Pöytäihanuus mielen päällä

 

Heikunkeikun hiljaisesta talosta! Kaikki muut nukkuvat paitsi minä ja minä sitä unta kai eniten meidän perheessä vähiten nukkuvana tarvitsisin, heh… Jotenkin päikkärit on vauvan syntymän jälkeen jääneet kohdallani pois (raskausaikana ne oli päivän kuin päivän kohokohta!), sillä en tykkää siitä olosta, joka itselläni päikkäreiden jälkeen tuntuu jäävän päälle. Olo on kuin puulla päähän lyöty eikä huvittaisi ollenkaan herätä, vaan kuorsata seuraavaan aamuun saakka. Senpä vuoksi kökin hereillä nytkin ja säästelen näitä unia hamaan tulevaisuuteen!

Meillä on viime päivinä pohdittu pöytiä. Kaikki lähti siitä, että tarvitsemme isomman työpöydän, jolle mahtuu molempien koneet rinnakkain. (Voi olla, että myös toinen työtuoli tulee tarpeeseen.) Mikähän olisi sopiva pöydän pituus tuossa tapauksessa? Nykyinen pöytä on noin 130 cm pitkä, mutta tähän mahtuu hyvin vain yksi koneenkäyttäjä. Ajattelin, että pöytä on paras muodostaa osista: pukkijalat sekä koivuvanerinen pöytälevy. HAY:lla on kivat Loop-pukkijalat, mutta tykästyin enemmän Ikean versioon, sillä siihen voi sivuille koota muutamia säilytyslaatikoitakin. Eli enää täytyisi päästä Ikeaan, kun ei noita jalkojakaan saa netistä tilattua HUOH ja sitten päätettyä pöytälevyn pituus sekä hankintapaikka. Saa antaa vinkkejä näihin, kiitos! Ja jos joku täältäpäin on menossa Ikeaan, niin vinkatkaahan vaikka sähköpostiini, jos voitaisiin sopia noiden jalkojen tuomisesta!

Sitten toinen pöytäpähkinä on koskenut valkoista ruokapöytäämme, jonka teetimme aikoinaan puusepällä mittojen mukaan. Olen nimittäin alkanut haaveilemaan pöydästä, jolla ei välttämättä tarvitsisi pitää mitään tabletteja tai liinoja, mutta joka silti säilyisi pikkuherrammekin käsittelyssä ihan suhteellisen katseenkestävänä. Ajattelin, että ehkä tuollainen IKI-levyllä pinnoitettu koivuvaneritaso (paksuudeltaan 20 mm) sopisi siihenkin ja tuolla googlettelureissullani löysinkin Bambula-blogin aivan ihanat kuvat, jotka sain ilokseni jakaa täälläkin:

cats99

Eli juuri tuollaista olin mielessäni kaavaillut, tässä näin sen toteutettuna – eikö olekin aivan ihana! Sopisikohan meidän ruokailutilaan… Siihen hankkisin kyllä sitten ne HAY:n pukkijalat valkoisina. Mutta mitäs tehdä meidän nykyiselle ruokapöydälle, kun tykkään siitäkin ihan hirmuisesti… Ehdotin jo miehelle, että jos siirrettäisiin se meidän työpöydäksemme, heheh! Sain suostumuksen, että ainakin sitä voidaan huoneeseen testata, jotta näemme, onko se sinne aivan jättimäinen. Toki pöytä on turhan syvä työpöytäkäyttöön, mutta keksin heti, että sen takaosaan jäisi kivasti säilytystilaa tauluille ja kauniille laatikoille… Ääh, vaikeita valintoja! Tulisiko teillä mieleen sopivaa ratkaisua? Vai pitäisikö sittenkin teettää ainoastaan se uusi työpöytä…

 

Comments

 1. sigge
  7.3.2015 / 18:13

  Hei! Kivalta kuulostaa tuo suunnittelemasi työpöytä! Meillä lähes samanlainen ruokapöytä kun teillä ja sen suojana kirkas karkaistu lasi. Hyvin on kestänyt vaikka muksut toisinaan lusikalla paukuttelevatkin.

  • 9.3.2015 / 11:15

   Mukava kuulla! Tuota lasia pohdin itsekin silloin, kun pöydän teetimme, että varmasti kätevä lasten kanssa, mutta jotenkin nyt en kaipaa ruokailutilaan lasia. On niin isoa ikkunapintaa, että ehkä jokin lämpöisempi elementti olisi kivempi :).

 2. 7.3.2015 / 18:29

  Hienoja ideoita, ihana pöytä! Vaikeita päätöksiä, jään mielenkiinnolla odottamaan lopputulosta :)

 3. 8.3.2015 / 09:35

  Sen puupöydän kannenhan voi aina entisöidä uuteen uskoon ;) toisinkuin meidän pöydän mdf-kannen, joka on nyt jo hieman naarmuinen vaikka vasta 8kk vanha :p Onneks niitä ei näy kovin selvästi. Eikös siihen Stokken tuoliin ole se pöytätarjotin (vaimikäseoli) joka pysyy paikallaan ja suojaa hyvin pöydän pintaa?

  • 9.3.2015 / 11:18

   Niin tarkoitatko puupöydällä tuota vanerilevypöytää? Voihan sen aina pinnoittaa uudella IKI-levyllä, mutta onhan siinä oma hommansa kun ei sitä itse tehdä. Mutta se on tosi kestävä onneksi. Minkä värinen teidän pöytä on? Eikö sitä voi maalata? Tuon meidän pöydän voi maalauttaa aina uusiksi, että siinä mielessä ei ongelmaa.
   Juu on syöttiksessä tarjotin, mutta ei sitäkään ikuisuuksiin käytetä :D.

  • 9.3.2015 / 11:24

   Kuulostaapas kivalta!
   Voi kiitos haasteesta, Viivi! Kivan erilainen, näitä tällaisia on hauska lukea muiden blogeista, joten ehdottomasti toteutan itsekin tämän :).

 4. Enni
  13.3.2015 / 21:02

  Ihanan näköistä. Mistä tuo kapea valkoinen lipasto on?

  Terkuin, enni

  • 13.3.2015 / 21:04

   Missä kuvassa näkyvää lipastoa tarkoitat? Jos näitä kuvia tarkoitat, niin nämä kuvat olen lainannut Bambula-blogista, joten kannattaa kysyä sieltä :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.