Matkarattaat – mihin päädyimme?

Tätä postausta toivottiin, joten täältä pesee! Annoitte mahtavia vinkkejä matkarattaista viime vuoden puolella Lämpöpussin uumenissa -postaukseeni. Niistä on kuulemani mukaan ollut hyötyä muillekin kuin vain meidän perheellemme! Loppusuoran matkaratasehdokkaat -postauksessani pohdin vielä kahta viimeistä matkaratasvaihtoehtoa ja lopulta päädyimme Baby Jogger City Mini 3 -matkarattaisiin.

053

Reilun parin kuukauden käytön jälkeen voin todeta, että hyvän valinnan teimme. Olen ollut näihin todella tyytyväinen, toimivat omissa menoissamme juuri siten kuin olin toivonutkin. Ykkösrattaamme ovat Mutsyn Urban Riderit eli nelipyöräiset kääntyvällä keskiakselilla, mutta en ole kokenut näitä kolmipyöräisiä yhtään kiikkeriksi. Tokihan se on eri asia mennä jonkin portaan tai kynnyksen yli yhdellä etupyörällä kuin kahdella – paino jakautuu luonnollisesti eri tavalla. Mutta kun tuon tietää, en koe sitä ongelmaksi.

Yksi kääntyvä etupyörä on todella ketterä ja koska se on tuollainen ns. tuplaratas, se ei jumi millään tavalla vaan kääntyy aina sinne, minne on tarkoitus. Kaupoilla hyllyjen väleissä olemme liikkuneet monesti ilman mitään ongelmia. Näillä pääsee jopa niin lähelle hyllyjä, että ongelmaksi muodostuu joskus utelias pieni söpöliini, joka haluaa itse tutkia hyllytavaroita…

059

Kätevän liikkuvuuden lisäksi annan suuren plussan suojaavasta kuomusta (näkyy hyvin ensimmäisessä kuvassa). Aina kaupunkireissuilla ei ole ollut tarpeen kaivaa aurinkolaseja edes pieneksi hetkeksi esiin, vaan matkalla liikkeestä toiseen kuomu on ajanut asian vallan mainiosti. Ja se, mikä itselleni oli todella tärkeä valintakriteeri matkaratashankinnassa: rattaiden kokoon taittaminen. Näiden rattaiden kasausmekanismi ei enää voisi helpompi ja ripeämpi ollakaan: nykäisy hihnasta ja rattaat ovat kasassa ja valmiit takaluukkuun!

Yksi asia, jonka kanssa olen hieman tuskaillut, on rattaiden vyökiinnitys. Vyö tulee sekä lanteilta että olkavarren yli. Nämä kaksi vyökappaletta pysyvät yleensä toisiinsa kiinnittyneinä, jolloin niiden kiinnittäminen haarakappaleeseen on vaivatonta. Kuitenkin meidän rattaissamme vasemman puolen vyökiinnitys ei toimi siten, vaan kappaleet irtoavat usein toisistaan ja niitä joutuu hieman säätämään, kunnes loksahtavat paikoilleen. Reklamoin tästä viime viikolla ja odottelen parhaillaan vastausta. Toki nuo jonkin verran käytössä löystyvät, mutta että heti ensimmäisen viikon jälkeen ja vain toiselta puolelta… Uskon kuitenkin, että ongelma korjaantuu, jos/kun saamme rattaisiin uudet vyöt. 

052

Nämä kuvat on eräältä iltalenkiltä Meripuistosta. Se on aivan ihana paikka etenkin kesäisin: puistoilla, uida, käydä piknikillä…
Toivottavasti tämä postaus vastasi sitä toivoneiden kysymyksiin ja aina saa kysyä lisää, jos on jotain mielen päällä!

 

Comments

 1. piia
  19.5.2015 / 20:24

  Mitä olet tykännyt kalevalan lapsi korusta?? :)

  • 19.5.2015 / 21:21

   Olen tykännyt oikein kovasti! Viimeksi käytin sitä pojan yksivuotisjuhlissa ja sanoinkin päivän päätteeksi miehelle (korun lojuessa edessäni sohvapöydällä), että tuo koru on mun rakkain koru <3. Käytän sitä usein yhdessä erään hopearenkaan kanssa, renkaaseen on kaiverrettu poikamme koko nimi.
   Yllättävä kysymys, mistä tuli mieleesi? :)

 2. piia
  21.5.2015 / 13:09

  Itsellä mietinnässä minkälaisen lapsi korun ostaisi :) kiitos vastauksesta.
  Mukavaa kesän odotusta!

