Niin omenaista

 

Aika hyvin ehdin tulla sinuiksi tämän uuden koneeni kanssa jo eilisen illan aikana. Hieman uudenlaiset pikanäppäimet on jo hanskassa ja tutut ohjelmat löytyvät jo uudenkin koneen uumenista. Ainoa, mitä kaipaan, on delete! Siis sellainen delete, joka pyyhkii kirjaimet edestäpäin eikä sellainen, kuin tässä noilla parilla näppäinyhdistelmällä syntyy (pyyhkii taaksepäin sanan kerrallaan). Nooh, tottumiskysymys tuo kai vaan on. Olen vain niin ahkerasti käyttänyt deleteä, että jatkuvasti on sormi tuossa käynnistysnapilla, jossa on tottunut deleten olevan…

Olen tähän asti käyttänyt ilmaista Photoscapea kuvien nopeaan käsittelyyn ja tuon samaisen ohjelman latasin illalla Macillekin. Hieman järkytyin, miten erilainen se aluksi näytti olevan. Ja onhan se edelleen, mutta kyllä sillä jo perustoiminnot sujuu. Ilokseni huomasin kuitenkin, että se on myös huomattavasti laajempi ominaisuuksiltaan kuin Windowsin Photoscape! Vaikka mitä hauskoja lisäominaisuuksia kuvien käsittelyyn! Olen nimittäin välillä pohtinut, pitäisikö hankkia niin monen ylistämä Lightroom, mutta tässä elämänvaiheessa en kyllä millään ehdi siihen syventymään (välillä tuntuu jo aivan ihmeeltä tämän bloginkin päivittyminen :D), joten ehkä se menisi ainakin toistaiseksi kohdallani hieman hukkaan. Niinpä tämä uudenlainen Photoscape sopii minulle tällä hetkellä vallan mainiosti.

batch1525735_10152748909402642_6599552007225012317_n

batch_1525735_10152748909402642_6599552007225012317_n

Täällä on aivan upean aurinkoinen ilma ja heti kun vauva herää ensimmäisiltä päiväuniltaan, suuntaamme kaupungille uusien matkarattaiden kera! Olen niistä niin innoissani, että toinen joutuu varmaan pepun puuduksiin niissä istumaan… Poitsu herää uuteen päivään jo puoli kahdeksalta nykyisin; väsähtänyt äiti kiittää, että silloin on jo valoisaa… Ensimmäisten unien ajankohta on sitten puoli yhdentoista – yhdentoista aikoihin ja unet kestävät 90 minuuttia. Olen kuulkaas melkoisen onnessani tuosta! Enää meillä ei rinnalle nukahdella, muulloin kuin öisin, mutta ei nyt puhuta siitä… Toiset päiväunet hän nukkuu neljän – viiden aikoihin ja niiden pituus vaihtelee puolesta tunnista tuntiin.

Niin komeasti paistelee, että täytyy jotenkin huijata arskat poitsun nenälle. Käytetäänkö teillä aurinkolaseja ihan muina miehinä/naisina? Nyt tuntuu olevan sellainen vaihe, että kaikki, mikä on päässä, otetaan pois. Pipo saa onneksi ulkona olla päässä, mutta saapa nähdä, miten käy arskojen. Sisällä niitä ei todellakaan pidetä, mutta ei kai se ole tarkoituskaan :D.

batch1960114_10152301485447642_1868854511_n

Mitäs teille muuta tänä kauniina kevättalven päivänä?

 

Comments

 1. Reetta
  11.3.2015 / 11:54

  Tosiaan, ihana kevätaurinko! Hieno juttu nuo aamupäivän pitkät päikkärit :) Siinä ehtii hyvin rauhoittumaan ja tekemään jotain kivaakin.

  Meidän pojalla on arskat, eikä hän tunnu huomaavan niitä ollenkaan. Toki käyttö on ollut vähäistä vielä. Ja monesti ulkoillessa nukkuu auringolta suojassa.

