa ominaisuudessa eivät kuitenkaan voita Baby Joggereita. Gessleinin rattaissa tykästyin enemmän työntökahvan muotoon/tuntuun kädessä. Lisäksi niissä oli säädettävä jalkataso. Turvakaarikin niissä on, Baby Joggereissa sen saa lisävarusteena. Molemmissa rattaissa on kori alaosassa, jonne mahtuu jotain pientä mukaan (esim. hoitolaukku ja oma käsilaukku). Hyvä kuomu (katsomamme Gessleinit ovat uudempi versio, jossa kuomu ulottuu alemmas kuin näissä kuvien versioissa) ja hyvät selkänojan säädöt, jotta rattaissa voi tarvittaessa ottaa unetkin. Molemmat tuntuivat oikein hyviltä ”ajaa”, ketterät ja kääntyvät hyvin pienessäkin tilassa.

Nuo pyörät aiheuttivat muuten mietintää myös: yksi vai kaksi etupyörää? Meillä oli Tampereen matkalla lainassa Britaxin matkarattaat, joissa oli yksi kääntyvä etupyörä ja sen kanssa olin välillä pulassa Stockan hyllyjen välissä, kun jumitti juuri päinvastaiseen suuntaan kuin mihin olin menossa :D. Matkarattaita meille esitellyt myyjä sanoi, että jos valitsee rattaat yhdellä etupyörällä, on hyvä, jos se on ns. tuplapyörä eli kaksi kumea rinnakkain. Tällöin jumimista ei juurikaan tapahdu (toki tähän vaikuttaa myös maasto ja esim. pyörään kiinni jäävät kivet/roskat). Sitten taas kaksipyöräisissä kannattaa valita sellaiset, joissa on vain yksi rengas/puoli. Tuplapyörät edessä aiheuttavat kuulemma enemmän tuollaista jumimista. Oletteko havainneet vastaavaa? Olemme tämän suhteen ehkä hieman vaativia, sillä Mutsyn vaunumme ovat niin ykköset! Niissä on kääntyvä keskiakseli, joka on mielestäni vielä parempi kuin kääntyvät etupyörät. Ei mitään virheliikkeitä eikä jumimisia minkäänmoisessa maastossa. Toki matkarattaat on matkarattaat eikä niillä olekaan tarkoitus minnekään metsäretkelle lähteä, mutta ehkä tavoitatte mun pointin :).

Pictures

Nyt jos vain suinkaan ehditte/viitsitte niin lukisimme erittäin mielellämme ja innokkaina mitä hyvää ja huonoa kyseisissä rattaissa on, kumpia suosittelette (hinta ei ratkaise, koska hintaeroa on vain jokunen kymppi) ja ennen kaikkea miksi? 

Täällä odotellaan vauvan heräämistä (tokikaan mikään kiire ei ole herätä), jonka jälkeen vuorossa lounas ja sitten suuntaamme koko porukka puistoilemaan!

(Tuotekuvat valmistajilta.)

 

Comments

 1. 1.3.2015 / 12:26

  Bj on vähän tukevampi on isompi painoraja, joten niitä voi käyttää pidempään. Enkä nyt tiedä onko se säädettävä jalkatuki matkarattaissa miten pakollinen, kun niillä ei varmaan kauheasti kuljeta vs tavalliset rattaat

 2. HennaA
  1.3.2015 / 12:43

  Hei, minä käytin matkarattaita tosi paljon, kun tyttöni oli vauva. Tärkeimmät ominaisuudet oli että niihin sai kiinni turvakaukalon ja että ne oli kevyet ja mahtuivat pieneen autoon. Meidän rattaissa oli tuollaiset kädensijat kuin Gessleinissä ja joskus koin ne hankalaksi, kun ei voinut työntää yhdellä kädellä, kun menivät silloin ihan vinoon mutta toisaalta niihin sai mm kauppakassin roikkumaan.