 3. Johanna
  16.6.2015 / 19:50

  Heips! Minkälaiset muuten nuo renkaat ovat eri maastoissa verrattuna ilmakumirenkaisiin? Ja saako selkänojan ihan ylös/suoraan asti? Minun pitäisi päättää näiden ja britax B-motion rattaiden välillä, mutta valinta on vaan kovin hankala. Britaxeissa olisi ilmakumirenkaat ja 4-pyörää, jotka miellyttäisivät kovasti, mutta niissä selkänoja jää vähän takakenoon. Mikä ei ole parhain matkustustapa meidän ”haluan nähdä ihan kaiken”-herralle. ;) Näissä taas mietityttää nuo renkaat ja se, että onko selkänoja varmasti suorassa. :)
  Ostitko muuten nämä sieltä baby citystä? Mietin vain, että kannattaako ajella Pietarsaaresta sinne vai tilaisiko netistä. Eli saako udella, mitä ne maksoivat silloin liikkeessä, kun ostit?
  Kiitos tiedoista etukäteen! :)

  • 16.6.2015 / 21:26

   Kertooko jotain se, että mun piti kysyä mieheltä, eikö meidän matkarattaissa ole ilmakumirenkaat :D. Eli en ole huomannut eroa normirattaisiimme… Tosin onhan nuo vähän kovemmat eikä jousitus ole niin hyvä, mutta meille kyllä ihan täydellinen menopeli. Kaupungissa eli asfaltti/mukulakivi on se maasto, jossa eniten ovat käytössä.
   Matkarattaissa tuntui olevan aika yleistä, että selkänojaa ei saa täysin pystyasentoon. Tarpeeksi ylös mielestäni kuitenkin, sillä meidän poitsu on myös tuollainen pakko nähdä kaikki eikä hän ole protestoinut noita mitenkään. Ihan tyytyväisenä nojailee paikassa kuin paikassa.
   Juu BabyCitystä ostimme, mutta en muista enää tarkkaa hintaa. Jotain vähän päälle 300 €. Voithan soittaa ja kysyä tai käydä paikan päällä testailemassa :)

   • Johanna
    17.6.2015 / 07:36

    Kiitos tiedoista! Päädyttiin ostamaan nuo baby joggerit. Mies sai tällä kertaa valita näiden kahden rattaan väliltä ja päätyi näihin. Minulle kun molemmat olisi käynyt. :) Emmaljunga-hyökkäysvaunut meillä on jo maastoon/talveen, joten nämä saavat toimia kaupunkirattaina. Silloin toivon mukaan ei niinkään niitä ilmakumirenkaita kaipaa.
    Laitoinkin viestiä jo fb:n kautta liikkeeseen, mutta tuli illalla googlaillessa tarjous vastaan, niin ostin sitten sieltä. Nyt vain odottelemaan rattaita, jotta saadaan mukaan vähän pienemmät kesälomareissuille! :)

    • 17.6.2015 / 15:27

     Kiva, että saitte päätöksen tehtyä! Meidän rattaissa on muuten vieläkin toisella puolella se remminkiinnitysongelma, vaikka olen asiasta jo reklamoinutkin. Kerrohan sitten, toimiiko ne teillä ihan moitteetta! :)

     • Johanna
      24.6.2015 / 08:23

      Rattaat saapuivat eilen ja näin tehtaalta tullessa vyöt vielä toimivat moitteetta. Katsotaan onko sama tilanne reissun jälkeen. :)

       • Johanna
        25.6.2015 / 11:22

        Korjaan. Päivä nro2 ja vyökappaleet irtosivat jo toisistaan. :/ Mihin reklamoit? Täältä lähtee palautetta samaan paikkaan!

        • 25.6.2015 / 14:05

         Eikö ole ärsyttävää! Onko teilläkin niin, että vain toiselta puolelta sellainen, ettei pysy kunnolla yhdessä? Reklamoin ostopaikkaan kuvien kera reilu kuukausi sitten, laitoin muistutusta ja edelleen odottelen vastausta… Että ostopaikan kautta sun kannattaa reklamointi hoitaa?

         • Nimetön
          25.6.2015 / 19:18

          Toistaiseksi vain toinen puoli irtoaa. Kokeilen nyt pari päivää irtoaako molemmat puolet vai pelkästään toinen ja laitan palautetta sitten ostopaikkaan. Perin ärsyttävä ominaisuus kyllä.

          • 25.6.2015 / 22:28

           Sain vastauksen, että uusi osa tulee tehtaalta. Kestää kyllä todella kauan, mutta ei auta kuin odotella :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.