Pojan yksivuotissynttärit

Näitä synttärikuvia moni siellä jo odottelikin. En millään ehtinyt saada postausta valmiiksi eilen; oli kaikkea ylimääräistä kuten yksivuotisneuvolaa ja Suomen peliä jne. Aika loppui kesken, mutta nyt on kuvat vihdoin käyty läpi ja muisteltu lauantain kivoja juhlahetkiä.

030

cats

Juhlavalmistelut aloitin hyvissä ajoin jo pari kuukautta ennen juhlia, kun sain blogiyhteydenoton Juhlahumua-verkkokaupasta. He tarjosivatkin juhliimme aivan ihania koristeita, joista on meille taatusti iloa vielä pitkään! Alunperin olin päättänyt juhlien teemavärit: vaaleansinisen ja vaaleankeltaisen, joten valitsin koristeita noita sävyjä silmälläpitäen. Ajattelin, että yksivuotiskekkereissä saa pojallakin olla hempeitä koristeita, sillä siihen päättyy vauvavuosi. Katsotaan sitten vuoden päästä, onko jo hieman räväkämpää koristusta vai jatkuuko samankaltainen linja…

Olin myöskin päättänyt, että pompomeja eli silkkipaperikukkia haluan, samoin ilmapalloja. Niitä löytyikin Juhlahumun valikoimasta vaikka millä mitalla. Ilmapalloja juhlista löytyi yksivärisinä metallinhohtovaaleansinisinä sekä vaaleansinisinä, joiden kyljessä komeili numero yksi. Vasta viime hetkillä hoksasin ajatella, että jos ilmapalloissa ei ole heliumia, ne vain makoilevat jossain :D. Juuei, heliumia sen olla pitää! Googlettelun jälkeen löysin heliumpakkauksen Clas Ohlsonilta ja kipaisin hakemassa sen. Heliumkaasupullon mukana tuli 30 ilmapalloa, mutta niille ei näissä juhlissa tullut tarvetta. Pakkauksen mukana tuli ilmapallojen sitomiseen tarkoitettua valkoista lahjanarua – suosittelen käyttämään jotain muuta, sillä tuo päästi aika pian heliumit ulos.

023

093

cats

Ripustimme valkoiset pallovalot tuohon ruokailutilan ja olohuoneen rajamaille. Ylettyivät verhotangosta just ja just takan yläpuolella sijaitsevaan pistorasiaan!

003

Ilmapalloja, vaaleansinisiä ja -keltaisia pompomeja, valkoisia honeycombseja sekä vaaleansinivalkoinen lippunauha. Siinä juhlakoristeet ja kyllä niissä olikin pienellä ihmisellä ihasteltavaa! Osa koristeista on paikoillaan vieläkin, niitä on niin mukava päivisin vilkuilla ja osoitella.

055

Tarjoilupöytään laitoin yhden tuollaisen ykkösnumerolla varustetun ilmapallon. Liinan virkaa toimittivat jälleen valkoinen lakana ja voileeverho :). Valkoinen pellavaliina on edelleen haave vain; joskos tänä kesänä tulisi vihdoin sekin hommattua…

098

Pari asetelmaa väkersin Villeroy & Bochin New Wave -kulhoihin. Toisen keltaisista gerberoista; tämä asetelma päätyi takkaan kynttilöiden kera (taitaakin jossain kuvassa vilahtaa). Toisen asetelman tein valkoisista ruusuista koristuksenaan vaaleansininen kastejuhlasta säästämäni rusetti:

014

Kaksi muuta kastejuhlan kukka-asetelmista talteen ottamaani rusettia kiinnitin rautalangalla tarjoilupöydän etuosan helmoihin:

028

Tuo jonkin lehtitilauksen kylkiäisenä tullut koristeellinen liitutaulu on meillä päässyt luettelemaan tarjoilupöydän antimia nyt säännöllisesti. Mielestäni on kiva tuolla tavoin saada tietää, mitä saa herkutella eikä tarvitse arvuutella, mitä minkäkin sisällä mahtaa olla.

101

Syntymäpäiväjuhlien pääherkku taitaa lähes aina olla täytekakku ja siihen onkin mukava panostaa. Tilasin taas sekä täytekakun että cake ja cookie popsit NonparelliNurkasta. Mulla oli idea täytekakusta mielessäni, mitään kuvaa ei olemassa ollut, mutta kakun kuvaileminen onnistui kyllä mainiosti, niin ihana siitä tuli. Totta puhuen kakku kyllä ylitti odotukseni, aivan valtavan suloisen kaunis! Eihän sitä meinannut raaskia edes leikata!