  • 2.3.2015 / 12:29

   Meillä on ollut myös paljon käytössä tuo turvakaukalo+vaunurunkosysteemi. Mutta nyt kun siirrymme pois kaukalosta, ei ole moiselle enää tarvetta.
   Tärkeä juttu noista työntösarvista, kiitti!

 3. Anna
  1.3.2015 / 13:02

  Itse en tykkää tuollaisista työntösarvista kuin Gessleinissa, koska ei voi työntää yhdellä kädellä. Valitsisin Baby Joggerin myös mm. korkean painorajan vuoksi. Ottaisin City Mineistä kuitenkin nelosversion, eli neljällä renkaalla. Minusta ne ovat vakaammat ja kulkevat paremmin epätasaisella alustalla. Kurkkaapa myös Baby Jogger City Mini Zip, jotka ovat aivan loistorattaat. Ne menevät uskomattoman pieneksi paketiksi kasattuina, mekanismi on helppo, kuomu erittäin suojaava, jalkatuki säädettävä ja selkänoja menee täyteen makuuasentoon.

 4. Nimetön
  1.3.2015 / 13:15

  Kannattaa miettiä rattaiden väriä, jos niitä on tarkoitus käyttää matkoilla lämpimämpiin kohteisiin. Musta kuumuu ehkä helposti auringossa…

  • 2.3.2015 / 12:31

   Totta tuokin! Tosin meidän vaunut/rattaatkin ovat mustat enkä ole kokenut ongelmaksi, sillä en seisota niitä auringossa.

 5. 1.3.2015 / 14:40

  Meillä ei ole koskaan ollut matkiksia, ollaan käytetty yhdistelmiä niin pitkään kuin mahdollista ja siirryttiin sit vähän pienempiin istumarattaisiin, Brion Ponyihin. Varmaankin siksi kun ei hirveesti reissattu ja toiseksi meillä on tila-auto ja sinne mahtui mainiosti nuo ponyt. Meillä olis nyt mahis saada Emmaljungan Scooterit mun veljeltä mut niiden pinkki väri vähän arveluttaa kun ei kuulu mun suosikkeihin :D Me ei olla koettu matkiksia tarpeellisiksi mut ollaankin vähän vastarannan kiiskejä monessa asiassa xD Hyvin ollaan pärjätty ilman eikä olla niitä missään vaiheessa kaivattu. Tämä ei sit ollut mikään arvostelu vaan meidän kokemus :)

 6. elinah
  1.3.2015 / 14:47

  Baby Joggerit ottaisin ehdottomasti. Näyttävät paremmilta, Gessleinit jotenkin vanhanaikaset? :D Lisäksi kavereilla vähän huonoja kokemuksia Gessleinien yhdistelmävaunujen laadusta, siksi en uskaltaisi niitä ostaa.

 7. elovena79
  1.3.2015 / 15:58

  Meillä babyjogger citymini 4:t eli hiukan eri kuin tuossa sun tekstissä. Ollaan tykätty! Todella helppo kasaus :) ja tukevat. Ei valittamista :)

 8. Sara
  1.3.2015 / 16:04

  Mä äänestän edelleenkin Baby joggereita, meilläkin tollaset kolmoset on ja on tykätty. Gessleinistä en merkkinä välitä, ystäväperheellä oli sen merkkiset rattaat ja ne oli koko ajan rikki ja puolsi vasemmalle, kamalin kokemus mitä mulla on mistään vaunuista. Niissä oli myös tosi paljon muovisia osia, joita paukahteli rikki tämän tästä.
  Mun yksi kaveri kehuu noita meidän city minejä aina kun tavataan, heillä useampi lapsi ja kokemusta rattaista ja näihin hän on ehdottomasti eniten ihastunut. Mua ei oo näissä koskaan haitannut se että vauva kulkee kasvot menosuuntaan ja meillä nää on ollu 2kk ikäsestä asti käytössä. Valjaissa on hyvät säädöt ja kuomu on ihan paras.