  Ja Kiitos kysymästä, Meidän arki meni uusiksi kertaheitolla, mulla murtui ranne ja se leikataan huomenna. Mies sai onneksi järjestettyä työt niin, että voi tehdä niitä kotoa käsin tämän viikon. Olit taas ajatuksissani kun muistelin jalkaasi ;) Tosin nyt pitäisi vielä toi poikakin hoitaa… No päivä kerrallaan :)

  • 11.3.2015 / 21:26

   Joo nautin nyt näistä pitemmistä päiväunista, kun se on kerrankin mahdollista :).
   Oi auts! Tiedän sen kivun :(. Tsemppiä huomiseen ja pikaista paranemista, Reetta!

 2. 11.3.2015 / 12:28

  Miten hitsissä sä noin vaan opit illassa kaikki ompun kommervenkit? Mulla on myös MacBook Air, ja siis minusta mulla kesti ikuisuus tajuta kaikkea mitä siinä onkaan! Tosin välillä tuntuu, että kaikki on liian helppoa? ikäänkuin se vaan tapahtu, enkä tajuu miten?

  Joskus kun yritän jotain, niin lopulta se onkin niin helppoa, että tulee ihan hölmö olo… Ja kaiken maailman ”kaks sormee viuhtasee ylös, tai alas tai kolme sormee tai sivulle tai….) Mutta sitten kun ne oppii niin kaikki on niin nopeaa!

  Ja tässä huomaa miten erilaisia me ollaan! sillä mä taas kaipaan sitä toista PhotoScapea? Mä en ole edes oikein opetellut tuota kun musta sieltä taas puuttuu kaikkea mitä siinä vanhassa oli! Mä tykkäsin leikitellä välillä niiden ”vanhojen tai filmikuvien” kanssa ja onko tossa macin versiossa mitään sellaisia? en mä ole löytänyt ainakaan… (tarkoitan niinku sellaisia kalastajan vaimon tyyliin phtoshopattuja)

  Entä tekstin kirjoittaminen ja piirtäminen? Mää olisin niitäkin käyttänyt, yyhyy! Teen oikeastaan tolla pelkät kollaasit…

  Btw: Mä olen muutamaan kertaan kokeillut lightroomia, ja en kyllä tajua siitä yhtään mitään! Elikkä sä siis varmaan tajuisit sen heti niinkuin vettä vaan, haha!

  Mä olen sitten tän macin jälkeen käyttänyt vaan tuota iPhoton omaa muokkausta, kun ei ole tarpeeksi tahto riittänyt uuteen ohjelmaan opettelua (tosin silloin tällöin käyn yrittämässä jotain muita ohjelmia) Täytyy taas skarpata ja kokeilla jotain muutakin…

  • 11.3.2015 / 21:25

   Alkeitahan mä vasta opettelen :).
   Voi kuule, musta tuntuu että kaipaan Windows-konetta jo nyt! Miten siirrät sun kuvat Macille? Haluaisin selkeät kuvatiedostot ja omat kansiot eri kuville, en osaa sitä tässä tai en ole kyllä vielä kunnolla ehtinyt perehtymäänkään. Lisäksi nyt törmään joka paikassa vain siihen, miten iPhotoa mollataan. Miten se kadottaa kuvia tämän tästä jne. Karmaisevaa!

   Macin Photoscapessa ei varmaan ole tuollaista vanhan filmikuvan tapaista muokkausta, tai vaikea sanoa koska en itse sellaista edes tarvitse, mutta kyllä tekstin kirjoittaminen kuviin onnistuu. Sitäkö tarkoitit?

   • 12.3.2015 / 22:30

    Multa ei todellakaan kannata kysyy neuvoo, nyt joku varmaan kuolee nauruun, mut siis;

    Iphotossa mulla on kansiot ja kuvat, ja Iphonesta ne menee Icloudin kautta (ko?) suoraan sinne. Se on vaan todella ärsyttävää, kun sinne menee ihan kaikki kuvat! Siis jos joku ystävä lähettää viestillä jonkun kuvan, ni eiks nekin kaikki kuvat oo sit mun koneella sotkemassa, kun muutenkin on paljon kuvia…
    Mulla on siis myös dropbox, johon kuvat siirtyy… Se vasta on sekavaa, kun sieltä saa aina käydä poistelee miljoonia turhia kuvia..

    Ja kameroista siirrän kuvat Iphotoon (sinne ne nyt meneekin automaattisesti kun johdon lykkää koneen nurkkaan….)