108

Sisällön valitsin sen mukaan, mikä olisi pojalle jo jonkin verran tuttua. Näinpä täytteeksi valikoitui mansikka, banaani ja kinuski kermarahkan kera.

Ajattelin, että yksi kakkukynttilä näyttäisi turhan orvolta, joten pyysin sen kaveriksi söpön nallen. Poika tykkää paijailla nalleja niin kovasti <3. Pyysin, että jos mahdollista, nalle voisi pitää kynttilää kädessään. Ja niinhän se teki:

112

Suolaisia tarjottavia edustivat lihapasteijat, cocktailtikut sekä äitini tekemä voileipäkakku, joka oli yksi juhlien tykätyimmistä herkuista. Cocktailtikut kokosin poikaa ajatellen; halusin, että niistä löytyy jotain, jota hänkin voi syödä. Tuorekurkku ja viinirypäleet maistuivat, kunnes palasi tämän hetken suosikkiinsa: raejuustoon :).

cats

009

Juhlissa oli poikamme lisäksi neljä lasta. Ajattelin, että tällaiset sulaan suklaaseen ja nonparelleihin dipatut vaahtokarkit olisivat heidän mieleensä. Maistuivat, tosin myös aikuisille! Vaahtokarkit olivat kiinni Juhlahumua-verkkokaupasta saamissani pilleissä, mutta eräs lukija vinkkasi Instagramin puolella, että sopivat hyvin myös suolatikkuihin. Täytyykin testata niitä seuraavalla kerralla!

042

Suklaiset vaahtokarkit laitoin esille kuoharilaseihin pöydän molempiin päihin.

010

Toisenlaiset vaahtokarkit saivat päihinsä tuollaiset vaaleansinivalkoiset cocktailtikut.

043

Eteiskäytävän seinälle kokosin mustavalkoisista valokuvista aikamatkan pojan ensimmäisestä vuodesta. Kuvia oli kolmetoista: 0-12 kuukauden ajalta. Ensimmäisenä vuotena kasvu ja kehitys on hurjaa: kuvista sen huomasi vielä selvemmin. Yhdessä kuvassa poika on minun ja yhdessä isänsä kanssa. Se onkin yksi mukava ohjelmanumero nyt joka päivä: käydä osoittamassa kuvaa, jossa on M ja äiti ja kuvaa, jossa on M ja isi :).

058

062

Täytekakun lisäksi tilasimme NonparelliNurkasta appelsiinisuklaisia cake popseja (mun ehdoton suosikki, samoja tilasin jo kastejuhlaan; niitä syödessä ei kuulkaas voi olla päästämättä mmm-mm-mmmm -ääniä) sekä mansikkavalkosuklaisia cookie popseja. NA-AM.

088

132

Olipahan ihana ensimmäinen syntymäpäiväjuhla pojallamme, lämpimät kiitokset kaikille muistamisesta ♥.

 

Comments

 1. 12.5.2015 / 10:49

  Onnittelut 1-vuotiaalle! Ihanan näköiset juhlat ollut koristeineen ja herkkuineen <3

 2. Ihanat koristelut, ja voi mitkä herkkutarjoilut! On teillä ollut ihanat juhlat siellä! Onnittelut vielä kerran <3

  Mun blogissa on muuten meneillään ihka ensimmäinen arvonta, jossa palkintona on Jenni Saksa Designin upea koru. Käyhän osallistumassa! :)

 3. Marja Helena
  12.5.2015 / 16:13

  Hienot on tarjoilut ja esillepano, mutta missäs itse päivänsankari luuras? Olisi ollut mukava nähdä kuvia hänestäkin :)

  • 13.5.2015 / 08:42

   Päivänsankari oli ihan keskipisteenä tai no aika usein löytyi omasta huoneestaan :D. Ihan lempparipaikka!
   Jaottelin siten, että tähän postaukseen koristelu- ja herkkukuvat, toiseen postaukseen sankarin ja lahjojen kuvat :).

 4. eija
  12.5.2015 / 16:38

  Paljon onnea ihanalle 1-vuotiaalle täältä Pertun sukulaisista!

 5. Irma
  12.5.2015 / 20:25

  Paljon Onnea pikkuiselle! Oletkin paljon nähnyt vaivaa juhlien eteen ja niin kauniisti kattanut!

 6. 12.5.2015 / 22:10

  Vautsivau! Miten upeat koristelut! Ja mitkä tarjoilut! Ja nallekakku! < 3 olen sanaton. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.