  Mä kyllä kehottaisin vielä miettimään niitä city minejä neljällä pyörällä. Mäkin sellaiset mielellään ottaisin mutta kun tuli jo hommattua kolmoset… :)

   • Sara
    1.3.2015 / 17:46

    Nelipyöräiset on kuulemma tosi tukevan tuntuiset ja itse taidan vaan olla sitä tyyppiä että tykkään neljästä enemmän kuin kolmesta… Meillähän on lapsen ikään nähden ehditty ihmeen monet rattaat testaamaan :D.
    Ulkonäkökin miellyttää nelipyöräisissä enemmän, mutta kyllä noi kolmipyöräisetkin ihan tajuttoman hyvät on.

    • 2.3.2015 / 12:34

     OK. Varmasti hyvinkin totta! Tosin nyt tämä valinta vaikeutui entisestään :D. Mulla taas kolmipyöräiset miellyttää silmää huomattavasti nelipyöräisiä enemmän, mutta eipä sitä valintaa ihan sillä perusteella tehdä, heh.

     • 2.3.2015 / 21:34

      meillä on ollut ekat kolmipyöräiset vaunut 2006, ja kolmipyöräiset matkikset 2008 lähtien tms ;D hyvin on pärjätty, eikä ole ikinä bussissa keikanneet jne

      • 3.3.2015 / 11:40

       Hieno homma! Meillä nyt ei juurikaan mitään bussimatkustamista tulisi, mutta lähinnä mietin keikahtamista portaiden/kynnysten ym. kohdalla… Vielä näin pienen lapsen kanssa keikahtamisia tuskin tapahtuu, mutta sitten kun massaa alkaa rattaissa olla enemmän :).

       • kippuralla
        4.3.2015 / 18:19

        Siis mihin ne keikkaa, kai sä kynnyksissä ja portaissa pidät niistä kiinni etkä jätä valvomatta :)

        • 4.3.2015 / 18:23

         Toki, mutta lähinnä tarkoitin tuota mitä muutkin täällä ovat ajaneet takaa. Ehkä ymmärrät, että jos takana on kaksi pyörää ja edessä yksi, niin se ei silloin ole täysin tasapainossa… Ei se kiinni pitäminen keikahdusta estä.

 9. Gisel
  1.3.2015 / 18:17

  Meillä on BJ city mini 4 – siis nelipyöräinen malli. Ovat kasaamismielessä aivan ylivedot, mikään muu malli ei tod. ole yhtä nopea, helppo ja pieneen tilaan mahtuva. Nelipyöräinen malli on osoittautunut huonoilla keleillä paremmaksi ja luotettavammaksi kuin kolmipyörämalli, mutta nämä kulkevat aika kepeästi muutenkin, koska BJ:n pyörät ovat suht isot. Meillä oli gessleinin kolmipyöräiset rattaat lainassa kun mietimme, mitä kannattaisi ostaa, ja ne jäivät kyllä BJ:lle helposti toiseksi (tosin kyseessä ei ollut tuo gesslein, minkä postauksessasi mainitset.) Meillä noita BJ:eita on testattu loskassa, rännässä, urille jäätyneillä kävelyteillä ja säännöllisesti myös mukulakivikaduilla. Viimeksi mainituilla nelipyöräinen malli on mielestäni ehdoton, kolmipyörämalli jäi ihan jumiin, ja mukulakiveä tulee kuitenkin kaupunkikäynneillä yllättävän usein vastaan. BJ:n rattaita pystyy myös aika mukavasti yhdellä kädellä ohjaamaan ja etupyöriä tarvittaessa nostamaan ilmaankin yhdellä kädellä painaen. Musta värikään ei ole meitä haitannut (jos mustana siis haluaa) – eivät rattaat tavallisilla kävelyillä ole mitenkään kuumentuneet, mutta ehkä tilanne on toinen, jos rattaiden täytyy jäädä auringonpaisteeseen seisomaan tms.? Mustassa tahratkaan eivät näy. :)