    Mulla ei kyllä oo koskaan hävinny mitään, ja musta se Iphoto on ihan hyvin toiminu… Ihan selkeesti se kerää puhelimen kuukausittain oman albumin. Eli kaikki maaliskuussa otetut kuvat siirtyy maaliskuu-albumiin. Ja siitä voi sit jakaa itse omiin kansioihinsa…

    Yleisesti, jos haluat siirtää jonkun kuvan, esim työpöydälle tai sähköpostilla lähettää, niin sen voi vaan raahata sinne sormella/hiirellä…Se on ihan kätsää, jos haluaa kuvia eri kansioista, niin heitän ne usein raahaamalla työpöydälle ensin… Ja kansioita voi luoda uusia ja siirrellä kuvia sitten niihin miten haluu…

    Jaa, ai siel photoscapes on tekstii… mä olen tekstitkin tehnyt ihan vaan työpöydällä sen valokuvan ylänurkasta…

    No, joo…. mutta kyllä mä jouduin siskon miehen pakottamaan opettamaan mua miljoona kertaa, ennen kun sain koneen tottelemaan itteäni…. Muutaman kerran silloin alussa kaivoin vanhan koneenkin esille!

    Mutta siis joo, kyllä mä silti tykkään tästä!

   • 12.3.2015 / 22:38

    Heips, tulin uudelleen… kun luin uusiks sun viestin paremmalla ajatuksella…

    Avaa ekana Iphoto:
    Sitten, siellä ylhäällä on EVENT -> Create new event

    noin saat uuden albumin! ja sinne vaan muista albumeista voit hakee kuvia cut and paste systeemillä!

    • 13.3.2015 / 17:46

     Kiitos paljon avustasi, Anna! Eli tuolla tavalla kansiot luodaan iPhotoon. Voiko niitä siirtää sieltä pois? Törmäsin keskusteluihin, joissa luki että iPhoton sisällä kuvia ei saa sorkkia tai menevät ihan sekaisin ja saattavat jopa kadota :O. Ihmettelin!

     • Anna / A&A at Home
      13.3.2015 / 21:46

      Ei mulla ikinä ole mikään hävinnyt? Vai minne ei saa siirtää? Kyllä mä niitä järjestelen siellä muihin kansioihin koko ajan, muuten ne vasta sekaisin oliski!

      Esim, jos nyt samassa kansiossa on vaikka sisustuskuvia, kukkia ja siskontytön kuvia, niin siirrän ne keittiö kuvat vaikka keittiöalbumiin, kukkakuvat kukka-albumiin ja lapsen kuvat sen omaan albumiin jne… Ja jos raahaan jonkun kuvan työpöydälle iphotosta, niin se jättää sen saman kuvan kuitenkin sinne iphotoon. Siis että voin huoletta työpöydältä heittää roskiin ne kuvat myöhemmin.

      Elikkä juu, teen siellä kansioita, ja siirtelen kuvia niiden välillä koko ajan.

 3. Tove
  11.3.2015 / 12:59

  Onnittelut uudesta läppäristä! Itselläni on ollut Mac Book Air nyt pari vuotta, ja olen ollut tosi tyytyväinen. Edestäpäin saat deletoiduksi painamalla fn-näppäintä + nuolinäppäintä. :)

  • 11.3.2015 / 21:27

   Kiitti vinkistä!
   Hei muuten, tuleeko sulla siirrettyä kuvia koneelle? Missä säilytät niitä koneella? Tämä on mulle vielä ihan mysteeri, että miten toimisin…

   • Tove
    11.3.2015 / 23:02

    Säilytän kuvia IPhotossa. Meillä mieheni käsittelee kamerakuvat omalla koneellaan ja siirtää ne sitten muistitikulla koneelleni, esim. matkakuvat. Itse otan kuvia pääasiassa iPhone-puhelimellani, ja kuvat siirtyvät automaattisesti kuvavirrasta läppäriin, kun Wi-fi on käytössä.

 4. 11.3.2015 / 16:30

  Nopsa vinkki: paina samaan aikaan Backspace-näppäintä (se Enterin yläpuolella oleva nuoli vasemmalle) ja Fn-näppäintä, niin ne toimivat kuin Delete. :)

  Mukavaa päivää! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.