 10. Kati
  1.3.2015 / 18:32

  Meillä käytössä on Gessleinit, ensin kaukalon kanssa ja nyt rattaina. Tilasin aikoinaan ulkomailta (Suomen hintoja paljon halvemmalla) ja otin lisävarusteena tuon turvakaaren. Toistaiseksi aivan turha, sieltä pääse pieni 10 kk ikäinen luiskahtamaan ulos ilman valjaita. Lisäksi se pitää irroittaa kasauksen yhteydessä. Muuten olen kovasti tykännyt. Saa selkänojan lähes makuulle ja liikkuu kevyesti, myös yhdellä kädellä ;)

  • 2.3.2015 / 12:37

   Näissä meidän katsomissa Gessleinin rattaissa turvakaarta ei tarvitse irrottaa, ainoastaan työntää alemmas, niin kokoonlaitto onnistuu :).
   Kiva kuulla kokemus näistäkin!

 11. 1.3.2015 / 19:27

  Ääni Joggereiden puolesta! Meillä on itsellämme Britaxin 3 pyöräiset (edessä siis kuitenkin se 2 pyörää yhdessä) hyvin samannäköiset ovat kuin nuo Joggerit. Kaukalon kanssa paino oli niin takana että eivät meinanneet millään kääntyä yhdellä kädellä ohjaten mutta nyt kaukalon jäätyä pois toimivat loistavasti. Meillä myyjä kertoi että työntösarvirattaita ei pysty kunnolla yhdellä kädellä työntämään joten ne jäivät suoraan pois laskuista sillä koen että matkarattaiden täytyy nimenomaan olla ketterät ja yhdellä kädellä ohjattavissa :)

  • 2.3.2015 / 12:38

   Tärkeä huomio työntösarvista, en halua sellaisia minäkään! Kaupoillahan toinen käsi hypistelee tuotteita ja toinen ohjaa rattaita :D.

 12. Sanna
  1.3.2015 / 20:05

  Meillä käytössä Baby Jogger City Mini 3. Olen tykännyt tosi paljon. Kuomu suojaava, ketterät ja tuo kasaus mekanismi ihan huippu. Silloin kun itse matkarattaita valitsin , minulla oli samat ehdokkaat ja mulla kuppi kallistui baby joggereihin juurikin tuon kasaus mekanismin ja yhtenäisen työntöaisan vuoksi.

  • 2.3.2015 / 12:39

   Hyvältä kuulostaa! Oletko kokenut rattaita yhden etupyörän kanssa huteriksi?
   Nuo samat yksityiskohdat mullakin puoltaa Baby Joggereita, niin ja ulkonäkö :)

 13. Anna
  1.3.2015 / 20:29

  Suosittelen myös nelipyöräisiä kolmipyöräisten sijaan. Kolmipyöräiset vähän heppoiset ja keikahtelee helposti etupyörä edellä alas tullessa esim. Portaalta, kynnyksen reunalta, bussista tms. Muutoin BJ:lle ehdottomasti ääni.

 14. pylkkis
  1.3.2015 / 22:30

  Meillä on BJ city mini4 ja voin suositella. Ovat tukevat, helpot kasata, eikä mitään moitittavaa ole ollut. Meillä kyseiset rattaat olivat jo vauva-aikana käytössä (nyt lapsi kohta kaksi). Tuttavalla on samat rattaat kolmella pyörällä ja heillä on rattaat muutaman kerran meinanneet kaatua, kun isompi lapsi on säätänyt/ roikkunut ratttaissa (vauva ollut siis kyydissä).

 15. Riitta
  2.3.2015 / 18:50

  Noi BJ:t tais olla juuri uusimmassa Stockan kantisalessakin, jos oikein muistan ;)

  • 2.3.2015 / 18:52

   Totta! Tosin hintaeroa ei juurikaan paikalliseen liikkeeseen, joten ostan mieluummin sieltä :). Mutta nyt mietin nelipyöräistä ja tulipa mukaan vielä BJ Zip-rattaatkin :P

 16. Maria
  2.3.2015 / 22:47

  Heippa,

  Meillä oli esikoisella Baby Joggerit ja en voi kuin suositella, ne oli ketterät ja kätevät, koska menevät niin näppärästi kasaan ! Jalkatukea ei tosiaan meidän mallissa saanut säädettyä, tuskin nytkään (en ole perehtynyt) mutta se kuomu ihan paras kun sinne sai niin hyvin suojaan vauvan nukkumaan, että hälinät tai auringonpaiste ei paljoa haitannut ! Välillä käytiin ihan kylilläkin lenkillä näillä rattailla kun vaan olivat niin hyvät, että ei pelkästään ”matkoilla” :)

  • 3.3.2015 / 11:42

   Kiva kuulla teidän kokemuksia, Maria! Kyllä nuo on meillä vahvoilla, mutta vielä pitäisi johonkin päästä tutustumaan nelipyöräisiin ja varsinkin siihen Zip-malliin.

 17. Marian
  2.3.2015 / 22:56

  Meillä on Baby joggeri city mini 3 ja ne on kyllä mahtavat! Olleet käytössä nyt reilut kaksi vuotta, kulkeneet mukana maailmalla sekä arjessa ja kaupunkireissulla. Parastan niissä on ehdottomasti tuo helppo ja nopea kasausmekanismi sekä todella suojaava kuomu ja tavarakori, jonne mahtuu paljon tavaraa. Kolmepyöräisyyttä en ole kokenut koskaan hankalaksi tai epävakaaksi, vaikka sitä alkuun hieman vierastinkin. Baby joggerilla on myös tarjolla runsaasti lisävarusteita :) Suosittelen siis ehdottomasti joggereita!

 18. SatuKoo
  4.3.2015 / 12:59

  Asiasta mitään tietämättä (lapseton kun olen) annan silti ääneni Baby Joggereille. Kuvan perusteella näyttävät jämäkämmiltä ja onhan ne aika hyvännäköisetkin :)

 19. Kirsi
  8.3.2015 / 12:46

  Mä en anna ääntäni kummallekkaan :)

  Tulimme juuri reissusta 1,5 v. tyttömme kanssa ja matkassa oli Quinny Zapp-matkarattaat. Kolmen lapsen äidin kokemuksella nämä on ehkä parhaimmat matkarattaat ikinä, meille. Ovat tosi ketterät juuri 3-pyöräisyyden takia. En kokenut kertaakaan mitään keikkumista tm. epävakautta. Hyvin pysyivät pystyssä vaikka kahvoissa roikkui monta ostoskassia. Suuri plussa myös näissä on kantokassi mihin rattaat voi pakata esim. lentoreissuja varten :) Ja menevät tosi pieneen tilaan.

  • 9.3.2015 / 11:25

   Mukava kuulla, että olet niin tyytyväinen matkarattaisiinne! Meillä onkin hankinta edessä tällä viikolla, kunhan vain ehtisimme…

 20. Päivi
  27.4.2015 / 11:11

  Hei, näin myöhään vielä kommentoin tätä, kun kiinnostaa, mihin rattaisiin päädyitte? Oletteko olleet tyytyväisiä rattaisiin? Täälläkin juuri matkarattaita pohditaan, varsinkin noita Baby Joggereita ja käyttökokemukset niistä kiinnostaisi. :)

  • 27.4.2015 / 20:55

   Heippa Päivi! Ostimme Baby Jogger 3 -matkikset ja kyllä olemme olleet erittäin tyytyväisiä! Tai mies ei niitä hirveästi ole vielä käyttänyt, mutta minä useita kertoja viikossa. Voisinkin tehdä näistä postausta lähiaikoina, mutta lämpimästi voin suositella!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.